Yatılı misafir derdi :(

Yatılı misafir bende sevmiyorum , bütün düzen alt üst oluyor ve durmadan birşeyler yapmak zorundasin ,kahvaltı , üstüne kahve , yemek, 5 çayı bir kahve daha vs vs hiç uğraşamam valla , evine yatılı misafir gelecek olanlarda " üfff nerden çıktı bunlar yaa" dediginede eminim , nolur gelin kalın noluuurrr da demez kimse şimdi burda misafir sevilmez mi diyenler olmuş.

Zaten hassas bir olay yaşamışsınız onun hakkında yorum yapmaya gerek yok , mecbur değilsiniz. Direkt sıkıntılarım var misafir kabul edemiyorum de geç. Beni paramparça eden bir kocanın akrabasının kırılmasıda hiç umrumda olmazdı açıkçası
 
Aynen öyle. Ve bu durumu öyle Lehime çevirdim ki. İstemiyorum dediğim her şeye tamam diyor. Yüzü yok. Bide çok haklısın. Devamlı etrafta koşturmak yorulmak bana göre değil. Kendime yetemiyorum işten güçten
 
Ben olsam acikca derdim. Cok yogun calisiyorum. Yatili misafir kabul edemem diye.
Esimin 5 halasi birlesip bize gelmek istemislerdi. Istanbulu gezeriz diye. Bende aaa be iyi olur hala tabi gelin hep beraber gezeriz dedim. Ve ekledim. Bize cok yakin bi otel var oraya da yerlestiririz sizi. Malum bizim evimiz kucuk bende calisiyorum. Ama bos zamanlarda bulusur her yeri gezeriz kiiiz dedim.
Deyis o deyis oldu. Tabi ki gelmediler. V kimse bir daha gelelim gidelim diyemedi bile.

Bence net olun yani. Hopp sorun cozulmus..
 
Ayyy ne güzel demişsiniz. Ne iyi olmuş. Koca İstanbul hemen de bitmez. Kaç gün kalırlardı kim bilir. Çalışan insan evde yokken ben ona misafir gitmem mesela. Ne yapayım evde derim çekinirim ama insanlar hiç çekinmiyor.
 
Valla ben esimin kuzenini her hafta sonu evimde asla agirlamazdim. Bende hic sevmem Boyle yatili kalmayi aliskanlik haline getirmek isteyenleri. Uzaktan gelir, ayda yilda bir misafir edersiniz ama her hafta sonu geleyim ne demek?bu arada yatak odanizi kilitlemenizin dedikodusunu esinize nasil yapabiliyorlar? Hic taviz vermeyin kendinizden. Tavrinizi koyun. Esinizin anne babasi kardesleri disindaki akrabalarini agirlamak zorunda degilsiniz zaten.
 
Ben de ona kızıyorum. Ben çağırmadım ki neden geleyim diyor değil mi? Ben istesem çağırırım. Size gelip kalayım da ne demek. Bide bana sor niye eşimi arıyorsun

Bu yazinizida simdi gordum. Siz cok sabirlisiniz, sizi muhattap almayip surekli esinizi arayip sizde kalmak isteyen bir kadin soz konusu. Erkek olsa kocanizi aramasi normal olan olurdu ama bir kadin olarak sizi muhattap almasi gerekirdi. bence kiz bir daha ararsa siz konusun, canim Ben yogunum bu ara isten vs, musait oldugumuzda seni ben ararim deyin.
 
Konu sahibi arkadasım sen yorumlara pek takılma bende sürekli gelen misafiri sevmem yapı meselesi. Hele ki uzaktan gelen sürekli kalan. İnsanın özeli kalmıyor. Bizde de kalmalı ziyaretler çoktan azdır. Hele ki çalışan insansın anladığım kadarıyla maddi sıkıntıdasın bu düşüncede çok çoktan haklısın. Suan icin misafir alamıyorum de kapat konuyu. İnsan misafire peynir ekmek çıkaramıyor her gün makarna yapamıyor maalesef. Beklentiler oluyor illaki. Sıkışık zamanda da misafir ağırlamak saçma geliyor insana sonuçta bir çay içip gitmeyecek. Konuyu anlamadan saydıran eden olmuş ama yaşadığın durumu görmeden anlamaz insan.
 
Ne desek anlamayacaksın çünkü problemlerin var Fakat kız öğrenci sonuçta. Fakat geldiğin de sen o nu üzeceksen aman hiç gelmesin. neden yardım almıyorsun bu hayatın böyle geçmez. Huzur yoksa dünya senin olsa manası yok işte.
 
