• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşlılığı hiç düşünüyor musunuz?

İki çocuğum var biri bakmazsa biri bakar mantığıyla yapmadım tabiki ama ileride arayıp sormalarini arada ilgilenmelerini beklerim tabiki. Çok düşünüyor muyum ileriyi hayır. Beklentim ne derseniz ikisininde güzel meslekleri olsun iyi insanlar olsunlar benim için yeterli. Hayat ne gösterir bilemeyiz biz ikisinede birer ev aldık sukur. Başka ev sanmıyorum ki alabilelim bu devirde ama bunada şükür. O günleri görürsek şayet ikisine evlerine yerleşir bizde eşimle köydeki evimizde yaşarız. Biseyleri ekip biçer devam ederiz hayatımıza tıpkı şimdi ordaki büyüklerimizin yaptığı gibi. Köy hayati esiminde benimde sevdiğimiz bir hayat. Onlarda arada bizi ziyarete gelsinler arada arayıp sorsunlar tamamdır. Yani şuan bizim yaptigimiz gibi..

Yaşlanınca baksın diye çocuk yapılmaz. Yarın sabaha bile uyanacağımız belli değil. Benim çocuğum yok olur mu bilmiyorum. Olursa da bana baksın istemem büyük bir yük çünkü bu istek. Biz 2 kardeşiz annem hep bana oğlum bakacak diye övünürdü. Kardeşim annemin telefonlarını bile açmıyor. Annem küçüklüğümüzden beri arkam sağlam oğlum var modunda geziyordu pek öyle olmadı. Yani çocuğun olup ilgisiz de olabilir. İnsanların gezip hayatlarını yaşayacakları yaşta büyüklerine bakmalarını istemek büyük bencillik bence.

Sağol moral verdin ahahaha 😂Bende de tek oğlan var Allah yüzümüze bakar mı artık bilinmez 😂 gelinin de hayırlısı lazım
Bende de 2 erkek evlat var. Canları sağolsun.
Büyük daha 6 yaşındayken anne senle babama bahçede küçük bir kulübe yapacağım orda kalırsınız demişti.😂
Neyse Allahtan bahçede yapacak başka yere yollamıyacak diye seviniyorum😅😅

Yani yaşlanınca ne olacak diye hiç düşünmüyorum ama yaşlılığıma yatırım yapıyorum maddi manevi.
Çocuklarım arar mı sorar mı hiç o açıdan bakmadım.
Anneme bakmak nasip oldu çok şükür keşke yasasıydı da o kadar daha baksaydım.
Ama olur çocuklarım benim yapmadığımı yaparlar hayallerinin peşinden gidip yurt dışında bir hayat kurarlar belki kendilerine.
Eşim yanımda olsun hayat arkadaşım eşim çünkü birbirimize bakarız artık❤️
Ama maddi olarak buna hazır olmak şart.

Yaşlılığı düşünmüyorum diyenler hiç yaşlı yakınınız olmadı mı zor gerçekten
75 de ev işlerini bile yapmakta zorlanacaksınız
Sürekli hasta olacaksınız bi yerleriniz ağrıyacak birisi olmadan tek başına hastaneye gitmekte zorlanacaksınız
Ameliyatlar olacaksınız yanınızda birisinin size bakması gerekecek
Kapınızı açan hiç kimse kalmayacak telefonunuz bile çalmayacak
O yüzden eş ve çocuk önemli
İnsan yalnız yaşayamaz
Para olunca sizi devamlı ziyaret edecek arayacak hastaneye götürecek biriniz bulanabilecek misiniz para yeterli değil yani
?
babam 67 yaşında aracını kendi kullanıyor her işini kendi yapıp ayrıca tam zamanlı özel sektörde çalışıyor, cumartesi dahil
o değil de babam 11 kardeşin en küçüğü
yani benim amcalarım 70 lerinde halalarım 80lerinde

kendi işini yapamayan tek kişi ennn büyük halam o da 90 yaşında

geniş ailemde de 75+ olup kendi işini yapmayan ancak çok çok ağır ameliyatlar geçirip kemoterapiler görüp hızlı yaşlanan 1-2 kişi ya da 90 civarı yaşta olanlar. gerisi dediğim gibi herkes kendi işini yapıyor. bunların bir kısmı ayrıca tarla tapan bağ bahçe işi de yapıyor -evet hala, seviyorlar.

