Yaslari yakın iki cocuk

Türk bakıcı yatılı gelmez zaten. İnsanlar da yatılıyı akşam olur da lazım olur diye alıyor zaten yanına.
Türk bakıcının yatılı gelip gelmediği hakkında herhangi bi bilgim yok sadece çevremde gözlemlediğim bir olayı paylaştım.

Herkesin ekonomik durumu aynı değil ,herkesin enerjisi ve yorulma eşiği bir değil nedense konu sahibinin yatılı bakıcısı varken yoruluyor olmasını alaya alanlar olmuş.
Kadın sorununa çözüm aramış gelen ben şöyleydim ben böyleydim diye kendini öve öve bitirememiş.Bu yorumları gördükçe hep o kınadığımız kayınvalideler var ya onlar geldi aklıma.

Konu sahibi bırak ev dağınık kalsın.Çocuklarınla kaliteli vakit geçirmeye bak.Ev dağınık da olsa büyüyorlar ev derli toplu da olsa büyüyorlar.Önemli olan mutlu büyüyüp büyümedikleri.Sağlıkla mutlulukla büyüt çocuklarını.

tamam ufak cocukla hayat zor , ama sız yalnız degılsınız bakıcı zaten kucukle ılgılenıyormus ee sızde buyukle resım cızın parka gıdın arada sırk olur oyun alanları olur avmlerde falan o tarz yerlere gıdın, yemek yapmak bır saatlık ıs temızlık desen en fazla ıkı saatınızı alır o da dıp bucak yaparsanız....
bence bu kosullarda cocukta bakılır yemekte yapılır kendınızede zaman ayrılır yeterkı planlı olun...

siz biraz abartıyorsunuz gibi. evde bakıcı var, babaanne yardım ediyor. bu şartlar altında hala serzenişte bulunuyorsunuz. bence size hiçbir çözüm uygun olmaz.

Bu konuyu eve gelince kesinlikle anneme soracağım. Sanırım sizi çok iyi anlar. Çünkü erkek kardeşlerim ile aramda 1 yaş ancak var ve benden sonra erkek ikizler olmuş. Biz resmen üçüz gibi büyümüşüz. Ama sanırım şimdi çocuklar daha farklı daha herşeyin bilincinde daha nazlı ve daha hırçın.Buna rağmen şanslısınız yatılı bakıcınız varmış. Ama yinede eşiniz de mümkün olduğunca yardımcı olmalı. Gerginleşmeniz çok normal insanlar bir tane ile zor uğraşırken. Büyük olan kıskanıyor olabilir ona ilginizin daha doyurucu olmasın dikkat etmelisiniz biraz.

Ben daha o cesareti kendinde bulamadım bide bebek arabasını önlü arkalı alayım daha rahat olur diye düşünüyorum almadım o yüzden de çıkmadım.ama çok güzel bir şey demi aynı zamanda iki bebeğinin olması Rabbim isteyenlere nasip etsin inşallah

Yabancılar daha uygu fıyata çalışıyorlar ve yatılı kalıyorlar ve egıtımlıler.haklı aksama kadar seda sayan esra erol ızleyenı mı getırsın.

Evet dogru soyluyorsun. Bir de turk bakici sadece cocukla ilgilenirim eve dokunmam diyebiliyor. Ucretleri daha yuksek oluyor.

Konu sahibi bence yatılı bakıcı yerine evı temizleyecek, yemek ve ütü yapacak birini alın.
Bu kisi yatili olmasin. Turk olsun mumkunse. Yemekleri daha iyi olur. Evin duzenini daha kolay kurar vs. Hergun eve gelip yapacagi yemek supurmek utu bulasik vs. Siz de butun gun çocuklar ile ilgilenirsiniz.

Bizim arkadaşın bakıcısı vardı yatılı. Çocuğun mama sandalyesini bile silmiyordu. Kızcağız sinir oluyordu.

Siz fark etmiyor olabilirsiniz ama siz bu kadar dağılır ve yorulurken bakıcı çok rahat bir hayat sürüyor olabilir sizin evde.

.

aynen bır duzensızlık var .bukadar yorulması enterasan belkı de ıkı çocuk ta cok yaramazdır.

