- 14 Ağustos 2016
- 2.001
- 3.637
- 133
Türk bakıcının yatılı gelip gelmediği hakkında herhangi bi bilgim yok sadece çevremde gözlemlediğim bir olayı paylaştım.Türk bakıcı yatılı gelmez zaten. İnsanlar da yatılıyı akşam olur da lazım olur diye alıyor zaten yanına.
Allah razı olsun:)Allah yardım etsın
tamam ufak cocukla hayat zor , ama sız yalnız degılsınız bakıcı zaten kucukle ılgılenıyormus ee sızde buyukle resım cızın parka gıdın arada sırk olur oyun alanları olur avmlerde falan o tarz yerlere gıdın, yemek yapmak bır saatlık ıs temızlık desen en fazla ıkı saatınızı alır o da dıp bucak yaparsanız....Bakıcim yabancı...Yemek yapmayı bilmiyor.Zaten en başında yemekleri ben yapacağım diye anlaştık. Küçük çok kucakci yerde pek oyalanmiyor.Buyuk oyun hamuru gibi etkinlikler ile en fazla 10 dk oyalaniyor. Hareketli bir çocuk. O kadar çok oyuncağı var ki ilgilenmiyor bile... hoplayalim zıplayalim saklambaç oynayalım istiyor
Yetmiyo tabiki. Birini ya tv basina koyuyo ya okula gonderiyo yada sokaga birakiyo. Sen de hic ara vermemissin. Neyse simdi zor olur da 3 sene sonra rahatlarsin artik.Ben de zaten bunu çok merak ediyorum. Hepsine birden nasıl yetiyorlar
Ben daha o cesareti kendinde bulamadım bide bebek arabasını önlü arkalı alayım daha rahat olur diye düşünüyorum almadım o yüzden de çıkmadım.ama çok güzel bir şey demi aynı zamanda iki bebeğinin olması Rabbim isteyenlere nasip etsin inşallahcanım sağol.
inan her dönemin kendine göre zorluğu var.
büyüdükçe bazı açılardan kolaylaşıyor.
ancak bu sefer diş dönemi ve diğer sendromlar sebebi ile sorun yaşıyoruz:))
çocuklarla tek çıkmak mümkün değil hiç çıkmadım.
eşimle 3 ünü alıp gidiyoruz ama:))
Yabancılar daha uygu fıyata çalışıyorlar ve yatılı kalıyorlar ve egıtımlıler.haklı aksama kadar seda sayan esra erol ızleyenı mı getırsın.
cahil olduğundan değil de yabancı yatılı bakıcı çok daha uygun olduğundandır oBakici da yabanciymis he.cok onemli ,yabanci olmali cunku bizim.turkler cahil caniiim aaa haha tovbe ya.bacim sen bu konuyu kapat en iyisi ben yine sinir yaptim ya
aynen bır duzensızlık var .bukadar yorulması enterasan belkı de ıkı çocuk ta cok yaramazdır.Evet dogru soyluyorsun. Bir de turk bakici sadece cocukla ilgilenirim eve dokunmam diyebiliyor. Ucretleri daha yuksek oluyor.
Konu sahibi bence yatılı bakıcı yerine evı temizleyecek, yemek ve ütü yapacak birini alın.
Bu kisi yatili olmasin. Turk olsun mumkunse. Yemekleri daha iyi olur. Evin duzenini daha kolay kurar vs. Hergun eve gelip yapacagi yemek supurmek utu bulasik vs. Siz de butun gun çocuklar ile ilgilenirsiniz.
Bizim arkadaşın bakıcısı vardı yatılı. Çocuğun mama sandalyesini bile silmiyordu. Kızcağız sinir oluyordu.
Siz fark etmiyor olabilirsiniz ama siz bu kadar dağılır ve yorulurken bakıcı çok rahat bir hayat sürüyor olabilir sizin evde.
.
ne düşündüysem onu yazmışsınız, bir ara ben yazdım sandım:)Kadınin sıkıntısi var belli ki, çözüm aramaya gelmiş. Fikir istiyor. Riskli gebeliğine rağmen kvye hizmetçilik yapan gelmiş kadina ehli keyif diyor. Hic de saka soylememis. Hatta gayet konu sahibine ayar vermeye çalışilmıs yazışmalar var. Insanlar kendi hayatlarini kendi zorlastiriyor. Bazisinin imkani vardir bazisinin yoktur. Sende yok diye var olanı yaftalamak hasettir.
Tek çocuğa da yardımcı alanlar var. Yardımcı alamayana annesi teyzesi kvsi falan gelip destek oluyor zaten. Hele çocukların arasında yaş küçük olursa problemler daha çok olur.
sen yıne sanslısın yardımcın var benım 3 tane kızım var of dıyorum tek basıma büyüttüm.biri ayagımda biri kucagımda bırı dolanıyo cok cok zorduMerhaba arkadaşlar. Benim araları 18 ay olan iki çocuğum var.Biri daha 5 aylik....Evde yatılı bakıcimiz var ama ben yine de çok zorlanıyorum. Büyük olan hep ilgi istiyor.Oglen de pek uyumuyor.Bakici genelde bebek ile ilgileniyor.Yemekleri ben yapıyorum ama bazen vakit bulup yapamıyorum. Büyüğü babaannesi dışarı çıkarırsa küçüğe ben bakıyorum bakıcı da temizlik yapıyor. Ev hep ütü dolu. Toplasan hep dağılıyor. Benim zaten genelde uykum oluyor.Kucuk gece çok kalkıyor. Yani kendime ayıralım vakit yok denecek kadar az.yaslari böyle birbirine yakın iki çocuğu olanlar nasıl üstesinden geliyorsunuz? Tavsiyelere ihtiyacım var. Haftada bir gün bakicinin izin günü. O gün bizim ev savaş alanı...Büyüğe bazen sinirleniyorum sonra vicdan azabı çekiyorum. O da küçük daha çünkü... Bu konuya bir el Atarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler!
çocuklar için uyku eğitimi tavsiyesinde bulunabilirim böylece daha enerjik olursunuz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?