Yaşlı ve hasta birine bakmak

OrganikParasetamoL

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2014
1.723
4.020
158
Merhaba arkadaşlar gecenin bu saati beni düşündüren bir konuyu sizinle paylaşmak istedim.
Konu seksen küsur yaşındaki hasta bir teyze.
eşimin uzak bir akrabası oluyor. Üç çocuk annesi, çocuklarını tek başına büyütmüş fakat evlatlarının hiç birinden hayır görmemiş. Şuan ev demeye bin şahit bir yerde yalniz yaşıyor.
Ara sıra ziyaret ederdik, çok büyük bir sağlık sorunu yoktu. Bu hafta yoğun bakıma girmiş çıkmış, tekrar evine yatırıp bırakıp gitmişler akrabaları.
Benim şimdi gözüme uyku girmiyor. Acaba teyzeyi tutup eve mi getirsem? Bir yandan korkuyorum benim evimde birşey olursa kendimi suçlu mu hissederim, kaldırabilir miyim, iki küçük çocuğum var ve teyze çocuk sesini hiç sevmiyor sürekli çocuklarimi susturmam gerekecek. Daha önce hiç böyle bir hastaya bakmadim ya yanlış bir şey yaparsam diye de korkuyorum.
Sizce teyzeyi evinde ziyaret etmek mi daha iyi olur yoksa eve getirmek mi? Siz olsanız ne yapardınız?

Evinize getirmeyin, sık sık ziyarete gidin.
Kalbiniz çok güzel, iyi niyetlisiniz de bekli, ama iyilikten maraz doğar.
Bakmadiklari anneleri siz yapmaya gelince kıymetli olur, size salca olurlar..
Çocuklarınıza da yazık, kendi evlerinde gardiyana dönüşen bir anne ile yaşayacaklar.
Insan kendi ailesine yeri geliyor tahammül edemiyor. Yabancı biri ile daha zor.
Sık ziyaret varsa imkan bakıcı..

Yani durum çok üzücü ama bence çocukları falan varken bakmak size düşmez.

Çünkü çocukları şimdi annelerine bakmıyor ama siz sorumluluk aldığınızda her şeye laf edip iyilik ettiğinize pişman ederler. Böyle tipler kendileri etliye sütlüye karışmaz ama birisi bir şeyler yapınca da hiç susmaz atlarlar her şeye.

Üstelik çocuklarınız varmış, onlardan sorumlusunuz anne olarak .Onlara ancak yetebiliyorsunuzdur, o teyzeye bakarken kendi ailenize harcayacağınız enerjiden çalacaksınız.

Haklısınız aslında ama vicdanim sızlıyor bı yandan. Çok üşüyen birisi, evi sobalı. Saglikliyken bizim ev sıcak oluyor gel demiştim. İyice kış bastırınca geleyim demişti. Şimdi onun ev soğuktur sobayı da yakamaz diye düşünüyorum. Çocuklar da evde kısıtlamaya alışkın değiller evet ama teyze toparlanana kadar idare ederiz sanırım, hem öğrenmiş olurlar hasta birine nasıl davranilacagini.

Bir yandan da haklisiniz gerçekten benim evimde bir şey olsa çok kötü bir durum olur

Niyetiniz çok güzel ama maalesef insanlar artık kötü, sizdeyken Allah korusun bir şey olsa iyi niyetiniz falan görülmez suçlu olursunuz. Hasta bakmadım ama etrafta bakan eş dost gördüm, gerçekten çok yıpratıcı ve zor bir süreç. Üstelik küçük çocuğu olmayanlar bile çok zorlanırken sizin çocuklarınız var. Hem ev hem çocuklar birde hasta bakmanız çok zor yani. Birde teyze de çok sakin biri değil anladığım kadarıyla, ona yardımcı olmak isterken kendi çocuklarınızın ruh sağlığını bozmayın. Sık sık ziyarete gidip yemek götürüp sobasını yakabilirsiniz mesela.

Evi size yakinsa gunluk ziyaret edin sobasini yakin yakacaklarini bi koseye koyun yemegini bulasigini temzligini halledin evde sorumluluk cok agir olur burdaki insanlarin soyledigi gbi bakmazlar siz bakinca olay olur evi yakinda degilse 3 4 gunluk soba kovasini falan ayarlayn en azndan o yaksin yemeginide yapin dolaba koyun ne dym aklima baska bsy gelmedi allah yardimcisi olsun ins hepimz yaslanyrzz allah sonumuzu hayr etsin ins

annem kendi annesine bakmakta zorlanıyor ailecek dağılmış durumdayız. bence iyi düşünün herkes yaşlanıp yataklara düşecek ama kendi evlatlarının bakması öncelik olmalıydı. siz ziyaret edin sürekli.

