• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşlılığı hiç düşünüyor musunuz?

çocuğunuz yalnız kalmasın diye düşünseniz neyse de biri aramazsa öteki arasın diye yapılmaz. Siz hiç bulaşmayın bence 2. Çocuk işlerine. Allah bir tanesine sağlık sıhhat versin. Şükredin sağlıklı bir evladınız olduğu için. Elden ayaktan düşmeden de terki diyar eyleriz inşallah. Yok olmazsa da evet huzur evi en iyi seçenek. Yapacak bir şey yok. Evlada yük olmaya gerek yok.
İkinciyi isterdim yazdım sadece istek yani malesef realitede zaten yapmam yapamam malesef . Hani bakiyorum anneanneme her gün telefonu çalıyor aranıp soruluyor 5 çocuğu var biri bakıyor diğerleri o bakana maddi destek veriyor . Güzel bir durum yani kim istemez ki böyle bir seyi.

Bizim eşimin uzaktan akrabası teyze hiç evlenmemiş annesiyle yaşamış anne ölünce yalnız kaldı ama hastalandığında yeğenleri sürekli ilgilendi
Yeğenleri hastanede hep refakat etti kadın 85 yaşında 2 ay hastanede yoğun bakımda kaldı sonra vefat etti yeğenleri devamlı ziyaretine gitti malını da hep yeğenlerine bırakmış
kadın sağlığında da demiş evlerimi size bırakacağım diye hiç rezillik yaşamadan öldü
Evleri olmasa böyle bakan olur muydu bence olmazdı
Şükür ki evi varmış. Ne sansliymis

Güneşli bir cumartesi sabahı bu ışık saçan konuyu çok aradınız mı?

içim açıldı :nazar::nazar:
Başka şeylerden insanın içi karanlık olunca böyle olmadık uzak gelecek ya da saçma sapan ihtimal konularını düşünüyor. Özür dilerim tadinizi kacirdigim için . Benim zaten son zamanlarda hiç tadim yok.

İkinciyi isterdim yazdım sadece istek yani malesef realitede zaten yapmam yapamam malesef . Hani bakiyorum anneanneme her gün telefonu çalıyor aranıp soruluyor 5 çocuğu var biri bakıyor diğerleri o bakana maddi destek veriyor . Güzel bir durum yani kim istemez ki böyle bir seyi.
Kalabalık aile olmak çok güzel bir şey. Ama maalesef günümüzde tek çocuğu bile çok zor büyütüyoruz.
Benim de bir tane kardeşim var. Varla yok arası bir şey. Kendim 2. Çocuğu yapabilecek miyim şüpheli. Maddi anlamda çok sıkıntımız yok. Ama çalışıyorum ve çocuk çok emek istiyor. Gücüm kalmadı sanki2.ye.

çocuğunuz yalnız kalmasın diye düşünseniz neyse de biri aramazsa öteki arasın diye yapılmaz. Siz hiç bulaşmayın bence 2. Çocuk işlerine. Allah bir tanesine sağlık sıhhat versin. Şükredin sağlıklı bir evladınız olduğu için. Elden ayaktan düşmeden de terki diyar eyleriz inşallah. Yok olmazsa da evet huzur evi en iyi seçenek. Yapacak bir şey yok. Evlada yük olmaya gerek yok.
Ben tek çocuğum. Tabiki çocuğum yalnız kalmasin diye de düşünüyorum. Ama inkar edemem kendimi de düşünüyorum. Bakilmak aynı evde yaşamak anlamında değil en azından aranıp sorulmak anlamında.

Ben tek çocuğum simdilik ihtiyaçları yok ama bakıma ihtiyacı olma durumuna düşerse ilk isteğim bakıcı tutmaktır ama buna maddi gücüm yetmez huzur evine yollamaya da gönlüm elvermex dolayısıyla bakarım tabiki. Bu eşim için de geçerli.
Yani imkanınız olursa başkasına baktıracaksınız kendiniz bakmayacaksınız. Ama ilerde çocuğunuzdan size bakmasını isteyeceksiniz çok yanlış düşünceleriniz var umarım kendinize bakıcı olsun diye çocuk yapmazsınız.

