Yatili misafirlerin rahatligi

Misafir olduğunu hissetmezse ev sahibi gibi davranır tabi. Düzeninizin olduğunu belli etmek zorundasınız ne zaman ki rahatsız olur kalkar giderler.

Esimin babasi rahatsiz o yuzden bizdeler. Ne zaman gidicek bilmiyorum. Esim kendi hazirlar diyor ama hic de yapmiyor. Bizden bekliyor. Ayrica omletsiz asla yapamazmis kahvalti. Bari kalk omletini kendin yap. 1 saat miy miy kahvalti yapiyor
Vay öküz desem ayıp olacak. Sizi en iyi ben anlarım. Cok yoğunum bu sıralar diyin, kalkıp kahvaltı falan da hazirlamayin, he kayinpeder hastaymış bir zahmet kayinvalideniz kalkıp hasta esine de kendisine de hazırlasın.

Eşinle konuş bence. Ayarı o versin. Dinler mi sözünü?

Eskiden kaynanamlar misafirliğe gelirdi ayni sizin durumunuz gibi gece yatmak bilmez balkonda oturur kendine cay demler sigara icer oğluşum oğluşum diye aglardi gece su icmeye kalkardim ocagin alti yanar balkona yere salonun halisini serer cay içer ağlardı napiyon sen kalk yat niye agliyon derdim ogluma agliyom derdi agladigida benim kocam neyine agliyosa yedigi önünde yemedigi arkasinda kavgamiz yok dovusumuz yoktu mahsus yapardi sabah erken kalkardim bu ne gürültü be derdi ev benim begenmiyosan git çarşıda gez derdim çünkü yapmadigi kalmazdi bana aksam olurdu yemek yenirdi mutfagi halleder giderdim salona esim uzanir ağır işte calistigi için obur koltugada bu uzanmis bana yer yokmu nerde oturacam derdim kaynana umursamaz esim gel ayagimin dibine otur derdi bende mahsus yok ananin yanina oturacam sen calisiyon derdim sirf gitsin diye gunde 5 kere evimin tuvaletini yikiyordum kaynana yüzünden bi yemek yerdi elleri yagli yagli 10 parmak demligime dokunurdu uyuz olurdum etmedigi laf söylemediği hakaret kalmazdi en sonunda evimden ayagini kestirdimde kurtuldum vallahi cok taviz vermeyin kaynananiza basiniza çıkar

Niye taşısın salak mı ? Oğlunun evi var ya ekmek elden su gölden tavuğuna kış diyen yok . Kahvaltısı yemeği temizliği yapılıyor otel konforu
Evet canım kayınbaba yatak odasındaydi hatta yani bu hanım resmen hizmet edilsin diye evlenmiş çok üzücü yani ömrü böyle geçer

aksam papatya cayi verin sakinlesip uyusun, sabah erken kalkar, bir kac gune de uykusu duzelir. ama ben olsam gunduz uyumasini tercih ederim, evde az ses olursa daha iyi calisirim. kahvaltisini hazirlamana gerek yok, sen calisiyorsun, kendi de hazirlayabilir, ekmek tost falan yapsin cok bi is degil zaten.

Yatılı misafir rahatlığı konusu açılmışken suraciga içimi dokeyim.
Yurtdışından teyzem ve teyzemin kızı geldiler 6-7 günlüğüne. Çok değişik bir misafir olma/misafir ağırlama kültürleri var. Sen evlerine gidince bir çay kaşığı dahi kaldirtmazlar ama aynısını gittikleri evde de yaparlar. Salona yatak açmıştım insan yattığı yatağı toplar değil mi,en azından toplamayı bırak kenara yiginti yapıp üstüne abana abana öyle oturdular,banyolar fil yıkanmış gibi,bavullar Çarşamba pazarı gibi evin ortasında. Evde üç küçük çocuğum varken oluyor bunlar,sonrası ben panik atak geçirip ilaç kullanmaya başladım. Sebep sadece bu değildi ama bardağı taşıran son damla bunlar olmuştu. Şimdi ws grubundan bana gelmek için ayak yapıyorlar,ben de savusturuyorum. İnsan gittiği yere uyum sağlamalı

