- 14 Ekim 2016
- 7.249
- 49.170
- 548
Çünkü sen beni ölmeden bu eve gömdün . O yüzden üzülmek şöyle dursun vicdanım müsaade etse sevineceğim.Ben artık istemediğim hiçbir şeyi yapmıyorum. Memlekete gidelim diyor yok diyorum. Ben gitmeyince o da gitmek istemiyor. Canım isterse yemek yapıyorum istemeZse Dışardan alıyoruz. Çünkü asla zerre kadar iyiliği haketmedini gördüm. Ben çok hastayken beni uyutup gidip salonda kadınlarla konuşmuş mesela. Açık saçık konuşmalar yapılmış. Benim okumaya utanacağım şeyler. Bekarım demiş onlara. Ben de onu yok sayıyorum. Hastalanınca gezmeye gidiyorum mesela. İnsan sevdiği kişi hasta iken yemek bile yiyemez üzülür. O beni sevmemiş ki ben hastayken kadınlarla konuşmuş. Ben de ona acıyamıyorum. İçimden gelmiyor. Artık sitem ediyor ölsem üzülmeyeceksin diye.
Gerçekten öyle. Ona da dedim. Canlı canlı mezara girdim sayende dedim. Bakalım zaman neler gösterecek diyorum artıkÇünkü sen beni ölmeden bu eve gömdün . O yüzden üzülmek şöyle dursun vicdanım müsaade etse sevineceğim.
Size katılıyorum misafir gelir gider iyi olur sevilen beklenilen kişi ise birde ama bazende istenmediği halde gelmek için ısrar ederler insanları anlamak da zorluk çekiyorum yatılı misafirliğe gitmeyi nede evimde ağırlamayı seviyorum işte emr-i vaki yapıldığında mecburen kabul etmek zorunda kalıyorum ne demiş büyükler çağrıldığın yere erinme çağrılmadığın yerede görünme Edep illâ edep illâ edep demişlerMisafirdir,gelir,gider,gerekirse kalır da çağrılmadığı halde "geleyim mi,kalayım mı" diyen insandan çok rahatsız olurum.
Mümkün mertebe görüşmemeyi tercih ederim.
Valla yeri geldi annemle günlerce konuşmadım ama yine de yardımı oluyor. Konuyu bilmiyorum ama sen bi adım ataannbabanın da inadı kırılır diye düşünüyorum. Hakkında hayırlısı olsun. Özelden dertleşmek istersen her zaman yazabilirsin. Sevgiler..Manevi zorluktan emin kat be kat iyidir maddi zorluk. Zor zamanda insanın ailesi bile arkadasında durmuyor ki arkadaş dursun. Hayatımızdaki çoğu insan iyi gün dostu
sende rahat ol ac hal hatr sor sonrada söyle müsait degilim diyeKızın da şöyle kabahati var. Arayıp arayıp geleyim diyor. Ben çağırmıyorum ve beni de aramıyor eşimi arıyor. Evin hanımı benim. Ona bakacak olan benim eşim değil ki. Ama insanlar çok rahat
Bakalım neler olacak bu haftasonusende rahat ol ac hal hatr sor sonrada söyle müsait degilim diye
İnşallah. Arsız olana her türlü açıklama da boş işte ama bakalımAslinda siz alisik degilsiniz ama yatili misafir olmasi normal birsey gerketiginde olur ama size gelen yatili misafirlwrde sorun var.bizi etraftaki sehirlerde gezdirin ne demekmis misafirsen ev sahibi ne yapacaksa uyarsin.ya da ogrenci kuzen varsa arada davet edilir, yatili da misafir edilir ama hafta sonlari size geleyim ne demek.mecbur degilsiniz her hafta sonu onunla ugrasmaya.yani misafirleriniz bir garip olunca istememekte haklisiniz.bence bu kizi davet edin.gelip kalinca artik ugurlarken ,canim hafta sonlari kursum var bundan sonra iyice yoğunlaşacak ,ben seni bosa cikip da musait olunca arayim tekrar gelirsin yine vakit geciririz de gulumseyerek.insallah anlar bir daha gelmeye kalkmaz
Ama sorun kizin her hafta sonu kalmaya calismasi sanirim. Kim ister ki bunuAy haliniz battıysa çalışıyorsunuz verin bi zahmet hali yikamaciya bu nasıl düşünce? ? Dolaplariniz karistiriliyorsa yatak odanizin kapısını kilitli tutun evden çıktığınızda. . Kuzenine gelince çağırın bir hafta sonu 2 güncuk misafir edin oda rahatlasin sizde ..
