Yok. İstemiyorum zaten. Beni sevdiğine inandığım ve gerçekten sevdiğim insandan olmasını isterdim ama artık bir şey hissetmiyorum ona karşıÇocuk var mı?
Kızın da şöyle kabahati var. Arayıp arayıp geleyim diyor. Ben çağırmıyorum ve beni de aramıyor eşimi arıyor. Evin hanımı benim. Ona bakacak olan benim eşim değil ki. Ama insanlar çok rahatAmma abarttınız gelsin diyecektim ki.
Nedenlerini anlatınca sizi anladım . Şu durumda eşinizi, onun olmayan itibarını korumanız gerekmez. Yeterince sert çıkabilirsiniz. Sizi tutan ne? Hiç-bir şey. Evimde misafir sevmiyorum deyin.
Eşiniz darilirsa da darilsin. Isabet eder.
Ha kuzen kızın bi kabahati yok aldatılmış olmanızla. Ama netice de eşinizin kuzeni olarak gelecekti. O sebeple gelmesin.
Ay gıcık kaptım eşinize . Kendi kendime yükseldim burda söyleniyorum.
Ben bunu görsem o koltuğu atar yenisini aldırırım eşime. Eşime tahammülüm Yok ki ailesine olsun.Eşimin dayısı gegelmisti bir gece kaldı sağolsun koltuğun arkasi sümük doluydu bı de çarşaf yastık çıkarıyoruz adamlar çarşaf kirlenmesin diye koltuğu ve koltuğun yastığını kirletiyor eşimin tarafı böyle canım ama ben asla gelmeyin gitmeyin demem , bunu kabul etmek zorundasınız ve çeşit çeşit yemek yapmak zorunda değilsiniz evinize ilk defa gelmiyorlar biraz ayıp ediyorsunuz siz davranışınızda tutarlı olursanız karşı taraf bı gün ayıp ediyorum diye düşünüp gelmez zaten merak etmeyin
Suç bastirip üste çıkmaya çalışmamış, bu iyi.. Madem bu evlilik devam edecek ve o evde birlikte yasayacaksiniz, esinin her dedigini yapmasini firsata cevirip sınırlarını ciz, istemediğin hicbir şeyi yapma ve istemediğin insanlari surekli ağırlama, koy tavrını..Çocuk yok evet. Eşim çok çabalıyor. Her dediğimi yapar. Kendini paralar ama benim için gözümde zerre değeri Yok. 35 40 50 kadın belki hepsi ile sanal sex yapmış konuşmuş sabahlara kadar. Affetmedim hiç. Boşverdim her şeyi. Nereye kadar giderse artık
Yok. İstemiyorum zaten. Beni sevdiğine inandığım ve gerçekten sevdiğim insandan olmasını isterdim ama artık bir şey hissetmiyorum ona karşı
Ben artık istemediğim hiçbir şeyi yapmıyorum. Memlekete gidelim diyor yok diyorum. Ben gitmeyince o da gitmek istemiyor. Canım isterse yemek yapıyorum istemeZse Dışardan alıyoruz. Çünkü asla zerre kadar iyiliği haketmedini gördüm. Ben çok hastayken beni uyutup gidip salonda kadınlarla konuşmuş mesela. Açık saçık konuşmalar yapılmış. Benim okumaya utanacağım şeyler. Bekarım demiş onlara. Ben de onu yok sayıyorum. Hastalanınca gezmeye gidiyorum mesela. İnsan sevdiği kişi hasta iken yemek bile yiyemez üzülür. O beni sevmemiş ki ben hastayken kadınlarla konuşmuş. Ben de ona acıyamıyorum. İçimden gelmiyor. Artık sitem ediyor ölsem üzülmeyeceksin diye.Suç bastirip üste çıkmaya çalışmamış, bu iyi.. Madem bu evlilik devam edecek ve o evde birlikte yasayacaksiniz, esinin her dedigini yapmasini firsata cevirip sınırlarını ciz, istemediğin hicbir şeyi yapma ve istemediğin insanlari surekli ağırlama, koy tavrını..
