Yatağında yatmayan oğlum..

Erkek çocuğu kız çocuktan daha çok etkiler anne babaya bağımlılık. Arkadaşların da dediği gibi odalar ayrılana kadar bu sorunlar çözülmez. Ve ileride de ilkokul ya da ortaokul çağında dahi size bağımlılık psikolojisinde olur.. çözüm için geç kalmışsınız. Konuşarak halledilecek şeyler değil bunlar. Çocuğun alışkanlıklarını değiştirmek. Elinizde olmayan sebeplerden bahsediyorsunuz ama çözüm yine sizin elinizde. Sizin düzeltmeniz gereken alışkanlıklar. Biz bile 4-5 yıl kullandığımız odayı bırakıp salonda yatmaya çalışsak tuhaf olur. Ki bunlar çocuk.

Sıkmayın canınızı.
Gerçekten.
Çocuk onlar ve anne babaya her daim ihtiyaçları var.
Korkuyorum der bazen bizimkisi de, ben neden korktuğunu sorarım, yalnız kaldım diyor.
Kardeşin var diyorum seninle aynı odada yatıyor bak, o çok küçük sen beni korursun diyor.
Neyden koruyacağım diyorum cevap yok.

Küçükler ve haliyle korkuları olacak.
Bunları paylaşmak isteyip istememeleri onlara kalmış birşey.
Ben diretmiyorum, zorlamıyorum, odasında yatmasına dair direktifler vermiyorum.
Ancak alttan alttan işlemeye çalışıyorum tabii ki.

Bak bu bizim yatağımız, baba ile anne yatıyor.
Senin de kendi yatağın var, hem de ne kadar güzel.
Bana göre değil o yatak çünkü bana küçük geliyor, ama tam sana göre.
Sen daha büyü, sana çok güzel yatak alacağım, ama yerinde olsam yatağımın değerini bilirdim.
Gibi gibi teşvik edici konuşmalar yapıyoruz.

Yine de istediği zaman bizim yatağımıza gelme özgürlüğü var.
Eşimin bir teyzesi var o bir şey demişti zamanında, daha ilk oğlum küçükken, 2 oğlum var ikisi de evli barklı.
Zamanında 10 yaşına kadar hep yanımıza geldiler, 1 gün bile geldiklerinde çıkartmadım yataktan.
Eşim de bende sarılıp uyuduk çocuklarımıza, hiçte pişman değilim.
Bak şimdi kendi çocukları var, hadi gelsinler de yatalım aynı yatakta, olabilecek mi sence?

O zaman anladım ki, ne kadar sevgi verirsen çocuğa o kadar sevgi görüyorsun.

Kardeşi doğduktan sonrasını da kafana takma ama kendinden de uzaklaştırma.
Uyutmaya çalışırken ona da anlat, uyuması gerektiğini bebek olduğunu sana muhtaç olduğunu.
Emzirirken yanına gelmesine müsade et görsün, sonra kendiliğinden gelmek istemeyecek.
Ama ilk merak duygularını sakin törpüleme, bilsin, bilmesinde bir zarar yok.
Merakla yaklaştığı her konuda temkinli bir şekilde önderlik et, baksın, ellesin, dokunsun, yardım etsin.
Sonra kendiliğinden yapmaması gerekenleri yapmıyorlar zaten.

Ama kardeşinin sana muhtaç olduğunu bu yüzden onunla bu kadar vakit geçirmek zorunda olduğunu anlat.
Muhakkak büyük çocuğunuza günün belli dilimlerini ayır.
Eğer yanınızda anneniz veya kayınvalideniz varsa, bırakın bir noktada ufak olanla onlarda ilgilensin.
Sadece büyük olan ile ilgilenip, sizin aranızda bariyer görevi görürlerse, bir noktadan sonra 5 yaşındaki olan isyan edecek.
Yapmaması gereken davranışlar sergileyecektir.
Buna temkinli olun yeterli.

Sağlıkla büyütün yavrularınızı ve nolur, üzülmeyin.
Çabuk geçiyor zaman, bak 2 yaşına geldi benim ufaklık.
Daha kolaylaştı herşey, ama ilk 2-3 sene zor geçiyor malum.
Allah yardımcınız olsun.

Allahım nasıl bir durum bu 5 yaşında çocuk yanınızda kayınvalidenizle yatsın oturma odasında yatsın ama asla yanınızda yatmamalıydı siz çocuga yakınlstırmanızı kesin hissettirdiniz ve çocuk bunu korku olarak adlandırıyor o şeyleri yeniden duyup rahatsız olmamak için yanınıza geliyor ömür boyu travma sebebi

Kardeşini kıskanmaya başlamış annesi... siZe belli etmese de anne babayı paylaşmak zorunda kalacağını düşünüp kıskanıyordur, bu yüzden normalde yapmadığı davranışlar sergiliyor..

Bolca sevgi, o sevginin kardeşine de ona da yeteceği hissini vermeniz ve sabırlı olmanız lazım... bazen küsecek ağlayacak bazen sabrınızı zorlayacak, bebek doğduğunda daha çok yaşacaksınız bu tarz sorunları... sabırlı olun ve sevginizi hiç esirgemeyin, elbet alışacak bir süre sonra..

