Yatili misafirlerin rahatligi

Siz ona uyum sağlamışsınız halbuki onun size uyum sağlaması gerekiyor. Kusura bakmayın ama buna fırsat yaratıp yaratmamak da sizin elinizde. Saat 8.00 de kalkıp 13.00 e kadar hayatımın akışını değiştiremem deyip baslayacaksanız işe güce. Uyanan uyanır yatan da yatar ama kimse için evin düzeni de bozulmaz. Bu yaptiginizi terbiyesizlik olarak görecekse de görsün asıl terbiyesizlik misafir olarak gittğin evde salaonu saat 13.00 e kadar işgal etmektir. Kahvaltı yapmak için de kimse kimsenin uyanmasını beklemek zorunda değil ne öyle. öğle saatinde uyanıyorsa kalksın kendi kahvaltisini kendisi hazirlasin bir zahmet. Ben olsam biz bu saate kadar bekleyemedik kahvaltimizi yaptik, nerdeyse öglen yemegimiz yaklasti sıcak corba var getireyim isterseniz size derim. Karşimdaki insanda saygı görmediğim müddetçe saygı göstermek gibi bir zorunluluğum olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Ama o büyük diyenler olacaktır mutlaka; zaten sıkıntı da bu bence. Büyüklerin mantiken daha olgun ve anlayışlı olmaları gerekirken sırf yaşlarından ve rollerinden dolayı yaptıkları tüm tutarsızlıklarının, saygısızlıklarının normalmis gibi karşılanması gerektiği yönündeki bakış açısını ben anlamlandıramıyorum şahsen.

ayy yok konu sahibinin sorunları onlar bu dünyadan göçtüğünde çözülür
gerçi o zaman da görümce ve kocası gelir
yani bi insan kendini hizmetçi gibi kullandırırsaa kullanan çok bulunur
Bu çok doğru bir tespit gerçekten. Sadece alelem de değil, sen kendini kullandırmaya musait duruma getirdiğinde kendi annen, baban, kardeşlerin de olsa senin bu domestikliliğinden, cefakarliliğından faydalanmaya seni sömürmeye başlıyor. Önemli olan insanların bu bencil yönlerini görebilmek.

Aynı şehirde eşimin erkek kardeşi 2 gün bizde kalmıştı.Gece 2 de yatınca ertesi gün ben erken kalkamıyorum. Onlar erkenden kalktı. Ben 11 12 gibi kalmıştım. Bende yatılı kalan herhalde isyan eder

Gerçekten öyle çoğu zaman ele bile gerek kalmıyor sınırların olmazsa herkes faydalaniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…