Yasemin8085'in Diyet Günlüğü

Günaydınnnnn

Yine bir bildirim gününde daha birlikteyiz ))))
Evet, tartı beklenen gıcıklığını yaptı ama bende ona gıcıklık yaptım ))))
bu sabah tam olarak 62,7 kg olarak tarttı beni.. hedeflediğim kilodan 200 gr fazla ama olsun...
hemen bahanelerimi sıralayayım, kaç gündür tuvalete çıkamıyordum )))))))))))))))
Aslında bu büyük bir sorun benim için, çünkü daha önce bu yüzden büyük bir ameliyat geçirdim...
Yani tuvalete çıkamamazlık gibi bir şey yaşamamam lazım, çünkü bu durum aynı ameliyatın tekrarına yol açabilir ki, Allah düşmanıma bile vermesin o kadar acılı bir ameliyat...
Bende bu sabah kahvaltı stilimi değiştirdim ve hemen karşılığını aldım tabi ki ))
Kahvaltımda 1 dl tb ekmeği, lor peyniri ve 1 armut yedim... Armut bende acayip bir etki yapıyor.. Sizde aynı etkiyi yapıyor mu bilmem ama sabah yersem eğer 10 dakikaya kalmıyor hemen etkisini gösteriyor...
Şimdi tartılsam herhalde 62 kilo gelirim ))))))))))))))
Oyyy bu muhabbette çok pis oldu yaw ))

Neyse, bu hafta sakin geçecek, hocalarımız yarıyıl tatili nedeniyle izne gittiler.. Sadece bir kaç tanesi burda..
O yüzden yoğun bir ders haftası olmayacak.. Bol bol ders çalışırım bende.. Hafta sonu sınavlarım var..

Önümüzdeki haftanın hedefini de belirliyeyim hemen, 61.7 kg..
Öptüm şimdilik,
Görüşürüz ))

günaydınlaaaaaaaaaaaaarrrrrrr
tartı sonucum 65.8
sonunda 65leri gördüm
gelsin 64 63 62 61 60 59 ve 58
hedefi 58 yaptım
ama acelem yok 55i de düşünmüyor değilim yalnız eşim ben istemem o kadar zayıf diyor
bakalım 58e inince şu göbekten kurtulamazsam 55e çekicem

kahvaltım 1 yumurta ve dil peynirli tost
2 hafta uğraştım 66da tekrar aynı rakamı göricem diye ödüm kopuyo

İnsirah,
Sen her kilo kaybedişinde aklıma hep ilk aramıza katıldığın gün geliyor )) (Hala kocana kızgınım p)
Sinirden küp olmuş ağlamaklı halini hiç unutamıyorum senin...
Normalde ekibe kimseyi almayı düşünmezken senin o halin o kadar sinirlendirmişti ki beni, direkt almıştım seni ekibe )))
Ve düşündüğümden de hızlı adapte oldun bize, şimdi bakıyorum da bayaa yol katettik ))

Söylemek istediğim şey, sen kendini hangi kiloda iyi hissedeceksen o kiloda bırak diyetini...
Ama bu sağlığını tehdit edecek bir kilo olmasın sakın...
Ben aslen 57 kiloda kendimi iyi hissedeceğimi biliyorum, 55 kiloya düşmek gibi bir derdim yok..
Sadece 2 kilo payım olsun diye 55 kilo hedef koydum kendime..
Ve bundan sonra çok düzenli tartılıp, eğer tartıda bir oynama görürsem hemen 1 haftalık ufak bir diyete girip kilomu normale döndüreceğim ))

herkes hedefine ulaşırken ben aynı yerimde sayıyorum hoş bu gün tartılmadım cumartesiye kadar da tarılmıyacağım çünkü tartı da manyaklaştı benım gibi

kahvaltıda bir değişiklik yapıyorum ekmek yemiceğim gün aşırı yumurta yiyeceğim hafta sonları yiyordum gerçekten tok tutuyor birazda öle denicem tek sıkıntım tuvalet sorunu

ha birde akşamları 30-45 dk arası yürüyorum cumartesi akşam başladım en az hafta 3 gün yürücem bu haftada böyle devam edicem sabahları akşamları yürüyorum yanı ekstradan akşam yemekten sonra hızlı tempolu yürüyorum

