Yatili misafirlerin rahatligi

9 senelik evliyim
Yani bunla övünmüyorum ama 1 kere kvdemin evinde is yapmadım:)
Hem o yaptırmadı,hem de ben masa toplamak dısında isini yapmadım.
Ben bdvde okudukca sasıp kalıyorum,kvdenin evine temizliğe gidenler vs.
Valla benim kvdem 10 senedir kızının cocuklarına bakıyor,temizlik yapacak biri varsa önce kızı yapsın:)
Sinsi gelin style

bende hic yapmadim. Aynen sizin kayinvalideniz gibi benimkide zaten yaptirmiyor. Fazlacada titiz.

bende 1,5 senelik gelinim
gidince masayı toplarım yemeğe yardım ederim bende yapmadım valla :))
kv dem ayakta kendi işini halledebiliyor
birgün halledemez duruma gelirse onun için çocuklar toplanıp eve birini çağırsınlar
kendi annem için de ben kardeşlerimle aynısını yaparım
kimsenin omletiini hazırlamak için büyümedim ben
kimsenin evine temizliğe de gitmem ev taşıdılar başka şehirdeler
yengesi eşimi arıyor ev taşıyacağız gelin diye
bu ailenin durumu da çok iyi bu arada 300 lira verseler bi kadına iki üç kişiyi çağırıp yaptırabilirler
ama yok ben hafta içi çalışacağım hafta sonu temizliğe gideceğim mantığa bakın
eşim demiş ki birine yaptırsınlar yenge Papatya evin işini zor yapıyor

Valla bende yapamam cünkü bende o sabır yok.
Kadına oflaya puflaya is yapcaksam hic yapmayayım daha iyi.
İhtiyacı olursa 3 cocugu var,toplasınlar aralarında para tutsunlar bi kadın.

bende hic yapmadim. Aynen sizin kayinvalideniz gibi benimkide zaten yaptirmiyor. Fazlacada titiz.
Benimkide acayip biriktirme hastası:S
Biseyini atcaz diye kimseye yaptırmaz is.
Her yaz görümcemler girip atılcakları atıyolar evden.
Benim kızıma kendisinin mama önlüğü vermisti ek gıda da ,65 senelik önlük saklamıs onu

Kayınpederin yaşadığı sağlık sorununda tabi ki kapılarını açacaklar..hatta ameliyat olduğunda odalarını kayınpeder için ayarlamaları da çok makul birşey ..ama konu sahibinin eşi empati kurmayan ,yapılanı görmeyen eşine de değer göstermeyen bir adam.Kız yatak haline gelebilen bir çözüm arıyor ona bile karşı oluyor ..sonra da eşinin yatamadığı yatakta kız kardeşi ile enişteyi yatırıyor.Bana hiç normal gelmiyor bu davranışlar.

Valla bende yapamam cünkü bende o sabır yok.
Kadına oflaya puflaya is yapcaksam hic yapmayayım daha iyi.
İhtiyacı olursa 3 cocugu var,toplasınlar aralarında para tutsunlar bi kadın.
kesinlikle öyle
herkes kendi anasını babasını eylesin

evet bence de eşine değer vermeyen bir koca var ortada
yoksa bu şekilde olmazdı hiçbir şey

Esimin babasi rahatsiz o yuzden bizdeler. Ne zaman gidicek bilmiyorum. Esim kendi hazirlar diyor ama hic de yapmiyor. Bizden bekliyor. Ayrica omletsiz asla yapamazmis kahvalti. Bari kalk omletini kendin yap. 1 saat miy miy kahvalti yapiyor

Yapmazsa yapmasın. Evden çalışıyorum işim var demek zor olmamalı.
Kocaman insan.
Makine de çalıştırırm her şeyi yaparım. Saat 10.00dan sonrası için. Niye içimi düzenimi aksatayım

