Yaşli hissetme ve 30 yas korkusu

Gecenlerde sosyal medyada 60yas uzeri bi hanim, 35 ime geri donsem diye bi videosunu izledim. Onun gozleriyle 35 prenses yas Bir de sizin sozlerinize bakin.. Evet yas donumleri oluyor, tipki ergenlik gibi, orta yaslara, ileri yaslara gecisler de psikolojiyi etkiliyor olabilir. Ancak sizinki saglikli gelmedi bana. Yasi icin boyle dusunen birine hic rastlamadim. Boyle hissetmeniz hic normal degil, lutfen yardim alin.

yahu gözükmezse gözükmez niye taktın? 40 yaşında kadın hayatını kurmuşsa isteklerini gerçekleştirmişse 20 yaşında gözüküp napacak zaten? 20liklerle mi flörtleşecek?
Mesela seni niye rahatsız etti bu yorumum alıntı yapıyorlar cevap veriyorum takmak değil ama komik duruyor 40 yaşında biri cildini de gerdirse milyonlar da harcasa 20 yaşında duramaz cilt kolajen kaybeder hormonlar düşer ne yaparsa yapsın duramaz komik duruyor böyle diyenler. 40 yaş yaşlı değil diyorum zaten ama 20 yaşında da gözükmez :) ki var böyle örnekler 35 yaş üstü kontenjanından girip millete yaşını küçük söyleyenler bu da ayrı kompleks aynı bu olay gibi

tek tek tüm 40 yaşında insanları inceledin mi de olamaz olamaz diyorsun? komik duran bi durum da yok

Retinol olarak hangisini kullanıyorsunuz?
Ben retinol kullanmıyorum henüz 23 yaşındayım 26 27 gibi kullanırım ama. Mesleğim gereği en iyi markaları denedim 200 300 dolarlık serumlar yani. Ben cilt bakımına inanamıyorum içten beslemek gerekiyor ve imkan varsa prp mezo gibi işlemler lazım. Ben dolguya da çok karşıyım. Retinol ciltte retinoik asite dönüşüyor onun yerine aktif form olan kremleri var eczanede uygun fiyatlı tabii dikkatli kullanmak lazım ben 30 olsam mesela onları kullanırım düzgün işe yarayan retinol retinal çok pahalı 10 kat fark var aradaki farkla farklı şeyler yaparım. Ben estetik cerrahı ile çalıştım medikal estetik faciası gördüm bu yüzden asla ve asla dolgu botoks önermem. Olabildiğince geç yaşta yapılmalı botoksta zamanla farklı kaslar bozuluyor alnına yapıyor kaşın düşüyor çeneye yapıyor yanağı sarkıyor gördüğüm kötü örnekler çok. Benim cildimde leke vs hiç yok ama sivilcem de çıkmaz bu yüzden mezo bende mucizeler yarattı. Ben meme ameliyatı oldum küçültme çok beyaz tenliyim haliyle iz kaldı buna da fraksiyonel lazer prp mezo denedim elimin altında olduğu için tabii deneyelim dedik onda da net sonuç gördüm. En iyi etkiyi retinoik asit veriyor ama. İyi bi nemlendirici onarıcı içerik ve retinol diyelim muhteşem sonuç verir. Hidrokinonda eklenebilir melazmada etkisi çok var. İyi bir cilt doktoru çözer yani sorunları

tek tek tüm 40 yaşında insanları inceledin mi de olamaz olamaz diyorsun? komik duran bi durum da yok
Yok komik duruyo bilim diye bir şey var sonuçta. Tamam hadi sen alınma sen 20 yaşında gösteriyorsun ki ben 30 40 yaşlı da demedim ama herkes çok alındı içten içe 20 yaşında olma isteği bu sanırım

