Yasemin8085'in Diyet Günlüğü

selam kızlar,

öğlen yemeğimi yazayım unutmadan,
ızgara köfte 4 adet
ızgara biber
brokoli çorbası (yarım kase)
salata ( 2 yk )

birazdan yeşilçayımı içicem ))

Karabiber, içine limon sık, limonlu içince hepsinin tadı aynı geliyor bana.. Bir tek melisalı olanı beğenmedim.. Onu da bazı arkadaşlar beğeniyor o yüzden alıyorum...Portakallı olan beyaz çay.. Doğadan marka beyaz çay satılıyor tavsiye ederim... Yeşilçaydan daha iyi ))

İnsirahcım, kabak yemeği yapıyordum daha önce.. Şimdi yemek yapamaz oldum )) Sabah 7:30 da evden çıkıp akşam 8 de eve girinde yemek işleri kayınvalideme kaldı ))
Tarifini yazayım tatlım,

1 kurusoğan
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
kabak
domates
yarım çay bardağı bulgur
sarımsak (birkaç diş)

kurusoğan, kırmızı ve yeşil biberi minik minik doğra, çok az zeytin yağı ile kavur.. Bir çay kaşığı kadar tuz ekle.. Sonra sarımsakları doğrayıp at, üstüne domatesleri doğra ve biraz sulanana kadar karıştır.. Daha sonra kabakları doğra (ister halka halka, ister küp küp nasıl seviyorsan) ve karışıma ekle.. İçine yarım çay bardağı kadar bulgur ekle (isteğe bağlı) biraz da su ekle (göz kararı, ben genelde yarısına kadar su koyuyorum, yemekleri fazla sulu sevmem) kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişir..
Piştikten sonra altını kapat, kabakların üstüne dereotu yada maydanoz doğrayıp aatabilirsin... Kapağı kapalı demlenmeye bırak... Yemeden önce banada bir tabak gönder, acısı bol olsun )))))))))))))

Sevgiler

tamam soyam ayyy canım istedi daha OKURKEN
hem yapmaya ko9yuluyorum soyam iyi ki varsınn

Kızlar kızlar ))
Yarın kocacığımın doğum günü, arkadaşları ile birlikte dışarı çıkacağız.. Hep birlikte kutlayacağız.. Daha önce gittiğim biryer vardı orayı ayarladım, hem diyet menüleri var hemde balık menüleri.. Pasta olarakta meyve sepeti yaptırıyorum )) kimse kalorili bir pasta yememiş olacak ehehehe aklımı seveyim

Kaç gündür deli gibi eşime ne alsam diye bakıyorum, aldım birşeyler ama içime sinmedi.. Gerçi ne zaman ona birşeyler bakmaya başlasam bir anda kendime elbise bakarken yakalıyorum kendimi ama 55 kilo olana kadar kıyafet almamaya kararlıyım...
Bu arada haftayı yarıladık sayılır, hergün tartılan var mı aranızda? Ben arasıra tartılıyorum ama sadece pazartesi yazacağım ))
Şimdilik güzel gidiyor eğer böyle giderse hedeflediğim kiloyu görürüm pazartesiye kadar..

Akşama çorba yiyeceğim yine, yanına da yoğurt yerim büyük ihtimalle.. Kalsiyum almak lazım biraz.. Dişlerimiz tırnaklarımız cildimiz beslensin ))

Sevgiler

Şu anda sinirden kuduruyorum )))))
Benim "sevgili kocam" yarın akşam mesaiye kalacakmış !
Rahatsız bu adam ya, ciddi söylüyorum rahatsız..
Birşey planlıyorsan cumartesi yapalım diyor, cumartesi benim işim var..
Üstelik ne kadar önemli olduğunu biliyor, o güne hiç birşey planlayamam..
Ki zaten doğum günü dediğin şey hangi gün ise o gün kutlanır..
Ama benim kocam yarın mesaiye kalacakmış!
E ben arkadaşlarla gider kutlarım, meyveleri de yerim gelirim
Sende cumartesi günü kutlarsın diycektim diyemedim
Ama bu sinirle eve gidince derim artık ))
Offfff

soyacığım limon sıkarak deneyeceğim canım eminim daha güzel olur
inşallah eşin mesaiye kalmaz ve güzel bir doğum günü kutlarsınızz

Arkadaşlar herkes pazartesi kilosunu paylaşsa güzel olur her pazartesi kilo paylaşma günümüz olsun

