• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatılı Misafir Kayınvalide ve Kayınbabaya Nasıl Davranmalı

Doğumuma 4 ay var..
5 ayliksin yani 2. Trimester yani gebeligin en rahat donemi.. bulantilar gecmis gobeginde asiri buyuk degil.. yani karnin burnunda degil.. eger normal bir gebelik geciriyosan.

Ne kadar kalirlar
Bilmem..
Uzun kalmazlqr umarim, bunun gebelikle ilgisi yok. Uzun misafirlik gereksiz

Benim fark ettigim böyle konularda: insan kendini gerektiginden fazla strese sokuyor. Heleki ilk zamanlar Aman Allahim. Cünkü bizi "misafir gelince hersey mükemmel olmali" kafasi ile büyüttüler. Mükemmeligi gecelim, daha dogru dürüst yemek yapmayi bilmiyordum. Bence en önemlisi samimiyet. Baktiniz gücünüz birseye yetmiyor yardim istemeye de cekinmeyin. Ilk zamanlar ben stres yapiyordum, kayinvalidem mutfaga girmeye cekiniyordu (benim istemedigimi düsünmüs :D). Duruma göre hareket edersiniz

Sağolun tavsiye için. O konuşma için de zamanla süreci görmek lazım demek ki.
Aynen öyle 10 gün için konuşulmaz ama bir ay geçer hala lafı bile açılmadiysa bence kibarca eşinize söyleyin.Cidden hiç hoşlanmıyorum böyle uzun misafirlik lerden.

5 ayliksin yani 2. Trimester yani gebeligin en rahat donemi.. bulantilar gecmis gobeginde asiri buyuk degil.. yani karnin burnunda degil.. eger normal bir gebelik geciriyosan.

Ne kadar kalirlar
Bilmem..
Uzun kalmazlqr umarim, bunun gebelikle ilgisi yok. Uzun misafirlik gereksiz
Yani.. işin doğrusu kimse evinde ne kadar da iyi olsalar başkasının uzun uzun kalmasını istemezdi. Zira evi barkı düzeni kurunca kendi ailenin bile uzun kalması bi yerden sonra bunaltmıyor mu. Bir de ben uzun seneler şehir dışında çalışmış aileden uzaklığa alışmış biriyim. Tabi bu yazılanların hepsi hastalık ve zor durumları tenzih eder...

Yani.. işin doğrusu kimse evinde ne kadar da iyi olsalar başkasının uzun uzun kalmasını istemezdi. Zira evi barkı düzeni kurunca kendi ailenin bile uzun kalması bi yerden sonra bunaltmıyor mu. Bir de ben uzun seneler şehir dışında çalışmış aileden uzaklığa alışmış biriyim. Tabi bu yazılanların hepsi hastalık ve zor durumları tenzih eder...
Ben bu dedigine zaten hak veriyorum.. en fazla 3 gun hadi bilemedin 1 hafta yeter.

Ama karni burnunda demene katilmiyorum yani

Aynen öyle 10 gün için konuşulmaz ama bir ay geçer hala lafı bile açılmadiysa bence kibarca eşinize söyleyin.Cidden hiç hoşlanmıyorum böyle uzun misafirlik lerden.
Bir de şu var. Şimdi ben ses çıkarmasam çok memnunmuşum gibi davransam kendime yazık etmiş olacağım ve sonrasında toparlamam zor olacak. Dediğiniz gibi 1 aydan fazla kalmak isterlerse bakalım nasıl olacak. Eşe bırakmakta da fayda var.

Ben bu dedigine zaten hak veriyorum.. en fazla 3 gun hadi bilemedin 1 hafta yeter.

Ama karni burnunda demene katilmiyorum yani
Karnım büyüdü diye öyle dedim. Benden önce gitmeye başladı. Kayınbabadan da biraz utanıyorum. Bizim evde babanın yanında her şey konuşulmazdı kayınvalidem sağolsun ağzına ne gelirse sorup konuşuyor utandığım oluyor doğrusu :)

Karnım büyüdü diye öyle dedim. Benden önce gitmeye başladı. Kayınbabadan da biraz utanıyorum. Bizim evde babanın yanında her şey konuşulmazdı kayınvalidem sağolsun ağzına ne gelirse sorup konuşuyor utandığım oluyor doğrusu :)
Utanack bisey yok, gokten zembille inmeyecek ya torunlari😐😂 umarim cok
Kalmazlqr

Bir de şu var. Şimdi ben ses çıkarmasam çok memnunmuşum gibi davransam kendime yazık etmiş olacağım ve sonrasında toparlamam zor olacak. Dediğiniz gibi 1 aydan fazla kalmak isterlerse bakalım nasıl olacak. Eşe bırakmakta da fayda var.
Saygısızlık edecek değilsiniz ya. Normal davranın. İlla memnun etmek için kendinizden geçmeyin.

Tahmininizden kısa kalırlarsa da gidecekleri zaman içinizden gelmediği halde sırf laf olsun diye "ay biraz daha kalsaydınız" gibi bir cümle kurmayın. Ne iyi oldu yine gelin demeniz kafi.

