- 21 Haziran 2019
- 54
- 87
- 8
- Konu Sahibi OrganikParasetamoL
-
Ben olsam evime getirirdim beş altı ay bakardım onun içi ısınırken benimkide ısınırdı hem yaşlılarla çocukların iletişimleri harika en azından kış bitene kadar.....Merhaba arkadaşlar gecenin bu saati beni düşündüren bir konuyu sizinle paylaşmak istedim.
Konu seksen küsur yaşındaki hasta bir teyze.
eşimin uzak bir akrabası oluyor. Üç çocuk annesi, çocuklarını tek başına büyütmüş fakat evlatlarının hiç birinden hayır görmemiş. Şuan ev demeye bin şahit bir yerde yalniz yaşıyor.
Ara sıra ziyaret ederdik, çok büyük bir sağlık sorunu yoktu. Bu hafta yoğun bakıma girmiş çıkmış, tekrar evine yatırıp bırakıp gitmişler akrabaları.
Benim şimdi gözüme uyku girmiyor. Acaba teyzeyi tutup eve mi getirsem? Bir yandan korkuyorum benim evimde birşey olursa kendimi suçlu mu hissederim, kaldırabilir miyim, iki küçük çocuğum var ve teyze çocuk sesini hiç sevmiyor sürekli çocuklarimi susturmam gerekecek. Daha önce hiç böyle bir hastaya bakmadim ya yanlış bir şey yaparsam diye de korkuyorum.
Sizce teyzeyi evinde ziyaret etmek mi daha iyi olur yoksa eve getirmek mi? Siz olsanız ne yapardınız?
Evet haklisiniz ama konu sahibi kadini taniyor, zaten akrabasiymis. Kadinin yedigi tek sey beyaz peynir ve ekmekmis. Kaldigi yeri tarif ediyor bilmiyorum okudunuz mu, oyle bir yere birakacagima kendim sikinti cekerim. Orda biraktim diye vicdanimi rahatsiz edecegime evime alir kendimi rahatsiz ederim.Sen bir yaşli ile hiç beraber yaşadinmi? Zorluklarini biliyormusun? Bu yaşlinin şeytan olmasi ile alakali değil.
Türkiyede yaşlilar farkli bir statütede. Yaşlilara ona göre hareket ediyor. Hizmet bekliyorlar. Herşey onlarin hakki, etraftaki hep hizmetçi konumunda.
Hasta ise hasta bakimi zor. Altina kaçirir donlar yikanmali. Kahvaltiyi sevmez trip atar, çocuklar niye bu kanali izliyor, ben başka birşey bakacam der,..
Binlerce böyle detay var. Iyilik bu devirde sadece suistemal ediliyor. Konu sahibi ve çocuklari iyicene yipraninca ne yapacaklar? Tekrar evinemi yollayacaklar?
Bu çok çok iyi düşülmesi gereken bir karar. Konu sahibin sadece gözünü açmaya çalişiyorum. Olasi problemleri bilmesi lazim.
Evet haklisiniz ama konu sahibi kadini taniyor, zaten akrabasiymis. Kadinin yedigi tek sey beyaz peynir ve ekmekmis. Kaldigi yeri tarif ediyor bilmiyorum okudunuz mu, oyle bir yere birakacagima kendim sikinti cekerim. Orda biraktim diye vicdanimi rahatsiz edecegime evime alir kendimi rahatsiz ederim.
mesafe uzak surekli gidemezmis, ev cocuklar icin guvenli degil yakin olsa bile gidemez. En azindan kiş bitene kadar yanina alir. İyilikten maraz dogar diye de kadin o evde o hale terk edilmez, benim gorusum boyle.