Selam kızlar

Akşam yemeğimi yedim, çorba dışında birşeylerde yedim unutmadan yazayım istedim ))

1kase çorba
4 yemek kaşığı etsiz ıspanak yemeği (suyundan almadım)
4 adet brokoli sapı

Yemeklerin suyunu oldum olası sevmem, çorbayı bile çok sulu sevmem.. Tanesi bol çorbaları tercih ederim )) brokolininde sapına bayılıyorum... Hatta genelde çiğ yerim, pişirirsemde çok az pişiririm.. O üst yeşil kısmını kocam seviyor o kısmı kocama veriyorum yoğurtla karıştırıp, saplarını da ben yiyorum )))

Şimdi de hürrem zamanıııı.. Bu diziden vazgeçemiyorummmm
Hiç bir diziyi izlemiyorum ama bu bende bağımlılık yaptı..
Bunun yüzünden grey's anatomy'i izleyemiyorum bugün offf
House da var, bütn yabancı dizilerimi kaçırıyorum şu hürrem yüzünden ))

günaydınnn

mevlüt kandiliniz mübarek olsunnnn

kahvaltı

kepekli sandviç içiresinde lor,domates,biber
yeşil çay

selam kızlar dünü özetini şöyle geçeyim size

öğğle : 1 bardak ezogelin çorba,1 dilim ekmek

ara: 1 avuç leblebi

akşam :1 kase yeşil mercimek

spor olarak

dün işyerinde ara ara 400 tane ayaklarımı göbeğime kadar kaldırdım

akşam evde (saat 18,00) 200 tane yarım mekik(önceleri 30 tane çektimde karın bölgem çok açıırdı şimdi 150 taneden sonra açımaya başlıyor)
35 dak kondisyon çevirdim

evet kızlar ben yine tartı ile çebeleşiyorum kilo vermesem bile yine incelmeler başladı ama bende 4 şubata kada 63kg ucundan görmek istiyorum artık bunalmaya başladım

artık 60kgg görmek istiyorum
Allahım emeklerim boşa çıkarma lütfen

Akşam
ara da
1 elma
ve yarım portakal yediim

kahvaltı
1 çay bardağı evde sıkılmış portakal suyu

sonrasında yarım simit az lor

ben günde 3-4 fincan yeşil çay
2-3 bardal çay
1-2 bardak kahve

2,5 lt su bazen bunları hergün yazmıyorum ama hergün içiyorum

Günaydınnnnn,

Ah hürrem ahhhh senin yüzünden uykusuz kalmaya değer mi?
Değdi valla )))))) Seviyorum akıllı kadınları naapiim )))))))))

kızlar kızlarrr,
ne durumdasınız bakayım?
Nasıl gidiyor diyet vaziyetleri?
Zorlanıyor musunuz?
Keyif alıyor musunuz?
Geçen sefer mi daha kolay geliyordu, şimdi mi daha kolay geliyor?
Bana sanki bu sefer daha kolay geliyor.. Aslında hep böyle olmalıymış gibi..
Şunu farkettim, kilo alınca müthiş bir gaz problemi yaşıyorum... Karnımdan inanamayacağınız sesler geliyor kilo aldığımda..
Ama kilo vermeye başlayınca hiç bir şekilde gaz problemim olmuyor..
Halbuki yediklerim gene aynı şeyler, sadece daha az yiyorum o kadar.. Ha bir de kaçamak yapmıyorum ))
Yani, tuz yada yağ zaten çok fazla tükettiğim şeyler değil yemeklerimi hep hafif yaparım..
Belki tereyağının ölçüsünü ayarlayamıyordum o kadar ))))))) (çok severimde)
Kola, meyvesuyu vs asla içmem.. Cips, çerez vs sevmem zaten..
Demekki bünye kilo fazlasını kaldırmıyor, normal standartlarda olmamı istiyor ))
İyi bakalım... Şu 63 rakamını bir göreyim, sonra diğer hedefime doğru emin adımlarla ilerleyeceğim ))

Ha bu arada kahvaltımı da yaptım,
1 domates, 2 biber, 1 dl çavdar ekmeği, 1 yk kadar lor peyniri ve 1 kupa bergamutlu yeşil çay (limonlu)

ara öğün olarak kuru kayısı yiyeceğim 2 adet.. çok iyi geliyor, hem enerji veriyor hemde düzenli tükettiğimden midir nedir hiç tuvalet problemi yaşamıyorum..