Ben huzurevi seçeneğini kendi adıma korkunç buluyorum. Büyük konuşmak gibi olmasın ama annem, babam ya da kayınvalidem için son seçenek olarak bile düşünmem. Her koşulda yanlarında olmaya çalışıyorum, gerekirse bebek gibi de bakarım. Ha çocuğum bana ileride bakar mı bilmiyorum ama yanımda olmasını isterim.

Bu konuda kayinpederim büyük bir ders verip gitti bize. Asla hastahaneye gitmek istemeyen ömrünün son haftasına kadar çalışan doktor kontrole çağırdığı gün ben ise gidicem diyen insandı. Yapamam derdi, kimseye muhtaç olamam. 5 dk içinde kalktı gitti yuruyerek aşağı indi ambulansa bindi konuşuyordu ambulanstan inemedi hastahanede ugrasmislar ama ise yaramadı. Dusunuyorumda geride kalana çok zordu ama ne o ne bizler onu yatarak görmeye dayanamazdi o yaşamak olmazdı ztn.

Yani imkanınız olursa başkasına baktıracaksınız kendiniz bakmayacaksınız. Ama ilerde çocuğunuzdan size bakmasını isteyeceksiniz çok yanlış düşünceleriniz var umarım kendinize bakıcı olsun diye çocuk yapmazsınız.
Ben ne zaman çocuğum bana baksın yazmışım ya. Çocuğum bana bakıcı tutabilecek maddi durumu olur mu olmazsa huzur evine giderim yazdım zaten. Kendim gidemedim çocuğumu yurtdışına gidecek şekilde buyutecegim tek isteğim bu. Tek isteğim aranıp sorulmak. Ama evladım hayırsız çıkar arayıp sormaz belli mi olur biri aramazsa diğeri arasın isterim. İsterim yani bu istek bencilse bencil isterim. Ama realitede zaten ikinci çocuğu yapamam ki

Boşuna duyar kasmayın baksın diye değil en azından aranıp sorulmak isterim yazdım zaten. Ayrıca maddi durumum belli kendime bakıcı tutamam ya çocuğum bana bakıcı tutacak ya da devlet huzur evine giderim zaten. Tutup aynı evde bana bak diyen yok .
1) Duyar kasmak bu degil ya neyse.

2) Laf cevirmeyin, 1 cocugum var bu hayırsız cikarsa digeri baksin diye cocuk yapmak istediğinizi siz soylediniz.

3) Halen daha haksizsiniz "ben bakici tutamam ya bana cocugum bakici tutsun ya da huzur evi" diyorsunuz, kendi maddi duzeyinizi arttirmak yerine yeni dogmus cocuga ya da dogmamis cocuklara sorumluluk yukluyorsunuz. Yani acik acik kendime bile yetemiyorum ama 2.cocugu yapayım mi diyorsunuz. (Digeri hayirsiz cikarsa diye 2 cocugu birden maddi zorluga mahkum etmek?)

Burda bircok baslikta hepimizin yargiladigi bir ebeveyn modeli var "cocugumu büyüttüm okuttum, bana bakmak zorunda" seklinde cocuklarinin evliliklerini baltalayan, hah iste siz tam o ebeveyn modelisiniz.

Gununuzu de geleceginizi de kendiniz kurtarmak zorundasiniz, hatta ustune kendi isteginizle dunyaya getirdiginiz cocugun gelecegini de siz kurtarmak zorundasiniz, en azindan kendi ayaklari uzerinde durana dek.

