2017de dener girerseniz, 2 sene bekleyecek,
Ancak 2017de giremezseniz, 4 yıl açıköğretimden sonra 2 sene bekleyecek.
Aradaki 4 yıl açıköğretimi saymayın, sonuçta her iki seçenek için de o yatılı okul için 2 senelik bir bekleme süresi var sadece.
Niçin 4 sene bekleyecekmiş ki?
Sınavı kazansanız da kazanmasanız da bi nişan olur,
Sınavı kazanır giderseniz okula, 2 yıl nişanlı beklersiniz, 26-27 yaşlarında da mezun olur, evlenirsiniz (Ben de 27 yaşında evlendim mesela)
Sınavı kazanamazsanız, iki yıl beklemeden, daha erken evlenir açıköğretim okurken, evliliğinizi de yaşarsınız.
Sonra yine sınava girer, evli iken 2 yıl okulunuzu okuyuverir, o ara sabreder, o okulu bitirir tekrar devam edersiniz hayatınıza kaldığınız yerden.
Zor değil.
Bölüm ne ki?
Çok gerçekçi ve mantıklı bir yol gibi görünmedi bana. Seneleri kaybedeceksiniz. İstediğiniz mesleğe gidecek başka (daha kısa) bir yol yok mu?
Bu arada merak ettim neymiş bu sadece yatılı okunabilen okul?
evliyken imkanı yok seni yatılı okula yollamam diyor.2017 de lise mezunlarını alan sınavı kazanamazsam 4 sene açık öğretim okuyup 4 sene sonra lisanslıları alan okulun sınavlarına gireceğim onun eğitimi 8 ay zaten.. 2 sene de değil o. Ama diyoki 4 sene açık öğretimden mezun olamanı beklicem bide kazanırsan 8 ay da öyle okulunun bitmesini bekliyeceğim.Sen beni hiç mi düşün müyosun? sadece kendini düşünüyosun diyo....bi kerede kendimi düşünmek istiyorum haksızlık mı
Zaten ilişki 5 senelik
Bir de 4 sene + 8 ay
Bilemiyorum ama bana daha çok sevgiline haksızlık gibi geliyor.
Kendimi onun yerine koyuyorum, neredeyse 10 sene bekleyecek adam.
Size haksızlık olup olmayacağı konusuna gelince, bence biraz kapasitenizin farkında olun. Daha önce denemişsiniz, olmamış. Fazla da zorlamaya gerek yok. Hayatta mutlu olmanız için gereken tek meslek o değildir herhalde, oysa bile o olmamalı. Esnek olmalıyız eğer mutlu olmak istiyorsak.
Başka alternatifleri de düşünmenizi öneririm ben.
evliyken imkanı yok seni yatılı okula yollamam diyor.2017 de lise mezunlarını alan sınavı kazanamazsam 4 sene açık öğretim okuyup 4 sene sonra lisanslıları alan okulun sınavlarına gireceğim onun eğitimi 8 ay zaten.. 2 sene de değil o. Ama diyoki 4 sene açık öğretimden mezun olamanı beklicem bide kazanırsan 8 ay da öyle okulunun bitmesini bekliyeceğim.Sen beni hiç mi düşün müyosun? sadece kendini düşünüyosun diyo....bi kerede kendimi düşünmek istiyorum haksızlık mı
O da kendine gore hakli bence. Sizin istediğiniz bölüm nedir. Böyle katı kurallar varEvet çok haklısınız.Ben ayrıntıya girmediğimden yazmadım şimdi yazayım.Benim yaşım gereği istediğim okula girebilmem için yani lise mezunları düzeyinden girebilmem için son bir hakkım kaldı yani 2017 de de deneyebilirim okadar.Ama bir de 4 yıllık üniv. mezunları alınıyor o okula onunda yaş sınırı 30. Bende dedim ki 2017 de de denicem yine olmaz ise 4 senelik herhangi bi açıköğretimden lisans mezunu olup 4 sene sonra 30 olmadan tekrar bu okul için sınava girecem.Oda bana diyo ki he 4 4 buçuk senede öyle beklicem yani seni diyo
Haksızlık değil, "Evliyken imkanı yok seni yatılı okula yollamam" dememeli. Gerekçesi neymiş bunu demesindeki?
İnsanın sevdiği meslek ile, bölüm ile meşgul olabilmesi hayata dair büyük bir artı.
Hiç evlenmeden 24 +4 +1 olsa, 29-30 yaşında nişanlılık süreci yaşamadan (nasıl olsa sevgililik süreci var diye) direkt evlenebilirsiniz yani her türlü olur, beklenir.
Yani kusura bakmasın da 4 sene daha beklemek istemem diyen adam, evli iken 8 aylık yatılı bir eğitime eşini gönderebilmeli ya, her ikiniz de mutlu olursunuz yani, niçin evliyken yollamam diyebiliyor? Bi kere nasıl bir laf o "Yollamam" ...
İyi düşünün lütfen, ters bir şey söylemek de istemiyorum ilişkinize dair.
bana söz ver dedi 2017 de de dene ama eğer olmazsa tamamen bu defter kapancak dedi.Bende tamam söz dedim...ama sadece kafam rahat olsun diye.Tutmayacağım sözümü
Çok da bir şey demek istemiyorum artık, söz vermişsiniz verilen sözler tutulmalı.
Ama duygusal bi baskı altında çıkmış gibi o söz ağzınızdan. En fazla oturun ciddi ciddi konuşup karara bağlayın derim.
Ondan size destek olmasını istemeniz en doğal hakkınız, evli iken niçin 8 ay yatılı olarak yollamayacağını(!) sorun, "4 yıl beklemektense böyle yapabiliriz, niçin bu kadar katısın" vb. cümlelerle bunun üzerine gidin derim.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Kapasiteniz yok mu demek istiyorsunuz..Ama ben kapasitem yoktur deyip köşeme çekilmek istemiyorum.Ki ben hiç derhaneye gitmeden evde kendim çalıştım iş çıkışları onca sene sonra sıfırdan.Ve bayan alımı çok az olduğu için oldukça zor. Ama aklımda sadece kazanmak var .Haksızlık belki evet ama pff
Hmm yani 4 bucuk sene sonra mi evlilik cnmm senin dusuncen ole mi dogru mu anladim eger oyleyse baya uzun zaman ciddi konusun sevgilinleBen ayrıntıya girmediğimden yazmadım şimdi yazayım.Benim yaşım gereği istediğim okula girebilmem için yani lise mezunları düzeyinden girebilmem için son bir hakkım kaldı yani 2017 de de deneyebilirim okadar.Ama bir de 4 yıllık üniv. mezunları alınıyor o okula onunda yaş sınırı 30. Bende dedim ki 2017 de de denicem yine olmaz ise 4 senelik herhangi bi açıköğretimden lisans mezunu olup 4 sene sonra 30 olmadan tekrar bu okul için sınava girecem.Oda bana diyo ki he 4 4 buçuk senede öyle beklicem yani seni diyo...Ben sadece o okulu istiyorum evlilik umurumda bile değil artık açıkçası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?