Yaşları yakın çocukları olan anneler

kelebek_gibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
964
958
103
Herkese iyi geceler. Öncelikle şunu belirteyim su an hamileyim. 2 yaşında bir kızım var iki hamileliğim de planlı isteyerek oldu.Allah nasip ederse yaş farkı 31 ay olacak. Ama su an içimi bi hüzün kapladı kızım çok küçük ona haksızlık ediyormuşum gibi hissettim. Yaş farkı az olan iki ya da daha fazla çocuk büyüten annelerin fikirlerine ihtiyacım var nasıl denge kurdunuz? Bu psikoloji hep böyle devam etti mi hamilelikle mi alakalı? Sanki kızımı çok üzecekmiş gibi geliyor bir kardeşinin olması. Aslında hep hayalimdi peş peşe doğurup birlikte büyütmek..

İlk zamanlar bebek uyuyor küçük Bir şey anlamıyor zaten, ilgilenirsin büyükle.
Zamanla O da kardeşine alışır, kardeşi de hareketlenmeye başlar oynarlar. Bence kız çocukları erkek çocuklarından biraz daha uyumlu. Benim oğlanların arası 26 ay, kavga da ediyorlar (kabul tamam daha çok kavga ediyorlar), oynuyorlar da iyi ki varlar çok şükür.:nazar:

çocuğun da hayali miydi acaba? bence arada 3 4 yaş olmalı tam onun ilgi beklediği zamanlar tüm aile yeni bebeğe eğilecek hep gölgesinde kalacak. genelde öyle oluyo denge kuranı pek görmedim ben.
Belki de çocuğun hayali hiç kardeşinin olmamasıydı nerden bilebiliriz?

33 ay var benim cocuklarim arasinda
Suan 8 ve 5 yasindalar
Bizim icin iyi yas araligi.
Guzel anlasip oynuyorlar, tabi her kardes gibi ara ara fikir uyusmazligi oluyor oyun konusunda

Kiz kardesim ve erkek kardesim arasinda 1,5 yas var. Onlar cok cok iyi anlasiyor cocuklukdan beri.

Bence sahsen benim cocuklarimin yas araligi yaklasik 3 yas olmasi cok uygun

Son düzenleme:
Artik geri donusu olmayan bir konuda ne diyebiliriz ki? İstemis yapmissiniz Allah mesut etsin yani. Ben boyle buyuyen bir cocuk olmak istemezdim acikcasi.
Dönüşü olmadığını biliyorum benim gibi yaş aralıgı yakın çocukları olan annelerin yaşadıklarını merak ettiğim için konu açtım. Teşekkürler

Belki de çocuğun hayali hiç kardeşinin olmamasıydı nerden bilebiliriz?
Oğlum 6 yaşında. Tek çocuk olarak kaldı.
Suan soruyoruz “Bir kardeşin olsun ister misin ?”diye ? Hayır ne gerek var ki diyor :KK53:. İstemediği için yapmıyoruz. (Zaten ben de istemiyordum :)))

Siz maddi manevi her ikisine de yeteceğinizi düşünüyorsunuz ki yapmışsınız. Sağlıkla büyütün kuzuları :)

Benim abimle aramda tam iki yaş var küçükken çok iyi anlaşırdık kankaydık resmen ergenliğe kadar da hep en yakın arkadaş olduk sonra doğal olarak ilgi alanlarımız değişti uzaklaştık hatta ergenlikten sonra birbirimizi yedik ahaha. Bence güzel oluyor ya yaş arası az olunca ama anne çok yıpranıyor bence. Nolursa olsun büyük arad kaynıyor ilgi küçüğe kayıyor o yüzden ilk çocuk biraz bireysellik kazanabilmeli ikinci içim. Hayırlısı olsun

benim çocuklarımın arasında 4 yaş var hemen hemen.büyüğü ile ne kadar ilgilensekte küçüğünü kıskandı sık sık altına kaçırmalar,yemeğini tek başına yerken benim yedirmemi istemeler ,öfke nöbetleri😰 çok zorlandım anlayacağınız

bundan dolayı yaş aralarının az olması daha iyi olabilir

Oğlum 41 aylıkken ikinci oğlum oldu ilk başlarda çok zor oluyor ama guselligi bambaşka