Şuan bende aşağı yukarı aynı durumdayım. Ama ben iki bebeğimede uyku eğitimini verdim . 6 aylık olan gece 2-3 kez kalkıp 5-10 dk emip uyuyor. 2 yaşında olanda gece deliksiz 11 saat uyuyor. Bende sabaha dinç enerjik bir şekilde kalkıyorum.
ben bakıcı işine karşıyım yanınıza ev işleri için bir yardımcı alın. Ben büyük oğlumla oyun oynuyorum hoplayıp zıplıyoruz gülüyoruz kızımda şaşkın şaşkın bizi izliyor: )
Parmak boyası, kinetix kum veya oyun hamuru alın hiç olmuyorsa beraber kurabiye yapın öyle güzel vakit geçiyor ki...
üstelik benim yardımcım, annem kv vs yok her işi kendim yapıyorum.
benim tek sorunum eşimin aşırı titiz olması

ne düşündüysem onu yazmışsınız, bir ara ben yazdım sandım:)

Tek çocuğum var ama tek başıma baktım 4 yaşına getirdim,zordur iki çocuk muhakkak.
Siz şanslısınız evde yardımcınız var. Biraz planlı programlı olursanız yetişirsiniz neden bu denli dağıldığınızı anlamadım.
5 aylık olan muhakkak uyuyordur,o uyurken uykusuzsanız sizde uyuyun 1 saat,yardimcınızda büyük çocuğunuzla ilgilensin.Sonra uyanınca küçüğü emzirirsiniz,altını temizler biraz ilgilenirsiniz,sonra bakıcıya verirsiniz siz büyük çocuğunuzla ilgilenirsiniz,bebek yine uyur,bakıcı ütü yapar (ama bbiriktirmeden,birikirse zor olur,gerekirse 2 günde bir yapılır)siz büyük çocuğunuzla mutfağa geçersiniz ,mama sandalyesi varsa koyun,eline salatalık,havuç,elma vs verip,bir yandan onunla sohbet edersiniz, o elindekilerle oyalanırken yemek yaparsınız. Sonra birlikte oyun oynarsınız bebek uyurken ,yapılır yani bunlar.Siz sadece hangisini ne zaman yapacağınıza karar verin.
Yardımcınızıda doğru yönlendirin.Yemek yapmayı bilmiyor olabilir ama patates soyabilir,soğan doğrayabilir.Ne yemek yapacaksanız boş kaldığında söyleyin,soyma,doğrama vb şeyleri yapsin,sizde girer iki dakikada halledersiniz.Yada mutfağa sokmam diyorsanız,ütüye yönlendirin,yada temizlenip toparlanacak bir yer varsa sırasıyla ayarlayıp yaptırın.

sen yıne sanslısın yardımcın var benım 3 tane kızım var of dıyorum tek basıma büyüttüm.biri ayagımda biri kucagımda bırı dolanıyo cok cok zordu

3 cocugum var. 5.5 3.5 yas ve 6 aylik.su an buyukler kreste ama.yazin ucu se evdeydi ve yardimcimi gectim kapimi calan yoktu.

Ben ne yaptim anlatayim. sabah kahvaltidan sonra bebek uyudugunda hizlica evi temizler aksam yemegine haslanacak vs bi sey varsa fasulye gibi ocaga atardim.yazin her seyi.utuluyordum bir de su an yapmiyorun gerek yok canima yazik.

Yemekleri 2 gun yetecek sekilde cok yapiyorum. mesela dun barbunya pilav vardi onlardan kalfi aksama yanina tarhana biraz da yoğurtlu bir sey yapacagim . temizligim vs.çoktan bitti evim 3+1.
Önemli olan hizli ve planli olmak ve gergin olmamak. şarkı soyleyin gun icinde iyi gelecek

Benim de küçük iki çocuğum var,bakıcım yok temizlikçim de yok.yani siz bebeği oyun halısına koyun oyuncakla oynasın veya battaniye vs ile,büyükle de siz oynayın,bakıcı da temizlik yapsın.sistemsizsiniz bence.çok mu ehli keyifsiniz.bakıcım olsa sanırım temizlik vs yi bırak hergün kek börek falan açardım

çocuklar için uyku eğitimi tavsiyesinde bulunabilirim böylece daha enerjik olursunuz :)

Bakıcı değilde ev işlerine yardımcı bir Türk bayan bulsanız damak tadınızı aile yaşantınızı anlayabilecek yapabilecek ,o ev işlerini yemeği yapar sizde çocuklarla ilgilenirsiniz !çünkü esas olay çocuk 6 ay olduktan sonra başlıyor üstüne yapıştığı zamanlar olacak !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…