yaşın küçük diyorlar ama evlenmek istiyorum.

Genç kızlar daha ailesinin baskısından şikayet ediyorken koca evindeki ailenin baskını hesaba katmıyor olsa gerek
Sanıyolar ki sınırsız özgürlük onları bekliyor

okumaya gönlün yok e gönlündede biri var madem evım temızlıgım çamasırların utum dıyorsun kıtabım arkadaslarım sınemam yerıne ne dıyebılrızkı en kısa surede suslu püslü kıyafetını giyinip takıp takıstırıp koca derdıyle bas başa kalmanı dılerım.

ya da başka bir seçenek diğer yazdıklarını da okudum. Evlen tmm ama evlendiğin kişi izin versin ve eğitimine dışarıdan devam et. Ben çocuklarını büyütürken okuyan nice kadın gördüm ve hepsine saygı duyuyorum.

İlk mesajında ne babanın ölümünden ne de başka bir evde yaşadığından bahsetmişsin.. Çalışmak istemiyorum okumak da istemiyorum demiştin hatırlatırım.. Sonra baktın tepkiler gelmiş şimdi de üniversitede hukuk okuyacaktım da olmadı da.. Bu kadar insan sana yazdı çizdi bu sayfalarda..Evlenmenin Nasıl bişey olacağını anlayacağına azıcık düşüneceğine hala mağdurum da mağdurum..

Mağdur olmayacağın bir hayat için çaba sarfet savaş!! Evlenmek senin o sorunlarını çözmeyecek

Evlen canım hatta evlenir evlenmez hamile kal bir çocuk yap sonra o biraz büyüdüğünde bi tane daha yap hayatının baharında kendini eve hapsolmuş olarak gör ev işi bulaşık çamaşır çoluk çocuk geçinir gidersiniz okul da ne kendi ayaklarının üstünde durmak da ne evlen sen ! *ne sanıyorlar bu evliliği anlayamıyorum ki ???

Bende 18 yaşımda evlendim. SAKIN! SAKIN! SAKIN EVLENME SAKIN. çok pişman olacaksın öyle değil benimde eşim her kızın hayal ettiği erkek profilini canlandırıyordu ama herşey öyle toz pembe göründüğü gibi değil hele bi evlen kolaymı öyle yaparım böyle yaparım demek hele bi kaynanın Eline düş bide bir çocuk yap ondan sonra ömür boyunca kocanın eline bak.

Bütün arkadaşların üniversitelerde şehirlerde gezip tozacak sen evde otur çocuk bak kaynanın yemeğin kocanın evin temizliğinin derdini çek bakalım kocan ne zaman izin verirse o zaman çık bakalım hayatını mahfet tamammı. Sinirlerim bozuldu yaa hele bi evlen bi kaç Ay sonra seninde burda konuları okuyacaz aç bakalım benim bi kaç ay önceki konularımı evlenmeden önce bende senin gibi düşünüyordum şimdi ne haldeyim hep arkadaşlarımın fotoğraflarına bakıyorum doğru düzgün dışarı bile çıkamıyorum eşimin kıskançlıklarından evlenip ne yapacaksın yaa evlenip ne yapacaksın?

Canım ben 18 yaşında evlendim. Pişman değilim ama biraz daha kişiliğim oturduktan sonra evlenseydim diyorum. Çünkü çocuk yaşta oluyor bu yaşta insan. Evlendikten sonra olgunlaşıyor tabi ama bi o kadar da yıpranıyor.

Konu sahibi icin demiyorum ama kiz cocuklarini "ayy ne guzel seysin buyu de seni ogluma alayim" , " aman da ne hamarat kiz olmus kimler kimler ister seni " vs gibi laflarla buyutup dogdugundan beri ceyiz muhabbetine girersen kucucuk cocuk evliligin cok matah bir sey oldugunu ,evlenince hayatin cok guzel olacagini tum dertlerin bitecegini dusunur. Kizlarimizi kendi baslarina guclu bireyler olarak , evlenmeye muhtac olmadigini ogreterek yetistirmeliyiz. Yoksa ya hemen evlenmeye kalkar ya da 30 yasina geldim evlenemedim oluyorum diye sacma sapan bi tiple evlenir , buyuk ihtimalle de mutsuz olur.

Ben de oldum olasi hep evlenmek istemistim. Evet, evde mutsuzdum. Ve beni sevecek benim de onu sevecegim biriyle evlenmek istiyordum. Ve disaridan bakildiginda da kimse evlenecek kiz demezdi bana, asi de bit tipim vardi. Tarzim olsun durusum olsun evlilige cok uzaktim. Ama ben üniversite okudum da evlendim. Hem de hemen pesine, dogru erkegi bulduguma inanmistim. Evliyim cocugum var hala da beni her gün cok sevdigini söyleyen üzerime titreyen bir esim var.