soya kızma lütfen ama bu hafta ekmek yemicem birde böyle denicem belkı arada etimek yerim

böyle deneye deneye nerde hata yaptığımı bulmam lazım nerdeysee bir sene olacak ben hala hedefime ulaşamadım
kendime hedef belirledikçe hüsrana uğruyorum ama hiç bir pes etmiyeceğim eninde sonunda 60 kg olucağım
sabah kalkınca
1 bardak ılık suya 1 yemek kaşığı dut pekmezi(geldi) 1-2 damla limon (üzüm pekmezi ile yapıyoprdum 15 gün falan oldu gerçekten rengim az da olsa düzelmeye başladı ben fark etmiştim ama arkadaşlar da fark etti )soyam senden allah razı olsun

kahvaltı

1 ymurta
1 parça tuzsuz peynir

görüşmek üzere
bye

ben de topiği okudukça ince eleyip sık dokuduğunuzu gördükçe beni nasıl aldılar demiştim :)
evet soyam çok yol kat ettik
ve seni tanıdığımdan dolayı çok mutluyum
77 78 kilolardan bugünlere geldik
şimdi ünv dediki kilomdayım ve 2 çocuğum olduğu halde
diyetle ilgili okuduklarıma bakıyorum da sen sağıksız hiç bir şeyi önermiyosun
ve bunu her kanıtladığımda buraya katılmanın benim için büyük bi nasip olduğunu hissediyorum
iyi ki varsınız kızlar
hangi kiloda mutlu olacağıma gelince bunu 55e düşünce anlarım
çok zor kilo verip çok kolay kilo alan bi bünyem olduğu için 55 en mantıklısı geliyor
en azından 58e çıkınca kendimi frenleme şansım olur
ama diyeti ömrümün sonuna kadar sürdürücem
hedef kiloma ulaşsam bile akşam yemeklerinde ekmek olmuycak
burda bu alışkanlığı kazanmak bile önemli
yalnız ramazanlar hariç :)

öğle menü

1 fincan domates çorba
1 kase cacık

bu saate kadar 1,50 lt su içitim

çay kahve saymıyorum tabıkı şekersiz

öğle yemeğim
5 ızgara köfte
salata

ara öğün yapmaya bişey yok evde ne yoğurt kalmış ne elma ne meyve
hemen alışveriş yapmak gerek

akşama yaparız alışverişi
ara öğünde bi bardak sütlü neskafe yapıcam
öğle yemeğim biraz erken oldu 12.30
yarım saat sonra yapıcam kahvemi tok tutar
akşama da fırında karnıbahar planlıyorum
bu hafta hedef 64ü ucundan görmek hadi inşallah
kilo verdikçe daha sıkı sarılıyorum diyetimee

iyi akşamlar

45 dak yürüşümü yaptım yemeğimide yedim sıra hesap vermek :)))))))

akşam menü
lahana salata
tavuk sote (bol acılı)
cacık

ikindi ara:
1 domates
1 salatalık

akşamı yeşil çay ile kapataccağım belkı yanında yeşil elma yerim

kızlar yürümeyı özlemişim mis gibi havada vardı ohhhh

İyi akşamlar güzellerim, iradesine hayran kaldığım fıstıklarım ))
Şu kadınlar kulübündeki bayanların yarısı sizin iradenize sahip olsa bu site kapanırdı çoktan ))))))
Çünkü okuyorum okuyorum gelip gidenler hep aynı, 15 kilo vermiş 20 kilo alıp geri gelmiş... Yazıktır yahu..