Şimdi kahve zamanıııııı

selam kızlar

öğle menü

1 bardak domates çorba
2 çeri domates
1 salatalık
az peynir
1 ilim çavdar ekmeği

selam arkadaşlarım sizleri çok özledim
bu aralar biraz sağlık problemlerim var hastanelerle uğraştım yutkunmada zorkluk çekiyorum kbb dr gittim allahıma şükür bişey çıkmadı biraz t3 serbest hormonum yüksek çıktı guatr dan şühpelendi dr
başımdada müthiş bir ağrı var arasıra girior elektrik çarpması şeklinde galiba trigeminal nevralji
b vitamini verdi bakalım ne olacak

geçen haftadan bu güne 1 kilo verdimm

pazartesi bende tartılıp yazarım kızlar
evdede yatılı misafirim varr

kızlar yazın erik kurutmuştum ara öğünlerimde yiyorum ve bağırsaklarıma süper iyi geldi ve acıktırmıyor tavsiye ederim (tabi abartmıyorum miktarını)

Bir ara girdim diğer topikleri okudum hiç bşr şey değişmemiş ))))
Hala zayıflatıyor diye birsürü şey yiyip içiyor insanlar, sağlıklarını riske ediyorlar...
Kaçamakları hiç saymıyorum bile.. Hele haftalık tartı gününde yaşadıkları o şoklar ayrı bir eğlence konusu benim için ))
"Sadece şunu, şunu bide şunu yedim... Ha bide şunla şunu yemiştim neden kilo veremiyorum ben yaaa metabolizmam zayıf galiba" yazılarını okuyup gülmemek elde değil malesef )))

Diyet yapmak 1 kilo verince "ben kolay kilo veriyorum" mantığının arkasına saklanmak değil, ben bu kiloyu nasıl muhafaza ederim diye düşünmektir..
Diyet yapmak, sağlıklı beslenmeye vücudumuzu alıştırmak ve zararlı besinlerden kendimizi yeterince arındırmaktır..
Diyet yapmak, ömür boyu hamburger yememek değil, hamburger yediğimizde doğru ölçülerde günü dengeleyebilmektir..

Daha bir çok şey yazabilirim, bir çok sessiz takipçi okur ve kimi doğru düşündüğümü söyler kimi kızar ))
Ama gerçek olan şu ki, eğer sürekli kilo alıp verirseniz kalbinizi, bedeninizi, cildinizi ve ruhunuzu yorarsınız.. 50 yaşına geldiğinizde daha yaşlı ve hastalıklı olursunuz..
O yüzden dengeli ve düzenli beslenin, kaçamak yapmayın, beni deli etmeyin )))))

merhabalar..
geçen hafta ben de kendime diyet günlüğü açtım çok önceden gittiğim diyetisyenimin tavsiyelerine uyarak tekrar kg vermeye çalışıyorum..motivasyonumu yüksek tutmaya çalışıyorum.. akşamları eşim yanımda çıtır çıtır çikolata yerken ben "yemezsem ölmem-yemezsem ölmem" diye kendimi teselli ediyorum..3-4 kuru kayısı ile krizlerimi geçiştirmeye çalışıyorum..

daha önceden soya sosunun topiğine göz atmıştım ama üye değildim

şimdi bu topikte yazısını görünce çok sevindim.onun motivasyonu muhteşem gerçekten insan üstü bir iradesi var.. eşim sen iradesizsin derdi bana hep. 1-2 gündür bu sefer yapacak gibisin diyor..

grubunuz çok hoşuma gitti özellikle soya sosundan öğreneceğim çok şey var..

genel veya kesin dediğiniz kurallarınız var mı?
yağ ve tuz ihtiva eden yiyecekler yasak diye biliyorum
bir de sabahları lor peyniri kullanıyorsunuz..
ben de sizinle devam etmeyi menülerimi paylaşmayı gerçekten çok isterim..

örneğin dün öğlen sebze çorbasının yanında 1 simit yedim..
bu yasak mı? yoksa simit-ayran gibi yapabiliyor muyuz?
bana bu tip küçük tiyolar verebilirseniz çok sevinirim..

bu arada yaşım:29 boyum 1.68
1 çocuğum var
kilom. 72.9 ile başladım (cumartesi günü)
bugün 71.6 kg
hedefim hafta 1 kg vererek öncelikle 60 kg olmak
nasipse daha sonra 57 olabilmek

beni motive eden şeyler
istediğim gibi alışveriş yapamamak, en sevdiğim markaların en büyük pantolonlarına bile sığamamak, bir de eşimin sen çok iradesizsin diye konuşması...
bir de seneye kısmet olursa 2.kez anne olmak ve de doğuma 70 kg geçmeden gidebilmek istiyorum

Selam isteyeter nickli arkadaşım...