Çok şükür maddi sıkıntımız yok ama manevi sıkıntı bol bende. Öyle olunca birde misafiri hoş etmek zor geliyor. Bana bi Pazarları kalıyor. Onda da her hafta her hafta geleyim diyen birini ağırlamak itici bir durum gibi geldi. Zaten daha önce kaldı ara ara. Artık aramıyor en son reddettiğimben beri
 
Ben de öğrenci oldum ama asla gidip kuzenimde kalayım her haftasını demedim. Onun da özel hayatı var derim kimseye gitmedim kalmalı. Tabi bu karakter meselesi ama sürekli sürekli geleyim kalayım da denmez. Zaten kalmışlığı var. Ama artık sıktı devaml istemesi. Yol parası bizden. Yemek bizden. Bu nedenle hep istiyor
 
Kardeşim 4 gündür burdaydı
Fenalık geldi vallahi bana
Kendi kardeşim olmasına, daha rahat olabilmeme rağmen evde kıpırdayamaz oldum. Üstelik ne kadar yakının olsa da önüne yemeğini koymak, işini görmek gerekiyor. temizliğiydi falan derken 8,5 aylık hamile halimle hizmet etmek iyice zor oldu.
Yatılı misafiri malesef hiç sevmiyorum. Mümkün olduğunca da kimsede gidip kalmak istemiyorum
 
Biz kac kez turkiyeye gidip dayim gilde kaldik kendi evimiz daha kurulmadigi icin gaz elektrik olmadigi icin.
Annem ikinci gunden ' disarda yemek yiyip gidelim abime" dedi cunku kendini fazlalik hissetti. Dayimin karisida ' yenge biz yedik yemegimizi bize zahmete girme sakin" dedi.
2.ci gun zaten evimizde ilk yataklarimizi monte ettirdi bir gun daha fazla durmayalim abim gilin evinde, kendi evimize gecelim diye.

Burda cok duyarim almanyadan fransadan yatili gelen misafirleri. Cok sukur oyle tanislarimiz yok, insallah evlendigimdede olmaz boyle sacmaliklar.

Her hafta yatiliya kalmak nedir???
Ben olsam isin var isim var diyip dururum.
Baktim oluru yok esimle sorun yaratiyor bu aramizda, sirf cenesinden kurtulmak icin " cagir gelsin" derim ve kendisinun agirlamasi soylerim. Isim yoksada erkenden evden cikip aksamina gelirim.
Kuzenler koltuklari tuzlayip yesinler hic umrumda olmaz ( bayan kuzen oldugunuda unutma, bunu pek sık yapma, esini ve kuzenini yanliz basina birakma oyle fazla)
 
Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki.Beni de bu konuda çok üzdüler.Şöyle ki memeleketi me yakın başka bi ilde oturuyordum.Eşimin dayısı her ay eşi ve çocuklarıyla hafta sonları gelip kalırdı.Amenna severek yapardım da.Çünkü eşimin yengesiyle iyi anlaşırdık.Velakin ki tayinimiz 9 ay sonra 1000 km uzakta şarka çıktı.Ve bu arada dayısı olacak kişi bayramlarda eşimin telini açmamaya başladı.Arıyoruz açmıyorlar.Bende yengesiyle görüntülü konuşayım dedim o da açmadı.Ne yani herşey işlerini görene kadarmıydı.Değdi mi yani onlar için çabalamam.O kadar üzüldük ki eşimle.Değer veriyorsun ama karşılığını göremiyorsun.Eşimin demesine göre biz batıdayken bu Dayısı olacak borç istedi bizim de düğün borçlarımız var elimizde üç kuruş anca kalıyor.Veremem demiş haliyle benimki.Bütün sebep buysa yazıklar olsun emeğime.Gözlerine dizlerine dursun.Seneye Batı’ya tayin istiyoruz hem de Deniz kenarı tatil beldesi olan bi ile.Bunlar nasıl olsa gezmeye gelelim diye darlamaya başlarlar.Afedersin N.h alırlar şu saatten sonra .Sende yüz verme sakın kimseyi ağırlamak zorunda değilsin
 
Son düzenleme:
Çok yakın aile üyeleri dahi olsa keyfi olarak zırt pırt yatıya kalma işini saçma buluyorum.
Bunun bi de aynı il sınırları içinde olanı var ...
 
Şu "Aman gelsin.Ne olacak ki"diye yazanların biri bile yatılı misafir kabul etmez eve. Bakmayın burada sırf konu sahibine muhalif olmak için yazan çok kişi var. Sizin hatalı olduğunuz konu,mesleğiniz varken hem eşinize hem de babanıza katlanmanız. Çocuğunuz da yokmuş ne güzel. Sesinizi çıkarma vaktiniz çoktan gelmiş. Siz çıkarmadıkça sizi daha çok sindirmeye çalışırlar. Hayat çok kısa,bir saniyenizi ile üzülerek geçirmeyin. Yeniden aşık olup, evlilik de yapabilirsiniz. Ömrünüzü bu insanlara katlanarak boşa heba ediyorsunuz.
 
Katılıyorum hayat birilerinin boyunduruğunda geçirilecek kadar uzun değil.
 
Çalışan ve haftada bir gün izni olan insana her hafta sonu yatılı gelmek çok anlamsız haftada bir izni olan insan gezecek mi?dinlenecek mi? Evde misafir mi ağırlayacak?evin işini mi yapacak?biraz mantıklı olmak lazım arada bir gelir yemek yer v.s ama her hafta çok saçma
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…