Esimin babasi rahatsiz o yuzden bizdeler. Ne zaman gidicek bilmiyorum. Esim kendi hazirlar diyor ama hic de yapmiyor. Bizden bekliyor. Ayrica omletsiz asla yapamazmis kahvalti. Bari kalk omletini kendin yap. 1 saat miy miy kahvalti yapiyor
Ay ne uğrasıyosun ya misafirlikleri falan kalmamış çok meraklıysa eşin yapsın hizmetlerini. Sen kalk günlük işlerini normal saatte hallet, kahvaltı saati dışında yemek isteyen de kendi kalkar hazırlar bi zahmet. Boşuna eziyet ediyosun kendine

Aaaaa aynı benim annem ama biz evindeki çer çöpü atmaya cesaret edemiyoruz, intihar etmeye kalkışır kesin

Bende 1buçuk yıl oldu, masa toplama dışında iş yapmadım.Bazılarına bakıyorum, daha nişanlıyken kvnin evine temizliğe gidiyor. İnsan önce kendi canını düşünecek.

Bende 1buçuk yıl oldu, masa toplama dışında iş yapmadım.Bazılarına bakıyorum, daha nişanlıyken kvnin evine temizliğe gidiyor. İnsan önce kendi canını düşünecek.
Kendi canından çok kendine saygısızlık bence bu ya erkekler niye nişanlıyken kadınların ailesinin evine temizliğe gelmiyor o zaman

Kendi canından çok kendine saygısızlık bence bu ya erkekler niye nişanlıyken kadınların ailesinin evine temizliğe gelmiyor o zaman
Bir de şu var. Kendi evladı yapsın yani. Eşim gidebilir temizliğe. Ben ne alaka. İşte bunlar hep ataerkil örf adet yüzünden. İnan yaşım ilerledikçe örf adetlerden sogudum. Öyle adet çıkarmışlarki, nedense hep erkek için avantaj olan, kadının ezildiği adetler.

evet kadın hizmet eder kadın evlenince erkek ailesinin malıdır resmen bu kafa var

Ben nişanlıyken akıllı akrabalarım şey derdi. Bayram oldu mu kvnin evine temizliğe gıt.Ben hayır ne gitcem derdim.Ki bunu diyen insan abisinin eşini kendi kapılarını silsin diye çagırıp, sonra begenmedim diye üstünden silen insan. Yaşları çok yakın bu arada.
Yok kvnr yakın otur, sana faydası olur gibi akıllar verirlerdi.
Ha geçen kendi annemde şey dedi. Ele karışıyorsun artık dedi. Bende kimseye karıştığım yok, kendi yuvamı kurdum dedim.
Bu zihniyet ancak okumakla çökertilir.

evet kadın hizmet eder kadın evlenince erkek ailesinin malıdır resmen bu kafa var
Öyle öyle. Bak geçen kvye oturmaya gittik. Ben işten geç çıktım zaten. Direk işten oraya ugradık. Kaynım evde paso. Normalde tabiki yardım ederim. Ama baktım oglu oturuyor, annesi birşeylere çabalıyor. Bu da yanlış yani. Çay gelecekse bence erkekte getirebilir.
Maalesef hepsinin kafası aynı.
Valaha misafir falan geldi mi eşime de iş yaptırıyorum.Mutfağı en son ikimiz topluyoruz.Yok öyle oturmak.

malesef öyle bence de kadınlar kendi haklarını değerini bilmeli
yoksa daha çokk kullanırlar

Misafir olarak düşünmeyin. O yüzden normal düzeninize geri dönün. Sizden gelin görevlerinizi yapmanızı bekliyor. Kendi kahvaltısını kendi hazırlasın. Zaten o saatte öğle yemeği yenir anca. Yaşı da gençmiş. Annem yaşında. Ben de 80 küsur sanmıştım. Sabaha kadar uyumaması da bana ergenlik yıllarımı anımsattı

Bu kadar rahatlık da pes! Ben yatılı misafirliğe gitsem herkesden önce kalkıp yatağımı toplayıp beklerim onlar da erken kalkar inşallah diye Böyle insanları hiç anlayamıyorum nasıl bu kadar rahat olabiliyorlar! Ama siz madem ki evden de olsa çalışıyorsunuz istediğiniz gibi davranmalısınız. Onlara göre yaşamayı bırakıp kendi düzeninize uymalarını sağlamazsanız maalesef daha çook rahatsız olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…