Burası benim topiğim değil, dolayısı ile seni kabul edecek kişi ben değilim Yasemin ))
Ama eğer Yasemin seni bizim topiğimize kabul ederse işte o andan itibaren benim kurallarım geçerli oluyor )))))

Diyet kurallarım çok açık ve net, benim eski topiğimin 700. Sayfasındaki örnek menüye bakabilirsin orda günlük neler yenilebilir diye bir liste paylaşmıştım.. Aklımda kalan sayfa o.. Kaçamak kesinlikle yasak.. Ucundan baktım, bir parça yedim, dilimi deydirdim gibi cümleler dahi istemiyorum.. Sağlıklı, düzenli beslenerek ve spor yaparak çok rahat ve kısa sürede kilo verebilirsin...
Ha birde zayıflatıyor diye hiçbir ilacı, karışımı yada yan etkilerini bilmediğimiz bir şeyi tüketmek yok..
Yağ ve tuz konusuna gelince, yağ olarak zeytinyağı tercih ediyorum... Tuzu da olabildiğince az kullanıyorum.. Hatta çoğu şeyde tuz kullanmıyorum.. Örneğin slataya tuz yerine lor peyniri koyuyorum...

Aralarda kuru kayısı yemen güzel en azından bağırsak problemi yaşamanı engeller..
Dediğim gibi kararı verecek olan ben değilim, önce bir listemize göz at, sporla destekleyebilecekmisin ve kaçamak yapmadan durabilecekmisin karar ver ona göre bakalım ))
Not: kaçamak yaparsan Yasemin seni topikten atar

selam kızlar
günümün özetini geçeyim öncelikle
sabah 1 haşlanmış yumurta
ara öğün bi lokma dil peyniri
öğleyi henüz yedim 4te
1 tabak patlıcan yemeği (dün akşam kabak yapmadım patlıcanlar bozulmasın diye ona öncelik verdim )
1 kuru soğan
2 dilim uno light

1 saat sonra 1 elma yicem
bu sefer leblebi yemicem çünkü beni acıktırıyor

akşam da kabak yemeği

proteini bu hafta fazla tüketmedim
kilom 66.5 oldu bu arada
hedefim pazartesiye kadar 65i görmek
soyam ben bu sefer başaracağıma inanıyorum
seneler sonra ilk kez 66yı görüyorummm
etraftan yeter artık fazla zayıflık sana yakışmaz sözlerine kulak tıkıyorum
çünkü ben sağlıklı besleniyorum

bu arada eşim her zamanki gibi gece atıştırmalarına devam ediyor dün gece saat 11de 2 tane hamburger yedi
adam 58 kg yaaa o kadar yemeyeeeee
neyse ben sağlıklı besleniyorum
zayıf da olsam o saatte 2 tane hamburger yememmmm

Yasemine merhaba..:)))
soyacım teşekür ederim 1 haftadır motivasyonumu koruyorum sizlerle paylaşım yaparsam daha da koruyacağımı biliyorum..
kurallara tekrar bakacağım.
kaçamak yaparsam atılacağımı biliyorum
asla ilaç taraftarı değilim..bilinçsiz bir kadın değilim zaten sağlıksız hiçbir şey yapmam..
spor şöyle ki günlük 35-40 dk yürüyüşler yapıyorum hiç yapamadım akşam dizi seyrederken altıma bir minder alıyorum havada bisiklet çeviriyorum..
"dilimi deydirdim" lafı çok hoşuma gitti ben dilimi deydirsem zaten yutarım kendimi bildiğim için ucundan da yok..
ilk işim lor peyniri almak olacak..
kararlıyım..

taze kan olmaya geldim..

Iyi akşamlar kızlar

isteyeter hoşgeldin canım

soyam senin için problem yoksa benım için no problem
çünkü bu topiğin hocası kraliçesi sensın bacım çünkü bütün fikirler yönlendirmeler senden geliyo biz sadece uygulamsını yapıyoruz

akşam menü

1 kepçe yeşil mercimek

salata

yoğurt

spor olarak 40 dakika kondisyon bisikleti cevirdim

daha bitmedi bugun 400 tane mekik çekicem ama ara ara

insira leblebi beni gerçekten çok tok tutuyor
şimdilik bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…