yaşın küçük diyorlar ama evlenmek istiyorum.

afedersiniz ama niçin saldırır tonda konuşuyorsunuz?
ben 24 yaşındayım ve bana evlilik çok uzak. kendimi hazır hissetmiyorum.
fakat karşımızda ki kişi yasaların verdiği evlilik yaşında.
herkes beklemek zorunda değil ki?
herkes hayallerinin peşinden gitsin denmiyor mu?
belki çok mutlu olacak çünkü bunu çok istiyor. hayatta ki tek amacı evlilik olan bir insan var karşımızda. doğrusunu da yanlışını da insan sadece yaşayarak öğrenir çünkü bu hayat böyle ne yazık ki.

evlen evlen,hayat zaten peri masali..
evlen de nasil pirinsesten kul kedisine u donusu yapiyorsun gor..

Canımm evlenme bu yasta o yastakı biriyle olmaz hemde yaş farkı cok değil ama şuan sen kücük oldugun için kaldıramazsın emin ol bende 17 yasında evlendim inan karşindakı insan seni sevdede evliliğin yükü altında eziliyorsun.zor çaliş oku sonra cok pişman olursun

Belki cok mutlu olacak falan filan laflari yanlis niye cunku OP nin yazdigi mesajda ailesinin bunalttigini evde sus gibi oturdugunu yazmis. Yani bu sirf ailesinin baskisindan caninin sikintisindan dolayi evlenmek istediginin belirtisi." Evde bos bos oturuyorum bari evleneyim" diyor. O kadar bunaltilinan bir evde nasil birini bulmus anlamadim( yorumlarin hepsini okumadim). Bak guzelim daha gencsin demiycem cunku daha cocuksun insan cani SIKILIYOR diye evlenmez aklini basina al. Evlenecegin adaminda gunahina girip basini yakma. Yarin cocuk istiycek senden yasin olacak 19-20 hadi olsun 21. Arastir bakalim su forumlarda senin yaslarinda anne olan, olmak zorunda birakilanlari hayatlari nasilmis? Bir konus onlarla evliliklerinde beklediklerini bulmuslarmi? Akilli ol derim ben ve ikna et aileni gir biryerde calis once kendi ayaklarinin uzerinde durmayi ogren nedir bu "okumadim e bari evleneyim" dusunceleri. Sana da yazik evlenecegin adama da ve en onemlisi yarin birgun bir cocuga dogacak cocuga yazik. O cocugun hakkidir akli basi yerinde, olgun, ne yaptigini bilen bir annesi olmasi. Cok iyi dusun. Yarin birgun " ben ne yaptim cok pismanim" baslikli yazini okumayiz insaAllah.

Calismama izin vermemeleri cok sacma aman tirnaklari kirilir kizlarinin napariz hadi okumaya kafasi basmiyo e calissin yani evde oturan kiz herzaman evlilige ozenir sekil a iste

Uzaktan davulun sesi hos gelir. Icine girdimmi vah ben ne yaptim okusaydim anamın evinde otursaydim dersin. yakma kendini gülüm uzak dur evlilikten daha çok erken oku bitir okulunu yoksa pişman olursun o zamanda iş işten geçmiş olur.

işte asıl çocuklarının bu duruma düşmemesi için dişini tırnağına takıp çalışman okuman lazım