Neyse, akşam yemeğimi yedim.. Bir kase mercimekli erişte çorbası..
Şimdi türk kahvemi içiyorum (tüm sıvı içeceklerim şekersiz)
Kendime activia aldım, 1 hafta boyunca her akşam ara öğün olarak bundan yiycem.. Düzenli sebze yiyemediğim için tuvalet problemi yaşıyorum ve bu asla yaşamamam gereken birşey.. İşin kötü tarafı 2 türlü de tuvalet problemi yaşamamam gerekiyor ömür boyu... (2 türlü derken ne dediğimi anladınız sanırım, ayrıntılı yazmaya gerek yok)))))
Müshil ilaçları yada sinameki içeren çaylar içemem onlarda yasak yani... O yüzden ameliyat olduğum zaman doktorumun tavsiye ettiği gibi 1 hafta activia yiyeceğim... Hiç sevmediğim iğrenç bir tadı var ama yapacak birşey yok..
İşyerime sebze yemeği söyleyebileceğim hiçbiryer yok.. Bir kere yemek sepetinden söyledim, buharda brokoli ve karnıbahar getirdiler ama o kadar koku yaydı ki etrafa parfüm sıkmama rağmen öğrenciler bütün gün söylendi )) bir daha cesaret edemedim ))

Aklımdayken; YASEMİN, sabahları içtiğin pekmez 1 TATLI KAŞIĞI olacak, bir yemek kaşığı değil... Yanlış okudun sanırım... İstersen bir daha bak ama 1 tatlı kaşığı pekmez, biraz limon bir bardak su yazdım diye hatırlıyorum?
Fazlası kilo verememene sebep olabilir, canın sıkılmasın sonra bitanem ))

Öptüm çok

iyi akşamlar
ben de hesap vereyim akşam yemeğinde karnıbahar düşünmüştüm ama yine değişiklik yapıp nohut yaptım
1 tabak nohut
ve kaçamak olarak sayılabilecek
1 muz portakal ve elma yedim ufffff

Basaramiyorummmmmmm...
Olmuyor yemesemdeveremiyorum..veremedikce daha cok kiziyorum kendime....siz bakiyorum eksilere dusuyorsunuz ben yerimde sayiyorum..olmuyor kizlar yapamiyorum sanirim bu sefer basaramayacagim....
Tarrti surekklibir ileri iki geri...aglamamak icin zor duruyorum su an...
Bugun cildirdim ....

Günaydın kızlar

soyam aklımda öyle kalmış bu sabah hemen düzeltim 1 tatlı kaşığı olarak
pekmez zor mu kılo verdiriyor veya engelliyorum bilmiyorum ama moral bozmak yok ama en azından rengim yerine gelmeye başladı bırakmaya hiç niyetim yok vermesemde en azından almıyorum da

sabah 20 dak yürüşümü yaptım şimdi kahvemı içiyorum tek sıkıntım bağırsaklarım tembelleşti iyice en son cuma gün lavobaya çıktım ama şöyle bir şey ki hiç sıkıntım yok tek sıkıntım regl olucam felaket belım ağrıyor ne olursa olsun cumaya kadar yürüşe tam gaz devammmmmmmmmmm

az sonra kahvaltımı yapacağım

kahvaltı

1 yumurta
biraz tuzsuz peynir
yeşil çay

artık hedeflerimi aylık koyacağım haftalık koymayacağım ayda 1 kg versem 5 ay sonunda 5kg yapar

gwertybaby pes etmek yok hergün takıp edersen gerçekten insan motive oluyorrrrrrrrrrrr

ben bu metobolizma ile verdiysem sen haylı verirsin tatlım

Canim yaseminim inan cok cabaliyorum ama ya cocuktan ya stresli bi donemim ondan surekli bi asabiyet halindeyim...
Cocuk nefes aldirmiyor...spor yaparsam sanirim mutlu olabilcem bide bir kac kilo versem..sabirsiz bi huyum var biliyorsunuz...6li rakamlari tekrar gormek icin neler vermezdim...
Soyamin dedikleri hep kulaklarimda ama bi sislik bi agirlik var uzerimde...
Tartilmaya bile korkuyorum valla...cikmiyorum 3 gundur...
Sabah kahbaltim 9lu cayim..1 kase musli...

