- 31 Aralık 2014
- 1.930
- 3.340
- 133
Maalesef bazen çaresiz kalabiliyoruz,benim de bazen öyle anlarım oluyor ki çıldıracak gibi oluyorum ama sabretmekten başka şansımız yok.Büyük olan tek başına kesinlikle oynamıyor. Tv zaten seyretmeyi hiç sevmiyor.
e o zaman gercekten sikayet etme artik.aksam esin gun boyuda bakici...Eşim akşamları büyük oğlan ile ilgileniyor.cocuklarin banyoları kişisel bakımları ona ait zaten.market ve pazar alışverişi de... anlayışlı da biridir niye yemek yok demez.ya kendi yapar ya da sipariş eder.Ama asla ütü yapmaz.
Yapıyor ama yavaş...yemekte bilmiyor.evet zamanla kolaylaşacak insallahBenim de kardesimle aramda cok az yaş farkı var, bakiciyla buyuduk biz de. Olurda cocuk yaparsam ben de bakici tutacagim ama yemek yapmali. Ev islerini yapmiyor mu kadin? Duzen oturmamis galiba. Gerci surekli ilgi isteyen iki bebek varsa zor. Biraz dişini sık, zor zamanlar gecince rahatlarsin.
Evde kalacak yer yokki bakıcı bir odada çocuklardan biri bir odada diğeri bizimle rahat edemezlerYetmiyorlar canım. Herkes herseye yetebilse toplum sağlıklı bireylerden oluşurdu. Ama toplum sapık sadist dolandırıcı çocuk tecavüzcusu kendi evladını satan pazarlayan veya zorla çalıştıranlarla kaynıyor. O yüzden seni yetersiz hissettiren hiçbir yorumu önemseme suçlamak en kolayı. Ayrıca 2. Çocuk asla uyumaz 1.si izin vermez bu gayet normal. 1. Çocuğunun da ilgiye çok ihtiyacı var sakin empati yapmasını seni anlamasini bekleme bu 1.ye haksızlık olur. Bence yarım gün krese verebilirsin kresten alabilirsin. Ev tabiki de heeeppp dağınık olur ayrıca ütü de bitmez. Seni çocuklarını iyi yetiştirme çaban nedeniyle de tebrik ediyorum.
Bu arada annen veya kV arada 1 veya 1.5 ayligina sana yatılı gelseler olmaz mı? Dönüşümlü gelip gitmeleri uygun olur.
Evet bazen büyükten de gereksiz bir olgunluk bekliyorum sanki o da küçük değilmiş gibiMaalesef bazen çaresiz kalabiliyoruz,benim de bazen öyle anlarım oluyor ki çıldıracak gibi oluyorum ama sabretmekten başka şansımız yok.
Zaten rahat etmeye değil çocuk bakimina yardim etmek icin geliyorlar. Salonda bile yatabilirler bence yardım istemekten çekinme.Evde kalacak yer yokki bakıcı bir odada çocuklardan biri bir odada diğeri bizimle rahat edemezler
Benim büyük çok güzel yer. Tabi sevdiği şeyleri anlayıp cesitlendirmek önemli. Kahvaltı özellikle her gün mutlaka farklı bir şey hazirliyorumBende de iki kucuk var ama tek derdim yemek yememeleri siz ne guzel yapiyorsunuz demek bunlari yiyorlar ne yaptiniz siz
Sanırım evde herkes mutlu ama öyle hissettim.o zaman sorun yok:)yaşları yakın 3 çocuğum var.
ev savaş alanı, ben esir :)
Bence siz öncelikle çocuklu olmayı kabullenmelisiniz, bir süre hayatınız çocuk odaklı geçecek eski rahatlığı unutun, benim kızımda sizin büyük çocuğunuzla aynı yaşta şimdi ikinciye hamileyim son aydayım ne bakıcı ne annem ne kayınvalidem hiç kimsem Yok yurtdışında yaşıyorum hatta Doğuma bile kimse yardıma gelemeyecek, korkuyorum elbette en zoruna odaklandım.. büyük çocuk için fazla oyuncak olmadı önemli değil hatta tavsiyem oyuncakların yarısını kaldırın, dikkat dağınıklığı yapar fazla oyuncak, iki hafta sonra kaldırdıklarınızı çıkarıp diğerlerini ortadan kaldırın böyle iki haftalık periyotlarla değiştirin bıkmasın. Ben kimsenin yetişebildiğini zannetmiyorum çocuğu olan herkes sizinle benzer durumda hattta siz şanslısınız bakıcı var çoğu kişi o imkana sahip değilYardımcım biraz yavaş...Mesela kahvaltı masasını toplayacak.Bir saat çıkmıyor mutfaktan.Aslinda ince özenerek temizliyor ama bana hız lazım. Değiştirmek istemiyorum çünkü çok iyi niyetli.Cocuklari çok seviyor ve ona güveniyorum. Gelen gideni aratır derler ya...Büyük acayip dağıtıyor evi.Milyon oyuncağı var ama en fazla 5 dk...onun dışında koşacak ziplayacak...tv bile izlemez.gerci alistirmadim ondan galiba...Eşim Allah'tan anlayışlı biri..Ev niye dağınık ya da niye yemek yok demez.ama ben niye hala Eksiğiz diye kendimi sorguluyirum
Küçük bi yerde mi yaşıyorsunuz yatılı bakıcı bulmakta zorlanıyorsunuz?Bakici makarna yapmayı bile bilmiyor.zaten yapmasın çok yavaş. Çıkaramıyorum daha iyisini bulamam diye.cunku yatılı istiyoruz. Akşam bazen işimiz oluyor çocukları uyutup çıkıyoruz.
