Yaslari yakın iki cocuk

Büyük olan tek başına kesinlikle oynamıyor. Tv zaten seyretmeyi hiç sevmiyor.
Maalesef bazen çaresiz kalabiliyoruz,benim de bazen öyle anlarım oluyor ki çıldıracak gibi oluyorum ama sabretmekten başka şansımız yok.

Benim de kardesimle aramda cok az yaş farkı var, bakiciyla buyuduk biz de. Olurda cocuk yaparsam ben de bakici tutacagim ama yemek yapmali. Ev islerini yapmiyor mu kadin? Duzen oturmamis galiba. Gerci surekli ilgi isteyen iki bebek varsa zor. Biraz dişini sık, zor zamanlar gecince rahatlarsin.

e o zaman gercekten sikayet etme artik.aksam esin gun boyuda bakici...

Yapıyor ama yavaş...yemekte bilmiyor.evet zamanla kolaylaşacak insallah

Evde kalacak yer yokki bakıcı bir odada çocuklardan biri bir odada diğeri bizimle rahat edemezler

Bende de iki kucuk var ama tek derdim yemek yememeleri siz ne guzel yapiyorsunuz demek bunlari yiyorlar ne yaptiniz siz
Benim büyük çok güzel yer. Tabi sevdiği şeyleri anlayıp cesitlendirmek önemli. Kahvaltı özellikle her gün mutlaka farklı bir şey hazirliyorum

Birincisi, 2 küçük çocuk olan ev dağınık olur, ona engel olamazsınız. Ancak bazı ufak kurallar koyabilirsiniz, oyuncaklarla oynadıktan sonra bu sepete koymalıyız gibi.
2- Bebeğin uyku saatlerini düzenli hale getirmeye çalışın ve kucakdan uzaklaştırın çok zorluyorsa kanguruyla vs takılabilirsiniz.
3- Büyük olanın yemeğinizi siz yediriyorsanız bunu derhal bırakın kendisinin yemesi için uğraşın.
4- Bir sürü oyuncak var demişsiniz onları derhal kaldırın. 2 günde bir eline yeni oyuncak verin eskisini kaldırın.Duygusal bağ kurduğu bi oyuncak varsa ona karışmayın. Çocukta doyumsuzluk olmasın. Yeni bir oyuncak istediğinde de kesinlike bir süre bekletin.Yeni bir oyuncağı ancak 1 hafta sonra alabilir vs gibi kurallar koyun ya da mesela 3 gün yemeğini kendi yerse yeni bir oyuncak alabileceğini söyleyebilirsiniz.
5- Büyüğü parka götürüp 2 saat oynayıp eve geldiğinde kendi kendine takılabileceği aktiviteler bulun. Bu mesela bir yumak ipi verip hadi bunu şöyle sar demek bile olabilir. Ya da barbunya ve fasulye karıştırıp renklerine göre ayırmasını istemek olabilir, Hayvanlarla oynarken onları konuşturabilirsiniz sürekli hayaller kurmasını öğretebilirsiniz.

Son olarak da son derece şanslı olduğunuzu , iki küçük çocuk varken bi kaç yıl zorlanmanın normal olduğunu ama size yardım eden bakıcı kv ve eşiniz var. Eve gelip de çocuğun kişisel bakımını yapan erkek oranı %3 ü geçmez bence. İkisi beraber oynayacak zamana gelene kadar sıkın biraz dişinizi.

Bence siz öncelikle çocuklu olmayı kabullenmelisiniz, bir süre hayatınız çocuk odaklı geçecek eski rahatlığı unutun, benim kızımda sizin büyük çocuğunuzla aynı yaşta şimdi ikinciye hamileyim son aydayım ne bakıcı ne annem ne kayınvalidem hiç kimsem Yok yurtdışında yaşıyorum hatta Doğuma bile kimse yardıma gelemeyecek, korkuyorum elbette en zoruna odaklandım.. büyük çocuk için fazla oyuncak olmadı önemli değil hatta tavsiyem oyuncakların yarısını kaldırın, dikkat dağınıklığı yapar fazla oyuncak, iki hafta sonra kaldırdıklarınızı çıkarıp diğerlerini ortadan kaldırın böyle iki haftalık periyotlarla değiştirin bıkmasın. Ben kimsenin yetişebildiğini zannetmiyorum çocuğu olan herkes sizinle benzer durumda hattta siz şanslısınız bakıcı var çoğu kişi o imkana sahip değil