Kendi ailen 10 saatlik mesafede oturuyor olsa ben yatılı misafir sevmem evimde benden başkasını istemiyorum diyebilir miydinizKendim kimsenin evine gidip kalmam. Akrabalarım ısrar eder Yok derim. Çünkü dışarda yatamam. Kendi ev düzenim olmalı. Bazen uzun süreli tatiller bile beni bu nedenle yorar. Herkesin de böyle olmasını bekliyorum sanırım ama olmuyor. Geçen sene eşimin uzaktan akrabası şubat ayında size gelelim 1 hafta Kalalım bizi iki üç şehre götürün gezdirin dedi. Çok sinirledim. 5 kişi gelecekler. Bildiğiniz 2000 3000 lira tutacak gezi olacaktı. O kadar borç varken birde bu geziyi kaldıracak durum yoktu bizde. Üstelik o soğukta gezecekmişiz. Ben de hiç gelin demedim. Eşim de oralı olmadı.Bunu atlattık ama bu seferde eşimin kuzeni çıktı.
Yakın bir şehirde üniversite okuyor ve geçen sene üç beş kere gelmeye yeltendi. Bir kaç kez kaldı fazlasına müsade etmedim. Bu sene daha ilk Aydan başladı. Haftasonları size gelsem kalsam demeye. Bu hafta işim var dedim. Haftaya ne deyim ben şimdi. Korkuyorum artık ben evde yokken de kalmaya niyetlenirse diye. Ben işte iken kimsenin evimde kalmasını istemem. Haftasonu kursum var. Zaten hafta içi de beş gün çalışıyorum. Dedim eğer haftasonu sen başında bekleyeceksen gelsin ama iki üç ayda bir olsun bu dedim. Sürekli beni darlarsa ben de ona ben işteyken yatılı kabul etmiyorum deyip her haftasonu olmasa da sık sık bir aktivite bulacağım kendime ve kuzeninle sen ilgilenirsin dedim.
Belki garip gelecek ama benim ailem asla gelip kalmaz. Bizde yatılı kültürü yoktur. Gün içinde görüşülür ve eve dönülür. Ben de gidip kuzenimde falan kalmam öyle. Yatılı misafiri neden bu kadar sevmiyorum söyleyim. Eşimle çok büyük problemlerimiz var ve onun ailesine de yansıyor benim davranışlarım. Konu açmıştım. Aldattı beni ve boşanamadım babam yüzünden. Bu benim psikolojimi mahvetti ve evde bir odaya geçip kendimi dinlemek istiyorum her gün. Eve misafir gelince hep onunla oturmak saatinde çeşit çeşit yemek yapacak olmak ya da tek boş günüm olan pazar günü uyuyamayacak olmak canımı sıkıyor.
Odama geçip boş boş takılmak kitap okumak istiyorum. Gelmek isteyen kişi genç kız. Eşim siz oturun deyip bizi aynı odaya atıp dışarı çıkmak isterse sinir krizi geçiririm sanırım. Yapabilir çünkü bunu.
Benim ne yapmam lazım ya. Sürekli bu kız ne zaman gelecek diye bunu mu dert edeceğim ben. Ya da çok mu abartıyorum sizce
Ekleme yapayım. Eşimin arkadaşları başka misafirler de yatılı kaldı tabi ki. Yanlış anlaşılmasın. Ama dolaplarımı karıştıranlar oldu. Ben o yüzden istemiyorum evde kimse yokken kalınmasını.
+100000Keşke babanızın aldatılan kızının boşanmasına mani olmak yerine misafirlikte kalma kültürü olsaydı
Siz açın o zaman. Hatta vereyim numarasını arayın alın her haftasonu evinize ama mümkünse tek pazarlarınız boşsa alın. 6 gün çalışıp birde kıymet bilmez adamın misafirlerine bakamam benKendi ailen 10 saatlik mesafede oturuyor olsa ben yatılı misafir sevmem evimde benden başkasını istemiyorum diyebilir miydiniz
Zirt pirt gelen misafiri bende sevmem ama üniversitede kalip iki gün ev yemeği özlemiş birinede kapımı açarım
Aldatilma olayını sonradan okudum o zaman ayrilin o zaman ne adamin yüzünü ne akrabalarininkini görürsünüzSiz açın o zaman. Hatta vereyim numarasını arayın alın her haftasonu evinize ama mümkünse tek pazarlarınız boşsa alın. 6 gün çalışıp birde kıymet bilmez adamın misafirlerine bakamam ben
Siz açın o zaman. Hatta vereyim numarasını arayın alın her haftasonu evinize ama mümkünse tek pazarlarınız boşsa alın. 6 gün çalışıp birde kıymet bilmez adamın misafirlerine bakamam ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?