ben 40 yaşındayım hala bir bayram gitmesem bir bayram tüm büyüklerime giderim

sadece ben değil onlarca kuzenim de gider, kardeşleri birbirine gider. teyzemleri amcamları bir hafta aramasam diğer hafta ararım. teyzemler görece daha genç, teyzemler bize kışlık hazırlar, onlar da kışın bizim evlerimize gelirler. alışverişe çıkartırız, takılırız. şimdi görüntülü konuşma var bi kere zaten sık sık görüntülü konuşuruz.

ha siz şu anda amcalarınıza büyük amcalarınıza, doğana ölene nişana bayrama gitmiyorsanız, evinizde ağırlamıyor aramıyor sormuyor ilgilenmiyorsanız, bu hayatı kendiniz seçmişsiniz demektir ama bizim etrafımızda insanlar böyle yaşıyor.

Bizim eşimin uzaktan akrabası teyze hiç evlenmemiş annesiyle yaşamış anne ölünce yalnız kaldı ama hastalandığında yeğenleri sürekli ilgilendi
Yeğenleri hastanede hep refakat etti kadın 85 yaşında 2 ay hastanede yoğun bakımda kaldı sonra vefat etti yeğenleri devamlı ziyaretine gitti malını da hep yeğenlerine bırakmış
kadın sağlığında da demiş evlerimi size bırakacağım diye hiç rezillik yaşamadan öldü
Evleri olmasa böyle bakan olur muydu bence olmazdı
valla büyük teyzeme de başka yenge ve teyzelerime de tüm ameliyatlarında refakat ettik. büyük teyzem ve büyük halam ağır ameliya olduklarından uzun süreler de kaldık.

mesela teyzemlerden birinin kız çocuğu yok, kadın hastalıkları katlarına erkek refakatçi almıyorlar bile...hadi oğlunuz oldu yine rekatçi biri lazım mesela...

hayattalar hepsi çok şükür
Allah geçinden versin kimse ölünce de bir şey bırakmayacak bize

Bende de 2 erkek evlat var. Canları sağolsun.
Büyük daha 6 yaşındayken anne senle babama bahçede küçük bir kulübe yapacağım orda kalırsınız demişti.😂
Neyse Allahtan bahçede yapacak başka yere yollamıyacak diye seviniyorum😅😅
Neyse ona da şükür 😂😂🧿 ya bu çocuklar bir alem gerçekten. İyi ki varlar ❤️Allah yokluklarını göstermesin,arada hal hatır sorsunlar insan ne ister başka?

Benim bir akrabamin annesi hasta imiş en son kendini asmıs intihar ile göçüp gitmiş. Bir evladı ipten indirmiş. Sonra baba habersiz evlenmiş. Oda sabah çıkmış iş yerinin kapıda düşmüş kalp krizi. Hatta vefatı da çok ilginç, çocuklarına bir şey demiş bir düğün varmis gitmeyin giderseniz çok üzülurum kalpten giderim demis gercekten vefat etmis Şimdi geride yarı deli ne konuştuğunu bilir ne hayatinda calismis kendi evinde kaliyor uvey cocuklardan biri bakiyor ne turları ne gezmesi biter kadına bir bakıyorlar inanamazsınız. Herseyin hayırlısı düşünmek ile değişmiyor ki çokta takılmamak gerek

52 yaşındayım, çocuğum yok, kardeşim de yok. Yaşlılığı düşünmüyorum hayatımı yaşıyorum. Bir ara beni de yaşlanma kaygısı sardı yalan yok ama geleceği bilemeyiz. Ölümün ne zaman ne şekilde geleceğini bilemeyiz. Huzur evine de gitmeyi düşünmüyorum ama ne olacağı belli olmayan bir geleceğin kaygısı ile bugünümü mahvedemem. Kendime iyi bakıyorum. sağlığım da çok şükür şu anda yerinde ben de bunun keyfini sürüyorum.

