Yasemin8085'in Diyet Günlüğü

Kizlar gunaydin....dun oglen butun evi temizledim canim cikti valla...
Annemde bendeydi cay demledim..kisir yaptim ufak kase kisirla yogurt yedim....sekersiz cay ictim...
Aksama 1 fincan corba brokoli bol limonlu...

Bugunle lorla iki dilim ekmek maudonoz kahvaltimi yaptim...
Aksama yemekli misafirim vardi iptal oldu...
Neyse kendimize gore biseyler yaparim...
Insirahcim 9 lu cay bana cok iyi geliyo bitun sisligimi aliyor sanki:))
Yada bana oyle geliyor...tadinida seviyorum...
Beyaz cayida deniycem bi ara...
soyacim bu kilolar gidecek ama ne zaman bazen inanin rejimdeyim demeye utaniyorum...
Hayat boyu yiyemiyecek gibiyim ben...
Yesemde sonum hep ayni heralde offfff offfff
ama basaralim lutgen kendimi 58 kiloda lisede gormustum heralde..o halimi cok istiyorum...
Bugun trendyolda bir suru sey begendim..hepsini sepete attim sonra almayacaksin pis sisko dedim kendi kendime ve almadim:))))

Selam qwerty ))

Hatalarınla yüzleşmekten korkma qwerty...
Rejimdeyim deme insanlara, "yaptığım hataları düzeltme vakti geldi" de, ben öyle diyorum ))
Bana herkes zayıflama diyor, 5 kilodan ne olacak diyor.. (ki ben 58 kiloyu gördüm ondan sonra 65 kiloya çıktım)
Bende onlara sana yazdığım şeyi söylüyorum... "yaptığım hataları düzeltme vakti geldi"...

Çünkü hata yaptık... Bir kaç kilo verince sandık ki çok kolay kilo verebiliyoruz..
İstediğimiz zaman irademize engel olabiliyoruz...
İstediğimiz anda aldığımız bir kaç kilodan kurtulabileceğiz...
Ama hiç öyle değilmiş bak..
Gün içinde aklımdan bir sürü yemek geçiyor inan ))
Akşamları kayınvalidemle kahve içerken onun kahvesinin yanına çikolata yada lokum koyuyorum, her seferinde şeytan beni dürtüyor..
"Bir tane yesem ne olacak ki?"
Ama o bir taneyle kalmayacak biliyorum, bugün bir tane yersem yarın bir tane daha yiyeceğim..
Ertesi gün bir başkası bir yiyecek teklif edecek ucundan alacağım derken sonunda kimbilir kaç kilo olup gene buraya döneceğim..
Kendime hep bunları söylüyorum...

Diyet yaparken hergün tartılırdım, kilo verememiş olsamda bu bana keyif verirdi..
Diyet yapmadığım dönemde tartıya çıkmadım.. Çünkü neyle karşılaşacağımı biliyordum...
Ama hep kendimi kandırıyordum, "en fazla 2 kilo almışımdır canııııımmmm" ))
En sonunda tartı bana ebemin nurlu yüzünü gösterdi işte ))))))))

Şimdi yine her yediğimi tartıp biçip öyle yiyorum..
Her akşam kaynanamla aynı sohbeti yapıyoruz mesela..
"K: Kızım çorbanı yaptım, bak sebze yemeği de yaptım.. Bide sen seviyosun diye çubuk makarna yaptım/bulgur pilavı yaptım/dolma yaptım vs vs vs"
"B: Anne, çorbayla sebze yemeği alıcam sadece / çorbayla yoğurt yiycem sadece"
"K: Ama sen seviyosun diye yaptım, biraz ye kızım.. Zaten zayıfsın, daha ne kadar zayıflıycan vs vs vs vs vs"

Her akşam bu muhabbet... Herkes bana birşeyler yedirme derdinde.. Ha birde yemiyorum diye fırça atıyorlar )))))))))))

