Bekarken ye iç gez evlenince zaten sürekli birikim derdine düşeceksin hayatını yaşa 6 yıllık evliyim
Kıyafet makyaj malzemesi vs almışsın 2-3 yıl gider
Gezmeden çok kısılmaz ama o da aylık 500 olmaz 1500 de olağan gider
1000 tl at bankaya maaşın 2500 gibi yaşa hatta hesabı annene aç mesela sen maaşı alınca ona eft yap oradan harcayamazsın da zira hesap senin olunca çekebilirsin
Katılıyorum size her Kadının kenarda üç beş lirası olması lazımBu tasarruf konusunda çok iyiyimdir.
Üstelik evli iken eşimden gizli olarak biriktirdiğim para ile sifir araba aldım kendime, babamın da serefini yükselttim babam bana araba aldı diye....
Bence çalışan yada ev hanimi tüm kadınlar gizli bir birikim yapmalı.
3500 tl ile nasıl her ay bilezik yapılıyor anlamıyorım altın fiyatları da uçmuşken
Bence kendinizi sıkmaya gerek yok ileride maaşınız arttıkça evi düşünün derim
Şimdi çeyrek yarım falan yapın ev alacağınızda elinizde toplu para olur
Bekarsanız araba alın daha mantıklı
Bizim eve giren miktar sizinkinin kaç katı bırak bileziği yarım bile alamıyoruz şuan bekarken hayatınızın tadını çıkarın
İdareci olur bişey olur ileride bence ev için şuan çok erkenÖğretmenin maaşı ileride de artmaz ki
En fazla alanı 4-4,5 arası alıyor idareci vs değilse
Çok sıkmamak konusunda katılıyorum
Öğretmenin maaşı ileride de artmaz ki
En fazla alanı 4-4,5 arası alıyor idareci vs değilse
Çok sıkmamak konusunda katılıyorum
Dikkat ederseniz zarar etmezsiniz. Hafta sonu ve mesai saatleri dışında alış satış arasındaki fark artar. Kuyumcudan almakla internetten almak arasında irtalama 50 kuruş kadar fark olabiliyor. O da zaten yol parasi degil.Bu altın hesabı nasıl oluyor tam olarak?zarar etme durumu var mi
yerinde olsam kiraya vermek için ev almam.
kiracının nasıl olacağını, kirayı ödeyip ödemeyeceğini bilmiyorsun. kirayı ödemeyen kiracı ile uğraşmak gerçekten çok sinir bozucu ve yorucu. ayrıca ev de eskiyor, kapısı , bacası , boyası vs yenilemek gerekiyor.
bence bir bankada kasa kirala, her ay maasını aldığın gibi altın yapıp kasaya koy.
birikim denen şey ay sonu maastan kalanın degerlendirilmesi değildir. aylık bir miktar belirleyip o yokmuş gibi, kalanı harcamalara yönlendirmektir.
eline bir liste al yaz;aylık masraflar neler.
bunlardan gereksiz olanlar nrler. neler olmadan yasayabilirim.
sonu gelmeyen ama hep sonuncıymuş gibi lanse edilen indirimden 5. sampuanı almalı mıyım?
28 tane pembe ruja ihtiyacım var mı?
çok ucuz diye hiç giymeyeceğim bi beden büyük etek benle eve gelmeli mi?
her hafta 3 kilo aldığım domatesin yarısını sürekli çöpe atıyorsam neden daha az almıyorum?
gereksiz harcamaların farkına varırsanız 3-5 ordan gelir.
yalnız hazır evli değilken dişten tırnaktan arttırılanları evlenince ortaya koyduğunda bir madalya vermeyecekler bu da aklında olsun.
biriktirdiğinin hepsini de söyleme. etrafında da cok kişi bilmesin. ulasması kolay oldugundan borc isteyenler kapıda kuyruk olur.
benim tecrübelerim bu sekilde.
Evet hala bekarım zaten çok eski zamanı anlatmadım meslekte 3. Yılıma yeni giriyorum :))Burada 500tl ye ev bulmam imkansız.en küçük ev 900tl diyelim hadi.onda da malum kiz başıma yaşıyorum biraz güvenli bi yer istiyorum. Hirsizlik vs olaylari da oluyor cunku.Böyle olunca miktar artıyor.
Maşallah hayran kaldım bekar miydiniz tüm bunları yaparken
Dolar al koy . Malum ekonomi kötü malesef ülkemizde böyle 2 sene önce maaşımla her ay 500 $ rahat alır koyardım şimdi nerede . Sende bi rakam belirle her ay o kadar al dursun bozup harcamazsında :)Döviz derken dolar mı euro mu?aslında bu da mantıklı
1000 kira 300 fatura 500 ev için alışveriş 500 harçlık desen gene geriye 1200 kalıyor. her ay ortalama 1000 lira atarsın kenara. bir de paranı altına dolara yatırmanı ya da anlıyorsan borsaya girmeni tavsiye ederim.altın ve dolara yatırırsan yükseldiğinde satarsın baya bi kâr elde edersin.bir de işlemlerini kendin net üzerinden yapabilirsin bankaya gitmeyle falan uğraşmana da gerek yok. oturduğun ev büyükse biraz daha küçük tek kişilik bir daire de tutabilirsin.
bankacı arkadaşlar daha iyi anlar ama ben bildiğim kadarıyla yazayım. sizin internet bankacılığınız varsa bir girip ekrana şöyle bi bakabilirsiniz, bankadan bankaya değişir ama her bankanın hesap ekranında yatırım kısmı vardır sanırım.benim hesabımda döviz al altın al gibi kısımlar var.oradan yapıyorum.netten nasıl alınıyor. azıcık elimde param var. durdukça harcanıyor. bir türlü çıkamadım bebekle dışarı. bugun netten internet bankacılığından alayım dedim ama sonra elim geri gitti. ekstra masraf çıkıyor mu bunun için
ayda 750 tl birikim olur o paraya anca her ay.ev araba evlenince alırsınız sıkmayın kendinizi fazla .emin olun eş kişisi birikiminizden dolayı size madalya takmayacak tam aksi ailesi ve kendi mutlu olacaklar aaaa biz daha az masraf yapacağız ne güzel diye.2 maaş olursunuz evlenince biri krediye gider bırıylede rahatça yaşarsınız kasmayın kendınizi boşa 20 li yaşlarda .para nasıl olsa gelir ama giden gençlik geri gelmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?