Şu Dünya'da insanın elini kolunu bağlayan yegane bir duygu varsa onun adı ''çaresizliktir''. İğneleyici yorumlar, kibir kokan yorumlar, küçümseyen yorumlar bunları bir kenara bırakırsak, (troll olman yada olmaman bile mühim değil) böyle bir durum gerçek hayatta yaşanıyor olsa kendi kişisel fikrimi sana şöyle beyan ederdim; Öncelikle küçüğüm, ne olursa olsun hayatın değişmeyen kuralları vardır. Bu kurallar hayata tutunmanı kolaylaştırdığı gibi seni öz güvenli bir birey yapar. Bu da eğitim. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimi kesinlikle zorunlu olduğu gibi üniversitede eğitim için bir yaş sınırı yoktur. Misal 20 yaşında 30 yaşında yada 40 yaşında kafana eser, çok isteklisindir okursun. Tabi bu zorunluluk dışında kalan kısım meslek lisesi çıkışlılar, kendini geliştiren, liseden sonra eğitim planını kafasında tasarlamış, kurs ve çeşitli eğitim kurumlarıyla kendi yeteneğini desteklemiş kişilerden bahsediyorum.( örneğin çeşitli mutfak kültürüne hakimse, eğitimini almış ve ailesinden gelen maddi anlamda sıkıntıları yoksa bir yer açması vs. vs. keza geçen haberlerde rastladım 3 kız kardeş annelerinden öğrendikleri dikiş bilgisini moda tasarım kursları ile destekleyip yer açmışlardı. Kim Ki Duk lise eğitimini yarıda bırakmış bir yönetmen ama onun resim yeteneği vardı. Bu sayede parasını kazanıyor ve Fransa'da yaşıyordu. Ardından Köprüüstü Aşıkları ve Kuzuların Sessizliği filmlerinden etkilenip büyük bir kararlılıkla ben bu işi yapmak istiyorum diyor ve sayfalarca senaryolar yazıyor. Kore'de bir senaryo yarışmasına katıldıktan sonra hayatı değişiyor. İnsan çok isterse evren bile ona yardım eder.)Lise eğitimi alman ilk şartın olsun. Sonra biraz kafanı topla ve ne yapmak istediğine karar ver. Bocalamalarla dolu, kendini ifade edemediğin bir hayat seni yorar. Biliyorsun artık ücretsiz eğitim alabileceğin, meslek sahibi olup, kendi ayakların üstünde durabileceğin çeşitli meslek gruplarında eğitim veren kaliteli kurumlar mevcut. He sen şimdi diyeceksin ki yanında kaldığım dayım buna izin vermez. Madem babanı anneni sevip sayan bir zat. O zaman biraz dramatik bir konuşma yapıp, ilerdeki durumun hakkındaki kaygılarından bahsedebilirsin. Kaldı ki isteğin çok makul. Meslek sahibi olmak adına çeşitli girişimlerde bulunmaya devam etmelisin. Eğer 3-4 sene içinde hayatında değişen bir şey olmazsa ve evlendiğinde senin okumana izin verebilecek bir kişiyle tanışırsan neden olmasın? ama şimdilik hiç o toplara girme derim. Ayrıca evlilik kurumunu bir bitiş evresi gibi gören zihniyeti anlamıyorum. Evlenmeden önce okuyalım sonra kocamız izin vermez. Evlenmeden önce gezelim tozalım evlenince kocamız izin vermez. Evlenmeden önce kendimize onu bunu şunu alalım evlenince kocamız izin vermez. Bu kafalar yüzünden kendime vakit ayıramıyorum diyen kadınlar depresyonda. Evlilik iki kişilik bir hayat yolculuğu, evlenip kocamla ortak bir hayat yaratamadıktan, birlikte gezip tozup, ikimize de ayrı zamanlar yaratamadıktan sonra evlenmişim ne evlenmemişim ne.

kendimi gördüm , okulu bıraktım koca derdine düştüm evlendimmmm pekii ne olduuu, hayatımda koca koca kayıplarrrr !!! hiçç kolay sanmaa güleriz oynaşırz sanma, dilini bile koparır ses edemezsinn..

evlen evlen 6 ay sonraki konum eşim para vermiyor eşim eve gelmioyor eşim çok değişti olur kafanı değiştirmeyi denesen aileni yargılamak yerine... yerinde olup kendine meslek edinmeye çalışan ne çok insan var... koca parası yıycekmişim yaşım 18 nasıl yaşamak istiyorsdan oyle yaşa zaten ne desek boşa....

Güzel kardeşim anlattıklarına göre zor durumdasın. Bunları da imtihanın say ve sabret. Okulunu bitir bişekilde meslek edinmeye çalış anneni de kurtarırsın. En kötü baba evi koca evinden daha iyidir derler. Allah yar ve yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…