Öz abla ve kardeş mi? Birlikte yapmayı teklif edin hatta direkt hadi mutfağa geçip yemeği hazırlayalım deyin. Ev sizin,kimsenin keyfine göre hareket etmeyin.Merhaba herkese
Öğretmenim tatil dönemlerinde gelmeyen misafirim okul başlayınca bitmek bilmiyor
Çok yorgun eve geliyorum üstüne yemek çay meyve yatak,yatağa geçince perişanım
Sabah da aynı curcuna başlıyor kahvaltı kur kaldır yıka kızları hazırla okula hep koşmaca
Yani normalde gerçekten belki bize de iyi gelecek,uzaktayız ikizlerim için de benim için de iyi oluyor ama tatil döneminde davet ettiğim halde gelmeyen insanlar çalıştığım dönemde canı istedi diye çıkıp geliyor
Müsait değilim desem kötü ben olacam çünkü öz kardeşim ablam bahsettiğim kişiler
(Öz ablan kardeşin için aaa nasıl böyle diyorsuncular yorum yapmasın lütfenöz de olsalar hizmet bekleyen ve kusur arayan tipler o yüzden ekstra yoruluyorum kafa olarak bi de anlayış olayı yok gece ben uyumak isterken onlar kahve yapıp içmemi istiyor)
Sizin genel tavrınız bu kendi kendinize söylenip durmak ama icraata gelince elde var sıfır. Aile, arkadaşlık ilişkileri çoğu aynı.Bilmem her şeyi vicdan yapmak gibi aptal bir duygum var
Yıllar önce benim de başıma geldi.Sabah işe gideceğim hazırlanıyorum.Zil çaldı.Apartman görevlisi apartmandaki yaşlı bir teyzenin saat 11 gibi bana kahve içmeye geleceğini söyledi.Önce bir şok dalgası.Komşu ama hiç görmemişim kendisini.Dedim ki söyleyin gelmesin.Benim işe gitmem lazım.Hayır her gün sabah işe gittiğimi de biliyormuş(Başka komşu söyledi)Ne yapayım onun için gitmeyeyim mi işe?Ondan sonra benimle hiç konuşmamıştı.(Yirmi yıl kadar önce) Bir gün apartman toplanmış bize geldi 'sen gelmiyorsun biz sana gelelim dedik' diye.
Annem de "neden haber vermediniz? Ben de tam çıkıyordum" dedi, içeri almadıböylece catkapi gelişlerin önüne geçmiş oldu.
Bence insan bir asker gibi kendi kişisel sınırlarını korumayı bilmeli
Eee sonuçta bu işten zararlı çıkan tek kişi kim? Siz… o zaman biraz az yorun kendinizi. Bırakın kahvaltı hazırlamayın. İşe gidin direk. Ya da akşama kadar okuldayım, beni mi beklediniz yemek için deyin mesela.Merhaba herkese
Öğretmenim tatil dönemlerinde gelmeyen misafirim okul başlayınca bitmek bilmiyor
Sabah da aynı curcuna başlıyor kahvaltı kur kaldır yıka kızları hazırla okula hep koşmaca
Yani normalde gerçekten belki bize de iyi gelecek,uzaktayız ikizlerim için de benim için de iyi oluyor ama tatil döneminde davet ettiğim halde gelmeyen insanlar çalıştığım dönemde canı istedi diye çıkıp geliyor
Müsait değilim desem kötü ben olacam çünkü öz kardeşim ablam bahsettiğim kişiler
(Öz ablan kardeşin için aaa nasıl böyle diyorsuncular yorum yapmasın lütfenöz de olsalar hizmet bekleyen ve kusur arayan tipler o yüzden ekstra yoruluyorum kafa olarak bi de anlayış olayı yok gece ben uyumak isterken onlar kahve yapıp içmemi istiyor)
Yani abla çalışırlen zor oluyor sizi goremiyorum. Tatilde gelin bol bol görüşelim deyin. Bunu da diyemiyorsaniz o kardeşlik degildir yaniMerhaba herkese
Hak ediyorlar tabii kiBence yapın aaa bizde dışarıdayız arkadaşlarla şehir dışına çıkacağız ya da başka şeyler söyleyebilirsiniz ama hakediyorlar
İnanın dedim
Hatta yoldayken aradı geliyoruz diye almam dedim güldüm üstüne o da kaale almadı
Eve geldi gerçekten tatilde aradım neden gelmedin neden şimdi dedim
Canım öyle istedi güldü geçti yine
Siz okuldayken , onlar evde yemek falan yapıyorlarmı ? Yada evi supurme toz alma gibi. Benim kardeşim böyle anlayışsız olsa , ben okuldan gelene kadar su yemeği halldersiniz derim. Zaten ikizleriniz varmis eee bide öğretmenlik zor bide sabır isteyen bi meslek.Aynen öyle hocam
Hayır üstüne laf sokuyorlar yapmam lazım illa bişeyler
Misal önceki gün çayı koydum çerez vardı sadece annem “senin şu tatlını çok beğeniyorum,nasıl yapılıyordu,zor mu yapılıyor,her tatlıyı sevmem ona bayılıyorum” falan dedi dayanamadım kalktım yaptım
Yok yahu hiçbir şey yapmıyorlarSiz okuldayken , onlar evde yemek falan yapıyorlarmı ? Yada evi supurme toz alma gibi. Benim kardeşim böyle anlayışsız olsa , ben okuldan gelene kadar su yemeği halldersiniz derim. Zaten ikizleriniz varmis eee bide öğretmenlik zor bide sabır isteyen bi meslek.
