• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşlılığı hiç düşünüyor musunuz?

Kusura bakmayin ama boyle durumlarda ben hep anne babada bir hata ariyorum. Buyuk konusmak istemem ama 5 cocugun 5'i de hayirsizsa bir nedeni olmali. Herkes bu kadar kotu olamaz. Kendisine gul gibi bakan babayi yasliliginda arayip sormamak bayagi kotu kalpli olmayi gerektiriyor. 5 cocuk nasil boyle olmus acaba?


Yok oluyor ve sorsanız en iyi kendisinin olduğunu düşünüyorlar içlerinde 1 tane mazlum çıkıyor kendi doğrusundan şüpheye düşüyor. Bazı insanların içindeki bencilliği asla çözemezsiniz.
Ve içlerinde 3 u nefret ettiği halde kvye bakan birlikte yaşayan eşinin ailesinde tek sorumlu ilan edilen insanlar.
 
2 asgari ücretliyiz diyorsunuz 2.çocuğu yapsanız teke düşecek bu para tek çocuk bakılmaz o parayla birde 2.diyorsunuz hadi bunu geçtim sırf ileride bana baksın diye bir çocuk yapmak ne kadar mantıklı ? Çocuk değil bakıcı arıyorsunuz siz. Benimde tek çocuğum var bizden daha fazla gelirimiz var ona rağmen 2.yi düşünmüyorum hayat şartlarından zaten ay bana yaşlanınca nasıl bakacak bu çocuk diyede 1kere bile düşünmedim bencillik bu.
Bir de bu var, iki asgari ücretten daha fazla gelirim var. Ama ikinciyi asla düşünemiyorum. İleride yalnız kalmayayım diye çocukların geleceğinden kısmak ne derece doğru?
 
Yaşlılığı düşünmüyorum diyenler hiç yaşlı yakınınız olmadı mı zor gerçekten
75 de ev işlerini bile yapmakta zorlanacaksınız
Sürekli hasta olacaksınız bi yerleriniz ağrıyacak birisi olmadan tek başına hastaneye gitmekte zorlanacaksınız
Ameliyatlar olacaksınız yanınızda birisinin size bakması gerekecek
Kapınızı açan hiç kimse kalmayacak telefonunuz bile çalmayacak
O yüzden eş ve çocuk önemli
İnsan yalnız yaşayamaz
Para olunca sizi devamlı ziyaret edecek arayacak hastaneye götürecek biriniz bulanabilecek misiniz para yeterli değil yani
Hiçte zor değil annem 75 yaşında kosmı felçli babamla yaşıyor evinide topluyor yemeğinide yapıyor yeri geliyor benim çocuğumada bakıyor. Şuanki yaşlarımızda 75yaşı a gelince napıcaz diye düşünmek çok saçma bu şekilde yaşanmaz sırf yalnız kalmak içinde çocuk yapılmaz o çocuğunda kendine göre bir hayatı olucak biz doğurduk diye bize bakmak zorunda değiller
 
Allahım beni kimseye muhtaç etme diye dua etmek en güzeli. Bakan olsa bile bakılmaklık olmak da hiç kolay değil.
 
Eşimle ikimiz de özel sektörde çalışan insanlarız. Asgari ücret bir tık üstü alıyoruz . Bir oğlumuz var. 6 yaşında, İkinciyi yapmıyorum çünkü bırakabilecegim kimse yok. Ana istiyorum . Bakıcı parası dünya para bunun yerine iş biraksam geçinmek aşırı zor.
Bazen yaşlılığı düşünüyorum
Bir evladım var başka kimsem yok anne baba kardeş yok. Bu evladım da hayırsız çıkabilir bana bakmıyorum diyebilir. Ya da bana bakıcı tutacak gücü de olmayabilir. Keza benim de bu gidişle olmaz zaten.
Belki yatalak olacağım .
Huzur evine giderim . Devletin böyle imkanlari var. Ama orası da anlatılanlardan dolayı korkutuyor.
Bilmiyorum ya bu sıralar beni bı gelecek kaygısı yaşlılık kaygısı sardı.
Tabiki çocuk bana baksın diye yapılmaz ama aranıp sorulmak isterim en azından. Biri aramazsa öbürü arar diyebilmek isterdim . İkinci çocuk isterdim ama yapamam.
Öyle bir iç döküş konusuydu . İyi geceler👋

Huzurevinde gönüllü çalışıyorum 3 senedir.
İnan çocuğun çokluğu değil hayırlısı makbul.
Oraya terk edilen yaşlılar arasında birsürü çocuğu olan var ama gelen giden yok.
 
Bazen buradaki konuları görünce şaşırıyorum sanki ben açmışım gibi . Bende 30 yaş sendromuna giriyorum sanırım yaşlılığı düşünmeye başladım iki çocuğum var küçüğü 8 yaşında . Ben baksınlar diye değilde arasınlar sorsunlar etrafımda olsunlar yeter . Şuan bile bitkinim çocuk konusu hiç düşünmüyordum ama bitane daha yapsammı son enerjimle diye bu aralar aklımda ama ekonomi,mülteci gıda krizleri ,salgın hastalıklar vs gibi durumlardan saçmalama diyorum bende .
 
Yaşlılığı düşünüyorum elbet,onun için tek çocuğum var. Düşünmesem 2-3 yapardım 😊

Şakası bir yana ben böyle düşünüyorum. Annemin te tek çocuğuyum,akşam yiyeceği yemeğe kadar ben düşünürüm,alışverişini ona göre yapar götürürüm. Ki annem kendi işini görebilen,yalnız yaşayan sağlıklı bir kadın çok şükür. Çocuk sayısıyla alakalı değil bence,evladın sayısı olmaz hayırlısı olur elbette.
Ama kız evlat başkadır. Erkek evlat evlendiği an pili biter. Damadın da hayırlısını unutmamak lazım.
 
