Yatağında yatmayan oğlum..

-Gzmlkz-

❤İşimiz Allah'a Kalmışsa Olmuş Bil..❤
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2017
1.063
864
73
Nerdeyse 1 aydır yatağında yatıramıyoruz geceleri gelip babasıyla aramda yatıyor korkuyorum diyor halbuki yatağı bizim odada. 5 yaşında benimde doğuma 1 ayım kaldı arada sıkışıp kalıyorum yarın bigün kardeşin olcak geceleri kalkıcak yanıma almam gerekicek diyorum ozaman giderim yatağıma diyor önceden hiç böyle yapmazdı yeterince seviyoruz ilgi gösteriyoruz ne yapmamız gerekiyor bazen babaannesinide rehin alıyor yatağına göndermiyor salonda yatıcaksın görücem seni diyor. Bende bazen sıkışıp oğlumun yatağına gidiyorum peşime geliyo uyuyunca kalkmaya çalışıyorum oğlum yatamadım burda diyorum bende yatamadım yanına geliyim diyo delircem artık sizce neden böyle yapıyo düzeltmek için ne yapmam lazım kızlar

Niye yatağı sizin odanızda? Evde başka oda mı yok? Odanızda olduğu sürece sorun devam edecek bence.
evet başka oda yok eşimin ailesiyle yaşıyoruz.. Önceden böyle yapmazdı kendisi gider uyurdu yatağında son zamanlarda böyle oldu

acaba dogacak olan kardesini kiskanmaya baslamis olabilir mi
olabilir şimdiden korkmaya başladım çok zorlanıcam galiba.. Karnım büyüdükçe böyle yapmaya başladı bazen babası kızıyo git yatağına diyo gidiyo ama yatağında ağlıyo yine dayanamayıp alıyoruz yanımıza

Aynı odada 2 çocuk ve siz nasıl duracaksınız? Evinizi taşıma ya da büyütme imkanınız yok mu? Çocuk yatağına gitse bile bu durum sağlıklı değil ki.
evet bebek biraz büyüsün taşıncaz şimdilik böyle idare ediyoruz birikim yapıyoruz. Çocuk içinde elimizden geldiğince dikkat ediyoruz sağlıklı değil ama mecbur olunca elden bişey gelmiyor bunların farkındayız benim sorumun cevabı bu değil.. Bide diyorum daha bizim odamızda korkuyosa ilerde tek başına başka odada nasıl yatıcak ona hiç alışamaz nasıl yapıcam

evet başka oda yok eşimin ailesiyle yaşıyoruz.. Önceden böyle yapmazdı kendisi gider uyurdu yatağında son zamanlarda böyle oldu

Çocuklarınızın duygusal gelişimini olumsuz yönde etkileyecek bir yaşam tarzınız var malesef.

İlk ihtimal doğacak olan kardeşini kıskanıyor olabilir. Doğum sonrası bu kıskançlık muhtemelen şiddetlenecektir.

İkinci ihtimal sizin yatak faaliyetlerinizi farketmiş ve korkmuş olabilir. Siz birbirinizden uzak olun diye yanınızda yatmaya geliyordur. Bunun sonuçları çok daha vahim.

5 yaşında çocuk sizinle yatıyor. doğacak olan da sizinle aynı odada olacak. eni doğan her gece uyanayacak ağlayacak vs. o 5 yaşındaki çocuk bunu çekmek zorunda dğeil ki. birikim birikim diye diye rezil ediyorsunuz hayatları ya. gerçekten inanılmaz.

pardonda birikim yapmadan kenarda 5 kuruş para olmadan nereye çıkıp gidicez gidipte rezil olmak var tabi sizin tuzunuz kuru bu hayatı yaşayan siz değilsiniz uzaktan bakarak yargılamak kolay tabi.. Soruma cevabınız varsa yazın buraya sizden öğüt almak için yazmadım.

korkmuyor simartilmak istiyor bence

hiç bi zaman oğlumuzun yanında yakınlaşmadık bunu yapıcak kadar cahil insanlar değiliz.. Tabletinden korkunç videolar izliyor diye korkuyo bence elimden geldiğince engellemeye çalışıyorum izlemesini.. Kıskandığından yapabilir dediğiniz gibi ama bunu hiç söylemiyo yanıma gelir karnımı öper sever kardeşim der ona isimler düşünür inşallah doğuncada bu sevgiyle devam eder..

