Bir de akşam kaçta yatiyordunuz? Demekki uykusuzluk sizi etkilemiyor.ne guzel6 da kalkardı iki kızım da ortalama ,ben de daha erken kalkar önce küçüğü emzirir bezini değiştirirdim,sonra da büyük kızımın kahvaltısını hazırlardım
Karınlar tok ,altlar temiz olunca hızlıca evi toplayıp süpürürdüm,öğlen birini dizimde sallarken diğerini de emzirerek uyutur o boşlukta da yemek işini halletmeye çalışırdım.Mükkemmel olmuyordu tabi her şey ama evi ihmal etsem de ,yemek de yapmasam ,yorgunluktan bitsem de kızlarımla ilgilenebildim doya doya:)
Sizin yardımcınız hadi yemek yapmıyor ev işlerini yapsın,siz de babaanneyle çocuklarla ilgilenseniz yeter , yemek dışarıdan da söylenir,atıştırmayla da doyarsınız :)
Evet bizim evde hep dağınık. Saat başı topluyoruz:) tavsiyenizi deneyecegimMerhaba benim büyük bebeğim 2 yaşında küçük se 1 yaşında aralarında tam 12 ay var çok zor oluyor ama şükür baya büyüttüm evim genelde dağınık yemeği zor yapıyorum sen benden şanslısın yatılı bakıcı varmış senin yerinde olsam haftanın bi günü genel temizlik yaptırırım bı günde utu geri kalan işleri o küçüğe bakarken hayda hayda yaparsın ben çöp atmaya ekmek almaya gidemiyorum
Evlenmeden önce hiç yemek yapmazdım. Annem yapardı. Annemin de yanında yardımcısı vardı. Yani temizlik ütü gibi dertlerim olmazdı. Bir anda bir başına kalınca çok zorlandım. Yemeklerim pek beğenilmez zaten:) bu konuda da kendimi geliştirmem lazım.Aa cocukmus o daha ya:))
Bu kadar tecrubesizini niye ise aldin sen hic anlamadim.
Senin yasin varmis.asil ben seni biraz daha genc sanmistim.:))
daha onceden yemek isini nasil yapiyoedun ki.
buzluga kiyma kofte sulu koftelik borek vs hic koymuyomuydun?
Arkadaşımın da benim gibi iki çocuğu var. O daha deneyimli kişiler ile çalışıyor.ama en fazla bir aya gidiyor onlarda zora gelemiyorlar21 yaşında ki genç kızdan ne bakıcı olur
Nede size yardımcı
İş imlemedi çok normal çünkü onun yaşındakiler geziyor tozuyor eğleniyor
Öncelıkle bende yetiştremıyorum psıkolojısı hakımdı. Annem gelıodu o gidince daha cok karışıodu işler. Bence evden yardımcıyı gönderin. Ttek basınıza daha ıyı hakımıyet kurarsnz cunku. Biri 5 aylık dıgrrıde 2 yasında sanırım. Öncelıkle kendınu strese koymyı bırak. Ev mı süpürülecekmiş dursun camasrlar mı yıkancqk kalsın bu ev olayları için hiiç strese gırme. Yemk konusunda da cocukların ne yıyor onların sevdıgı seyı yap fazladan bı kaç çeşit olsun dıe ugrasma. Mesela bi.çorba yap bırak. 5 aylık olan gun içinde 2 kex uyur oTavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Haklısınız. Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz icinÖncelıkle bende yetiştremıyorum psıkolojısı hakımdı. Annem gelıodu o gidince daha cok karışıodu işler. Bence evden yardımcıyı gönderin. Ttek basınıza daha ıyı hakımıyet kurarsnz cunku. Biri 5 aylık dıgrrıde 2 yasında sanırım. Öncelıkle kendınu strese koymyı bırak. Ev mı süpürülecekmiş dursun camasrlar mı yıkancqk kalsın bu ev olayları için hiiç strese gırme. Yemk konusunda da cocukların ne yıyor onların sevdıgı seyı yap fazladan bı kaç çeşit olsun dıe ugrasma. Mesela bi.çorba yap bırak. 5 aylık olan gun içinde 2 kex uyur o
Uyurken oglunla ılgılen. Oglun da gun içinde 1 kez uyuyabılır . Hatta ıkısının uykusunu aynı zamnlara denk getrayagını uzat kahvenı iç. Akşm babaları gelince hemn birini at kucagına. Mutfaga gır bırını de mama sandalyesıne oturt. Onune bişiler koy.onunla konuşa konuşa yemegını yap mutfagı topla. Ha belkı akşama kdr bi tane bişeyı düzeltmeden akşamı edeceksın mutfaga belkı hiç gıremıceksın olsun gırme. Surda bı kaç sonra sistem degişecek küçük olan yürücek daha bagıms z olucak. Oglunu 3saatlık krese yollayabılırsın.onlara cok ıyı gelicektır. Sonuç olara Allah saglık versın gerısı boş hersey öyle yada böyle düzene gırer. Bu sürectedüzensz hayat yasamaya bak üzme kendını derim.