Neyse, bu kadar şeyi niye yazdım bilmiyorum çenem düştü herhalde gene )))))

Sadece şunu söylemek istiyorum,
Sen güçlü bir insansın, çok şeylere göğüs gerip, çok şey için savaş veriyorsun...
Bir kaç kilo seni yıldırmamalı.. Kilolar sana karşı savaş açtıysa sende "en iyi savunma, saldırıdır" taktiğini kullanıp onlara karşı savaş aç ))
Benim tanıdığım qwerty öyle bir insan çünkü ))
Sevgilerimle

Selam kızlar,

Öğlen menümü yazmaya girmiştim gene yazdım yazdım durdum ))) çenem düşük çenemmmmm

ızgara köfte, domates (turşu, pilav ve p.kızartmasını yemedim, yemem, yediremezsinizzzzzz )))))))
nar suyu (taze sıkılmış - canım ekşi bir şeyler istedi, bende nar suyu söyledim)

şimdide yeşil çayımı içiyorum..

Nar suyunu yemekten 10-15 dakika önce içtim, çünkü yemek yerken bir şey içmeyi hiç sevmem... Alkol alırken bile yanında meze sevmem ben... Yemek ayrı, içecek ayrı olmalı bana göre.. İkisi bir arada alınınca ne yediğinden ne de içtiğinden bir şey anlarsın ))

Bu arada nar suyu içerken aklıma da bir şey geldi, benim bir arkadaşım vardı (kulakları çınlasın) her sabah nar suyu içerek (günde 1 saat yürüyüş +diyetle beraber) 2 ayda 18 kilo vermişti.. O geldi aklıma birden)) Bu yazıyı okuyan kaç kişi nar almaya gidecek merak ediyorum )))

Ama nar gerçekten etkili birşey, ben suyunu değil, kendisini yemenizi tercih ederim.. Mümkünse sabahları yarım nar yiyin derim )) Hem E vitamini açısından, hem antioksidanları açısından hemde zayıflama açısından etkisi büyük

Sevgilerimle

selam

saat 11 gibi ara öğün 3 yk kadar yoğurt

beyaz çay

öğle

domates çorba
2 etimek
salata
yoğurt

şimide yeşil çayımı yudumluyorum

öğle yemeğim
1 tabak nohut
ayran
salata

ayyy soyam kış gelir geçer bizim eve ne nar girer ne portakal
elma da yemezdim aslında da sırf diyetteyim diye şeker ihtiyacımı gidermek için
ben yemiyorum diye çocukların da pek arası yok meyveyle
tek yedikleri muz
ben bu eksiğimi kapatayım en iyisi
elma portakal ayva nar filan alayım
kış meyveleriyle aram yok
ama çilek kiraz üzüm bayılırım :):)

bu arada soyam kalça 104ten 100e düştü
ama göbek 82 filan
aslında 80 civarıydım şişliktir dimi kilo mu yoksa
bi süre tartı ve mezuradan uzak kalsam iyi olacak
kafayı yicem yoksa neden kilo alıyorum durup dururken diye

akşam yemeği olarak mercimek yapıcam
yanına salata
ben de akşamları çorbayla geçireyim 1 2 gün belki etki eder
öğlen de nohut yemiştim bitkisel proteine ağırlık verdim
son tavuk açıklamalarından sonra uzun süre tavuk yemem artık
gerçi eşim hep uyarıyodu varmış adamın bi bildiği

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

dün sabah 20 dk yürüş
akşam 20 dk yürüş
evde 30 dk kond.bisiklet
300 mekik

dünkü sporum böyle

akşam menü
2 bardak ayran
salata
kıymalı karnabahar

bugunde yürüyerek geldim inşallah hava böyle gider de okul açılıncaya kadar yürürüm

daha kahvaltı yapmadım işleri toparlar toparlamaz yapacağım
menü aynı
çavdar ekmeği
lor
dometes,biber
yeşilçay