Bu konuda kayinpederim büyük bir ders verip gitti bize. Asla hastahaneye gitmek istemeyen ömrünün son haftasına kadar çalışan doktor kontrole çağırdığı gün ben ise gidicem diyen insandı. Yapamam derdi, kimseye muhtaç olamam. 5 dk içinde kalktı gitti yuruyerek aşağı indi ambulansa bindi konuşuyordu ambulanstan inemedi hastahanede ugrasmislar ama ise yaramadı. Dusunuyorumda geride kalana çok zordu ama ne o ne bizler onu yatarak görmeye dayanamazdi o yaşamak olmazdı ztn.
En güzel ölüm. Allah hepimize böyle ölüm nasip etsin. Ama yıllarca yatalak olan var

1) Duyar kasmak bu degil ya neyse.

2) Laf cevirmeyin, 1 cocugum var bu hayırsız cikarsa digeri baksin diye cocuk yapmak istediğinizi siz soylediniz.

3) Halen daha haksizsiniz "ben bakici tutamam ya bana cocugum bakici tutsun ya da huzur evi" diyorsunuz, kendi maddi duzeyinizi arttirmak yerine yeni dogmus cocuga ya da dogmamis cocuklara sorumluluk yukluyorsunuz. Yani acik acik kendime bile yetemiyorum ama 2.cocugu yapayım mi diyorsunuz. (Digeri hayirsiz cikarsa diye 2 cocugu birden maddi zorluga mahkum etmek?)

Burda bircok baslikta hepimizin yargiladigi bir ebeveyn modeli var "cocugumu büyüttüm okuttum, bana bakmak zorunda" seklinde cocuklarinin evliliklerini baltalayan, hah iste siz tam o ebeveyn modelisiniz.

Gununuzu de geleceginizi de kendiniz kurtarmak zorundasiniz, hatta ustune kendi isteginizle dunyaya getirdiginiz cocugun gelecegini de siz kurtarmak zorundasiniz, en azindan kendi ayaklari uzerinde durana dek.
Size uzun cevap yazmaya takatim yok. Diğer mesajlarımı da okuyun. Sevgiler

Uff baksin diye çocuk yapılmaz vidi vidisine de hastayım. Baksin diye yapılmaz evet ama bakması beklenilir.
Ben bekliyorum valla kardeşim.
Doğdu doğalı kendimizin önüne koyup etrafında pır döndüğümüz canlıdan hiç mi beklentimiz olmayacak?
Ben bekliyorum. Allah elden ayaktan düşürmesin kimseye muhtaç etmesin elbette ama oldu da dara düştüm ihtiyacım var o da beni düşünsün.
Annem iyi yaşıyor mu acaba diye endişe etsin. Bunun için de bir zahmet özveride bulunsun.
Ben kendi aileme bakiyor muyum?
Babam genç rahmetli oldu kismet olmadı. Annem icin her şeyin en iyisini düşünüyorum, bakiyorum evet. Parası olduğu halde ameliyat parasını zorla veriyorum. Tatilimi ona hastane ve evde refakat etmek için veriyorum. 6 kardesiz neden o yapmiyor da demem. Ben yapmalıyım annem için en fazlasını yapan ben olayım istiyorum.
Kayinvalidemi zerre sevmem küsüm ona da vaktiyle evlatların yapacak tabi neden çekinecekmişsin. Büyüttün baktın hayatını feda ettin damatmis gelinmiş diye çekinme sakın. Evlatlık beklemek hakkınız demisligim var. Maddi manevi neyi varsa herkes hakeden anası babası için vermeli.

İleride yaşlanacak bir ömrüm olursa Çocuğum bana hayatını adasin istemem ama ilgilensin, bir kapımı çalsın, hasta olduğumda yanımda olsun isterim tabi. Bu düşünceleri bile eksileyenler olmuş, değişik.. Gayet insanı bir beklenti halbuki..
Hem kendi annem babam, hem esimin anne babası içinde huzurevi düşüneceğim bir sey değil. Allah mecbur bırakmasın, bir şekilde elimiz üzenlerinde,gözümünüzün önünde olsunlar isterim. Çocuklarımdan da aynısı beklerim evet. Yapmazlarsa diye bir endişem de yok. O derece bir gelecek kaygısı yaşamadım hiç.

