- 12 Mart 2009
- 5.074
- 6.986
- 448
Aklımdayken yazayım,
Kilo verirken dikkat etmeniz gerekenler;
* Kimsenin size ne yiyip ne içmeniz gerektiğini söylemesine izin vermeyin! Sizin kendi aklınız var değil mi? Başkalarınınkine neden ihtiyaç duyuyorsunuz?
* Vücudunuzu iyi dinleyin, size kilo aldıran şeyleri de kilo verdiren şeyleri de size o söyler.. Başkalarının diyet yaparken uyguladığı şeyler size uymuyorsa bu vücudunuzu değil başkalarını dinlediğiniz içindir, hiç bir gıdayı suçlamayın zayıflatmıyor diye, kendinizi suçlayın!
* Annelerimizin dediği gibi "başkaları kendini köprüden atsa, sende mi atacaksın?" doğru söze ne denir? Lütfen kendi listenizi oluşturun.. Bunca yıldır bir çok diyet yaptınız, bir çok kural koydunuz, bir çok spor yaptınız... Hangisi işe yaradı? Hepsini bir yere yazın.. Artılarını ve eksilerini de yazın... En önemlisi sağlıklı bir liste olması... İşte bunu en başa yazın...
* Diyet tek başına yapıldığında eziyet, grupla yapıldığında mükemmel sonuçlar veren bir iştir... Kendinize, sizi anlayan, sizinle aynı dili konuşan insanlardan oluşan bir grup oluşturun.. Grubunuzda asla saygısızlığa, kişisel saldırılara, kaçamaklara ve duygusuz davranışlara yer vermeyin.. Diyet gurubu, destek olmak demektir, düştüğünde elinden tutup kaldırmak demektir.. Ama hataları affetmek demek değildir ))
* Size sorulmadığı sürece ve emin olmadığınız sürece asla kimseye birşey önermeyin.. Önerdiğiniz şey karşı tarafın sağlığını riske atacak boyutlara gelebilir, vebal alabilirsiniz, dikkat edin.. Siz bir otorite değilsiniz, doktor değilsiniz.. Bir kaç kilo vermek sizi bu konuda otorite yapmaz !
* Herzaman önce "zararlarını" araştırın... Herşey zayıflatır ve herşey şişmanlatır... Omega sizi zayıflatır ama şişmanlatırda... B12 zayıflatır ama şişmanlatırda... İnsülin hapları zayıflatır ama şişmanlatırda... Elma sirkesi, sandaloz sakızı, zencefil, tarçın ve daha bir çok şey sizi zayıflatır da şişmanlatır da... Önemli olan zayıflatıp şişmanlatması değil, vücudunuza verebileceği zararlar olmalı... İlk araştırmanız gereken şey bu... Bilinçsizce tüketmeleyim lütfen !
* Her okuduğumuz diyet listesi, her duyduğumuz diyetisyen %100 zayıflatır diye bir kural yoktur... Dukan diyetiyle zayıflayan ama şu anda tombul tombul dolaşan çok kişi tanıyorum... Üstelik bir tanıdığım dukan diyetiyle 3-4 ayda 30 kilo verdi yalan değil.. Ama 2 ay hastane de yatmak zorunda kaldı.. Dikkat etmek lazım... Bazen diyet yaparken gözünü çıkarmamak lazım.. Her diyet bizim bünyemize uymaz... Kendi bünyemize uyan programı yazmalıyız.. Vücudunuzu dinleyin !
* Sadece zayıflamayı değil, sağlıklı olmayı düşünelim... Daha önce de demiştim, 30 kilo verirsin ama heryerin sarktıktan sonra bir işe yaramaz... Spor hayatımızın her anında olmalı... Bunları yazarken bacaklarımı çalıştırıyorum mesela )))
* Aklıma başka bir şey gelirse yazıcam ama lütfen her okuduğunuz şeye inanmayın kızlar.. Kendi diyetinize sadık kalın... Diyet sabır ve azim isteyen bir iştir.. Bırakın ruhunuz biraz dinlensin.. Sürekli "nasıl daha hızlı zayıflarım" diye düşünmeyin... "sağlıklı bir şekilde zayıflıyorum" diye düşünün sadece...
Sevgilerimle
ayyy soyam gene döktürmüşsün
aklımda olanları yazmışsın yine
şu dukan beni de meraklandırmıştı
çok sıkı bir diyet ve meyvaya bile izin vermemesi aklıma takılıyordu bir de hep protein nereye kadar
gerçi ben de protein ağırlıklı besleniyorum ama dukan tarzı değil
kafama göre soyaya göre :)
araştırdıkça soyanın bizler için önerdiği şeylerin aslında tüm diyetisyenler tarafından önerildiğini görüyorum
o yüzden ben grubumdan çok memnunum ve zayıflamadan da bu grubu terk etmiycem
bugün rafadan yumurtayla güne başladım biraz geciktik pişmemiş tam
ama yine de yedim
ara öğünde yine peynir meyve yediğimde çok acıkıyorum ve bu beni tok tutuyor onu anladım
öğlen eve 2 gibi geldim 3 köfte 2 dilim uno light ve salata
ara öğünde yeşil elmamı yicem
akşama da karnıbahar fırında bol limonlu
balık eksik kalıyor ama kokusuna bile tahammülüm yok
hamsi almıştım ayıkladım güzelce poşetleyip buzluğa attım
ama çok yoğun kokuyor pişerken ve 2 kez çöpe gitti
dolapta 2 pişirimlik duruyor hala özleyim biraz belki o zaman yiyebilirim
ben büyük balık seviyorum yaaa onlar da genelde pahalı oluyo ama haftanın bir gününü balığa ayırıcam
bu arada 67.2 olmuşum gram gram gidiyo kilocuklar
bi de spor yapabilsem süper olucak