Çocuk yok. Ankara da oturuyorum. 28 yaşındayım. Yeni bir hayat kurma cesaretim Yok sanırım. Babamdan eşimden öyle kazıklar yedimki. Hayatta arkamda durmadı kimse. Korkak, özgüveni eksik, pısırık biri oldum çıktım. Evlenmeden önce yalnız yaşardım Korkmazdım ama şimdi evde yalnız kalmaya bile korkuyorum.Yaşınızı falan bilmiyorum yaşadığınız şehri vs. Ama boşanmış çok insan var. Birlikte bile eve çıkabilirsiniz işiniz sabitse. Kafanız uyarsa bir öğrenci ile bile bir ev tutabilirsiniz ayrıca size çocuk olmasa bile bir miktar nafaka ödemek zorunda kalacaktır diye düşünüyorum.. Mesela üniversite çevrelerinde bile 1+1 evler oluyor 600 700 tl maaşın iyiyse onları düşünebilirsin. Tabii ben izmir de yaşıyorum. Burada mevcut. ya da ev kendinizinse eşinizi size bırakması için ikna edebilirsiniz en azından ortak bile olsa kullanım hakkı için. Çocuk yoksa katlanma yazık ya. Aslında hiç evlenmemiş gibi hissedeceksin.
Allah onları hep iyi insanlarla karşılaştırmış diye düşünmek istiyorum. Zira koltuğumu sümük cennetine çeviren dayıyı ağırlayıp ne var bunda demek fazla Polyannacılık gibi.Yine gelmis "emektar, vefakar, kadinligi
/evliligi herkesten iyi bilen" (!) akıl hocaları.. Empati kurmayi bilmeyip bir de kadını suçluyorlar.. Ne varmis da, agirlamak zorundaymis da, kendileri misafirin kiymetini şöyle bilirlemis de..
Bitmediniz, bitmiyorsunuz..
asla korkma hatta evliliğinin hergününe nasıl katlandığına inanamayacaksın bir müddet sonra. evet zorlu bir süreç ama sonrası çok rahatÇocuk yok. Ankara da oturuyorum. 28 yaşındayım. Yeni bir hayat kurma cesaretim Yok sanırım. Babamdan eşimden öyle kazıklar yedimki. Hayatta arkamda durmadı kimse. Korkak, özgüveni eksik, pısırık biri oldum çıktım. Evlenmeden önce yalnız yaşardım Korkmazdım ama şimdi evde yalnız kalmaya bile korkuyorum.
Çocuk yok. Ankara da oturuyorum. 28 yaşındayım. Yeni bir hayat kurma cesaretim Yok sanırım. Babamdan eşimden öyle kazıklar yedimki. Hayatta arkamda durmadı kimse. Korkak, özgüveni eksik, pısırık biri oldum çıktım. Evlenmeden önce yalnız yaşardım Korkmazdım ama şimdi evde yalnız kalmaya bile korkuyorum.
Nefsinin kölesi olmanin bedelini ödüyor eşin, sonuçta göze almış olmalıydı yakalanırsa olacakları..Ben artık istemediğim hiçbir şeyi yapmıyorum. Memlekete gidelim diyor yok diyorum. Ben gitmeyince o da gitmek istemiyor. Canım isterse yemek yapıyorum istemeZse Dışardan alıyoruz. Çünkü asla zerre kadar iyiliği haketmedini gördüm. Ben çok hastayken beni uyutup gidip salonda kadınlarla konuşmuş mesela. Açık saçık konuşmalar yapılmış. Benim okumaya utanacağım şeyler. Bekarım demiş onlara. Ben de onu yok sayıyorum. Hastalanınca gezmeye gidiyorum mesela. İnsan sevdiği kişi hasta iken yemek bile yiyemez üzülür. O beni sevmemiş ki ben hastayken kadınlarla konuşmuş. Ben de ona acıyamıyorum. İçimden gelmiyor. Artık sitem ediyor ölsem üzülmeyeceksin diye.
Ben de bu kadar ısrardan sonra baskı altında hissetmeye başladım ve iyice sinir oldum duruma. Alacağım varsa da almak istemiyorum. Ya da inatla gelirse bütün evi döküp temizlik yapacağımHer haftasonu yatili misafir agirlamak normal bir durum degil ki bazilari size misafir kültürünü felan anlatmis şaşırdım onlara ne alaka misafirperveriz diye her haftasonumuzu misafir agirlayarak mi gecirmek zorundayiz.Misafirde kendine çekidüzen versin ne bicim bir talep bu.Calisan kadınsınız camasiriniz olur ev temizliginiz olur gezmek tozmak istersiniz veya yalniz kalmak..Neyse..Ben de calisiyorum ve böyle durumlarda cevabim belli.Uygun degiliz.Bir daha mi aradi gene uygun değiliz.Üçüncü arayisinda gene uygun degiliz ben uygun olunca seni arayacagim diyorum.Ve üç kez arayani da gıcık oldugum için daha dogrusu baski altinda hissettigim icin hicbir zaman davet etmiyorum.Misafirperverlikle de bunun alakasi yok bildiginiz birileri daraldikca birilerini rahatsiz ediyor bunun tanimi bu bana göre.Örnegin sizin konuda kuzen haftasonunu guzel gecirmek icin baski yapiyor size bunun misafirperverlikle ne alakasi var bildiğiniz bencillik onun yaptigi.