misafir birazcik eve uyum saglamali. Kayinvalidem hic demiyor ki esim rahatsiz bir kahvalti hazirliyim ediyim yok. Kayinpederim rahatsizligindan dolayi her seyi yiyemiyor. Kadin bari der ki yiyebilicegi yemekleri yapiyim adam hasta ama hic asla. Bir kere corba yapti sanirsin 3 cesit yemek yapti saatlerce.
Disaridan yemek soylemek zorunda kaliyoruz kayinpederim de onlari yiyemiyor adam hasta yani hakli.
1 kere yemek yapicam dedi kayinvalidem gitmis soslu makarna yapmis. Keske yapmasaydi adi yemek yapti oluyor. Butun gun dizi izliyor haberlere bile bakmiyor dunyadan haberi yok.

Ev sahipleri de birazcık akıllı hareket etmeli.Aman kimsenin rahatı bozulmasın diye kendinden taviz vermemeli.Hep aynı şeyleri kendi kendine tekrarlayıp durmamalı,kadinlar kulübünde konu üstüne konu açıp,iş icraate gelince pusup oturmamali.

İşte bazı insanlarin da huyu böyle demekki asla degistiremiyorsun napıcan.

Böyle zamanlarda kendi annen olsa nasıl davranırsın onu düşün.
Annen yatarken işinide yapar tv ni de izlerdin. Rahatsız olsun diye rahat olduğun kendini kasmadiğin ailen olduğu için.
Şimdi kötülükten değil ama kendin olarak davran . Misafir değil karşındaki uzun da süre olmuş. Rahat ol

Kayınvalide de kayınpederle aynı yatakta yatmaya başlasa konu sahibinin sorunlarının yarısı çözülür en azından
ayy yok konu sahibinin sorunları onlar bu dünyadan göçtüğünde çözülür
gerçi o zaman da görümce ve kocası gelir
yani bi insan kendini hizmetçi gibi kullandırırsaa kullanan çok bulunur

Kendini misafir olarak görmüyor cünkü.
Kahvaltısını kendi hazırlarsa,yada siz öglene kadar beklemeyip isinize gücünüze bakarsanız anlar misafir oldugunu.
Ben onu niye bekliyim 13.00 e kadar?Makina mı da calıstırırım,kumandayı da alırım.
Esi hastayken keyif yapabiliyorsa demek o kadar acil bi durum yok.

ayy yok konu sahibinin sorunları onlar bu dünyadan göçtüğünde çözülür
gerçi o zaman da görümce ve kocası gelir
yani bi insan kendini hizmetçi gibi kullandırırsaa kullanan çok bulunur
Ben uzaktan çalışsam ailemin yanına şimdiye kadar gitmiştim..konu sahibi öylece bırakıp gitse konu sahibinin eşinin üzüleceği tek nokta anasının omlati olur bence

Ben uzaktan çalışsam ailemin yanına şimdiye kadar gitmiştim..konu sahibi öylece bırakıp gitse konu sahibinin eşinin üzüleceği tek nokta anasının omlati olur bence
ya benim babam da hasta olsa bende evimde ağırlarım ama bunun bir sınırı vardır yahu
madem bu adam böyle devam edecek oraya bir ev ve düzen kurulur
kadın resmen konu sahibini özel hizmetçi gibi kullanıyor
ben olsam asla yapamam ya büyük konuşmak istemiyorum da
millete hizmet için geldik sanki
koy git ne yaparlarsa yapsınlar

böyle bir durumda bende aynisini yapardim. Bende evden calisiyorum böyle birsey olsa on kere gitmistim. Kayinvalidem 1 de kalkacak ben sabahtan beri calisacagim ve kendisine omlet yapacagim. Yok artik. Kimsede kusura bakmasin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…