Su anda evi görmenizi isterdim:) bu evi ancak beş kişi temizler:) pazartesi gününden itibaren yeni bir düzen oturtacagim.Bir de babaanne vRmıŞ
O zmn bBanne yemek yapsın
BKıcı temizkesin
Siz evin düzeni ve çocuklarla ilgilenin
zor gercekten valla ben daha 1ine bile cesaret edemiyorumÇok haklısınız. Kafamda hep büyük ikinci plana atılmasın. Küçük yaşta olgunluk beklememek vardı ama sanırım yavaş yavaş kabullenme dönemine geçmeliyiz. Benim birlikte oyalama yollarını bulmam lazim
Makinanın üstüne koy
Ya da küçük tuvaleti kapat oraya koy
İki şekilde de kullandım kurutma makinasız nasıl yaşamışız dedim eşine geçen müthiş kolaylık
Bir de çarşaf nevresim vs çok mu sık yıkıyorsunuz
Bende Arçelik in 2770 diye basit modeli vardı 5 yıl kullandım bir şey çektirmedimKonuyla alakasız ama hangi marka ve model kullaniyorsunuz? bende de var birkaç kere kullandıktan sonra camasirlarda çekme yaptı küçücük kaldılar kullanmıyorum artık
Ohooo o zaman burda uc cocukla esi de ilgilenmeden yardimcisi olmadan yasayip giden kadinlar napsin diye cok yanit alirsiniz..Eşim akşam işten döndükten sonra büyük ile vakit geçiriyor. Zaten yemek konusuna da takılmaz. Yemek.yoksa kendine bir şey yapar ya da dışarıdan sipariş verir.utu konusuna gelince o kadar para ödüyorum bakıcı yapsın diyor.
Aslında ben o kadar titiz değilim ama eşim o kadar bakıcı tuttuk bu ev niye hala temiz değil diyor.Bende artık planlı olmaya çalışacağım. Bakıcı da hızlanacak ya da degistirecegimsiz belli ki iyi niyetli birisiniz. ama bakıcınız tecrübesiz ve çok genç. yatılı kalmasının da çok bir anlamı yok gibi.
siz temizlik ütü yemek yapacak gündüzlü bir yardımcıyla anlaşın. eğer biraz büyüttükten sonra işe dönerim diye düşünüyorsanız tabi, yardımcı ile bakıcı kriterleri farklıdır.
yarım gün gelen bir yardımcı bile sizi derleyip toparlar.
mesela pazartesi gelecek evi süpürüp silecek banyo temizleyecek. yemek yapacak.
siz hafta içi çamaşırları yıkayıp kurutacaksınız perşembe veya cuma günü ütü yapacak.
tamamen organizasyon işi..
şimdilik misafir kısmını boşverin bana kalırsa. onlar sonraki iş.
bence bu toplumun kadınları olarak, temizliğe fazla takığız. ev dağınık olunca mutsuz oluyoruz.
ben mutfakta tezgahta birkaç tabak kalınca onları kaldıramayınca, modum düşüyor, neredeyse depresyona gireceğim :)
Herkesin becerisi, yaşam tarzı zorluklarla mücadele edebilme becerisi çok farklı. Malesef bazı arkadaşlar kendileri çok hızlı ve becerikli oldukları için beni tembel buldular.halbuki ben sadece onlar kadar deneyimli değilim belki.hayatimda hiç daha önce doğru düzgün temizlik yapmadım.ama çok aşama kaydettim.istegim sadece bu deneyimli bayanlardan biraz tüyo almaktiOhooo o zaman burda uc cocukla esi de ilgilenmeden yardimcisi olmadan yasayip giden kadinlar napsin diye cok yanit alirsiniz..
Mesela bir cam silecek.saatlerce bitmiyor en sonunda yarım kalıyorBakıcı varsa , 1 çocuğunuz var gibi o zaman.
Arada temizlik yapıyorsa ve küçüğe bakıyorsa yukunuz çok yok gibi görünüyor buradan.
Belli ki bunalmissiniz. Tek çocuk olduğunda dahi ,ilk zamanlar , büyüyene kadar bütün anneler biraz bunalabiliyor. Çocuk bakmak dünyanın en mesaketli işi.
Sadece zaman ve sabır. Zamanla rahatlayacaksiniz inşallah.
Çok kırışık çıkmıyor değil mi?Bende Arçelik in 2770 diye basit modeli vardı 5 yıl kullandım bir şey çektirmedim
Şimdi de Bosch var o daha yeni onda da çekme olmadı
Ben genelde karma ayarında kurutuyorum
Mesela pamuklu iç çamaşırlarını yani atlet külot bile o ayarda kuruttum zira lastikleri yıpranıyor
Bir de kumaşlar değil de dikiş ipleri daha çok çekebiliyor
Eşimin gömleklerini vs bir ara korkup atmadım ama şimdi atıyorum
Hatta oğlumun kanvas okul pantolonunu da attım ama pantolon çok atmıyorum onun dışında her şey attım
Kuru temizleme yazanları makinenin yünlü programında yıkıyorum onları atmadım eski makineme ama bunun özel programı var gözden çıkardığım birini deneyeceğim
İkisine aynı anda bakamıyorum. Ah bir bakabildim...Büyük sorun yaratıyor.Bir de babaanne vRmıŞ
O zmn bBanne yemek yapsın
BKıcı temizkesin
Siz evin düzeni ve çocuklarla ilgilenin
Sizin nasıl öğrendiniz yemek yapmayı? Ben kendim çok iyi değilim ki ona öğreteyim. Yemeklerim pek begenilmezÖzbek ve bilmiyor mu
Özbek bakıcılar iyi yemek yapar
Hamurişi vs yapar
Ben sizi de küçük sanmıştım değilmişsiniz
Alın kadını evirip çevirip öğretin yani
Mesela dolma yapılacak durun başında işte bir bardak pirinç soğan maydanoz şu kadar kıyma bu kadar baharat deyin
Karıştırsın doldursun bir olmazsa ikide olur
Ben 25 yaşına kadar hiç yemek yapmadım ama girdim mutfağa öğrendim o da girerse öğrenir yani başka yolu yok
Yaşı da küçük kaytarıyor gibi
Çok kırışık çıkmıyor değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?