Evet tek ihtimal eve alinmasi degil, ama bugune kadar annelerini o eve terk etmis, yeni ev tutmamis insanlar kalkip simdi konu sahibinin lafiyla ev kiralar mi sizce? Hadi kiraladi ilk ay kirayi verdi sonraki aylar kira vereceklerini dusunuyor musunuz? kadinin cocuklari hakkinda cok iyimser dusunuyorsunuz sanirim daha once onunuzde ornegi olmadigi icin.Evet yaşadiği yeri okudum. Bence en iyi ihtimal, o diğer 3 çocuk ile irtibata geçilmesi ve o kadina bir daire kiralanmasi.
1+1 studio tarzi bir yer olsa bile yeter. Konu sahibine yakin. O halde en azindan temiz bir evde kalir. Soba derdide olmaz. Konu sahibide haftada 2-3 defa yanina gider yemek verir, eve bakar. Derin dondurucuyada yemek atar,..
Bu şekil bence daha iyi.Yoksa ayni evde cok zor oluyor. Hani diyorsun ya bare kişin gelsin, ee yazinda onu o evde birakmakta zor, bunu dile getirmekte zor.
Evet tek ihtimal eve alinmasi degil, ama bugune kadar annelerini o eve terk etmis, yeni ev tutmamis insanlar kalkip simdi konu sahibinin lafiyla ev kiralar mi sizce? Hadi kiraladi ilk ay kirayi verdi sonraki aylar kira vereceklerini dusunuyor musunuz? kadinin cocuklari hakkinda cok iyimser dusunuyorsunuz sanirim daha once onunuzde ornegi olmadigi icin.
bizim var boyle bir teyzemiz, carsida tanistik ordugu seyleri satarken. 85 yasinda. 5 cocugu var hepsini okutmus bir yerlere getirmis, simdi ne faydalari var? Senelerce ziyaretine gelmemişler, en son gelişlerinde de kadinin kocasindan kalma kucucuk altin kupelerini calip gitmisler. Taniyoruz butun cocuklarini. Kadinin en buyuk kizinin dukkani kadinin butun gun atki sattigi yerin dibi. Camdan kafayi uzatinca goruyor yani, gelip elini opuyor mu diyorum yok beni begenmiyor o diyor. Babasinin cenaze zamani acimis herhalde almis annesini evine, aksam kadinin takma disleri agzini rahatsiz ediyor diye agzini acip kapatiyormus kizi bagirmis cagirmis sen benim buzdolabimdan yemek kacirip mi yiyorsun diye. O gun bu gundur o istese ben gitmem zaten ona diyor. Seker gibi bal gibi bir teyze, senelerce icli disli olduk evlatlarindan cok gorustuk. Bi gun hep oturdugu yerde goremedik diye sora sora evini bulduk kapinin kilidi bile yok. İceriye girmemizle hungur hungur aglamamiz bir oldu. O evde insan yaşamaz. Degil insan fare bile yasamaz. Evin cami bile yok. Ve cocuklarinin mal varliklarini toplasak yasadigimiz yeri satin alirlar. Ama hala o yikik dokuk rezil evi kadinin altindan almak icin katakulli ceviriyorlar. Melek gibi kadin ya sadece ben demiyorum bunu, kucuk yer yasadigimiz yer herkes birbirini taniyor. Bu kadin bu cocuklari okutsun diye daglardan ot toplayip satti bu cocuklar bi anneye bakamadi diyor herkes. Hani burda anne kim bilir ne yapti da evlatlari istemiyor diye bi kulp bulunmaya calisiyor ya, yok oyle bir dunya. Anlatabiliyor muyum boyle insanlar var. Boyle vicdansizlar var size uzak geliyor ama. O cocuklar saniyo musunuz annesinin kirasini odesin. O kadar vicdanlari olsa zaten o kadin suan o evde oturuyor olmazdi.
Oluyor iste malesef ben de anlam veremiyorum. Bizim teyze diyor 5 evladim var tek hayirli olani 40 yasindayken kaybettim diye. Bir tek o oglu bakarmis gelirmis gidermis ama o da erkenden vefat etmis. Ben de inanmazdim sahsen kotu bi insandir ondan boyle olmustur diye dusunurdum ama oyle olmuyormus. Kucuk yer burasi herkes tanir kadin bir melek kimseye en ufak incitici laf soylememistir bugune kadar, butun herkes cok sever sayar.Gerçekten bana uzak geliyor. Ben herseyi anlamaya çalisirim. Hani herseyin bir açiklamasi var benim nezdimde. Hadi 1i vicdansiz, hepsi nasil böyle vicdansiz oluyor? Niye?