Merhaba. Ben hamileyim ve çalışan bir kadınım. Şuan doğum iznine ayrıldım. Evleneli de 1 sene olmadı. Kayınbabam hasta olduğu için çalışmıyor, kayınvalidem de çalışmıyor. Yanlarında bekâr çocukları yok ama bakıma muhtaç değiller ve gençler. Biz onlardan baya uzakta bir şehirde yaşıyoruz. Kayınvalidem ve kayınbabam ilk defa yanımıza gelecekler. Ben onlara kötüler diyemem iyi insanlar hatta bazen gereksiz iyi olmaya çalışmaları bile oluyor çocukmuşsun gibi üzerine titriyorlar. Yalnız ikisi de boş ve yalnız oldukları için geldiklerinde uzun uzuuun kalma istekleri olduğunu biliyorum. Gelsinler memnun da olurum ama gidecekleri vakti demeden geliyorlar ve yanınızda çocuk gibi mutlu oluyorlar. Gitmeyin 1 sene deseniz bayılarak kabul ederler. Kayınvalidem her kaynana gibi ufak tefek bilmişlikler yapıyor, çok fazla konuşuyorlar, çok gereksiz detaylarda sizi boğuyorlar ama bunlar benim için önemli değil hiç kimse dört dörtlük değil. Yani benim derdim bu insanları kırmadan, üzmeden, eşimin gözünden düşmeden (çünkü eşimden çok memnunum) yanımızda kalmaya fazla alışmalarını istemiyorum. Nihayetinde eşim işe gidiyor ben izinliyim hamileyim akşama kadar küçücük evde baş başa olacağız. İlk defa geliyorlar ve ne zaman döneceklerini belirtmeden geliyorlar muhtemelen biraz daha kalın ramazana kalın bayrama kalın diyelim diye can atacaklar. Ama ben aylarca kalmalarına razı değilim kayınbaba yanında karnı burnunda ve 2+1 küçük bir ev üstelik bir odası kullanılmaz halde.. Bu durumda kırmadan dökmeden saygıyı kaybetmeden ne yapmam nasıl davranmam gerekir sizce? Ne zaman gidersiniz diye de sorulmaz, gelsinler özlem hasret giderilsin güzel vakitler geçirilsin dönsünler istiyorum.
İnşallah çok uzun kalmalar, sizi anlıyorum. Doğum zamanı kendi aileniz gelse, bir süre belirleyin kendinize, o süre dolduğunda da gitmezlerse başka misafiriniz gelsin reddedemeyeceğiniz. Misafir misafiri sevmez derler. Karar sizin tabi.
Ben yerinizde olsam eşimle konuşurdum ne kadar kalmayı planlıyorlar ona göre hazırlık yapalım diye sorardım. Ama ilk kez geliyorlar ya eşiniz de çok istekli olabilir dikkatli olmakta fayda var.

Saygısızlık edecek değilsiniz ya. Normal davranın. İlla memnun etmek için kendinizden geçmeyin.

Tahmininizden kısa kalırlarsa da gidecekleri zaman içinizden gelmediği halde sırf laf olsun diye "ay biraz daha kalsaydınız" gibi bir cümle kurmayın. Ne iyi oldu yine gelin demeniz kafi.
Bence bu da önemli bir detay👌

İnşallah çok uzun kalmalar, sizi anlıyorum. Doğum zamanı kendi aileniz gelse, bir süre belirleyin kendinize, o süre dolduğunda da gitmezlerse başka misafiriniz gelsin reddedemeyeceğiniz. Misafir misafiri sevmez derler. Karar sizin tabi.
Ben yerinizde olsam eşimle konuşurdum ne kadar kalmayı planlıyorlar ona göre hazırlık yapalım diye sorardım. Ama ilk kez geliyorlar ya eşiniz de çok istekli olabilir dikkatli olmakta fayda var.
Çok istekli tabi. Seviniyor. Ona kalsa düğünden sonra alıp gelecekti annesi ağlıyor diye. Neyse ayrıntı çok vermeyim😄 Sanırım eşle konuşma işine zaman var. Şimdiden atlayıp ben suçlu olmayım.

Çok istekli tabi. Seviniyor. Ona kalsa düğünden sonra alıp gelecekti annesi ağlıyor diye. Neyse ayrıntı çok vermeyim😄 Sanırım eşle konuşma işine zaman var. Şimdiden atlayıp ben suçlu olmayım.
Yuh ya annesi de niye ağlıyor. Benim kayınvalidem de ağladı 2 hafta sonra çıktı geldi. Allahtan eşim durumu halletti. Dikkat edin, gerçekten çok uzun kalmak isteyebilir. Ağlamak nedir ya. Sanki savaşa gitmiş.

Ay ağlayan kaynana :olamaz:

Benimki de kendi evimize gittikten 1 hafta sonra annemi arayıp benim oğlum beni her gün arayıp 1 saat konuşurdu 1 haftadır aramıyor demişti :KK70:

Back
X