Dönüşü olmadığını biliyorum benim gibi yaş aralıgı yakın çocukları olan annelerin yaşadıklarını merak ettiğim için konu açtım. Teşekkürler

Şuan hamilelik piskolojisiyle böyle düşünüyorsun canim. İllaki zorluklari olacak benimde şuan birisi bir yaşında diğer oğlum dört yaşında yaş aralıkları biraz daha fazla ve ben seninkiler kadar olsun isterdim açıkçası. Çünkü yaş farklı arttıkça ilk çocuk tek başına büyüdüğü için sonradan zor kabulleniyor sen şimdi bebek zaten doğduğunda daha çok uyuyacak falan ikisiylede ilgilenirsin. Babası biraz küçüğü tutar sen buyukle oynarsın yada tam tersi derken kızın kardeşiyle bı ortama adapte olcak. Hiç haksızlık gibi düşünme o zaman ikiz üçüz olanlar napsin hiç tek buyuyemiyolar bu haksızlık mı alakası yok.. böyle yaşamak istemezdim diyenler olmuş çok komigime gitti şahsen.

Çocuklarımın arasında 2 buçuk yaş var.

Haksızlık edeceğiimizi, ettiğimizi hiç düşünmedim diyebilirim.

Eşlerin birbirine destek olması çok önemli tabi burada. Dönüşümlü olarak çocuklarla ilgilendik, büyük olan kızımla kardeşinden ayrı vakitler geçirmeye çalıştım hep. Şuan 5 yaşında kardeşinin öğlen uyku vakti yaklaşık bir buçuk 2 saat bizim anne kız saatimiz oluyor. Ne yapmak, neyle oynamak istiyorsa onu yapıyoruz.
Babasıyla ayrıca vakit geçiriyor evde ve dışarıda.
İkisiyle beraber yaptıklarımiz ayrı.

Küçük kardeş büyüğün oyunlarını bozabiliyor ara ara, büyüdükçe kavgaları da oluyor ama bunlar yaş aralıkları fazla olsa da olacak şeyler zaten.

Anne baba için yorucu oluyor mu derseniz evet oluyor onu göze alıp ikinci çocuğu istemişsinizdir sizde muhtemelen. Bir şekilde dengeyi de sağlarsınız.

Sağlıkla alın yavrunuzu kucağınıza inşallah.

Şuan hamilelik piskolojisiyle böyle düşünüyorsun canim. İllaki zorluklari olacak benimde şuan birisi bir yaşında diğer oğlum dört yaşında yaş aralıkları biraz daha fazla ve ben seninkiler kadar olsun isterdim açıkçası. Çünkü yaş farklı arttıkça ilk çocuk tek başına büyüdüğü için sonradan zor kabulleniyor sen şimdi bebek zaten doğduğunda daha çok uyuyacak falan ikisiylede ilgilenirsin. Babası biraz küçüğü tutar sen buyukle oynarsın yada tam tersi derken kızın kardeşiyle bı ortama adapte olcak. Hiç haksızlık gibi düşünme o zaman ikiz üçüz olanlar napsin hiç tek buyuyemiyolar bu haksızlık mı alakası yok.. böyle yaşamak istemezdim diyenler olmuş çok komigime gitti şahsen.
Benim de peşpeşe olmasını isteme sebebim bu yaş farkı arttıkça ilgi alanları değişiyor iki çocuğa yetmek daha zorlaşıyor. İlk çocuk tek olmaya alıştığı için çok büyük de olsa kardeşi kabullenemiyor zaten paylaşacakları ortak şey de pek olmuyor. Çok haklısınız ikiz üçüz doğanlar doğuştan şanssız olmaları gerekir bu düşünceyle 😊