Ve ben açiklamayi bulamiyorum. Kendinde diyorsun teyze iyi diye. Hadi degil desen, niye altindaki evini alma pesindeler çoçuklari?
Hani sivri dil üzerine birsey demistin ya. Anneminde dili sivridir. Simdi ziyaretime gelmek istiyor ve bana simdiden bile afakanlar basiyor. Nefes darligi yasiyorum. Herseye kulp buluyor çünkü. Tüm gün sunu böyle yap, söyle yap, bu niye böyle? Özgüvenim hali ile çok az.
Babaannem desen açikçasi nefret ediyorum o kadindan. Anneme yasattiklarindan, bize yasattiklarindan.
Ama her ikisinide asla kötü durumda birakmazdim. Evime almazdim ama yakinima alirdim. Ziyaretlerine giderim, ihtiyaclarini görürüm.
Hani sivri dilin, diktatör oynamanin bedelini çok iyi biliyorum. Ve bu kadin daha ne yapmis bilmiyorum. Yani neredeyse umarim ki birseyler yapti diyecegim çok saçma bir sekilde. Hani çoçuklara fiziksel siddet uygulamis ise, hayatlarinda hiç yaninda olmamis ise, en azindan daha bir anlarim gibi. Ki buda tabiki saçma bir "istek".
Bilemedim yani o kadinin orda kalmamasi gerektigini hemfikiriz. Ancak konu sahibin yaninda kalmasinida bilmiyorum, çok negatif sonuçlarida olabiliyor.
Cocuklara acaba bilmiyormu ev çok kötü oldugu? Yada bazen insan içindeki duygulari bastirabiliyor. Konu sahibi konusup, tekrar baze seyleri hatirlatabilirmi? Hiç olmadik bare etrafa anlatip, onlari rezil etme ile tehdit edebilirmi?
Senin örnegindeki teyzeye çok acidim ama. Simdi ne durumda o teyze?
Oluyor iste malesef ben de anlam veremiyorum. Bizim teyze diyor 5 evladim var tek hayirli olani 40 yasindayken kaybettim diye. Bir tek o oglu bakarmis gelirmis gidermis ama o da erkenden vefat etmis. Ben de inanmazdim sahsen kotu bi insandir ondan boyle olmustur diye dusunurdum ama oyle olmuyormus. Kucuk yer burasi herkes tanir kadin bir melek kimseye en ufak incitici laf soylememistir bugune kadar, butun herkes cok sever sayar.
ama iste bir suru zalim cocuk, kimse anlam veremiyor. Kimseden yardim bile istemez biz mesela Evini gormeden once soruyorduk evde bi seye ihtiyacin var mi televizyondur sobadir falan diye yok her seyim var benim derdi evi bi gordu cami bile yok. Mutfagi yok ocagi yok süte ekmek dograyip yiyormuş
Ben sehir disinda yasiyorum ara ara gidip goruyorum hala her gun ayni yerinde durur orduklerini satar hep yaninda birileri olur mutlaka sohbet etmeye otururlar. Evini biraz daha yasanabilir hale getirdik camlari yapildi ocagi takildi annem ziyarete gider mutfak ihtiyacini halleder, yun falan goturur orsun de satsin diye. O sekilde geciniyor iste. Mutlu gozukuyor her seye ragmen ama gozlerindeki huznu gorebiliyorsun
Tabi canim ya o kadar iyi ki, insanin ici bu yuzden ciz ediyor. Kotu olsa yine kismen kendini rahatlatiyorsun ettigini bulmus diye. O kadar cok insanla oturup kalkiyor ki herkese biraz anlatsa ne evi o halde olur ne bi seyler satmaya ihtiyaci kalir herkes yardim eder ama o kimseye anlatmiyor biz de cok sonra farkettik oyle bir evde oturdugunuCok çok üzüldum bu yazdiklarina. Ben anlam veremiyorum yani kafam allak bulak oldu. Içim o kadar ciz etti ki. Hani kötü niyetli olsaydi sizede çoçuklarin dedikodusunu yapardi. Sizi kolay yem bulup, sizden mutfak masraflarini,.. isterdi. Kadin cidden sessiz sakin bir tipmis.