günaydın kızlar
qwerty canını sıkma canım eninde sonunda vericeksin bi süre protein ağırlıklı beslen
karbonhidratı olabildiğince azalt belki vücudun tepki verir
yada soya sana bi liste yazsın bi süre onunla beslen
mesela sabah yediğin kahvaltı seni daha çok acıktırır
olabildiğince doğal beslenmeye bak
ve içerisinde şeker türevi bulunan hiç bir hazır gıdayı tüketme
mehmet öz fruktos glkoz sonu ozla biten her şeyi diyet süresince kullanmamızı öneriyor
spor insanı daha dinç ve istekli yapıyor ve bunu denedim spor yapamayınca resmen kilo vermem duruyor
her insanın bünyesi bir değil
çocukla zor ama imkanları kendimiz oluşturucaz mecburen
burayla irtibatını kesme ben çok özledim eski sayfamızdaki birlikteliğimizi
sen çok güçlü ve çok güzel bir kadınsın
eminim ki kilo verdikçe daha da güzelleşeceksin
en fazla 3 ayını alır 10 kilo vermek

evet insira spor insanı gerçekten mutlu ediyor

ben yürüş yapmayı ondan çok seviyorum

gwrtybaby il etap kendini bir toparla 2 seçeneğin var ya yiyip kilo alıp mutsuz olcaksın ya da sağlıklı beslenerek incecik olacaksın
o yuzden yemenın sonu yok bazen aman diyorum ne olur kı böyle de iyiyim diyorum kendime sonra kendimi hemen toparlıyorum
sen nediyodun hepsinin tadını biliyoruz

9 karışımlı çayı kardeşim almıştı abla iyi diyordu senden duydum bir hafta içtim bağırsaklarım gün aşırı çalışıyordu o çayı içtikten sonra tamamen bende şişlik yaptı gibi bağırsaklarımda çalışmadı (her bünyede farklı etkı yapıyor) ve en kötüsü de ne biliyormusun karnımı çok açıktırdı bence o çayı bir müddet ara ver ve kendinde ne iyi geliyor ne iyi gelmiyor dene ben bu hafta ekmek yemiyorum böyle deniyeceğim baktı olmadı haftaya süt ürünlerini keseceğim bir şey kilo vermemi engelliyor ama enın de sonuda bulacağım

hergün kendine "KARNIM DOYACAK VE ZAYIFLAYACAĞIM" DİYE ŞARTLANDIR

KISACA ÇÖZÜM BULLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

qwerty,

yazdıklarını hiç beğenmedim..
Elime terlik alıp dövmeli miyim seni?
Ne demek "başaramayacağım?"
Bu nasıl bir cümle????

Çocuğun 3 kere yanlış yapınca kapının önüne koy o zaman? "Ben çocuk yetiştirmeyi beceremedim" de... "Bu çocuğa başkası baksın, benden anne olmuyor" de...
Sen kendine gereken özeni vermedikten sonra çocuğuna, kocana, evine nasıl özen göstereceksin merak ediyorum???
Herşey önce sende başlıyor!
Önce kendin için yapacaksın her şeyi...
Sana verdiğimiz eğitimden kısa bir örnek vereceğim...

Hosteslik eğitimi veriyoruz, eğitimde ilk yardım ve acil durumlarla ilgili konuları işliyoruz..
Uçakta hava basıncı değiştiğinde oksijen maskeleri otomatik olarak açılır ve herkesin hemen bu maskeleri takması gerekir..
Bunun uygulaması ile ilgili eğitimde ısrarla hep şu konu tartışılır...
Eğer yolculuk yapan anne ve çocuk var ise, anne önce kendi oksijen maskesini takmalı, daha sonra çocuğunun oksijen maskesini takmalı !
Ama herkes konu buraya gelince ısrarla çocuğun maskesinin önce takılması gerektiğini söylüyor... "Bana birşey olsada önemli değil" mantığında çünkü...
E be deliler, sana bir şey olunca o çocuk kimin yanında ne şartlarda nasıl yetişecek?
Başına neler gelecek? Tacize mi uğrayacak? Bi önce bunu düşünün...
Ayrıca burda önce kendinizinkini takın dememizin nedeni, çocuğunuzu kurtarma şansınız olsun diye...
Siz çocuğunuzun maskesiyle uğraşırken bayılabilir ve hem kendi hemde çocuğunuzun hayatını riske edebilirsiniz..

Yani kısacası, önce kendine bakacaksın qwerty !
Sen kendine bakmazsan ne çocuğuna bakabilirsin ne de başka bir şeye...

