Yatırım yapmak,israftan kaçınmak

Kıyafet makyaj malzemesi vs almışsın 2-3 yıl gider

Gezmeden çok kısılmaz ama o da aylık 500 olmaz 1500 de olağan gider

1000 tl at bankaya maaşın 2500 gibi yaşa hatta hesabı annene aç mesela sen maaşı alınca ona eft yap oradan harcayamazsın da zira hesap senin olunca çekebilirsin

Bekarken ye iç gez evlenince zaten sürekli birikim derdine düşeceksin hayatını yaşa 6 yıllık evliyim

Aslında haklisin :)

Maaşı özgürce harcamak gezmek tozmak hep hayalini kurduğum şeylerdi:)
Hani insanın hayatı bi anda değişirmiş ya öyle oldu

Ama biraz da ileriyi düşünmem gerekiyo :)

Bu çok mantıklı annem gözü gibi bakar valla

Katılıyorum size her Kadının kenarda üç beş lirası olması lazım

Öğretmenin maaşı ileride de artmaz ki

En fazla alanı 4-4,5 arası alıyor idareci vs değilse

Çok sıkmamak konusunda katılıyorum

Bu altın hesabı nasıl oluyor tam olarak?zarar etme durumu var mi
Dikkat ederseniz zarar etmezsiniz. Hafta sonu ve mesai saatleri dışında alış satış arasındaki fark artar. Kuyumcudan almakla internetten almak arasında irtalama 50 kuruş kadar fark olabiliyor. O da zaten yol parasi degil.

Ek olarak hesabınızın olduğu banka batsa bile 100 bin tl ye kadar devlet güvencesi var. Çalınma kaybolma riski yok. Ben yıllardır kullanırım.

Ek olarak yüklü bir altını bozdurmak istediğinizde kuyumcular almak istemiyor nakit akışını etkiler diye. Bankada öyle bir dert yok, tek tıkla bozduruyorsunuz ve para hesabınıza geçiyor yine. Çalınma derdi yok.

Diyelim ki ay sonu sıkıştınız, 50 tl lik bile bozdurabilirsiniz illa gram olması gerekmez

O zaman maaşınızı aldığınız gün direkt gidin bir yarım altın almakla başlayın önce. Hemen altın hesabınıza (yoksa açın) yatırın. Sonra da o altını unutun:) yani 1 ay boyunca sanki o altını hic almamissiniz gibi maasinizin hepsi buymus gibi davranın. Zamanla daha fazla da biriktirebilirsiniz.

Çok haklısınız sonuna kadar katılıyorum

Evet hala bekarım zaten çok eski zamanı anlatmadım meslekte 3. Yılıma yeni giriyorum :))

1000 kira 300 fatura 500 ev için alışveriş 500 harçlık desen gene geriye 1200 kalıyor. her ay ortalama 1000 lira atarsın kenara. bir de paranı altına dolara yatırmanı ya da anlıyorsan borsaya girmeni tavsiye ederim.altın ve dolara yatırırsan yükseldiğinde satarsın baya bi kâr elde edersin.bir de işlemlerini kendin net üzerinden yapabilirsin bankaya gitmeyle falan uğraşmana da gerek yok. oturduğun ev büyükse biraz daha küçük tek kişilik bir daire de tutabilirsin.

120 bin lira kredi çeksen 1500 civarı aylık geri ödemesi olur muhtemelen. Belki biraz daha fazla olur. Zaten 1000 lira kira ödüyorsunuz. Biraz daha artar aylık ödemen. Sonuç olarak ev sahibi olmuş olursun.

ayda 750 tl birikim olur o paraya anca her ay.ev araba evlenince alırsınız sıkmayın kendinizi fazla .emin olun eş kişisi birikiminizden dolayı size madalya takmayacak tam aksi ailesi ve kendi mutlu olacaklar aaaa biz daha az masraf yapacağız ne güzel diye.2 maaş olursunuz evlenince biri krediye gider bırıylede rahatça yaşarsınız kasmayın kendınizi boşa 20 li yaşlarda .para nasıl olsa gelir ama giden gençlik geri gelmez

netten nasıl alınıyor. azıcık elimde param var. durdukça harcanıyor. bir türlü çıkamadım bebekle dışarı. bugun netten internet bankacılığından alayım dedim ama sonra elim geri gitti. ekstra masraf çıkıyor mu bunun için

bankacı arkadaşlar daha iyi anlar ama ben bildiğim kadarıyla yazayım. sizin internet bankacılığınız varsa bir girip ekrana şöyle bi bakabilirsiniz, bankadan bankaya değişir ama her bankanın hesap ekranında yatırım kısmı vardır sanırım.benim hesabımda döviz al altın al gibi kısımlar var.oradan yapıyorum.

Son düzenleme:
120 bine ev kalmadı ki!
Piyasa fiyatlarına baksanız görecekseniz.
Araba ya da arsa tarzı birşey alabilirsiniz.
Bir de evlenince birikim daha kolay oluyor Benim fikrim
Bekarken gezin gitsin.

Valla çok haklısınız ne diyim.en iyisi altin ya da döviz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…