Yatılı misafir

Öz abla ve kardeş mi? Birlikte yapmayı teklif edin hatta direkt hadi mutfağa geçip yemeği hazırlayalım deyin. Ev sizin,kimsenin keyfine göre hareket etmeyin.

Arkanızdan bir konuşurlar iki konuşurlar en sonunda sizi kabul etmek zorunda kalacaklar. Siz kırmaktan korkuyorsunuz ama onlar size acımıyorlar. Bir faydaları yok en azından eziyetleri olmasın.

Yıllar önce benim de başıma geldi.Sabah işe gideceğim hazırlanıyorum.Zil çaldı.Apartman görevlisi apartmandaki yaşlı bir teyzenin saat 11 gibi bana kahve içmeye geleceğini söyledi.Önce bir şok dalgası.Komşu ama hiç görmemişim kendisini.Dedim ki söyleyin gelmesin.Benim işe gitmem lazım.Hayır her gün sabah işe gittiğimi de biliyormuş(Başka komşu söyledi)Ne yapayım onun için gitmeyeyim mi işe?Ondan sonra benimle hiç konuşmamıştı.
Konu sahibi misafir sevmemek suç değil.Söyleyin kurtulun.Siz kırılacağınıza onlar kırılsın.

Eee sonuçta bu işten zararlı çıkan tek kişi kim? Siz… o zaman biraz az yorun kendinizi. Bırakın kahvaltı hazırlamayın. İşe gidin direk. Ya da akşama kadar okuldayım, beni mi beklediniz yemek için deyin mesela.

Yani abla çalışırlen zor oluyor sizi goremiyorum. Tatilde gelin bol bol görüşelim deyin. Bunu da diyemiyorsaniz o kardeşlik degildir yani

Bence yapın aaa bizde dışarıdayız arkadaşlarla şehir dışına çıkacağız ya da başka şeyler söyleyebilirsiniz ama hakediyorlar
Hak ediyorlar tabii ki
Ayrıca annem ablam kardeşlerimin gerçek anlamda bana bi faydası olmadı birçok komşum arkadaşımın bile bana desteği katbekat olmuştur ama atsan atılmaz satsan satılmaz

İnanın dedim
Hatta yoldayken aradı geliyoruz diye almam dedim güldüm üstüne o da kaale almadı
Eve geldi gerçekten tatilde aradım neden gelmedin neden şimdi dedim
Canım öyle istedi güldü geçti yine

Kendilerini başka yerde eylesinler bu ne böyle.

Siz okuldayken , onlar evde yemek falan yapıyorlarmı ? Yada evi supurme toz alma gibi. Benim kardeşim böyle anlayışsız olsa , ben okuldan gelene kadar su yemeği halldersiniz derim. Zaten ikizleriniz varmis eee bide öğretmenlik zor bide sabır isteyen bi meslek.

Yok yahu hiçbir şey yapmıyorlar
Üstüne diyorum ya izleyip küsur arıyorlar saniye başı..
En son 30 dk önce meyve koydum masaya buyrun yiyin dedim “biri soyarsa yeriz yoksa hiç halimiz yok” dediler ben de duymazdan geldim
Duymazdan geldim diye de “yemeyelim diye yapmadın değil mi” deyip kıkırdadılar

Sizin yerinizde olsam hiçbir şey yapmam. Belki kendimiz de yeriz diye mecburen bir akşam yemeği. Ama çaymış meyveymiş asla uğraşmam. Ablanız çok vicdansız ve yüzsüz aynı zamanda.

Benim ablam evime gelince çalışıyorum diye sabah uyandığımda kahvaltıyı hazır etmiş olur, hafta sonu bile dışarı çıktığımızda akşam yemek hazır olsun diye öğleden yemeği hazırlayıp bırakıyor. Küçük kızı var dışarıdan yemek yedirmiyor o sebeple evde sürekli yemek olur ama bunu benden beklemez. İşten geliyorum temizlik yapılmış, çarşaflar değişmiş mis gibi sıcacık bir ev karşımda. İnsan insana derman olacak her daim. Ablama canım feda ama bu tek taraflı bir sömürülmeye dönse sınır çizerim direkt.