Hayatında fazlalık olan herşeyi bir süreliğine at...
Arkadaşlarınla arana biraz mesafe koy gerekirse...
Sadece diyetine odaklan eskisi gibi..
Sürekli facebook'ta seni orda burda cafelerde görüyorum çünkü...
Bunlar senin direncini kırar...

Evde çocuk var diye spor yapmamazlık yapma!
Çocuğuna söyle ayaklarına otursun, sende mekik çek.. Onunla birlikte sporu eğlenceli hale getir!
Bahane değil, çözüm üret !!!
ÇÖZÜM İSTİYORUM SENDEN !
Ve kısa bir süre içinde tekrar buraya adapte olmuş bir şekilde dönmeni istiyorum, bu kadar bahane yeter..
internetim yok, vaktim yok vb şeyler benim için bahane...
gezmeye ayıracağın vakti, bize de ayırabilirsin..
Ve tekrar 6'lı rakamları görmek istiyorsan sözümü dinlemelisin !

Şu 9 lu çayı içmeyi bırak, sana hiç bir faydası yok
içeceksen yeşilçay iç sadece
ayrıca müsli ile kahvaltı yasak bundan sonra
kahvaltında domates, salatalık, biber, MAYDANOZ, DEREOTU, lor peyniri ve 1 dilim çavdar veya tam buğday ekmeği olacak... haftada 2 kere yumurta yiyeceksin.. haşla yada az yağda omlet yap sana kalmış... ama musli ile kahvaltı olmaz !

eskiden olduğu gibi besleneceksin,
günde 3 fincan yeşilçay içeceksin, 1 tanesi akşam 9 civarında 1 tane yeşil ekşi elma ile olmak üzere, 2 tanesi gün içinde içilecek..
kahve veya çay içebilirsin.. tabi hepsi şekersiz ))

ara öğünlerini atlamayacaksın, asla kaçamak olarak adlandırdığımız şeyleri ağzına sürmeyeceksin..
öğlen yemeklerinde mutlaka et ürünleri tüketeceksin.. (balık yada et -tavuktan uzak dur bir süre-)
etle pişmiş sebze yada bakliyat da olabilir ama öğlen yemeklerinde et olacak !

akşam ise sadece sebze yiyeceksin..
1 kase çorba
4 kaşık sebze (genellikle kabak, brokoli, karnıbahar, lahana gibi şeyler tüket - etsiz olsun mümkünse)
bol salata (1 tatlı kaşığı z.yağı ile ve herhangi bir sos konmadan ! -nar ekşisi vs yasak- sadece limon sıkılabilir)

çok acıkırsan gece 1 bardak süt içebilirsin, içine tarçın atarak.. süt asla light yada yarım yağlı olmayacak.. tam yağlı süt içilecek.. yoğurtta aynı şekilde..

hiç bir şeyin light olnaı kullanılmayacak, light ürünler kilo aldırır.. Üzerinde yazan hiç bir şeye inanmayın ! (light ton hariç ))

qwerty, senin için çabalıyorum,
sende benim için çabala !

dün akşam yediğim meyveler vicdan azabı oluşturdu
trambolinde 5000 kez zıpladım yürüdüm
ama şu anda acayip belim ağrıyor
bunu bi araştırmam lazım geçen haftaki bel ağrısını regle saymıştım
belki de trambolindi sebebi
çünkü regl ağrısı çekmiyodum normalde
omurgaya baskı mı oluşuyo acaba biraz araştırayım

Son düzenleyen: Moderatör:
omurgaya binen yük miktarını artıran tüm sportif faaliyetlerin omurganın düşmanı olduğunu ifade ederek, boyun, sırt ve bel bölgesinin bu durumdan ciddi derecede etkilendiğini, özellikle son yıllarda hızla yayılmaya başlayan ekstrem sporlar ile halter, sıçrama ve atlamayı gerektiren sporların ileri yıllarda omurgada oluşabilecek sorunları artırdığına dikkat çekti.

ayyy bunu buldum qwerty almadıysan trambolini sakın alma yada az kullan
zaten parklardaki trambolinlerde 10dakikadan fazla kullanılmaması gerektiği notu vardı
ben çocuklar içindir diye ciddiye almamıştım
ama sanırım sporumu değiştirmem gerekecek
dün 45 dakiak aralıksız zıpladım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…