Annen ne kadar iyi bir kadinmis, ailecek sizi bu konuda tebrik ettim. Manevi olarak kadin eminim çok zorluklar çekiyor ama en azindan maddi olarak, yada daha dogru ev konusu olarak bir nebze rahatladi.
Off keske okumasaydim diyorum. Için parçalandi tavsann
Merhaba arkadaşlar gecenin bu saati beni düşündüren bir konuyu sizinle paylaşmak istedim.
Konu seksen küsur yaşındaki hasta bir teyze.
eşimin uzak bir akrabası oluyor. Üç çocuk annesi, çocuklarını tek başına büyütmüş fakat evlatlarının hiç birinden hayır görmemiş. Şuan ev demeye bin şahit bir yerde yalniz yaşıyor.
Ara sıra ziyaret ederdik, çok büyük bir sağlık sorunu yoktu. Bu hafta yoğun bakıma girmiş çıkmış, tekrar evine yatırıp bırakıp gitmişler akrabaları.
Benim şimdi gözüme uyku girmiyor. Acaba teyzeyi tutup eve mi getirsem? Bir yandan korkuyorum benim evimde birşey olursa kendimi suçlu mu hissederim, kaldırabilir miyim, iki küçük çocuğum var ve teyze çocuk sesini hiç sevmiyor sürekli çocuklarimi susturmam gerekecek. Daha önce hiç böyle bir hastaya bakmadim ya yanlış bir şey yaparsam diye de korkuyorum.
Sizce teyzeyi evinde ziyaret etmek mi daha iyi olur yoksa eve getirmek mi? Siz olsanız ne yapardınız?
Sen harika bir insansınYahu tanımadığım biri değil tanıyorum.
Kadın 35 kilo kulakları ağır işitiyor, yediği tek şey beyaz peynir ekmek. Çok titiz ve becerikli bir kadındı. Çocuklarına ne yapmış tek başına üç erkek evlad büyütmüş okutmuş. Anlatırdı surda çalıştım burada calistim okuttum, karıları bulunca unuttular beni diye.
Üzerinde sigara söndürecek hali yok. Şu var, kadin çok sivri dilli. Tahminim gelinler istemiyor kadını.
Vicdanlıyim tribine girme demişsiniz de, bu trip mi bilemiyorum, çünkü bizim de akrabamız oluyor, tek başına orada başına bir şey gelse bunda ben de sorumlu hissederim kendimi. Evlatları baksaydi deyip geçilmiyor.
Bugün ziyaret edeceğim. Duruma göre bakicam, eşim de benim kafamda evde misafir edelim diyor ama duygusal düşünüp yanlış yapmak istemiyorum. Sizler mantık boyutunda degerlendirdiniz. Teşekkür ederim hepinize.
Guzel yureginizden operim sizi Allah sizi sizin gibi insanlarla karsilastirsin,boylesine zor durumda olan birini kan baginiz olmadigi halde yuvanizi acmayi dusundunuz,ne mutlu size emin olun buna niyetlenmeniz bile Allah katinda cok degerli iyi insanlar iyiki hala varArkadaşlar yanına gittik eve getirme niyetiyle. Universite okuyan bir torunu varmış sehır dışında. O ben babaanneme bakarım hem bana yoldaş olsun demiş. Helal olsun toruna Çok mutlu olmuş yazik, ben de çok sevindim. başka bı zaman da size gelirim dedi. Böylece konu kapanmış oldu. Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?