Yatılı misafir

Çok iyi anlıyorum, insanlar ikiz annelerine “aynı anda büyütüyor aman işte ne var” gözüyle bakıyorlar ama zorluk kısmını anlamıyorlar hiç.

Valla açık açık konuşun. Benim misafirim gelmişti çocuklar doğduğunda, misafirliğe geliyorlar diye yemek yemeden gelmişler, bende tek bakıyorum bu arada çocuklara. Sadece kek yapabilmiştim, çocuklar annelerine “hani poğaça falan da yiyecektik” diyince dumur olmuştum.

O gün ders oldu bana, şimdi direkt reddediyorum, gelenler de zaten çaya bulaşığa yardım eden yakın arkadaşlarım oluyor. Hizmet bekleyen misafir çok can sıkıcı

Aksine eşimin ailesi daha anlayışlıdır
Ben kime gidersem gideyim aman yük olmayayım diye kalkarım su bile uzatılınca kötü hissederim kendim alırım
Ya ben değişik biriyim ya onlar

Aksine eşimin ailesi daha anlayışlıdır
Ben kime gidersem gideyim aman yük olmayayım diye kalkarım su bile uzatılınca kötü hissederim kendim alırım
Ya ben değişik biriyim ya onlar
Tamam da dört dörtlük gerek yok.
Hepiniz beraber yapın.
Biri yapıyor diğerleri oturuyor mu?

Misafir mi?
Anne, abla, kardeş misafir değildir ki
Kızkardeşim de sizin gibi çalışan bir kadın, farklı şehirlerde yaşıyoruz, kolay kolay gidip rahatsız etmem onu ama kalmaya gittiğimde de o işteyken evini süpürürüm, yemek yaparım, ortalığı düzenlerim, çalışan insana kalmaya gidiyorsan külfet olmak yerine hayatını kolaylaştırmak gerekir, aileniz ayıp ediyor.

O zaman anlamaları için konuşmalısınız

Ahhhaaahhhaa
Denedim dün annem taksi çağırın hastaneye gidicem galiba dayanamıyorum dedi vallahi
Anne taksiyle olmaz ambulans çağıralım deyin:)) oturdukları yerde iş verin, biri soğan doğrasın biri patates doğrasın, otururken bir şey olmaz iyisin iyisin deyin, siz yüzünüz yumuşak şekilde söylüyorsunuz sanırım, o yüzden dikkate almıyorlardır.

Yeni bitirdiğim bir kitap var, Sınırlar.

Tavsiyeniz ediyorum. Okul zamanı misafir kabul edemem , ya da yemek ve temizliğe yardımcı olacaksanız gelin gibi sınır çizmek zorundasınız. Yoksa bir ömür boyu sessizce çekersiniz.

Yok anne çok kolay, bak tarifi burada. Şimdi benim de canım çekti, hadi yap yiyelim beraber demek neden zor?

Eşinizi bahane edin , düzeni bozulunca sorun çıkarıyor falan deyin , evliliğinzde biseyler bu yüzden yolunda gitmiyor gibi konuşun ...

bedava otel ohh mis. İsterse kardeşiniz olsun bir yerden sonra yatılı misafir olayı bedavaya otel bulduk kullanalım oluyor.

Çok güzel yapmış gerçekten önüne geçmek lazım yoksa yıpranan yine biz oluyoruz

Öz ablanıza,kardeşinize kahvaltiya yardim etmelerini söylersiniz, hatta yiyip hadi siz toplayın ben işe gec kalıyorum diyebilirsiniz.
Evden çıkarken dolapta şunlar var pişirirmisiniz de diyebilirsiniz. Neden hizmet edeceğim diye paralıyorsunuz kendinizi?
Kusur arayan da kendine dönup baksın,evde boş boş oturup,çalışan ev sahibinin gelip yemek yapıp önlerine koymasını bekleyen insanlar en nihayetinde.
Boşverin.
İş verin muhakkak kendilerine,o zaman böyle kafalarına göre gelmez,tatilde gelirler emin olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…