Oglum 22 aylikti kardesi dogdugunda. Ne kiskanclik yasadi nede kardes geldi diye strese girdi. Biz bastan güvenli baglanmaya önem verdik. Kardesi geldigindede onu ayri tutmadik. Su anda ikisini bir görseniz cok güzeller masallah. Ikisi birbirine cok bagli. Dogumdan sonra dengeyi iyi kurabilseniz (bunda esiminde katkisi büyük) o zaman sorun olmaz. Normalde 4 yas fark öneriliyor. Bencede güzel bir yas,ama bazi sebeplerden dolayi erkene cektim. Caninizi üzmeyin. Evladiniza rakip degil kardes geliyor.Allah saglikla kucaga almayi nasip etsin

Herkese iyi geceler. Öncelikle şunu belirteyim su an hamileyim. 2 yaşında bir kızım var iki hamileliğim de planlı isteyerek oldu.Allah nasip ederse yaş farkı 31 ay olacak. Ama su an içimi bi hüzün kapladı kızım çok küçük ona haksızlık ediyormuşum gibi hissettim. Yaş farkı az olan iki ya da daha fazla çocuk büyüten annelerin fikirlerine ihtiyacım var nasıl denge kurdunuz? Bu psikoloji hep böyle devam etti mi hamilelikle mi alakalı? Sanki kızımı çok üzecekmiş gibi geliyor bir kardeşinin olması. Aslında hep hayalimdi peş peşe doğurup birlikte büyütmek..

ilk oglum 2 yasinda ikinci ise 1 yasinda. Inanin bana buyuk olan hicbir zaman icin keske kardesim olmasaydi demeyecek. Onlari birlikte oynarken gormek okadar guzelki. Buyuk oglum sabah uyandiginda ilk kardesini soruyor. Odasina gidiyor. Kucukte ayni sekil yatagindan indirdigimde abisinin odasina gidiyor. Buyugu okuldan almaya gittigmde kardesini soruyor. Ananeye gidecegi zaman kardesini soruyor. Cocuklar cocuklarla oynamayi sever anne ve babayla biryere kadar 😁 tek cocuklu arkadaslarim benim cocuklari gorunce cok imreniyorlar ama 2 cocuk bakmak zor iste. Ben daha yeni yeni rahatladim bir duzene girdim. Yeterince ilgi veremem diye dusunmeyin goreceksiniz herseye ve herkese yeteceksiniz

Çocuklarımın arasında 2 buçuk yaş var.

Haksızlık edeceğiimizi, ettiğimizi hiç düşünmedim diyebilirim.

Eşlerin birbirine destek olması çok önemli tabi burada. Dönüşümlü olarak çocuklarla ilgilendik, büyük olan kızımla kardeşinden ayrı vakitler geçirmeye çalıştım hep. Şuan 5 yaşında kardeşinin öğlen uyku vakti yaklaşık bir buçuk 2 saat bizim anne kız saatimiz oluyor. Ne yapmak, neyle oynamak istiyorsa onu yapıyoruz.
Babasıyla ayrıca vakit geçiriyor evde ve dışarıda.
İkisiyle beraber yaptıklarımiz ayrı.

Küçük kardeş büyüğün oyunlarını bozabiliyor ara ara, büyüdükçe kavgaları da oluyor ama bunlar yaş aralıkları fazla olsa da olacak şeyler zaten.

Anne baba için yorucu oluyor mu derseniz evet oluyor onu göze alıp ikinci çocuğu istemişsinizdir sizde muhtemelen. Bir şekilde dengeyi de sağlarsınız.

Sağlıkla alın yavrunuzu kucağınıza inşallah.
Çok detaycıyımdır çoğu şeyi kafamda planladım. İnşallah hayata geçirmek de mümkün olur. Dediğiniz gibi küçüğün uyku saatlerinde kızımla ilgilenmek istediğini yapmak gibi düşüncelerim var. Bakalım zaman ne gösterecek

Back
X