- 7 Kasım 2016
- 83
- 65
- 88
Mezunum kpss ye hazırlanıyorum öğretmen adayıyım. Tek odak noktam bu olacak bu sene. Gerçekten artık aşk acısı değil suçluluk duygusu öekiyorum ya. Çok fena yükleniyorum kendime. Benim yüzümden ayrıldı, ben kendimi nasıl küçük düşürdüm niye yalvardım diye fiye kendimi yiyip bitiriyprumBir isin gucun varmi kac yasindasin?
Kendine hobi edin ,calismiyorsan kendine gore kurs bul veya farkli bir alanda kendin icin biseyler yap
Kitap al sakin biryerde oku ..gununun belli saatini buna ayir kesinlikle birdaha yazma sen degerlisin kendini gelistirmeye yonelik biseyler yap..
Karsina nice insanlar cikicak arkana baktiginda bana deger vermeyen bir insan icin degmezmis diyeceksin
Sucluluk duyma cunku biseyleri gormen icin bunlarida yasaman gerekiyormus demekki ..
Onu aklindan cikar saplanti yapma ...
Senin icin dogru insan olsaydi bu durumda olmazdin unutma...
İlişkimiz 3 senelikti ailelerin bildiği bir.ilişkiydi. heo evlilik niyetiyle görüştük.kendi aramızda söz yapmıştık ailelerde biliyordu. Her manada ilkim olan bir insadndı. Kopmak zor geldi bu yüzden. Vazgeçmek ne vilmedim. Evet her yolu denedim olmadı demekle beraber kendini.biye bu kadar küçük düşürdün ki kızım da diyorumİlişkiniz kaç senelik ya da aranızda söz ,nişan veya benzeri bir olay oldumu ,ciddimiydiniz? Burda sizin duygularınızı yaptıklarınızı eleştirmeyeceğim. En dibe vurmadan üste çıkılmaz. Aklınızda kalacagına ardınızda kalmıs onu aramam gurursuz davranmayı göze alarak. Çünkü bu davranısların sonunda rahatlayıp,ben elimden geleni yaptım diyeceksiniz. İçiniz rahat olacak.bundan sonrada önünüze bakacaksınız
O kimki canım, senden kıymetli mi. Kim ki bu kadar değer veriyorsun, boşver gitsin önüne bak artık. Eski konularını hatırlıyorum, değmez, adam resmen sana seni sevmiyorum deyip yoluna baktı, sen çok daha iyilerine layıksın, hiçkimse için kendini paraladığına üzüldüğüne değmez, kendine öncelikle sen değer vermelisin ki elin vicdansızları seni üzemesin böyleİlişkimiz 3 senelikti ailelerin bildiği bir.ilişkiydi. heo evlilik niyetiyle görüştük.kendi aramızda söz yapmıştık ailelerde biliyordu. Her manada ilkim olan bir insadndı. Kopmak zor geldi bu yüzden. Vazgeçmek ne vilmedim. Evet her yolu denedim olmadı demekle beraber kendini.biye bu kadar küçük düşürdün ki kızım da diyorum
Demekki elinden gelmiyor baska turlu davranmak.zamanla ne gereksizmis dersin.ama oyle yasadigim yerde oluyorum gibi sacma seyler dusunmeye devam edersende olmaz.arkadaslarin gorus.gez kafani baska seylere yogunlastir.zaman senin zamanin belliki olmamis.yeniden birine asik oldugunda bunlarin hepsi gelip gecer.Bu bir isyan değil. Hayatta çok büyük acılsrın olduğunu da biliyorum. Ama artık dibe battığım yerdeyim. Çıkamıyorum. bir çamur içinde çırpındıkça daha da batıyorum. Yıllar geçitor bir aşk acısıdır ayrılık acısıdır ki geçmiyor. Sevilmemek istenmemek küçümsenmek canımı yakıyor. Kaç kere gittim kaç kere kovuldum kapısından bilmiyorum. Bir zamanlsr dizlerinde uyuduğum o sevda şimdi sanki taş olmuş başımın altına.
