- Konu Sahibi OrganikParasetamoL
-
Neticede teyze tanimadiği biri. Kimse yardim etmesin demiyor. Konu sahibi sik sik gidebilir ve yemek götürüp sobayi açabilir.
Ancak ayni evde evet tehlikleli. Ister kabul et, ister etme, bu devirde kimseye güven yok. Yaşli teyze 40 yaşinda olsa eve alinirmiydi? Hayir sirf yaş ilerledi diye, güven artmiyor.
Daha öncede dedim, çocuklari niye bakmiyor? Zamaninda bu kadin çocuklarina ne yapmiş?
Sen hiç yaşli biri ile beraber yaşadinmi? Ne kadar yipratici olduğunj biliyormusun? Insan yillarca sevdiği sevgilisi ile evlenince, ayni çati altinda olunca birsürü sorun yaşiyor. Kaldi ki tanimadiği bir akraba.
Yani boşuna polyanna oynamaya gerek yok. Ve eve getirme diyen insanlari vicdansiz diye yaftalayamazsin.
Sosyal hizmetlere bagli bulundugu belediyeye haber verin.ozellikle belediyelerin bu tip hizmetleri var.bizim burada bu tip yaslilara hergun yemek haftada bir ev temizligi haftada bir banyo ayda bir sac ve tirnak kesimi icin belediyeye bagli elemanlar geliyor.oradada vardir muhakkak arastirin.yada sosyal hizmetlerle gorusun bakim evine yerlestirin.sizin yapmaniz gereken bu kadar.daha fazlasi cocuklariniza haksizlik olur.insan eti agirdir.uzaktan kolay gelir ama isin ic yuzu oyle degil.
Sosyal hizmetlere bagli bulundugu belediyeye haber verin.ozellikle belediyelerin bu tip hizmetleri var.bizim burada bu tip yaslilara hergun yemek haftada bir ev temizligi haftada bir banyo ayda bir sac ve tirnak kesimi icin belediyeye bagli elemanlar geliyor.oradada vardir muhakkak arastirin.yada sosyal hizmetlerle gorusun bakim evine yerlestirin.sizin yapmaniz gereken bu kadar.daha fazlasi cocuklariniza haksizlik olur.insan eti agirdir.uzaktan kolay gelir ama isin ic yuzu oyle degil.
Hem cok sivri dilli diyor. Hem çocukları hayırsız diyor. Demekkk onlar hayirsiz evlat teyze pammıkNeticede teyze tanimadiği biri. Kimse yardim etmesin demiyor. Konu sahibi sik sik gidebilir ve yemek götürüp sobayi açabilir.
Ancak ayni evde evet tehlikleli. Ister kabul et, ister etme, bu devirde kimseye güven yok. Yaşli teyze 40 yaşinda olsa eve alinirmiydi? Hayir sirf yaş ilerledi diye, güven artmiyor.
Daha öncede dedim, çocuklari niye bakmiyor? Zamaninda bu kadin çocuklarina ne yapmiş?
Sen hiç yaşli biri ile beraber yaşadinmi? Ne kadar yipratici olduğunj biliyormusun? Insan yillarca sevdiği sevgilisi ile evlenince, ayni çati altinda olunca birsürü sorun yaşiyor. Kaldi ki tanimadiği bir akraba.
Yani boşuna polyanna oynamaya gerek yok. Ve eve getirme diyen insanlari vicdansiz diye yaftalayamazsin.
Yahu tanımadığım biri değil tanıyorum.
Kadın 35 kilo kulakları ağır işitiyor, yediği tek şey beyaz peynir ekmek. Çok titiz ve becerikli bir kadındı. Çocuklarına ne yapmış tek başına üç erkek evlad büyütmüş okutmuş. Anlatırdı surda çalıştım burada calistim okuttum, karıları bulunca unuttular beni diye.
Üzerinde sigara söndürecek hali yok. Şu var, kadin çok sivri dilli. Tahminim gelinler istemiyor kadını.
Vicdanlıyim tribine girme demişsiniz de, bu trip mi bilemiyorum, çünkü bizim de akrabamız oluyor, tek başına orada başına bir şey gelse bunda ben de sorumlu hissederim kendimi. Evlatları baksaydi deyip geçilmiyor.
Bugün ziyaret edeceğim. Duruma göre bakicam, eşim de benim kafamda evde misafir edelim diyor ama duygusal düşünüp yanlış yapmak istemiyorum. Sizler mantık boyutunda degerlendirdiniz. Teşekkür ederim hepinize.
Hem cok sivri dilli diyor. Hem çocukları hayırsız diyor. Demekkk onlar hayirsiz evlat teyze pammık
Devir kotu olabilir insanlar kotu olabilir ama ben tanimadigim bir insan icin sana soyle yapacak cocuklarina kotu davranacak diyemem. Belki dunyanin en iyi insani, kim biliyor?Neticede teyze tanimadiği biri. Kimse yardim etmesin demiyor. Konu sahibi sik sik gidebilir ve yemek götürüp sobayi açabilir.