Bakici makarna yapmayı bile bilmiyor.zaten yapmasın çok yavaş. Çıkaramıyorum daha iyisini bulamam diye.cunku yatılı istiyoruz. Akşam bazen işimiz oluyor çocukları uyutup çıkıyoruz.
Küçük bi yerde mi yaşıyorsunuz yatılı bakıcı bulmakta zorlanıyorsunuz?
Ayrıca kaç yaşın da ki makarna dahi yapamıyor, bence bu bakıcıyla devam edicekseniz öğretin.

Küçük bi yerde mi yaşıyorsunuz yatılı bakıcı bulmakta zorlanıyorsunuz?
Ayrıca kaç yaşın da ki makarna dahi yapamıyor, bence bu bakıcıyla devam edicekseniz öğretin.
Yabancı bakıcilar yemek yapmayı bilmiyor.bilemiyorum kendi memleketlerinde ne yiyorlar.Ozbekistanli

Bakıcı İstediği diği saatte yaptip çocuğu size birakacaksa niye yatılı kalıyor,o zaman akşam evine gitseydi.bir de yemek yapamıyor falan diyorsun ücreti de gayet iyiymis.bence çalışma şartlarını yeniden konuşmalisin gibi geldi.yasi yakın 2 çocuk buyutmekkolay değil tabi Allah kolaylık versin

Kendinizi buna hazir hissetmeden yapmamaliydiniz.
Buyunce rahat edersiniz.
Bakiciniz oldugu halde dert yaniyosaniz tek basina 4-5cocuk buyutenler napsin ozaman.

Sizin bakıcınız bir kontes
Hep et yer
İş pek yapmaz
Gece 12 de uyur gece çocuklara bakmaz
Ev hep dağınık
Bi sürü ütü ve çamaşır var

Yapacağınız tek şey var başka bi yardımcı bulmak

Memleketinizden bi gariban tanıdığınızı bile getirseniz hem sevap olur hem işiniz görülür

Arkadaşa hak verdim doğrusu,bu Nasıl yatılı bakıcı böyle?
Yemek yapmayı bilmiyorsa sen yaparken göster,öğrensin.Bilmiyor diye hiç öğrenmeyecek mi yani?

Sen onun önüne 1 kg kıyma koy,içini hazırla o da köfteyi yoğursun,buzluğa atın,Veya yemeklere koymak için kıymalı harç hazırlat soğanlı,domatesli,biberli onu poşetlere bölsün dolaba atsın,çözdürmeden yemeklere atarsınız.Kıymalı patates bile yemeksizlikten iyidir.Sigara böreği sardır atın buzluğa hem alışır hem aperatifiniz olur.Ayrıca bildiğim kadarıyla Özbek'ler çok güzel Özbek pilavı mantı tarzı hamur işleri yapar,yemek bilmiyorum ne demek?Ben yatılı bakıcı çalıştırıcam da yemeksiz Kalıcam,ev perişan olacak 1 dk tutmam o bakıcıyı.

Benim anlamadigim bu yemek yapmak gunde 5 saatinizi falan mi aliyor? Ordu mu doyuruyorsunuz? Bebek pusetinde oyuncakla oyalanirken bakici buyuguyle oynar, siz de o 2 saatte gayet rahat yemek yaparsiniz diye dusunuyorum. Babaanneniz yaninizdaymis o da yemege ya da o anda cocuklarin bakimina yardim etse... Sizin bence cok rahat yasamaniz lazim, kendinize haftada bikac saat zaman ayirin 2 gunde disardan yiyin.

Sadece çorba biliyor.o da damak tadımız uygun değil. Kıymayı kavurun buzluga mi atıyorsunuz?soğanları filan..bu fikir mantıklıymis yemek yapacağım zaman çıkarıp tekrar yağ ile kavurmayacakmiyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…