Yaslari yakın iki cocuk

Yabancı bakıcilar yemek yapmayı bilmiyor.bilemiyorum kendi memleketlerinde ne yiyorlar.Ozbekistanli
Sence dogru olabilir mi bu.
Garip dogrusu.
Bir makarnadan bahsediyosun sonucta.
Ozbekler mutfaga duskundur bu arada:))
Bence biliyor ama uzerine kalmasin diye bilmiyorum diyerek girmis ise.
bakiciyi degistir tekrar soyleyeyim.
hic birisini kolaylastirmiyor aksine zorlastiriyor.
iyi analiz edersen:))
ben ikizlerime bir muddet bakiciyla baktim .
kadin oyle pratikti ki bebekleri uyutunca yemekleri koyar evi toplar .kirli neresiyse silerdi veya supururdu.

Evet ben bir çekip karşıma konuşayım. Benimde hizlanmam lazım ama utandım arkadaşların yazdıklarını okuyunca

Eskiden türk kadın çalışıyordu yanımda valla o da biliyorum diye başladı ama memnun kalmadık.sanirim ben düzgün insan calistiramiyorum

Eskiden türk kadın çalışıyordu yanımda valla o da biliyorum diye başladı ama memnun kalmadık.sanirim ben düzgün insan calistiramiyorum
Bence tepene cikarmissin kadini sen:)) yalan soyluyor olabilir yemek konusunda.
Bilerek is yavaslatiyor sanirim bebeklerle ilgilenmemek icin.
Degistir .

Sadece çorba biliyor.o da damak tadımız uygun değil. Kıymayı kavurun buzluga mi atıyorsunuz?soğanları filan..bu fikir mantıklıymis yemek yapacağım zaman çıkarıp tekrar yağ ile kavurmayacakmiyiz
Can'ım şimdi iki iri soğanı yemeklik doğra bir yay bardağı zeytin yağında kavur,kıymayı ekle güzelce kavur,içine doğranmış biber,domates veya salça koy,iyice pişsin,birer yemeklik poşetlere koy yemeklere ekle bu kadar.

Evet bazen büyükten de gereksiz bir olgunluk bekliyorum sanki o da küçük değilmiş gibi
Maalesef bazen öyle oluyor halbuki o da daha bebek sayılır,biraz rahat olmayı deneyin ben öyle yapmaya çalışıyorum ve bir nebze iyi geliyor. Sağlıcakla büyütün Allah bize başka dert vermesin.

Evet ben bir çekip karşıma konuşayım. Benimde hizlanmam lazım ama utandım arkadaşların yazdıklarını okuyunca
Sorması ayıp siz kaç yaşındasınız
Kaç yıllık evlisiniz
Bakıcınız kaç yaşın da aklım da deli sorular

Börek sarsın valla
Kıymalı patatesli peynir ay fırına ya da at kızgın yağa 30 dk hazır
Yanına bi çorba bi salata

Yabancı bakıcilar yemek yapmayı bilmiyor.bilemiyorum kendi memleketlerinde ne yiyorlar.Ozbekistanli

Özbek ve bilmiyor mu

Özbek bakıcılar iyi yemek yapar

Hamurişi vs yapar

Ben sizi de küçük sanmıştım değilmişsiniz

Alın kadını evirip çevirip öğretin yani

Mesela dolma yapılacak durun başında işte bir bardak pirinç soğan maydanoz şu kadar kıyma bu kadar baharat deyin

Karıştırsın doldursun bir olmazsa ikide olur

Ben 25 yaşına kadar hiç yemek yapmadım ama girdim mutfağa öğrendim o da girerse öğrenir yani başka yolu yok

Yaşı da küçük kaytarıyor gibi

32 yaşındayım 4 yıllık evliyim.bakicim 21 yasinda
Aa cocukmus o daha ya:))
Bu kadar tecrubesizini niye ise aldin sen hic anlamadim.
Senin yasin varmis.asil ben seni biraz daha genc sanmistim.:))
daha onceden yemek isini nasil yapiyoedun ki.
buzluga kiyma kofte sulu koftelik borek vs hic koymuyomuydun?