Mutlulukla sağlıkla büyütün bebeklerinizi hayırlı doğumlar şimdiden

doğacak çocuk büyünce ayrı eve çıkacağınızı yazmışsınız daha erken çıkma şansınız yok mu?Çünkü bu durum en iyi odasını ayırarak çözülür ya da şuan yaşadığınız evde salon ve oturma odası ayrı ise konuşun eşinizin ailesi ile odasını ayırın. Birlikte gidip bir oda takımı beğenin, duvarları istediği renge falan boyayın, kendi orada uyumak isteyecektir. Maddiyat olarak çok harcama yapmak istemezseniz de letgo da çok güzel esyalar bulabilirsiniz.
Üslup olarak arkadaşların yazdıkları biraz ağır gelmiş olabilir ama haklılar. Çocuğun doğru bir gelişim göstermesi için sizinle aynı odada yatmamasi gerekli.
Oturma odası varsa ne yapın edin bozun o odayı :)

Yakınlasmadınızda nasıl hamile kaldınız çocugu napıyorsunuz bu tarz durumlarda yatakta sohbet bile olsa çocuk uykuda algılar rahatsız olur belki kıskanır belki korkar tek çare oda ayırmak ayrıca birinciye yatacak yeriniz yok ikinciyi yapacak cesaretiniz var bu tür şeylerden de şikayetçi olup burda laf duyunca kuzmayın

kardeşini kıskanıyor olabilir. Neden yatağı odanızda oğlunuz baya büyük ayırmanız gerekirdi şimdiye.
Odasını ayırıp masal falan okuyun böyle uyuması gerektiğini öğrensin. Büyüdügünü belirtin kendisine. Doğumdan önce halletmelisiniz yoksa bebekle çok zor olur.

Pardon oda yokmuş onu görmedim. Inşallah gönlünüze göre tez zamanda ferahlık versin. Bende küçükken anne babamın yanına giderdim. Ama benim sorunum babamı annemden kıskanmaktı. Böyle bir durum da olabilir.

"kardeşin olcak geceleri kalkıcak yanıma almam gerekicek diyorum "

Böyle söylemek doğru değil,bu tarz cümleler ters teper.Ondan yetişkin tepkileri beklemeyin.Şimdi içinde firtinalar kopuyordur,evin tek çocuğu iken ondan daha minik,daha sevimli (ona göre) bir üye katilacak aileye gitmemek üzere.
Odayi ayirmak için maalesef çok geç kalmişsiniz.Yeni čocuk planlamadan ayirmaniz daha doğru olurdu.Şimdi ayirmak,onu dişlanmiş hissettirir.
Çok çok zor olacak iki çocukla bir odada,bilemedim Allah kolaylik versin.

ayrı eve çıkacak durumunuz yoksa neden evleniyorsunuz? her evlenen anasının babasının evine mi yerleşiyor? normal olan evlenenin ayrı ev açmasıdır. sizin yaptığınız şey anormal.

ayrıca tuzum kuru vs değil. 3 seneyi geçti çalışıyorum ben. nişanlım da çalışıyor. kenarda çok bi paramız yok. evlenip ayrı eve çıkıcaz. kiraya üstelik. bu mu tuzu kuru olmak. 5 yaşında çocukla aynı odada sevişerek ikinci çocuğa hamile kalmak, 4 kişilik aile tek odada yaşamak... bu mantıkla bence siz 3. de yaparsınız.

Niye surekli yargiliyoruz ki hepsinden bize ne sartlari bu boyle olmus bize sadece nedenini soruyo buna odaklansak kimseyi yargilamak kimsenin hayatina karismak kimsenin haddine degil
Sorunuzun cevabi bence kesinlikle kardesini kiskaniyor arkadasim da yasamisti aynisini kizi tekrar bez kullanmaya anne babasinin yaninda yatmaya emzik biberon kullanmaya baslamisti ilgi istiyor evet bazen sakinligimizi kaybediyoruz ama bi sure onun istediklerini yapmaniz gerekebilir. Arkadasim kardesiyle ilgili biseyler gosterdi altini boyle degistircez sen kremini getirmek ister misin gibi onu da dahil eden seylere yonlendirdi. Yani cocuk dislanacagini dusunuyor olabilir. Siz eminim ayrim yapmiyosunuz ama o bilincinde degil malesef. Zamanla duzeliyo ama bir sure geriye donusler yasayabilirsiniz uzerine gitmeyin bence.