Dimi bir kadin 4 cocugu neliklerle yetistirip buyutuyor onlar annelerinin bi sivri dilini cekemiyor. Bence soguk ev yetmez kadini kör zindanlara kapasinlar.Hem cok sivri dilli diyor. Hem çocukları hayırsız diyor. Demekkk onlar hayirsiz evlat teyze pammık
Ben bakmamakta haklılar demiyorumki. Gidip ev islerini yapıp evlerine gelebilirler dilini cekemiyolarsa. Sivri dilli olması emeklerinin yok sayılmasını gerektirmez.Sabahtan aksama kadar evde vir vir eden ve yaptiginizi begenmeyen bir insana nereye kadar katlanabilirdiniz. Taş olsa çatlar. Sadece dilinden bahsedilmis kimbilir ne yasadilar da bakmiyolar. Bir de buradan dusunmek lazım. Bir tane olsa anlayacagim da üçü birden....haklılar demiyorum ama hayırsız da diyemeyiz su durumda.Dimi bir kadin 4 cocugu neliklerle yetistirip buyutuyor onlar annelerinin bi sivri dilini cekemiyor. Bence soguk ev yetmez kadini kör zindanlara kapasinlar.
Haklısınız aslında ama vicdanim sızlıyor bı yandan. Çok üşüyen birisi, evi sobalı. Saglikliyken bizim ev sıcak oluyor gel demiştim. İyice kış bastırınca geleyim demişti. Şimdi onun ev soğuktur sobayı da yakamaz diye düşünüyorum. Çocuklar da evde kısıtlamaya alışkın değiller evet ama teyze toparlanana kadar idare ederiz sanırım, hem öğrenmiş olurlar hasta birine nasıl davranilacagini.
Bir yandan da haklisiniz gerçekten benim evimde bir şey olsa çok kötü bir durum olur
Anne o ya. Kim bilir o 4 cocuk kadina neler yapti bebekliginden ergenligine kadarBen bakmamakta haklılar demiyorumki. Gidip ev islerini yapıp evlerine gelebilirler dilini cekemiyolarsa. Sivri dilli olması emeklerinin yok sayılmasını gerektirmez.Sabahtan aksama kadar evde vir vir eden ve yaptiginizi begenmeyen bir insana nereye kadar katlanabilirdiniz. Taş olsa çatlar
Ben böyle bir niyete girmiş olsam;
evi yakınsa erken kalkar sobasını yakarım, gün içinde kontrol ederim. Soba işi biraz tehlikeli, kömür atınca alevlenene kadar beklemeli zehirlenme olmaması için. ya da köz tutan odun atmalı sobaya.
evde pişirdiğim yemekten bi iki kap götürürüm.
Ev temizliğini, kişisel temizliğini yaparım.
Yakın değilse, zor olur.
Eve getirsen de zor olur, sen bakarsın ama çocuklar kapana kısılmış hisseder. Ama annelerinin böyle bir iyiliği yaptığını büyüdüklerinde anlayınca, onlar da merhametli olurlar. Çocuklukta aşılanıyor böyle şeyler.
Eve getirdiğinizde çocukları sıkıntı çıkarabilir.
Belediye ile görüşüp, onlardan bakıcı yardımı talep edebilirsiniz. Örneğin belediye bir bakım personeli tahsis eder, o kişi onun bakımını üstlenir. Ya da bakacak kimsesi olmadığını söyleyebilirsiniz.
Ya da huzur evi tarzı yerlerde olsa bakımı daha kolay olur. Ama oraya da belli ücret alıyor olmalılar.
Allah yar ve yardımcınız olsun.
Yahu tanımadığım biri değil tanıyorum.
Kadın 35 kilo kulakları ağır işitiyor, yediği tek şey beyaz peynir ekmek. Çok titiz ve becerikli bir kadındı. Çocuklarına ne yapmış tek başına üç erkek evlad büyütmüş okutmuş. Anlatırdı surda çalıştım burada calistim okuttum, karıları bulunca unuttular beni diye.
Üzerinde sigara söndürecek hali yok. Şu var, kadin çok sivri dilli. Tahminim gelinler istemiyor kadını.
Vicdanlıyim tribine girme demişsiniz de, bu trip mi bilemiyorum, çünkü bizim de akrabamız oluyor, tek başına orada başına bir şey gelse bunda ben de sorumlu hissederim kendimi. Evlatları baksaydi deyip geçilmiyor.
Bugün ziyaret edeceğim. Duruma göre bakicam, eşim de benim kafamda evde misafir edelim diyor ama duygusal düşünüp yanlış yapmak istemiyorum. Sizler mantık boyutunda degerlendirdiniz. Teşekkür ederim hepinize.
Devir kotu olabilir insanlar kotu olabilir ama ben tanimadigim bir insan icin sana soyle yapacak cocuklarina kotu davranacak diyemem. Belki dunyanin en iyi insani, kim biliyor?
ben evine alsin cok mutlu olacak da demiyorum. Her sey ihtimal dahilinde. Korkarim sadece benim burda sicak evimden yaptigim kotu yorumlar belki o kadinin o buz gibi evde tek basina olmesine sebep olacak.
Eve getirme sorun yasayabilirsin diyenin vicdanina ettigim laf yok. Ama olmamis seyler hakkinda tanimadigi insan hakkinda yaslilar kotudur, cocuklarina kotu davranir, sana soyle yapar evde esir olursunuz gibi yorum yapanlarin vicdanina laf ediyorum evet
Kadin burda teyzeyi taniyorum dedikce kadini seytan yapip cikardilar
Bu mu vicdan yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?