Merhaba benim büyük bebeğim 2 yaşında küçük se 1 yaşında aralarında tam 12 ay var çok zor oluyor ama şükür baya büyüttüm evim genelde dağınık yemeği zor yapıyorum sen benden şanslısın yatılı bakıcı varmış senin yerinde olsam haftanın bi günü genel temizlik yaptırırım bı günde utu geri kalan işleri o küçüğe bakarken hayda hayda yaparsın ben çöp atmaya ekmek almaya gidemiyorum

Benım oglan 30 aylıkken kızım oldu. Artı kızım hasta dogdu 1 sene hastanelerde yasadık dıyebılırım. Ikısının arasının yakın oldugunu düşünüyorsan sana fıkır verebılırım. Senınkılerın arası çok daha yakın çünkü.

Yalnız sabah altıda kalkmasına şaşırdım. Çok erken.simdilik benimkiler en erken dokuzda kalkıyor. Yemek ve temizlik düzeniniz nasıl oluyordu?
6 da kalkardı iki kızım da ortalama ,ben de daha erken kalkar önce küçüğü emzirir bezini değiştirirdim,sonra da büyük kızımın kahvaltısını hazırlardım
Karınlar tok ,altlar temiz olunca hızlıca evi toplayıp süpürürdüm,öğlen birini dizimde sallarken diğerini de emzirerek uyutur o boşlukta da yemek işini halletmeye çalışırdım.Mükkemmel olmuyordu tabi her şey ama evi ihmal etsem de ,yemek de yapmasam ,yorgunluktan bitsem de kızlarımla ilgilenebildim doya doya:)
Sizin yardımcınız hadi yemek yapmıyor ev işlerini yapsın,siz de babaanneyle çocuklarla ilgilenseniz yeter , yemek dışarıdan da söylenir,atıştırmayla da doyarsınız :)

Benim 8,5,2,2 yaşlarında 4 çocuğum var
Çalısıyorum.Ama yarım gün Yardımcım yok.
Ama ben çocuklarla uğrasmayı seviyorum. Saatlerce onlarla oynarım.
Ütüyü eşim yapar. İkimiz de çok ütü gerektirecek kıyafet giymeyiz.
Eve çok misafir ağırlayamaıyorum malesef. Ve kendimde annemden başka bir yere gitmiyorum.Eşimin ailesi uzakta.
Genellikle tek çesit veya 2 çesit çok emek gerektirmeyen ama çocukların gelisimi icin faydalı saglıklı yemekler yapıyorum.
Çocukların uyku yemek saati belirli. Rutine bindirince zaten o vakit acıkıyor ve uyuyor.
Çok oyin oynuyoruz. Geceleri de yanıma alıp öyle emzirdim. İkizlerimi bir hafta oldu keseli. Onlarıda emzirdim. Yanımda ben uyurken emiyorlardı. 4 cocugumuda geceleri yanımda yatırdım emzirdim
Ben olsam yardimci kadina ev temizligi, yemek onları yaptirir.Çocuklarımla kendim ilglenirdim.

Tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

Harikasınız.Ama ben nedense uykusuzluğa alışamadım. Büyük pek kalkmaz gece.kucuk çok kalkıyor. Ve hep oyun oynamak istiyor benimle. Bir dk tek başına durmuyor.illa birlikte oynayacağız. O yüzden bakıcı genelde küçükle...o da kucakci oldu zaten.ayni anda ilgilenemiyorum.bazen sabah uykusuz kalkınca büyüğe tahammül edemiyorum sonra da çok vicdan azabı çekiyorum. Ama bir yandan da yeterince ilgilendiğimi düşünüyorum. Sizin ikizlere kim bakıyor?

Zaten önceliğim az da olsa büyüğün tek başına oynaması. Asla tek vakit gecirmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…