Bolca çocuğu olup yaşlanınca ilgilenmeyin o kadar çok tanıdığım var ki anlatmam. zaten yaşlanınca baksın kafasıyla çocuk yapılmaz. Gördüğüm kadarıyla yaşlanınca kimin parası varsa(aşırı zenginliği kastetmiyorum) o kişi kalan hayatına gayet güzel devam ediyor. Özetle ben yaşlılık için Allahtan çocuk değil, para istiyorum:KK53:

Ben düşünüyorum yaşlılığı.
İmkanlarımı, çocuklarıma (1 kızım var ve hamileyim) mutlaka birer ev bırakmak üzerine oluşturuyorum. Bir tane de bize.
Artık kendimiz mi idare ederiz, yardımcı mı alırız bilmiyorum ama çocuklarımdan beklentim yok.
Kendi anama babama da bakmayacağım.
Hamileyim, çalışıyorum. Doğumdan sonra da ara vermeyeceğim. Eşimle kendi işimiz, benim alternatifim birini bulması mümkün değil. Eve gelen yardımcının günü artacak ben sadece çocuklar ve iş arasında mekik dokuyacağım.
İlk kızımda 2 sene ara verdim işe, hata etmişim. Şimdi olsa yapmam, ama yine 2 yaş sonrası işyerlerinde az uyutmadım. Küçüğü direkt işe doğurcam :KK70:
Yine de yaşlılığımda kimseye yük olmak istemiyorum. Beni 3-5 günde bir muhabbete arasınlar, aynı sitede oturursak müsait olanla kahvaltı yapalım falan bana yeter.
Kendi anama babama da bakmayacağım. Bu şekilde söylemeyin ,büyük konuşma oluyor. Allah kimseyi kimseye yük eylemesin diyin

2 çocuğum var. Aklıma bile gelmedi ilerde bana bakarlar diye. İkisine hayat boyu harcayacağım paranın %1 ile filan heralde huzurevi parası çıkar zaten.
Yaşlılığımı düşünmüyorum. Hayatın kanunu bu. Doğar, büyür, yaşlanır ve ölürüz. Babam 67 yaşında vefat etti. Öldüğü gün kapıdan işe gitmek için çıktı. Her türlü hastalığında annem ona çocuğu gibi baktı. Rabbim inşAllah bizlere de böyle vefalı hayat arkadaşları nasip eder 🙏🏻

Eşimle ikimiz de özel sektörde çalışan insanlarız. Asgari ücret bir tık üstü alıyoruz . Bir oğlumuz var. 6 yaşında, İkinciyi yapmıyorum çünkü bırakabilecegim kimse yok. Ana istiyorum . Bakıcı parası dünya para bunun yerine iş biraksam geçinmek aşırı zor.
Bazen yaşlılığı düşünüyorum
Bir evladım var başka kimsem yok anne baba kardeş yok. Bu evladım da hayırsız çıkabilir bana bakmıyorum diyebilir. Ya da bana bakıcı tutacak gücü de olmayabilir. Keza benim de bu gidişle olmaz zaten.
Belki yatalak olacağım .
Huzur evine giderim . Devletin böyle imkanlari var. Ama orası da anlatılanlardan dolayı korkutuyor.
Bilmiyorum ya bu sıralar beni bı gelecek kaygısı yaşlılık kaygısı sardı.
Tabiki çocuk bana baksın diye yapılmaz ama aranıp sorulmak isterim en azından. Biri aramazsa öbürü arar diyebilmek isterdim . İkinci çocuk isterdim ama yapamam.
Öyle bir iç döküş konusuydu . İyi geceler👋
Cocugum yok, kaldi ki olsa da ileride bana baksin gibi bir beklentim de olmaz. Ama yasliligi zaman zaman dusunuyorum ve tek basima olup gidecegim gercegini kabullendigim icin, bu duruma kendimi adapte edip kabullenmeye calisiyorum

Back
X