Yooo valla gayet güzel de atılır sırf kan bağı var diye bana bırak faydası olmayı zararı olanları çok da güzel atarım hiç kimse sizin kendinizden ve evlatlarinizdan önemli değil bu kadar yorulmaya çocuklarınıza da zaman ayiramiyorsunuzdur yazık değil mi onlara daHak ediyorlar tabii ki
Ayrıca annem ablam kardeşlerimin gerçek anlamda bana bi faydası olmadı birçok komşum arkadaşımın bile bana desteği katbekat olmuştur ama atsan atılmaz satsan satılmaz
Tamam annedir, abladır kolay kolay sınır çizemezsiniz belki karakteriniz gereği ama aslında güzel bir fırsat geçmiş elinize. Yemeyelim diye yapmadın değil mi iyi niyetli bir cümle değil, bu laf üzerine onları azarlayıp yerin dibine soksanız yeriymiş. Keşke çemkirseydiniz o an.Yok yahu hiçbir şey yapmıyorlar
Üstüne diyorum ya izleyip küsur arıyorlar saniye başı..
En son 30 dk önce meyve koydum masaya buyrun yiyin dedim “biri soyarsa yeriz yoksa hiç halimiz yok” dediler ben de duymazdan geldim
Duymazdan geldim diye de “yemeyelim diye yapmadın değil mi” deyip kıkırdadılar
Yatılı misafir işi yasaklanmalı mümkünse. Çok zor durumda kalmadığım sürece kimseye yatılı misafirliğe gitmem keza aynı şekilde gelmesinden de haz etmiyorum. Tam tersine misafir aşığı bir annem var ve beni ayıplıyor böyle düşündüğüm için. Ama hem günlük yorgunluklar hem de birkaç saatten sonra muhabbeti devam ettirmek zorunda olmak bana çok zor geliyor. Buyursun gelsinler çayımızı kahvemizi içelim, yemeğimizi yiyelim ama that's all. Ama işte ayrı şehirlerde olunca bu mümkün olmuyor.Merhaba herkese
Ha ha dinsizin hakkından imansız gelirmiş. Siz bunları bukadar rahat ettirmeyin. Hadi abla anlayışsız düşüncesiz diyelim. dengeyi anne sağlayıp, kardeşin okulda kızım yoruluyor, bizde ona evde iş birakmayalim demeliydi. Valla açık açık söyleyin eve makine açarsınız, şu yemeği yaparsınız diye . Anlayacaklari dilden konuşun derim. İnsan 7 kat yabancının evinde kalsa bi şeyin ucundan tutar yapar . Karşı tarafa bukadar yük olunmaz. Artı ikizleri olan ve çalışan bir anneyseYok yahu hiçbir şey yapmıyorlar
Üstüne diyorum ya izleyip küsur arıyorlar saniye başı..
En son 30 dk önce meyve koydum masaya buyrun yiyin dedim “biri soyarsa yeriz yoksa hiç halimiz yok” dediler ben de duymazdan geldim
Duymazdan geldim diye de “yemeyelim diye yapmadın değil mi” deyip kıkırdadılar
Desenize utanmansaniz bide agziniza yedirim. Ayıp ama çalışan işten gelen benim . Abla ben senin evinde kalıyor olsaydım sende çalışıyor olsan yada olmasan hiç farketmez , ben sana destek olurdum, ev işlerinde yardımcı olurdum, siz beni hiç düşünmüyorsunuz deyinHa ha dinsizin hakkından imansız gelirmiş. Siz bunları bukadar rahat ettirmeyin. Hadi abla anlayışsız düşüncesiz diyelim. dengeyi anne sağlayıp, kardeşin okulda kızım yoruluyor, bizde ona evde iş birakmayalim demeliydi. Valla açık açık söyleyin eve makine açarsınız, şu yemeği yaparsınız diye . Anlayacaklari dilden konuşun derim. İnsan 7 kat yabancının evinde kalsa bi şeyin ucundan tutar yapar . Karşı tarafa bukadar yük olunmaz. Artı ikizleri olan ve çalışan bir anneyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?