Günaydınnn

Önce dün akşamki menümü yazayım,
çorba ve tavuklu karnıbahar ))

sabah ise önce tartıyla kavga ettim, beni sinir etti.. +300 gösterdi... Neden böyle gösterdi diye düşünüp duruyorum.. Dün yediklerimi gözden geçirdim, öyle ekstra bir şey yok... Farklı olarak sadece nar suyu içtim.. Ama nar suyu +300 çıkmamı sağlamaz.. Demekki daha yaratıcı bir diyet yapmam gerekiyor )) Zaten bu gidiş bana çok yavaş geliyor..
Aslında yavaş olması iyi çünkü geçen seferki çok hızlıydı, bir anda kilo vermek istemiyorum.. 30 kiloyu 5 ayda verdim, ayda 6 kilo ediyor çok değil ama toplama baktığında bayaaa çok )) Bu sefer biraz yavaş gitsin istiyorum ama tartıda artı görerek değil ))
Neyse, bir şeyler ödem yaptı demekki.. Ufak bir araştırma yaparım bunla ilgili.. Belki de dün çok kahve içmiş olmamla ilgilidir.. Kahve fazla suyu atar vücuttan ama çok fazla içtiğinde ödem de yapabilir.. Bir iki gün içinde öğreniriz neticeyi ))

Kahvaltımı yaptım, şimdi yeşil çayımı içiyorum
1 dl tm ekmeği
lor peyniri
2 biber
1 domates
1 salatalık

Öptüm sizi ))

günaydınnnnnn
mutluyum huzurluyum çok şükürrr

kahvaltımı yaptım
1 yumurta bi parça dil peyniri
2 dilim uno light
yarım biber

Soyam bana yazdiklarin beni cok motive etti...
Tekrar silkindim...hadi dedim yine basaralim...
Ama havalardan canim hic bisey yapmak istemiyor...spordan nefret ediyorum....
Su trambolini bende istiyorum..insirah sende vardi sanirim..yanlismi hatirliyorum canim...
Biraz bilgi versen...
Sabah musli yedim uzun zamandir yemiyordum:)))
Simdi nescafemi icoyorum...
Birytaraftanda size yaziyorum...aklima bugun ne geldi androit telefonu varsa herkezin.. whatsup tan grup acsak surekli online modunda olsak))soya hallet bunuda canim yaaaa:)))

Oglen mercimek salatasi yemeyi dusunuyorum ..

Offfffffffffffffffffffffffffff
çok sıkıcııııııııııııııııı bir günnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

öğle
şehriyeli tavuk çorba
salata
yoğurt
2 adet etimek

Arkadaşlar salı eşimin köyüne gittik dün gece geldik bu günde ev temizliğiyle uğraşıyorum
kilomda eczanede yatrıdım tam 77 kiloyumm geçmişi hemen okuyayımm sonra temizliğie devam canlarım

evet canım doğru hatırlıyosun
trambolin çok zevkli ben hepsiburadadan aldım
100 tl civarıydı işimi görüyor
kalori ve tutma yerleri olan tercih etmiştim ama gerek yok
çünkü geldiği gün kırıldı :)
normal bi trambolin de iş görüyor
hiç bişey yapamasan aç müziği umarsızca zıpla
5 dakka 5 dakka bi bakıyorım 10 bin yapmışım :)

benim eşimde aynı pırasa yaptığım gün yanınada kuru fasülye ve bulgur pilavıda yap diyor yani sunmayacak bile pırasaya
bende pırasa yedirmeyi şöyle bir çözüm buldum
pırasayı ince doğrayıp,kavuruyorum az salça baharat 2 domates ekliyorum pişince cıvık tuttuğum mayalı hamuru tepsiye yayıyorumm bu pırasalı harcıda üstüne serpiyorum buna kimse itaraz etmiyor yiyorlar