korkmuyor simartilmak istiyor bence
bencede korkmuyor bunu bahane yapıyor zaten evin ilk torunu olduğu için yeterince babaannesi dedesi şımarttı tepemize çıkardılar iyice onlar bozuyo ben toplamaya çalışıyorum çocuğumu.. Ama ikinciyi böyle yapmalarına izin vermicem en kısa zamanda çıkıp gidicez Allahın izniyle.. Sevgimizi hep gösteriyoruz kardeşin gelse bile sen ilk göz ağrımızsın diyoruz bilmiyorum çok zor hayat beni bekliyor galiba :)

Çocuğun bu duruma gelmesinin sebebi sizin hatalı davranışınız. Zaten uygun vakitte odasını ayırmadığınız için bunu yapıyor. İleride de yaparsa sorumlusu sizsiniz. Kusura bakmayın da sorunuzun sebebi de cevabı da sizde. Çocuğunuzla oturup konuştunuz mu neden aramızda yatıyorsun, ne oldu diye? Siz ikinci ile uğraşırken o çocuk nasıl uyuyacak aynı odada? Çocuğunuzun psikolojisini bozduktan sonra düşünmeyin. Şartlarınız uymuyorsa çocuk da yapmayın. Sizin sorumsuzluğunuz yüzünden çocuk kim bilir neye şahit oldu da aranıza yatıyor ikide bir. Belki de cinsel bir temasınıza şahit oldu ve korktu. Ben çocuğa üzüldüm.

guzel seylerden bahsedin mesela kardesin dogunca biraz buyuyunce hep birlikte oyun oynayacagiz bazen yine hep birlikte yatacagiz gibi belki hayallerini kardesiyle ortak bir hayata suslerseniz degisebilir cocuklar hayal kurmayi cok severler

Kıskançlık belirtileri bunlar.
2 yaşında ve 5 yaşında oğlum var.
4 kişi yatıyoruz bazen yatakta.
Umursamıyorum.

15 yaşına gelince istesem yanımda yatıramam.
Sıkışmıyor değiliz, bazen 5 yaşındaki oğlum sıkıştım ben odama gidelim diyor.
Onunla beraber gidiyoruz, o uykuya dalınca ben kaçıyorum.

Bazen de sizin dediğiniz gibi, sıkışıklıktan rahatsız oluyorum eşim ile bırakıyorum çocukları ben gidiyorum çocuk odasına.

ama genelde 2 kardeş aynı odada yatıyorlar.
Gece geldikleri çok olur, umursamıyorum.
Onların da bize ihtiyacı var diyerek.

ne cinsel teması ya ne diyodunuz siz biz okadar slakmıyız öyle şey yapalım.. Ayrı bi oda olsaydı ayırırdık elbet ama şartlar buna elverdi napalım yani sizin durumunuz varsa siz yapın bizim yerimize.. Ben oğlumla hep konuşarak anlaşmaya çalışırım zaten sadece korkuyorum diyo ve bu bi bahane bence neyse sağolun yorumlarınız için... Bikere daha anladımki buraya yardım almak için bişey sorulmaz. Hep ezme peşindesiniz yardımcı olma yönünde değil..

Yani açıkçası çok inandırıcı değil. Evde en az beş kişi yaşarken ve oğlunuz odanızda yatarken insan sevişmeye fırsat bulabiliyorsa muhtemelen hane halkından birileri farkediyordur. Umarım bu oğlunuz değildir dediğiniz gibi.

Her çocuk kardeşini hem sever hem kıskanır. Sevmesi kıskanmasına engel değil ki.

Aranızda yatması kadar büyük bir sorun yeni bebek doğunca o çocuğun geceleri nasıl uyuyacağı. Devamlı uykusu bölünüp ağlama sesine uyanacak, 5 yaşında bu kadar sağlıksız bir uyku uyuması iyi değil.

Yanınıza gelmesini elbet çözersiniz bir şekilde, 20 yaşına gelip anne babasıyla yatan yoktur ama gelişim çağındaki uyku bozukluğu daha kötü şeylere sebep olabilir. Bence önceliğiniz gece uykularının nasıl olacağını çözmek olmalı.

Siz bile bile lades diyorsunuz biz de o çocuklara üzülüyoruz. Kimsenin sizi ezme amacı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…