Yatılı Misafire Yatakodanızı Verir misiniz?

Kimseyi evimde yatırmam...kimsenin evinde de yatmam...kaldı ki yatak odası

Göreceli bir kavram. Ben yakınlık derecesine göre verirdim. Mesela kimi soruyorsunuz?

Evli degilim. Evli olmadigim halde VERMEM.

Misafir umdugu degil buldugu yere sigiversin. Sigamazsada tutsun bi otel odasi keyfine baksin.

Kayinvalidem de annem de baska sehirde yasiyor, sene de uc dort gunluk grlirlee. Onlara vermistim odami. Bi sakimca gormedim. Hem de erken uyuyorlardaha iyi biim icin.

Benimde aklıma sürekli bu tür konular geliyor mesela kayinvalide ve kayınpeder geldi diyelim ben onlara koltukta mi yer hazırlayacağım uyusunlar diye yoksa yatak odasını onlara verip benim mi koltukta uyumam gerekir

Orasi benim veya sizin mahrem yeriniz bana gore uygun degil mesela bende ablamlara gidince onlarn yatak odasinda yatiyorduk ben sonradan rahatsiz olmaya basladm ve artik yatmiyoruz herkesin ozeli olmali ben vermezdm kisacasi sende verme adam sabaha kadaf hayal kurabilr vs benm.aklima gelir yani :))

Kendi keyfi için başkasını yatağından, odasından etmeyi kabul edebilen insan bana göre gerçekten düşüncesiz, bencil ve sorunludur.

Evlerde misafirin yeri bellidir, ev sahiplerinin yeri bellidir. Bunun mahremiyetle veya yatak odasının evli çifte ait olmasıyla da alakası yok.

Yani nasıl bir düşüncesizlikle misafirliğe giden insan böyle bir öneriyi kabul edebilir?

Misafirlik ile başka şeyleri karıştırıyoruz. Başka bir şehirde işiniz varsa otelde kalırsınız, misafirhanede kalırsınız. Zaruri bir durum varsa veya beraber daha çok zaman geçirmek arzulanıyorsa misafire neresi ayrılmışsa orada kalırsınız.

Bir test olsa bunu kabul edecek insanı eve sokmam zaten.

Mesela insan annesine odasına vermek isteyebilir, annesi otelde kalmasın isteyebilir ama anne yine kabul etmez bence.

Bu hayal kurma olayı ilginç, değil mi? Yani, benim hayalimi kuracak olan insanı ben zaten evime almam, özellikle bu kişi erkekse. Ne münasebet... Hayal kurmak sadece yatak ve yatak odası ile olmuyor, adam koltukta, mufak masası/tezgahında da benim hayalimi kurabilir istedikten sonra

Tabi ki öyle. Yani eniştenizin veya kocanızın baldızıyla ilgili hayal kurabileceğine inanıyorsanız, zaten kimin nerede yattığı çok da önemli değil.

Mahremiyet de mantıksız geliyor bu noktada, kişisel alan kastedilmediği sürece.

Ama gerçekten misafirliğe gidip de ev sahibinin yatak odasında yatabilen insanları merak ediyorum. Yani ne yüzle kabul edilebilir ki böyle bir şey. Misafirliğe gidip düzen bozmak, misafirliğini bilmemek çok yanlış.

Bu arada ben de vermem diyenlerdenim ama yazmayı unutmuşum, misafir olarak gördüklerime vermem. Mesela annem, babam, kardeşim, anneannem, teyzem falan bunlara veririm elbette sonuçta ailem, bunlar bana çok yakın olan insanlar, misafir gibi de görmem. Kaldı ki istemezler zaten bu insanlar. Ama onun dışında kuzenmiş, başka bişeymiş, arkadaşmış, dışarıdan misafirmiş falan bunlar olmaz. Çift olarak yatırsam yatırsam kendi annem ve babamı yatırırım herhalde o da mecbur kalırsam ama zaten bizimkiler ayrılar, aralarında bişey de olamaz, bişey kalmamış çünkü insanlarda Ama dediğim gibi kabul etmezler zaten.

Yani, ben de öyle düşünüyorum. Benim hayalimi kurabileceğini düşündüğüm kişi evime adım atamaz zaten. Mahremiyet olarak benim yatak odasından anladığım şey sadece üstünde yatılan yatak değil hatta o hiç değil. Kişisel eşyalar, giysiler falan filan. Yoksa ev benimdir, nerde istersem eşimle öyle kullanırım. Ev sahibi teklif etmesine eder, bizim Türkler ederler ama kabul etmek çok yanlış ve gereksiz geliyor bana. Bugüne kadar gittiğim misafirliklerde hep kanepelerde yattım, bizde zaten hasta falan değilseniz, ne bileyim hamile değilseniz kimse teklif de etmez.

Sizin kocanizla yattiginiz yataga mi guvenmis de gelmis, yatamayan gelmesin bu kadar basit!
Bazen mecbur kalinabiliyor. Kimse kimsenin yataginda yatarim diye guvenip gelmez. İyilik yapmak isterseniz siz verirsiniz keyfi bir durum degilse. Cenazeye gelmek zorunda kalmislardi. Tatile zaten gelmezlerdi. Veya ben tatile gelene odami vermek zorunda kalmazdim.
Esyalara bu kadar anlam yuklemeyin. O sadece bir yatat ve o sadece bir oda. Namus meselesine gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…