Herkes para biriktirelim diye yazmış da valla öyle zamanlar geliyor ki o paran zerre fayda vermiyor dedem alzehimer olduğunda doktoru evden başka yere gitmemesi gerektiğini sadece evinde yaşaması gerektiğini söylemişti bakıcı bulamıyorduk hem erkek olduğu için hem de bakımı zor olduğu için üstelik dedem çok da zengindir yine evlatlarından fayda gördü ben şuna inanıyorum ne para ne pul geçiyor gençliğinde sağlığında ne iyilik yapıyorsan yaşlılığında da o karşına çıkıyor

Ilerde cocugum bana bakar mi diye dusunmekten ziyade ben cocuklu bir kadin olsaydim boyle bir dunyada ben olunce cocugum ne hallerde kalacak acaba diye dusunurdum. Kitlik kapida. Cocuklar sefillige doguyor. Insanoglu cok bencil.
Bizi getiren nasil getirdi dunyaya, her donem kendi icinde zordu ok, ama bu devir sanirim en kotu devir. Yolun sonu da aydinlik degil. Ve biz durmadan uruyoruz. Ureyelim bakalim.
MilkyMuffin MilkyMuffin
Ilk defa boyle bi sey sorucam, bu yorumun neyini begenmediniz?

MilkyMuffin MilkyMuffin
Ilk defa boyle bi sey sorucam, bu yorumun neyini begenmediniz?
Çok olumsuz ve iç karartıcı bir yorum çünkü. Her dönemin ayrı olumlu olumsuz özelliklerini sayabiliriz. Bundan 50 100 yıl önceki koşulları tam olarak bilmiyoruz ki. Teknoloji, sosyal medya sayesinde her şeyden haberdarız artık. O dönemlerde de yaşasaydınız ‘savaş var, kıtlık var, gazı ekmeği vs karneyle veriyolar. Mahvolduk bittik, en kötü zamanları dünyanın’ diyebilirdiniz.
Kısacası bu kötümserliğiniz abartı geldi.

Çok olumsuz ve iç karartıcı bir yorum çünkü. Her dönemin ayrı olumlu olumsuz özelliklerini sayabiliriz. Bundan 50 100 yıl önceki koşulları tam olarak bilmiyoruz ki. Teknoloji, sosyal medya sayesinde her şeyden haberdarız artık. O dönemlerde de yaşasaydınız ‘savaş var, kıtlık var, gazı ekmeği vs karneyle veriyolar. Mahvolduk bittik, en kötü zamanları dünyanın’ diyebilirdiniz.
Kısacası bu kötümserliğiniz abartı geldi.
Hmm anladim. Kendi gelecegim icin bu saydiklarim kismen onemli. Fakat dunyaya kendi zevklerim ugruna getirecegim can icin bu saydiklarim bambaska boyutlarda can sıkıcı. Ben aldigim zevke bakarim anneligi tatmis olmaya bakarim oldukten sonrasini ne yapayim diyemiyorum maalesef. Y kusagiyim. Her gecen yil daha da kotulesiyor dunya bizzat goruyorum, hep birlikte izliyoruz. Karamsarim bu konuda evet ama abarti mi tartisilir.
Tesekkur ederim cevabiniz icin.

Hayatı akışına bırakmak ve hayırlısını dilemek laızm.
Sürekli kaygıyla yaşanmaz
Sonraki dakikamızın garantisi yokken çok ileriyi düşünüp de paranoyak olmanın anlamı yok, anı yaşamak lazım, ilerisi için de Allah kerim deyip düşünmemek lazım