Bence kendini kandırıyorsun ya ben hiç görmedim 40 yaşında 20 yaşındakinden genç gösteren 40 yaş kadınları birbirini pohpohluyor
Ya da siz yaşınızdan büyük gösterdiğiniz için kendinizi avutuyorsunuz bu da bir seçenek
Çevrenize bir baksanıza 20 li gruplar resmen 30 larda gösteriyor artık hormonal mıdır nedir daha boylular daha gelişmişler değişen makyaj giyim trendleri gerçekten ben yaşıtım sandığım çoğu kişi benden küçük çıkınca şok oluyorum bazen 22 yaşındaki kardeşime ablan olan sensin dimi diyorlar yaşım da 32 bu işin biraz genetikle alakası var
evet 40 yaşındaki 20 göstermiyor belki dikkatli bakarsan anlarsın olgunluğu ama yeni nesil 20 de maalesef 20 gibi değil hepsi kocaman kadın gibi duruyor

Aynen canım ne gençlik kalacak ne de güzellik.Önemli olan gerçekten anın tadını çıkarmak ve her yaşın güzelliklerinin farkına vararak yaşamak.

Teşekkür ederim. Retinol kullanmak istiyorum fakat cesaret edemiyorum. Bana önerebileceğiniz iyi bitkaç marka yazabilir misiniz? Bir de öncesinde sonrasında ne kullanmak lazım. Günün hangi saatinde kullanmak lazım? Destek olursanız sevinirim.

Bu yorumun ekran görüntüsünü alıp işten istifa etmeyi düşündüğüm her an okuyacağım
Şaka bir yana her kelimesi çok çok doğru.

Of tamam en 20li yaş sensin ya kimse 20 göstermeyecek senden başka üf ne taktın kaç sayfadır

35i bitiriyorum ama hic oyle "koca kadin" degilim. Arkadas cevrem de oyle. Hayatimiz, kafa yapımız, yasam tarzımız hatta giyimimiz bile 27-28 yasinda nasilsak oyle kaldi.
Yaş almamak elinizde degil ama nasil yasayacaginiz elinizde.

30 oldum diye bir anda hissetmediginiz bir agirligi tasimak zorunda degilsiniz. Artik devir degisti, anne babalarimizin donemindeki gibi degil hicbir sey. Annem benim yasimdayken kucaginda 9 yasinda ben varmisim, ben dun eve kafam guzel dondum ahshd

Evet 30 biraz kritik bir döngü psikolojik olarak. 20lerin bitmesi insani uzuyor. Ben de cok direnmistim 30 olmamak icin ama olduktan sonra fark ediyorsunuz ki hicbir sey degismiyor. Sizdeki cok ciddi bir takinti noktasinda ve bu derece olmasi cok sağlıksız.

İnsan ruhu yaşlanmaz ki,yaşlanan bedendir.

Hayatin buyuk kismi yaslilik, 85 yasina kadsr yasasak, 35ten sonra yaslanmaya basliyoruz. Bunu kabul etmek lazim. Ben 38 yasindayim ,birkac yIldan beri vucudumun degistigini anlamaya basladim. Ha bu yasin da guzellikleri var, param var mesela, ozgurlugum var. Istedigin bir cok seyi yapabilirim ama gucum ve istegim yok. Bu sene orta yas krizine girdim sanirim, girmem saniyordum ama oldu
En kotusu de annemin ve babamin yaslandigini gormek, gurbetteyim cok gorusemiyorum, onlarla daha ne kadar vakit gecirecegim diye dusunuyorum surekli.

Of tamam en 20li yaş sensin ya kimse 20 göstermeyecek senden başka üf ne taktın kaç sayfadır
yahu kadının kompleksi var üstte okuyun yüzüne yapmadığı şey kalmamış ayrıca göğüslerine estetik bile yaptırmış. biz o yaşlarda krem nedir bilmezdik yüzümüze sürmeye o yüzden küçük gösteriyor olmamamız dokunuyor arkadaşa bi tutturmuş 40 yaş benim kadar göstermez diye diye heralde verdiği paraların boşa gitmesinden korkuyor yada sevgilisini kedinden küçük gösteren daha büyük biri kaptı başka açıklaması yok.