Çoğu yorumu okudum ve birçok kişi konunun dışına çıkmış. Ve sizi çok acimasizca eleştirmisler. Hiç kimse buradan kimin ne yaşadığını bilmiyor sadece anlatilan kadarıyla kendi yorumunu yapıyor. Bende kendi çapımda yorumumu yazayım. Eminim kv kp ile yaşamak kolay değildir. Hamilelik zaten çok zor bir süreç hele Su an son ayda olduğunuz için daha zordur.
Ben kendi yaşadıklarımı anlatayım. Kızım Su an 2. Sınıfa gidiyor. Ve 27 haftalık hamileyim. Kızım memeden kesilene kadar asla memeyi ağzından bırakmıyordu. Sabaha kadar emiyordu bende gece uykusuzluga dayanamadigim için yanımda yatiriyordum. Doğru mu yanlış mı yaptım bilmiyorum tek bildiğim kızım çok mutlu oluyordu resmen beni emzik niyetine kullanıyordu. Sonra memeyi kesince geceleri uyandiginda yanına uzaniyordum agliyordu yanına yatıyordum sariliyorduk birbirimize ve yuzumdeki bir beni farketti dışa dogru cikik bir ben bu. Bi sefer parmagini onun ustune koyup uyuyordu. Uykusundan uyanıp o bene dokunup bakıp kontrol edip tekrar uyuyordu. Neyse bir zamanda öyle geçti. Sonra biz buna genç odası aldık. Odasını ayırdık bir çocuğun sevebilecegi şekilde hazirlamaya calistik elimizden geldiğince. Odasında tek başına yatabiliyor olmasina rağmen ve ayrı bir odası olmasina ragmen sen çalışıyorsun seni çok özlüyorum senle hiç vakit geciremiyoruz bari bu gece yanında yatsam olmaz mi deyip kucagimdan çıkmıyordu. Bir zamanda öyle geçti. Şimdi de son bir aydır kardeşim dogunca zaten kendi odamda yatacagim o gece ağlar beni uyandirir ben sabah okula gidecegim uykum bolunmesin kendi odamda yatarim ben ama simdilik o dogana kadar biraz daha senle yatsam deyip yine kucagimdan çıkmıyor. Gece geliyor kolumun üstüne başını koyuyor boynumun altina o minnicik burnunu sokuyor ohhh benim mis kokulu melek annem diyor ve ben yine kıyıp yatağına gonderemiyorum. Ama hep konuşuyorum anlatıyorum hamileyken onunla yatmanin zor olduğunu kardeş doğduğu zaman bunun pek olamayacagini filan sıpa ben daha lafa başlamadan büyük insanlar gibi tak tak cevap veriyor soyleyecegim şeyleri de o söylüyor ben öylece kalıyorum.
Şimdi size ayrı ev ayrı oda yok bu şartlar da 2. Çocuk neden filan diyenler olmuş ben onlara katılmıyorum bu sizin bileciginiz birşey. Öyle yaptiysanuz vardır bir bildiğiniz.
Ben ayrı evdeyim. Çocuğumun ayrı odası da var ama yine de benle uyumak istiyor. Belki bende buna izin vererek yanlış yapıyorum bilmiyorum ama ona kızamıyorum gece gelip kokumu icine cektiginde dayanamıyorum. Ne yapayım. Şimdilik böyle. Canı sağolsun ne diyeyim. Zaten belli bir yaştan sonra gel benle yat desem gelip yatmayacak bari bugunlerin tadını çıkaralım.

Acaba çocuğu birisi korkuttumu yada korkucagi biseylermi izledi odaya bi gece lambası yakıp yatırabilirsiniz uyuyana kadar yanında yatsaniz

Ha birde şu var bizde ki kardeş kiskancligimi bence değil çünkü kardeşini çok seviyor hergun okula gitmeden defalarca karnimi öpüyor konuşuyor hatta şimdiden ninni söylüyor. Ama beni kızım hep böyleydi.

evet başka oda yok eşimin ailesiyle yaşıyoruz.. Önceden böyle yapmazdı kendisi gider uyurdu yatağında son zamanlarda böyle oldu
Kıskanmaya başlamış bence de konuşmalardan etkilenmiş olabilir bebekle ilgili konusuyorsaniz

Acaba çocuğu birisi korkuttumu yada korkucagi biseylermi izledi odaya bi gece lambası yakıp yatırabilirsiniz uyuyana kadar yanında yatsaniz
yok canım kimse korkutmadı hep yanındayım zaten gözetliyorum ama bazen yanında olmadığımda tabletten korkunç şeyler izliyo ondan olabilirmi acaba bilmiyorum videoları engelleyemiyorumda. Yada yanımızda olmak için bahane yapıyo bilmiyorum bana çok düşkün yatağında yatırsam bile uyutup kaçıyorum 1 saat sonra yine kalkıp anne diye ağlıyo hep yanında olmamı istiyor

Kıskanmaya başlamış bence de konuşmalardan etkilenmiş olabilir bebekle ilgili konusuyorsaniz
bilmiyorum kıskandığını hiç hissettirmiyo beraber isim düşünüyoruz kendi kararını söylüyo şu olsun bu olsun diyo kardeşim büyüsün onu parka götürcem diyo hiç kıskanıyo gibi değil bilmiyorum cnm bizde güzelce konusuyoruz kardeşin doğunca geceleri ağlicak yanımda yatıcak karnını doyurcam yine yerine koycam diyorum belki ayağımda sallicam hepimiz aynı yatakta yatamayız diyorum oda kardeşim gelince ben büyicem yatağımda yatıcam diyo gece kalkınca onu susturcam ninni söylicem diyo inşallah dediği gibi olur yoksa işimiz çok zor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…