Bende bugünn sabah biraz uyudum,uyandığımdada büyük kızımla yürüyüşe çıktık.
Dönüştede eczanede tartıldık,77 kiloyu görünce çok sevindim çünkü 77 buçuk geliyordum.
Markete uğrayıp tam buğday ekmeği aldım ve kendime 1 dilim ekmekle kahvaltı hazırladım yanına domates,2 kaşık lor ve tere aldım
Sonra bir kahve molasının arkasından evi topladım ama daha süpürülecek ,silinecek

trambolinle 2500 adım yaptım
trambolinin sayacı bozuldu ben de tlfun adımsayarını kullanıyorum
ama eksik sayıyo olsun ortalama 7000 yapsam yeter
10 bin adımla 7 buçuk km yürümüş oluyomuşuz
inşallah hafta sonu istediğim rakamı görürüm

Selam Kızlarrr

Öğle yemeği olarak çorba içtim, yarım dilimde tb ekmeği yedim...
Ara öğün olarak 2 kuru kayısı, 10-12 adet beyaz leblebi yedim..
şimdi beyaz çay içeceğim..

Akşama sadece çorba içeceğim, bu akşamı böyle geçireceğim, yarına o artıyı eksiye çevirmem lazım ))

Gelelim motivasyonaaaaa...

Kimse sizi motive edemez kızlar..
Bu sizin yapabileceğiniz bir şey..
Ben burda saatlerce yazarım, yazdığım herşey size mantıklı gelebilir ama burdan çıktıktan 5 dakika sonra yazdıklarımdan sadece bir kaç tanesi aklınızda kalır...
O yüzden başkalarının size sağladığı motivasyonlar anlıktır.. Kendi motivasyonunuzu kendiniz sağlamalısınız..
Sizi neyin motive ettiğini bulmalısınız..

Örneğin, kilo vermeye ilk başladığımda kardeşimin bir gömleğine takmıştım kafayı... Annem eski kıyafetlerimizi genelde yardıma muhtaç kişilere gönderir, o gömleğin gitmesine izin vermedim... İlk giydiğimde birakın düğmelerini kapatmayı gömleğin iki yakasını bir araya getiremiyordum.. Öyle şişmandım )) O gömleği astım karşıma, gün gün zayıfladım.. Ve o gömleği giydim... Daha sonra başka bir kıyafet hedefledim... O kıyafete de girdim )) Şimdi hedefimde bir takım elbise var )) O takım elbiseye de gireceğim yolu yok !
Beni motive eden bu... Sizde kendi motivatörünüzü bulun... Bunun dışındaki herşey gelip geçici motivasyon sağlar...

Yazdıklarım yada yazılanlar, düştüğümüzde ayağa tekrar kalkmamız için bize güç verir ama adım atmamızı sağlayan şey içimizdeki güçtür..
O gücü bulmaya ve onu hep canlı tutmaya çalışın ))
Sizi seviyorum

benim de bi elbisem var eşim hediye almıştı
ilk aldığı hediye ve ben ona sığamadım güya xl nasılsa
normalde 44 beden giyerken sığmam lazımdı şu an 42ye indim ama hala o elbiseye sığamıyorum
sırt kısmı kapanmıyor
ama inat ettim giyicem o elbiseyiiiii
eşime de kapak olucak

bugün bi arkadaşla tlfda konuştuk
hala diyete devam ediyo musun dedi evet dedim
acıyorum sana dediiiii
neden dedim herşeyden mahrumsun ya bişey yiyemiyosun dedi
ben halimden memnunum gayet sağlıklı besleniyorum diye cevap verdim
insanlar diyeti bırakmam için nasıl baskı yapıyo yaaaaaa zayıflıycamm işte
bunlar bana daha çok güç veriyo daha çok hırslandırıyor
ben de kilomu 58e çektim 60 değil 58 olucam ve çirkinleşmicem çökmicem inşallahhhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…