Daha az önce tonlarca mesaj attım karşılık alamadığım. Öyle zayıf öyle yaralıyım ki.. Sordum içi vicdanı rahatmış. Ayrılık en doğru kararmış. Ben can sıkıcıymışım. Ağrıma gidiyor. Ben ona kırgın ölmeyeyim diye çabalarken o beni paramparça ediyor. Yaşama hayata tutunamıyorum. bir ölüyüm ben. Mezara girmeyi bekliyorum. Ama bir yanım var yaşamak ve inadına mutlu olmak isteyen.. Artık kaybeden değil kazanan olmak isteyen.. Var mı bir yolu bunın. O kadar çok gurursuzlaştım ki şimdi kendime değer veremiyorum.battıkça batıyorum. İnsanların aklında can sıkıcı bir yüzsüz olarak kaldım. Ben buraya bir çıkış yolu bulmak adına yazıyorum. Çok ağır eleştiriler yerine bana yardım eli uzatırsanız çok sevinirim.
Yeniden aşık olabileceğime inanmasam da hayat bu belli olmaz tabi inşallah gelip geçer bunlar daDemekki elinden gelmiyor baska turlu davranmak.zamanla ne gereksizmis dersin.ama oyle yasadigim yerde oluyorum gibi sacma seyler dusunmeye devam edersende olmaz.arkadaslarin gorus.gez kafani baska seylere yogunlastir.zaman senin zamanin belliki olmamis.yeniden birine asik oldugunda bunlarin hepsi gelip gecer.
Yasinin ne oldugunu bilmiyorum ama hayat inan insana neler neler gosteriyor.yeniden seviceksinde yeniden seviliceksinde.tabikide gelip gecicek.hic bir insana kaldirabileceginden fazla yuk yuklenmez bu ayetlede sabittir.allah dagina gore kar verirmis.o karlardan kardelende cikar karlar eriyince papatyalarda cikar.pesinden yaz gelmeyen kis,ardindan gunduz gelmeyen gece gordunmu hic.boyle dusun ve bu hayat sana ne icin verildi iyice idrak et.Yeniden aşık olabileceğime inanmasam da hayat bu belli olmaz tabi inşallah gelip geçer bunlar da
Haklısın gencim 23 yaşındayım hayat bitmiş gibi davranamam. Özsaygımı ve sevgimi yitirdiğim için çok zorlandım ama inşallah bundan sonra toparlayacağım napalım dibe batmadan çıkılmıyor. Bi de o çok sevdiğim ama sevilmediğim insanın aklında zayıf zavallı yaralı gurursuz bi kız olarak kalmasaydım iyiydi ama napalım.Yasinin ne oldugunu bilmiyorum ama hayat inan insana neler neler gosteriyor.yeniden seviceksinde yeniden seviliceksinde.tabikide gelip gecicek.hic bir insana kaldirabileceginden fazla yuk yuklenmez bu ayetlede sabittir.allah dagina gore kar verirmis.o karlardan kardelende cikar karlar eriyince papatyalarda cikar.pesinden yaz gelmeyen kis,ardindan gunduz gelmeyen gece gordunmu hic.boyle dusun ve bu hayat sana ne icin verildi iyice idrak et.
İnsan bu yorumu okuyunca zımba gibi olur:)Öncelikle her dert her sıkıntı kişiseldir ve ağırdır. Başka acıları kendinizinkilerle kıyaslamayın. Acının derdin büyüğü küçüğü olmaz. Hepsi zarar verir insana.
Ben şuna inanıyorum günün en karanlık zamanı güneş doğmadan önceki andır. Ve bir top düşünün aşağı düşen... Ama yeniden yükselmek için yere çarpması gerekiyor. Tekrar atağa kalkması için zıplaması için.
Siz de bu durumdasınız.
Bu durumdan ancak ve ancak kendinizi sevmeye başladığınızda, kendinizin farkına varmaya başladığınızda kurtulabilirsiniz.
Dünyada sizden daha değerli hiç bir şey olmadığını anladığınızda. Hatalarınızı kabul ettiğinizde ve 'Ben kendimi geçmişteki hatalarımla seviyorum' demeye başladığınızda...
Bunu nasıl mı yapacaksınız...
Kendinizi zorlayacaksınız. Daha önce yapmadığınız şeyleri yaparak başlayacaksınız.
İşe yarayan önerilerim şunlar benim;
Madem çok paranız yok ona göre düşünelim.
-Önce bulunduğunuz ortamda değişiklikle yapın. Odanızın şeklini değiştirin. Yeni çarşaflar alın. Odanızı sakin bir havaya sokun. Gereksiz renkleri ve eşyaları hayatınızdan çıkartın.
- Mutlu şarkılar dinleyin, mutlu filmler izleyin.
