yaşım geçiyo asalak gibi yaşayıp gitmekten yoruldum

evliyken imkanı yok seni yatılı okula yollamam diyor.2017 de lise mezunlarını alan sınavı kazanamazsam 4 sene açık öğretim okuyup 4 sene sonra lisanslıları alan okulun sınavlarına gireceğim onun eğitimi 8 ay zaten.. 2 sene de değil o. Ama diyoki 4 sene açık öğretimden mezun olamanı beklicem bide kazanırsan 8 ay da öyle okulunun bitmesini bekliyeceğim.Sen beni hiç mi düşün müyosun? sadece kendini düşünüyosun diyo....bi kerede kendimi düşünmek istiyorum haksızlık mı

Polis mi olucan ? Sevgilin anlamsız anlamsız konuşmasın.. Mesleğini eline almadan evlenme. Sonra çok vurursun kafanı duvarlara.

Zaten ilişki 5 senelik
Bir de 4 sene + 8 ay

Bilemiyorum ama bana daha çok sevgiline haksızlık gibi geliyor.
Kendimi onun yerine koyuyorum, neredeyse 10 sene bekleyecek adam.

Size haksızlık olup olmayacağı konusuna gelince, bence biraz kapasitenizin farkında olun. Daha önce denemişsiniz, olmamış. Fazla da zorlamaya gerek yok. Hayatta mutlu olmanız için gereken tek meslek o değildir herhalde, oysa bile o olmamalı. Esnek olmalıyız eğer mutlu olmak istiyorsak.

Başka alternatifleri de düşünmenizi öneririm ben.

Kapasiteniz yok mu demek istiyorsunuz..Ama ben kapasitem yoktur deyip köşeme çekilmek istemiyorum.Ki ben hiç derhaneye gitmeden evde kendim çalıştım iş çıkışları onca sene sonra sıfırdan.Ve bayan alımı çok az olduğu için oldukça zor. Ama aklımda sadece kazanmak var .Haksızlık belki evet ama pff

Haksızlık değil, "Evliyken imkanı yok seni yatılı okula yollamam" dememeli. Gerekçesi neymiş bunu demesindeki?
İnsanın sevdiği meslek ile, bölüm ile meşgul olabilmesi hayata dair büyük bir artı.
Hiç evlenmeden 24 +4 +1 olsa, 29-30 yaşında nişanlılık süreci yaşamadan (nasıl olsa sevgililik süreci var diye) direkt evlenebilirsiniz yani her türlü olur, beklenir.

Yani kusura bakmasın da 4 sene daha beklemek istemem diyen adam, evli iken 8 aylık yatılı bir eğitime eşini gönderebilmeli ya, her ikiniz de mutlu olursunuz yani, niçin evliyken yollamam diyebiliyor? Bi kere nasıl bir laf o "Yollamam" ...
İyi düşünün lütfen, ters bir şey söylemek de istemiyorum ilişkinize dair.

O da kendine gore hakli bence. Sizin istediğiniz bölüm nedir. Böyle katı kurallar var

bana söz ver dedi 2017 de de dene ama eğer olmazsa tamamen bu defter kapancak dedi.Bende tamam söz dedim...ama sadece kafam rahat olsun diye.Tutmayacağım sözümü

bana söz ver dedi 2017 de de dene ama eğer olmazsa tamamen bu defter kapancak dedi.Bende tamam söz dedim...ama sadece kafam rahat olsun diye.Tutmayacağım sözümü

Çok da bir şey demek istemiyorum artık, söz vermişsiniz verilen sözler tutulmalı.
Ama duygusal bi baskı altında çıkmış gibi o söz ağzınızdan. En fazla oturun ciddi ciddi konuşup karara bağlayın derim.
Ondan size destek olmasını istemeniz en doğal hakkınız, evli iken niçin 8 ay yatılı olarak yollamayacağını(!) sorun, "4 yıl beklemektense böyle yapabiliriz, niçin bu kadar katısın" vb. cümlelerle bunun üzerine gidin derim.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Çok sağolun...çözeriz umarım çok teşekkür ederim size

Daha önce sınava girdiğinizi ama olmadığını yazdığınız için böyle dedim.

Sevgilinize söz verip "söz verdim ama tutmayacağım" demeniz hiç hoş değil. Sevgiliniz sizi bu şekilde kandırsa ne hissederdiniz?

Bence sen haklısın. 24 yaş ne ki? Bence hala geç değil. Bugüne kadar zaten bir şekilde hayat seni yormuş ve belki de zorunlu olarak hata etmişsin. Bari bu şansını kaçırma. Sevgilin bence yanlış düşünüyor. Senin hayatın bu ve seni bu kadar ciddi bir konuda kısıtlayamaz.

Zaten haksız olduğu için, hakkını helal etmese ne yazar? Sen kötü birşey yapmıyorsun ki, hakkın geçsin.

Okuma şansın varsa mutlaka oku. Mutlaka.

hayat başkalarının mutluluğu için yaşamak için çok kısa..siz bir ilişki yaşadınız ve yaşıyorsunuz..ama hayalleriniz evlenmek üzerine değilse kimsenin ahını almıyorsunuz aslında..bu vaatle yıllarır oyalıyor değilsiniz elbette..
hayatta herkes tercihlerini yaşar..yaşamalı..
24 yaş ned,r ki...hiçbirşey için geç değil...
bence hayalleriniz için yaşayın,sevgilinizin hayalleri için değil..

Hmm yani 4 bucuk sene sonra mi evlilik cnmm senin dusuncen ole mi dogru mu anladim eger oyleyse baya uzun zaman ciddi konusun sevgilinle

bölüm ne tamam askeri okul gibi düşün demişsin fakat o bölümün bir adı olmalı ? madem evlilik gibi bir düşüncen yok kusura bakma ama kimseyi de bekletmeye hakkın yok madem artık kendin için bir şey yapmak isttiyorsun bunu zamanında yapsaydın ya da şuan sevgilinden ayrıl en azından ona bencillik yapma kimse seni senelerce beklemek zorunda değil sadece senin değil onun da bir hayatı var son olarak neden svgiline hak verdiğimi söyleyeyim o çocuğa başta söz verip verip yan çizen sen olmuşsun

Hayallerini ; 5 yıllık ilişkin için terkedersen, sevgilin kocan olduğunda ve yanında burnunu karıştırıp , gaz çıkardığında veen kötüsü zamanla seni basit görmeye başladığında NE BÜYÜK BİR HATA YAPTIĞINI anlarsın. Ama tabi iş işten geçmiş olur.
Sevgilin 2 yıl bekleyiversin seni. Evlenince başı göğe mi ercekmiş. Sana hayallerinden vazgeç diyen bir erkek seni ne kadar mutlu edebilir bir düşün bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…