Karışmayın. Suyu bulandırmayın.
Cocukların hasta yaninda nasil duracaklarini ögrenmesine gerek var mı sizce.
Akrabaniz bile degil. Colugu cocugu var. Huzurevi dusunulebilir. Sizin uzerinize vazife degil. Anlasamazsiniz bir sey olur. Evden nasil git diyeceksiniz. Bir suru neden sayabilirim...

Zaten yazilanlara katiliyorum ve ekliyorum, o kadin çocuklarina nasil davraniyordu, bilemezsin.

Cocuk sesini tahamülü yok diyorsun, bu kendi çocuklari içinde geçerli olmuş olabilir. Kim bilir neler yaşadilar ki annelerine bakmiyorlar.

Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Sana teyze yaşli tonton teyze gibi görünebilir fakat özelikle ayni çati altinda kaldiğinda gerçek yüzünü görürsün.

Yaşli bakimi ayirten kolay değil. Bügün a derler, yarin b. Bügün yumurta yer, yarin aaa yumurtami, hiç sevmem der. Hijiyende sorun olur,.. Ve geri yollamakta senin için zor olur. Bunu nasil kadina anlatacaksin?

Hiç oluru yok yani. Ben çok vicdanliyim triplerine girme. En fazla temizlikci kadin tut kadin için. Tanimadigin kadini eve alma. Bu devirde anne babaya bile güven yok.

cocuklara hastanin yaninda nasil durulmasi gerektigini uygulamali ogretmek mi gerekli? Kirk yil dusunsem aklima gelmez valla.sizin o muhtac tontis gordugunuz teyze eve gelince herseye karisan agzi durmayan memnuniyetsiz birine donusecek haberiniz olsun.cevremde gordugum butun yaslilar bu sekilde de.bence durduk yere agrimayan basinizi agritmayin.

Sosyal hizmetlere bagli bulundugu belediyeye haber verin.ozellikle belediyelerin bu tip hizmetleri var.bizim burada bu tip yaslilara hergun yemek haftada bir ev temizligi haftada bir banyo ayda bir sac ve tirnak kesimi icin belediyeye bagli elemanlar geliyor.oradada vardir muhakkak arastirin.yada sosyal hizmetlerle gorusun bakim evine yerlestirin.sizin yapmaniz gereken bu kadar.daha fazlasi cocuklariniza haksizlik olur.insan eti agirdir.uzaktan kolay gelir ama isin ic yuzu oyle degil.

Ya yazik gunah bi Allahin kulu da bak dememis. Hic mi iyi insan kalmadi ya.
ben olsam bakamazdim ama ne iyi kalplisin diyip cekilin bari kenara. Ortada yasli bi teyze var evinde soba yanmiyo havalar buz ama herkes aman bakma simdi eve geldi mi o tonton teyze seytan olcak, cocuklari sana bunlari yapcak, cocuklarina kotu davrancak falan diyorsunuz olmayan seyler uzerinden kadinin gunahina giriyosunuz.
Siz sicak evinizden daha da israr edin alma teyzeyi eve diye. Yazik gunah ya

Neticede teyze tanimadiği biri. Kimse yardim etmesin demiyor. Konu sahibi sik sik gidebilir ve yemek götürüp sobayi açabilir.

Ancak ayni evde evet tehlikleli. Ister kabul et, ister etme, bu devirde kimseye güven yok. Yaşli teyze 40 yaşinda olsa eve alinirmiydi? Hayir sirf yaş ilerledi diye, güven artmiyor.

Daha öncede dedim, çocuklari niye bakmiyor? Zamaninda bu kadin çocuklarina ne yapmiş?

Sen hiç yaşli biri ile beraber yaşadinmi? Ne kadar yipratici olduğunj biliyormusun? Insan yillarca sevdiği sevgilisi ile evlenince, ayni çati altinda olunca birsürü sorun yaşiyor. Kaldi ki tanimadiği bir akraba.

Yani boşuna polyanna oynamaya gerek yok. Ve eve getirme diyen insanlari vicdansiz diye yaftalayamazsin.

Tek çözüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…