Merhaba susuleta. Bu zamanda birikim yapabilmek için ek bir iş yapmak gereklilik oldu. Özel ders vermek oldukça yerine olur ya da network marketing işi ile ilgilenebilirsin. Hayatta B planı iyi nir şeydir, hatta şahane birşeydirKonuma mesaj yazan değerli forum üyeleri çok teşekkür ederim.Biraz birikim yapıp birşeylere girişmeye karar verdim:)
Bin lira kirayı da krediye say. Ayda 2000 kredi ödemesi olsa. 500 de masraflara gitse 1000 lira tek başına sana yeter.Merhaba sevgili forum üyeleri.bir tasarruf konusu da ben açmak istedim.
Öğretmenim ve ortalama gelirim 3500tl.
Evli değilim,ailemden uzakta pahali bir şehirde yaşıyorum.(Kira 1000tl,faturalar 250-300tl civari)
Arada ailemi ziyaret ediyorum yol masrafı 300tl tutuyor uçakla.
Ve ben bir senedir hicbir şey biriktiremedim.Alisverisi ve gezmeyi seviyorum.Ama bu böyle gitmez.
Şimdi benim sizlerden ricam tavsiye ve fikirleriniz.
Şimdi ben tek maaşla 120bin tl civarı ev almış olsam hem kendi masrafım hem kredi masrafım altından kalkabilir miyim?Çok mu ütopik bir hayalin içine girdim ?
Bu işler nasıl olur varsa başarı öyküleriniz almak isterim .
1000 kira 300 fatura 500 ev için alışveriş 500 harçlık desen gene geriye 1200 kalıyor. her ay ortalama 1000 lira atarsın kenara. bir de paranı altına dolara yatırmanı ya da anlıyorsan borsaya girmeni tavsiye ederim.altın ve dolara yatırırsan yükseldiğinde satarsın baya bi kâr elde edersin.bir de işlemlerini kendin net üzerinden yapabilirsin bankaya gitmeyle falan uğraşmana da gerek yok. oturduğun ev büyükse biraz daha küçük tek kişilik bir daire de tutabilirsin.
Merhaba susuleta. Bu zamanda birikim yapabilmek için ek bir iş yapmak gereklilik oldu. Özel ders vermek oldukça yerine olur ya da network marketing işi ile ilgilenebilirsin. Hayatta B planı iyi nir şeydir, hatta şahane birşeydir
Arkadaşlar yine ben geldim
Şimdi ben paramı harcamayayım diye bi kısmını yatırım için kullanmak istiyorum.
Bankada altın hesabı euro filan mantıklı midir?
Bu işlerden anlayan arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim.o para bende oldukça gidikliyo beni bi şekilde tutmam lazim
Faiz istemiyorum. Bazı yorumlarda bankada altın hesabı açınca zarar ediliyor diye okudum emin olamadimAltın hesabı. Vadeli yapın. Küçük bir miktar da olsa altın olarak faiz alırsınız.
Nasıl bir zarar ki anlamadım ben?Faiz istemiyorum. Bazı yorumlarda bankada altın hesabı açınca zarar ediliyor diye okudum emin olamadim
Faiz istemiyorum. Bazı yorumlarda bankada altın hesabı açınca zarar ediliyor diye okudum emin olamadim
merhaba benim 6-7 aydir bankada altin hesabim var... faiz olmadigi icinde rahat biriktiriyorum.. ama hic zarar etmedim cunku altin hic bi zaman düsmuyor.. düssede zarar edecek kadar degil..
ben kar bile ettim.. uzun vadeli düsunuyorsan kesinlikle altin al derim..
Bütün ekonomistler yatırımcılar bu devrin para harcama zamani değil biriktirme zamani olduğunu söylüyorMerhaba sevgili forum üyeleri.bir tasarruf konusu da ben açmak istedim.
Öğretmenim ve ortalama gelirim 3500tl.
Evli değilim,ailemden uzakta pahali bir şehirde yaşıyorum.(Kira 1000tl,faturalar 250-300tl civari)
Arada ailemi ziyaret ediyorum yol masrafı 300tl tutuyor uçakla.
Ve ben bir senedir hicbir şey biriktiremedim.Alisverisi ve gezmeyi seviyorum.Ama bu böyle gitmez.
Şimdi benim sizlerden ricam tavsiye ve fikirleriniz.
Şimdi ben tek maaşla 120bin tl civarı ev almış olsam hem kendi masrafım hem kredi masrafım altından kalkabilir miyim?Çok mu ütopik bir hayalin içine girdim ?
Bu işler nasıl olur varsa başarı öyküleriniz almak isterim .
E ortaya çıkmadı mı bu durum?Mesela babanla elim karşılaşınca konuşmadılar mı bu konuyu?Benim babam asla yalan söyleyemez mesela kendi aldı der ve ben yalancı durumuna düşerim.Bu tasarruf konusunda çok iyiyimdir.
Üstelik evli iken eşimden gizli olarak biriktirdiğim para ile sifir araba aldım kendime, babamın da serefini yükselttim babam bana araba aldı diye....
Bence çalışan yada ev hanimi tüm kadınlar gizli bir birikim yapmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?