Bak kücük kardesim evlenme demiyoruz, ama biraz daha bekle. Yine evlenirsin. Cünkü simdi aldigin karar bir iki sene sonra hosuna gitmeyebilir. Sen yine evleneceksin ama birakc insan tanidiktan sonra evlen derim ben sana.
Ben de inan evlilik isterdim hep kendimi bildim bileli. Hatta hayallerim arasinda esim hasta oldugunda ona corba yapmak vardi.
Ama asil hayat bu düsündügümüzden cok daha farkli ve acimasiz.
Karar alirken kirk kere düsün.
Insan en zor istir bu dünyada. Evliligin bas rolünde insan var. Bu zorlu hayata hazir olmak var.
Inandigin gercekler zamanla da degisebilir. Inan üniversitede o kadar cok sey gördüm ve degistim ki, üniversiteye gitmeseydim su an ki esimle evlenme ihtimalim belki de cok azdi. Kararlarimi yasadikca aldim.
Sana da tavsiye ederim, yasa biraz ve gör derim. Pisman olmazsin.

Dalga geçen bir ergen değilsen eğer..
Hastamısın sen?
En azından üniversite için engel çıkarmayan bir ailen var..
O adam sana kaşıkla verip sapıyla gözünü çıkarmayacağını ne bilyorsun?
Kaldıki alenen niyeti ciddi olsa çiçeğini çikolatasını alır gelirdi.!
Şaka gibisin..

evleneceğin adam adam olsa sana bu yaşta oku derdi,sanki geç kalmışsın bn ilkokuldan sonra 6 yıl okula gitmeyip sırf okumuş akıllı bir adamla evleneyim ve özgür olayım diye ortaokulu dışardan verip 17 yaşında liseye başladım sonra 2 üniversite bitirdim benm eşim bile 1 üniversite bitirmeme rağmen 2.yi bitirmem için (diğeri 2 yıllıktı dgs ile 4 e geçmiştim.) 4 yıl da 2.üniv.bitirmemi beklemişti toplam 6 yıl bekledi evlendik.Şuan 8 yıllık evliyim 3.üniversitemi de dışardan okuyorum.Aile baskın varsa dışardan okulunu bitir bence sen deki azmi görünce sana daha fazla güvenip daha çok özgür olabilirsin.Erkeklere artık güven yok! hele ki o karşı cinse aileni asla kötüleme yarın bir gün bunu çok pis kullanırlar haberin olsun.Ailesine katlanamayan kocaya hiiiçç katlanamaz!

Herkes okuyup meslek sahibi olup doğru düzgün iş güç sahibi güzel yaşayan bir bayan,bir hanımefendi olmak zorunda değil.Bu ülkeye 18inde koca derdine düşüp evlenen kızlarda lazım. İbret baaabında.O yüzden çok şey yapma istiyosan evlen.

ailen senin iyiliğini düşünüyor canım
5-10 yıl sonra anlarsın iş işten geçmiş olur
buraya gelip eş,kvalide,kpeder,eltili görümceli konular açıp durursun
geçmiş olsun şimdiden

+1 Kesinlikle , koca evi baba evine benzemez, sen evden kurtuluş sanırsın her gün yemek temizlik kocayı memnun etme dert tasayla uğraşma faturalar ev giderleri sana biner hepsini hesapla yatır. Evi çekip çevir birde bebek gibi olan kocanla uğraş . Dışarıda beyfendi olan ASLANLAR eve gelince mızmız huysuz erkek çocuğuna dönerler .

Daha 1 hafta geçmeden ne b*k yedim ben dersin . Aklını başına devşir . Çalış iyi kötü bir bölüm kazan .. Hayatını eline al çalış yeni ve kişilikli insanlarla tanış . Sakın bir hata yapayım deme sakın .. Hayat sandığın kadar toz pembe değil hayat zor hayat pahalı hayat acımasız bebek ..

yok ben anlamıyorum bu olumsuz yorum yapanları yok yaşın kücük yok cart curt.

18 yaşında ''reşit'' bir birey kendini her zaman evliliğe odaklamış ve istiyorsa neden olmasın?
herkesin hedefi kariyer olmak zorunda mı?
git evlen, içinden geleni yaşa hayat cok kısa.

Sizin bu kafada cahil bir gence hayat bilgisi olmayan bir gence bu tavsiyeniz doğrumu ?

1 sene sonra 1 çocukla anne evine dönerse ne olacak ? Eee ben hayatımı yaşıcaktım derse ? O saatten sonra nasıl o hayatı yaşayacak . Önce akıllansın mantıklansın hayatı görsün sonra koca , koca kaçmaz . İlla da kariyer yapmasın ama 1 sene sonra bile kafa yapısı öyle değişiyor ki .. Biraz daha yaş alması lazım .

canım yaşın gerçekten küçük acelen ne Allah aşkına ailen tabiki de haklı eline mesleğini al sonra çalışma dünyanın bin bir türlü hali var ilerde kullanman gerekebilir. Ayrıca 5-6 aydır tanıdığın biri için nasıl bu kadar emin güvenilir konuşuyorsun insanlara babaları anneleri bile neler yapıyorken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…