Biz 20lerimizde cocuk gibiydik, yeni nesilde bir tuhaflik var ben de cozemedim, kesin 35 vardir diyorum ,23 falan cikiyor. Biz cok zayiftik (2000-2010 cok asiri zayif olma modasi vardi) estetik makyaj pek bilmiyorduk, ondan mi acaba

Çok güzel yazmışsınız ama mesele sadece maddi olanaklar da değil.
İnsanın hamurunda birçok duygu bir arada olur, biraz takıntı, biraz kıskançlık, biraz hırs, biraz merhamet, biraz vicdan, biraz iyilik vs vs.

Bu duyguları dengeli yaşarsanız sizi ileriye götürür aşırılığa kaçarsanız dibe çeker.

Takıntı, hırs, kıskançlık gibi duygularınızı doğru beslerseniz amaçlarınıza ulaşırsınız, örneğin bir atlet olimpiyat altın madalyasını almayı takıntı yapabilir bunun için hırsla çalışır, kendinden önce madalya almışların başarısını kıskanır daha iyi olmak ister bu duygular onu kamçılar ve başarıya götürür ama hırs öfkeye, kıskançlık kötülüğe, takıntı hastalığa dönüşürse dibe çekilirsiniz.

Herkesin ufak tefek takıntıları vardır ama bu takıntılar hayatınızı yaşanmaz hale getirmeye başlarsa orada bir sorun vardır.
Genç kalmayı istemek doğaldır, kim genç kalmak istemez ki güzellik olarak değil dediğim zira yaşlanınca çirkinleşirsiniz gibi bir genelleme de yanlış olur, gençliğinde çok güzeldi dediğiniz insanlar kadar yaşlandıkça güzelleşti dediğiniz insanlar da oluyor çünkü.

Ben bedensel değişimden bahsediyorum, 20 yaşındaki bir insanın bedensel gücüyle 50 yaşındaki bir insanın bedensel gücü aynı olmaz çünkü belli bir yaştan sonra artık vücut yaşlanmaya başlıyor, istemeseniz de vücut yavaşlıyor lakin gençliği takıntı haline getirmek hayatınızı zehir eder, her gün aynada beyazlayan bir saç var mı diye bakmak ya da yüzünüzde kırışıklık var mı diye incelemek takıntınızı ileri seviyeye taşıyıp yaşama isteğinizi yok eder.

Konu sahibi çocuk ruhluluktan bahsetmiş sanırım, kimse içindeki çocuğu öldürmemeli, bedeniniz 80 ‘de olsa size hayal kurduran yeni amaçlar edinmenizi sağlayan o çocuk ruhunuzdur ama çocuk ruhlulukla çocukça davranmayı birbirinden ayırmak gerekir ikisi aynı şey değil çünkü.
Konu sahibi çocuk ruhlu değil kendisini olduğu gibi kabul etmeyi reddeden birisi.

Uzman desteğinin bile çözüm olmayacağını düşünüp yaşlanmanın insan doğasının bir süreci olduğunu reddetmesi, dışarıda hayat akarken kendisine acımaktan başka bir işe yaramaz, takıntısını böyle olumsuz şekilde beslediği sürece mutlu olma hakkını da elinden alıyor, insan en büyük eziyeti kendisine yaparmış, şu an berenns hanımın yaptığı da bu.

Valla 30 yaşındaysanız ve kendinize iyi bakıyorsanız enerjiniz yerindeyse kimse size abla gözüyle bakmıyor. Tamamen enerji meselesi. Yoksa 20-25 yaşında olup 40+ bile hissettirebilirsiniz çevrenize. Bu kafa yapısından çıkın da zaman geçmeden hayatınızı yaşayın. Bunu hissetmenizin sebebi de büyük ihtimal hayatınızı gençliğinizi dolu dolu yaşamadığınızı düşünmeniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…