Kusura bakmayin ama boyle durumlarda ben hep anne babada bir hata ariyorum. Buyuk konusmak istemem ama 5 cocugun 5'i de hayirsizsa bir nedeni olmali. Herkes bu kadar kotu olamaz. Kendisine gul gibi bakan babayi yasliliginda arayip sormamak bayagi kotu kalpli olmayi gerektiriyor. 5 cocuk nasil boyle olmus acaba?
Kusura bakılacak bir durum yok sorgulamakta haklısınız, dedenin gençliğini, çocuklarıyla ilişkisini veya aile hayatını bilmiyorum, ben tanıştığımda zaten 90 yaşını geçmiş evinde yalnız yaşayan biriydi, bana anlattığıysa ben anne babama baktım, yatalak kalan karıma ve o arada çocuklarıma baktım, hepsini okuttum büyüttüm evlendirdim şimdi hiçbiri kapımı çalmıyor derdi ve ağlardı.

Yaşlı olunca bilirsiniz insan üzülüyor çok üzülürdüm haline lakin çocuklarını yetiştirirken burunlarından getirdiyse bilemem🤷‍♀️ ama şu var ki çok yakından bildiğim ki zaten kendisi akrabam 3 çocuklu bir anne var, çok şükür şimdilik kendisine bakabilecek durumda ama 3 çocuğu da kendi işleri olunca koştura koştura annelerine gelir, hepsi çocuklarına bile baktırır ama kadın hasta olunca bir tanesini bile ortada göremezsiniz, bazen anne babalar gençlikte çocuklarına davranışları yüzünden yaşlılıkta yalnız kalırken, bazen de çok iyi anne baba olmanıza rağmen yalnız kalabiliyorsunuz.

O yüzden hayatı yalnız göğüslemeniz gerektiğini düşünerek planlama yapmalı.
 
Son düzenleme:
Bu mesaj çok yanlış olmuş. Olmayan olanı kaybeden ne yapsın? Bir gecede 40 günlük bebekler yanliz kaldı hayatın içinde bizi ne beklediği belli mi?
Bana baksın çocuk yapılmaz diyenler için yazdım mesajı.
Olamayan için yapacak bişey yok tabi kaldı ki 5 çocuklu annenin yapayalnız bakımsızlıktan öldüğüne şahit oldum ben
 
bizim nesil hep bakımevlerinde kalacak. çoğumuz çocuksuz ya da tek çocukluyuz. yaşlı nüfus artıp genç nüfus azalacak. bakıcılarımız hemşirelerimiz filan suriyeli olur herhalde. idare ederiz bir şekilde.
Bakımevleri de emekli maaşının 2 katı filan 🙄
 
Cocugum bana bakar mi diye dusunmek, bu bakmazsa digeri bakar mantigiyla ikinciyi istemek.

Siz ebeveyn oldugunuza emin misiniz?
Ebeveynlik, annelik bu değil. 2 cocugum var birgun aklima bu gelmedi, kaldi ki benimde kendi annem, babam disinda kimsem yok.

Ben çocuklarıma yaşlanıp yetemez miyim diye dertleniyorum aksine, onlari guvenebilecegim insanlarla vakit gecirecek olgunluga eristirebilir miyim, birgun basimiza bisey gelirse tek baslarina yetebilirler mi diye düşünüyorum. Yatip kalkip dua ettigim tek sey onlar en az 30 yasina gelene dek hayatta kalmak.
Boşuna duyar kasmayın baksın diye değil en azından aranıp sorulmak isterim yazdım zaten. Ayrıca maddi durumum belli kendime bakıcı tutamam ya çocuğum bana bakıcı tutacak ya da devlet huzur evine giderim zaten. Tutup aynı evde bana bak diyen yok .
 
Merak ettim konu sahibi kocanla sen ailelerinize bakıyormusunuz ?
Ben tek çocuğum simdilik ihtiyaçları yok ama bakıma ihtiyacı olma durumuna düşerse ilk isteğim bakıcı tutmaktır ama buna maddi gücüm yetmez huzur evine yollamaya da gönlüm elvermex dolayısıyla bakarım tabiki. Bu eşim için de geçerli.
 
çocuğunuz yalnız kalmasın diye düşünseniz neyse de biri aramazsa öteki arasın diye yapılmaz. Siz hiç bulaşmayın bence 2. Çocuk işlerine. Allah bir tanesine sağlık sıhhat versin. Şükredin sağlıklı bir evladınız olduğu için. Elden ayaktan düşmeden de terki diyar eyleriz inşallah. Yok olmazsa da evet huzur evi en iyi seçenek. Yapacak bir şey yok. Evlada yük olmaya gerek yok.
 
Bizim eşimin uzaktan akrabası teyze hiç evlenmemiş annesiyle yaşamış anne ölünce yalnız kaldı ama hastalandığında yeğenleri sürekli ilgilendi
Yeğenleri hastanede hep refakat etti kadın 85 yaşında 2 ay hastanede yoğun bakımda kaldı sonra vefat etti yeğenleri devamlı ziyaretine gitti malını da hep yeğenlerine bırakmış
kadın sağlığında da demiş evlerimi size bırakacağım diye hiç rezillik yaşamadan öldü
Evleri olmasa böyle bakan olur muydu bence olmazdı
 
Back
X