Eşimle ikimiz de özel sektörde çalışan insanlarız. Asgari ücret bir tık üstü alıyoruz . Bir oğlumuz var. 6 yaşında, İkinciyi yapmıyorum çünkü bırakabilecegim kimse yok. Ana istiyorum . Bakıcı parası dünya para bunun yerine iş biraksam geçinmek aşırı zor.
Bazen yaşlılığı düşünüyorum
Bir evladım var başka kimsem yok anne baba kardeş yok. Bu evladım da hayırsız çıkabilir bana bakmıyorum diyebilir. Ya da bana bakıcı tutacak gücü de olmayabilir. Keza benim de bu gidişle olmaz zaten.
Belki yatalak olacağım .
Huzur evine giderim . Devletin böyle imkanlari var. Ama orası da anlatılanlardan dolayı korkutuyor.
Bilmiyorum ya bu sıralar beni bı gelecek kaygısı yaşlılık kaygısı sardı.
Tabiki çocuk bana baksın diye yapılmaz ama aranıp sorulmak isterim en azından. Biri aramazsa öbürü arar diyebilmek isterdim . İkinci çocuk isterdim ama yapamam.
Öyle bir iç döküş konusuydu . İyi geceler👋
Öncelikle dünyaya yalnız geldik ve yalnız gideceğiz. Bu demek değil ki sürekli yalnız olacağız. Ama bir noktada az da olsa yalnız kalmaya alışmak lazım diye düşünüyorum. Yaşlılık korkusu çok büyük ihtimal yalnızlık korkusu ile paralel gidiyor. Benim çocuğum yok 37 yaşından gün aldım. İki kardeşiz. Annemin babamın herseyine koşarım ama bu benimle alakalı. Onları sevdiğim için ve içimden geldiği için isteyerek yapıyorum. Hayırlı evlat olunması bana göre biraz çocuğun karakteri ile bir de ailenin çocuğu yetiştirmesi ile alakalı diye düşünüyorum Ama mutlaka yaşlılık için pasif gelir veya gelirler olmalı. Şu anki konjonktürde eğer durumun çok iyi değilse, maaşlı çalışan isen, kendi işin değilse anca kendini ve kendi çekirdek aileni geçindirebilirsin. O yüzden yaşlılıkta önce maddi olarak kendine güvenmen lazım. İleride arada çocuğun maddi destek verir amenna. Ama maddiyat yoksa nasıl verecek. Manevi olarak çoğu kişi anne babası ile zaten iyi kötü ilgileniyor. Çevremde gördüğüm çocuk doğurup ilgilenmeden, sevmeden çocuk buyutenlerin ileride de çocukları manevi bile destek olmuyor. Çünkü anne baba sevmemiş ki. Çoğu ilgilenilmeyen anne, babaların öyküsü böyle. Çok az yeterli ilgi sevgiyi verdiği halde sonradan anne baba ile ilgilenmeyen çıkar. İnsanımızda şu var ne kadar çok çocuğum olursa biri bakmazsa diğeri bakar. Artık o bitti. Eğer yetersiz koşullarla bir sürü çocuğun olursa ileride o çocuklar sana bakmak yerine seni suçlar okutmadınız, yedirip icirmediniz vs diye. Ki o konuda haklılar. Dünyaya gelmelerine vesile olmuşsan çocuklarınla maddi manevi ilgileneceksin, onlara yeterli olacaksın. Kısaca yaşlılık için maddi birikimi oluşturmaya bakın. En azından başını sokacak bir eviniz, arabanız, emekliliğiniz ve kefen parası dediğimiz nakitte en az 500 bin olmalı. Ne olur ne olmaz acil ameliyat vs parası..sonrası Allah kerim. İnşallah çocuğunuz vicdanlı olur da manevi ilgi verir. Ama ben açıkçası çocuğumla aynı evde ileride yaşamak istemezdim, evim ayrı olsun arada gelip gitsin arasınlar isterdim. Bir de yardımcım olsun arada yemeğimi yapsın,benimle iki sohbet etsin isterdim. Bunun için de para olması lazım. Özel bakım evlerinde de şöyle kalınabilir emekliliğiniz olur ve kendi evinizi kiraya verirsiniz, öyle özel bakım evi finanse edilir. Bu arada özel bakım evlerinde iyi olanlar da var öyle duydum.Hepsi çok kötü değil, orada kalmak da bir tercih. Ben sizin yerinizde olsam maddiyat için sadece kendime güvenirim. Maneviyat için ise hayırlı evlat yetiştirmeye çalışıp bol bol hayırlı evlat olması için dua edip hayırlı evlat olup arada gelsin arasın sorsun isterdim. En azından elimden geleni yapardım. Gerisini tevekkül ederdim..

Son düzenleme:
Back
X