Hak ediyorlar tabii ki
Ayrıca annem ablam kardeşlerimin gerçek anlamda bana bi faydası olmadı birçok komşum arkadaşımın bile bana desteği katbekat olmuştur ama atsan atılmaz satsan satılmaz
Yooo valla gayet güzel de atılır sırf kan bağı var diye bana bırak faydası olmayı zararı olanları çok da güzel atarım hiç kimse sizin kendinizden ve evlatlarinizdan önemli değil bu kadar yorulmaya çocuklarınıza da zaman ayiramiyorsunuzdur yazık değil mi onlara da

Tamam annedir, abladır kolay kolay sınır çizemezsiniz belki karakteriniz gereği ama aslında güzel bir fırsat geçmiş elinize. Yemeyelim diye yapmadın değil mi iyi niyetli bir cümle değil, bu laf üzerine onları azarlayıp yerin dibine soksanız yeriymiş. Keşke çemkirseydiniz o an.

Benim kız kardeşim yok olsa eline liste bile verirdim . Şunları şunları yap tatlim diye Herneyse ben sizin yerinizde olsam iş bölümü yapmaya çalışırdım . Çorbayı onlar yapsın ,yemeği sen yap mesela gbi gibi . İşi kolaylastirmayip zorlaştıran insanları hiç sevmem . Umarım çok kalmiyorlardir. Lafım anneye değil kizkardese.

O ne biçim aile imiş espiriyle dediğinizde anlamıyorlarsa ciddi konuşacaksınız. Kırılırlarsa da yapacak bir şey yok. Kırılgan olan cebinde yapıştırıcı ile gezsin. Anne yemek yap abla burayı sil diyeceksiniz. Yapmıyorlarsa da siz kendi düzeninizde devam edeceksiniz. Hayat başkalarının bizi rahatsız eden davranışlarına katlanarak yaşamak için çok kısa.

Tatil de siz gidin o zaman, onlar gelmez belki
Gerçekten onlarda olduğu kadar siz de hata var.
Yapmayın bir şeyleri. Yaptıkça göreviniz gibi görmüşler.
Belli şeyleri yapın, kendiniz ve çocuklarınıza odaklanın.

Yatılı misafir işi yasaklanmalı mümkünse. Çok zor durumda kalmadığım sürece kimseye yatılı misafirliğe gitmem keza aynı şekilde gelmesinden de haz etmiyorum. Tam tersine misafir aşığı bir annem var ve beni ayıplıyor böyle düşündüğüm için. Ama hem günlük yorgunluklar hem de birkaç saatten sonra muhabbeti devam ettirmek zorunda olmak bana çok zor geliyor. Buyursun gelsinler çayımızı kahvemizi içelim, yemeğimizi yiyelim ama that's all. Ama işte ayrı şehirlerde olunca bu mümkün olmuyor.

Ha ha dinsizin hakkından imansız gelirmiş. Siz bunları bukadar rahat ettirmeyin. Hadi abla anlayışsız düşüncesiz diyelim. dengeyi anne sağlayıp, kardeşin okulda kızım yoruluyor, bizde ona evde iş birakmayalim demeliydi. Valla açık açık söyleyin eve makine açarsınız, şu yemeği yaparsınız diye . Anlayacaklari dilden konuşun derim. İnsan 7 kat yabancının evinde kalsa bi şeyin ucundan tutar yapar . Karşı tarafa bukadar yük olunmaz. Artı ikizleri olan ve çalışan bir anneyse

Desenize utanmansaniz bide agziniza yedirim. Ayıp ama çalışan işten gelen benim . Abla ben senin evinde kalıyor olsaydım sende çalışıyor olsan yada olmasan hiç farketmez , ben sana destek olurdum, ev işlerinde yardımcı olurdum, siz beni hiç düşünmüyorsunuz deyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…