Bir süre sonra benim aşağılamarım onu dibe çekecek. Çünkü herkes bana eşinin neyi var canlı cenaze gibi diyor. Hiç konuşmuyor vs diyorlar. Ve bazıları beni suçluyor evlenince adam soldu gitti diye. Ben de gülüp geçiyorum. Onun ailesinden kimse bilmiyor ama benim annem babam kardeşlerim biliyorNefsinin kölesi olmanin bedelini ödüyor eşin, sonuçta göze almış olmalıydı yakalanırsa olacakları..
Bazi erkekler bu durumlarda iki yalan caba gosterip sonra uste cikmaya, suc bastirmaya çalışır ama sen maşaAllah epey dik durmuş taviz vermemişsin ki eşin sesini kesmiş, alttan almaya devam etmiş.. Belki de gerçekten suçunun, hatasının farkinda ve telafi etmek istiyor, bilemiyorum ama sizin ilişkiniz onarılmamış, senin yaralarin sarilmamis iken onun akrabasini, kuzenini yatılı ağırlamak zorunda değilsin..
O kuzen kiz filan biliyor mu durumlari?
Sen neden boşanmıştın. Şu an mutlusun sanırım. Ve sevindim mutlu olmanaYaa öyle düşünme mutlaka sana iyi gelecek bir şeyler vardır. Ben mesela spora vermiştim kendimi haftanın her günü 2 saat spor salonunda geçirdim vaktimi. 3 ayda 20 kilo gitti. Özgüven falan tavan yapmıştı o dönem. Şimdi soracak olursan boşandım filan ama evde pinekliyorum bir kısmını geri aldım kiloların. Şu sıralar asosyalliğe doğru gidiyorum hatta ama bu benden kaynaklanıyor yine bir şeylerde sorun arıyorum çünkü herşey kötü geliyor ve korkuyorum. Kalkıp toparlanacağım elbette tekrar. Kendimizi ya da başkalarını suçlamayı bıraktığımızda bunu gerçekleştirebiliyoruz. Aslında her zaman sorunlar oluyor ve biz bunların arkasına sığınıp kendimize siper ettiğimizi düşünüyoruz. Bu da bizi güçsüzleştiriyor. Boşansan da elbet sorunların olucak ama en güzel yanı ne biliyomusun kendi tercihlerinin sonuçlarını yaşıyorsun. Başkalarının dayatmalarını kahrını değil ama hal böyleyken bile şucu başkalarında arayınca başa sarıyor insan. Eşini kendini babanı gemişi suçlamayı bırak ve kendine gel. Asıl o zaman doğru kararı vereceksin.
Anlık keyifler ugruna evliliğini riske atmasaydi o da.. Malesef çekecek cezasını da..Bir süre sonra benim aşağılamarım onu dibe çekecek. Çünkü herkes bana eşinin neyi var canlı cenaze gibi diyor. Hiç konuşmuyor vs diyorlar. Ve bazıları beni suçluyor evlenince adam soldu gitti diye. Ben de gülüp geçiyorum. Onun ailesinden kimse bilmiyor ama benim annem babam kardeşlerim biliyor
Geçmiş bir konum var canım. İlgisizlik kısaca. Evet mutluyum genel olarak biraz maddi sorunlar oluyor ve eski dostlukları kaybediyorsun çünkü o dönem yaşadığın kişisel sorunlar yüzünden verdiğin tepkileri dostlarım dediğin insanlar da kişisel algılıyor ama olsun genel olarak mutluyum.Sen neden boşanmıştın. Şu an mutlusun sanırım. Ve sevindim mutlu olmana
Manevi zorluktan emin kat be kat iyidir maddi zorluk. Zor zamanda insanın ailesi bile arkadasında durmuyor ki arkadaş dursun. Hayatımızdaki çoğu insan iyi gün dostuGeçmiş bir konum var canım. İlgisizlik kısaca. Evet mutluyum genel olarak biraz maddi sorunlar oluyor ve eski dostlukları kaybediyorsun çünkü o dönem yaşadığın kişisel sorunlar yüzünden verdiğin tepkileri dostlarım dediğin insanlar da kişisel algılıyor ama olsun genel olarak mutluyum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?