Yahu arkadaslar sizde bna saldiriyosunuzkendisi belirtmis yatili kalmiolar diye tamam dir . ben sadece o an baska bir dusunceyle yazdim onu
Ama tabiki her zaman lafimin arkasindayim.yatili bulsa alirmis turk dedi kendisi yanii.sizlerin mudafa etmesine
Yabancı bakıcilar yemek yapmayı bilmiyor.bilemiyorum kendi memleketlerinde ne yiyorlar.OzbekistanliKüçük bi yerde mi yaşıyorsunuz yatılı bakıcı bulmakta zorlanıyorsunuz?
Ayrıca kaç yaşın da ki makarna dahi yapamıyor, bence bu bakıcıyla devam edicekseniz öğretin.
Bakıcı İstediği diği saatte yaptip çocuğu size birakacaksa niye yatılı kalıyor,o zaman akşam evine gitseydi.bir de yemek yapamıyor falan diyorsun ücreti de gayet iyiymis.bence çalışma şartlarını yeniden konuşmalisin gibi geldi.yasi yakın 2 çocuk buyutmekkolay değil tabi Allah kolaylık versinHayır bizimle kalmıyor. Bakıcı gece 12 de yatıyor. Küçük bazen erken bazen geç yatıyor. Evde hep gürültü olduğu için güzel bir rutin kuramadım. Valla eşim masayı bile toplamak. Bakıcıyı niye tuttuk der.yemek olmasa da söylenmez gerçi yemek sipariş eder ya da balık. Filan alır kendi yapar.garip bir adam
Dert yanmaktan ziyade akıl almak için yazdimKendinizi buna hazir hissetmeden yapmamaliydiniz.
Buyunce rahat edersiniz.
Bakiciniz oldugu halde dert yaniyosaniz tek basina 4-5cocuk buyutenler napsin ozaman.
Sizin bakıcınız bir kontes
Hep et yer
İş pek yapmaz
Gece 12 de uyur gece çocuklara bakmaz
Ev hep dağınık
Bi sürü ütü ve çamaşır var
Yapacağınız tek şey var başka bi yardımcı bulmak
Memleketinizden bi gariban tanıdığınızı bile getirseniz hem sevap olur hem işiniz görülür
Sadece çorba biliyor.o da damak tadımız uygun değil. Kıymayı kavurun buzluga mi atıyorsunuz?soğanları filan..bu fikir mantıklıymis yemek yapacağım zaman çıkarıp tekrar yağ ile kavurmayacakmiyizArkadaşa hak verdim doğrusu,bu Nasıl yatılı bakıcı böyle?
Yemek yapmayı bilmiyorsa sen yaparken göster,öğrensin.Bilmiyor diye hiç öğrenmeyecek mi yani?
Sen onun önüne 1 kg kıyma koy,içini hazırla o da köfteyi yoğursun,buzluğa atın,Veya yemeklere koymak için kıymalı harç hazırlat soğanlı,domatesli,biberli onu poşetlere bölsün dolaba atsın,çözdürmeden yemeklere atarsınız.Kıymalı patates bile yemeksizlikten iyidir.Sigara böreği sardır atın buzluğa hem alışır hem aperatifiniz olur.Ayrıca bildiğim kadarıyla Özbek'ler çok güzel Özbek pilavı mantı tarzı hamur işleri yapar,yemek bilmiyorum ne demek?Ben yatılı bakıcı çalıştırıcam da yemeksiz Kalıcam,ev perişan olacak 1 dk tutmam o bakıcıyı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?