- Gülün. Durduk yere gülün. Canınız acısa da gülün. Beyine bunu öğretin. Bu durumlarda beyin diyor ki ' Aaa bu gülüyor o zaman ben beynin mutluluk tarafını çalıştırmalıyım.' Bu bilimsel bir yöntem. Beyninize hükmedin. Böylece beyin mutluluk hormonu salgılıyor. İnan bana.
- Spor yap. Dışarı çıkamıyorsan evde youtubedan spor yap. Spor mutluluk hormonu salgılayan en büyük etmen.
- Yazı yaz. Hayallerini yaz. Güzel şeyler yaz. Maldivlere gitmişsin mesela orada gün batımında içeceğini yudumluyorsun yanına bir köpek geliyor seviyorsun. Sonra onun fotoğrafını çekiyorsun vs. vs. hikayeleştir.
- Acıyı ve karamsarlığı tekrarlama. Bunu vücut alışkanlık haline getirmiş. Bu senin bağımlılığın olmuş. Bunu yenmek için kendini zorla ve pes etme. Dediğim şeyleri tekrar tekrar yap. Geçiş süreçleri zorludur ama her zaman sonucu mucizedir.
- Kitap oku. Ama vıcık vıcık aşk romanları değil. Sana bişey katmayan sığ aşk sözcükleri, hikayeleri değil. Klasikleri oku. Felsefeyi oku. Feminizm nedir, insan hakları nedir, hayvan hakları nedir, dünya nedir, siyaset nedir, sanat nedir araştır, bil. Geliştikce okudukca aslında ne kadar kendine haksızlık ettiğini ve ne kadar değerli olduğunu hissedeceksin. Evet burnun kalkacak, kültürleneceksin. Ve evet bu muhteşem bir şey!
- Değiştir kendini. Sosyal medya hesaplarını değiştir. Eğer duygusal şeyler, aşk sözcükleri, duygusal fotoğraflar, göndermeler varsa hepsini kaldır.
Bunlar çok basit ama etkili adımlar. Ağlamaya, sızlamaya, yakınmaya, başkasına harcadığın zamandan çok daha azını bunlara harcayarak kendine güvenli ve donanımlı bir insan olabilirsin. Zor değil inan. Bir adım at ve başla. Kendin için çabala. Kendine acımayı bırak artık!
Ooo yasin daha cok genc.ha soyle ya.cikmis sayilirsin artik emin ol.sevmek zayiflik degil sevmissin.yine seversin.hayat senin hayatin baskalari ne dusunuyor diye ziyan etme bosver.Haklısın gencim 23 yaşındayım hayat bitmiş gibi davranamam. Özsaygımı ve sevgimi yitirdiğim için çok zorlandım ama inşallah bundan sonra toparlayacağım napalım dibe batmadan çıkılmıyor. Bi de o çok sevdiğim ama sevilmediğim insanın aklında zayıf zavallı yaralı gurursuz bi kız olarak kalmasaydım iyiydi ama napalım.
Şimdi öyle düşünüyorsun, uzun zaman geçince unutulur, zayıf zavallı değilsin alakası yok, asıl olan bu hatayı bundan sonra tekrarlama, hayatına bak kendini geliştir,sen daha iyi bilirsin neyin iyi geleceğini, geçmiş olsun geçmişte kalsın:)Haklısın gencim 23 yaşındayım hayat bitmiş gibi davranamam. Özsaygımı ve sevgimi yitirdiğim için çok zorlandım ama inşallah bundan sonra toparlayacağım napalım dibe batmadan çıkılmıyor. Bi de o çok sevdiğim ama sevilmediğim insanın aklında zayıf zavallı yaralı gurursuz bi kız olarak kalmasaydım iyiydi ama napalım.
Buna inanmak istiyorum. Ama artık meselem ayrılık acısından çok ben nasıl kendimi bu kadsr küçük düşürdüm pişmanlığı. Kendimi sevmez oldum. Ama zamanla geçer bu herhalde
Bunu diyememe sebebim karşımdakinin karşımda zavallısın aklımda sadece can sıkan biri olarak kalacaksın bi gitmeyi becrremedin seviyorum desem girmedim sevmiyorum desen gitmedin git arrık demesi sebep oldu. Ama şunu da biliyorum bana hep istemiyorum da dese açık kapı bıraktı. O yüzfen kendime de yüklenmek istemiyorum artıkBöyle degil de ben yapmam gerekeni fazlasiyla yaptim vicdanim ve gönlüm rahat dersen daha kolay atlatirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?