Yatırım yapmak,israftan kaçınmak

120 bine ev kalmadı ki!
Piyasa fiyatlarına baksanız görecekseniz.
Araba ya da arsa tarzı birşey alabilirsiniz.
Bir de evlenince birikim daha kolay oluyor Benim fikrim
Bekarken gezin gitsin.

Istediğim şehirde 1+1 ler var o civarda. Fazlasıyla geziyorum valla ama bi yandan da içim sizliyo.

Ama benim en büyük sorunlarımdan biri dışarda çok fazla yemek yemem

Valla çok haklısınız ne diyim.en iyisi altin ya da döviz
tam altın alabilirsiniz 1 ay diğer ay daha az para kalır yarım altın olur bu bir ay 200 dolar alırsınız bir ay 150 dolar ay sonunda paranız artarsa yarım gram altın bile alınır ben öyle yapıyorum mesela alışverişte o hafta lımıtımı harcamadıysam yarım gram 24 ayar altın pahalı bile olsa o hafta alıyorum harcamamak için öyle öyle bırıkır damlaya damlaya göl olur çok kasmayın kendinizi

Sormuş muydum bilmiyorum ama siz neye yatırım yapıyorsunuz?altın euro dolar?

Ben kenara çeyrek koydum ama 20tl civarı zarar ettim bu nasıl iş

Istediğim şehirde 1+1 ler var o civarda. Fazlasıyla geziyorum valla ama bi yandan da içim sizliyo.

Ama benim en büyük sorunlarımdan biri dışarda çok fazla yemek yemem
1+1 in çok bir getirisi olmayacaktır. Kiraya vermek istediğinde ya öğrenciye ya da geçici birilerine vereceksin. Satmak istediğinde de zorluk çekebilirsin. 1+1 ler genelde yatırım amaçlı olur. Ama 2+1 3+1 evlerin kitlesi daha geniştir getirisi de iyi olur. Uzun uzadıya yine de yatırım yapacaksanız altın ve dolar alabilirsiniz. Hem sizi zorlamayacak birikim olur hem de genç yaşta ağır bir borç altına girmemiş olursunuz.

Bence 1000lira kira vermektense 1+1 ,ya da zemin kat bir ev almaya balmak daha iyi. En azindan kendi evinize odersiniz. Pahali sehirde kira vermek parayi sokaga atmak gibi geliyor bana.

Sormuş muydum bilmiyorum ama siz neye yatırım yapıyorsunuz?altın euro dolar?

Ben kenara çeyrek koydum ama 20tl civarı zarar ettim bu nasıl iş
diyelim ki çeyrek 180 200 civarındayken alıp 300 leri gördüğünde satsan kâr ederdin.demek ki yüksekken aldın düştüğünde sattın ki zarar ettin. onu takip etmen gerek.

Ev kredileri eğer peşinatın yoksa çok yüksek oluyor. İlla bir yere bağlamak istiyorsanız araba da alabilirsiniz.

Bence 1000lira kira vermektense 1+1 ,ya da zemin kat bir ev almaya balmak daha iyi. En azindan kendi evinize odersiniz. Pahali sehirde kira vermek parayi sokaga atmak gibi geliyor bana.

Malesef eli yüzü duzgun evlar bin tl üstü.ki onda bile manzara vs pek esprisi yok yani

Ama burdan ev almak istemiyorum bu muhiti hiç sevmiyorum 3 sene sonra il ici tayin isticem zaten daha yaşanılır bi ilceye

Yalniz olacağım için de giriş kat vs korkarım ben :)

Kira, getirisi iyi olan bir yatırım değil altın, döviz ya da vadeli hesap daha iyi para getiriyor. Bu devirde ev alıp kiraya vermek kazançlı değil çünkü evler pahalı, evi alacaksaniz kendinize alın.

diyelim ki çeyrek 180 200 civarındayken alıp 300 leri gördüğünde satsan kâr ederdin.demek ki yüksekken aldın düştüğünde sattın ki zarar ettin. onu takip etmen gerek.

Bir ay önce aldım yaklaşık. Sürekli takip mı edeyim sizce yoksa mesela 5 6 ay sonra mı bozdurayim

Kira, getirisi iyi olan bir yatırım değil altın, döviz ya da vadeli hesap daha iyi para getiriyor. Bu devirde ev alıp kiraya vermek kazançlı değil çünkü evler pahalı, evi alacaksaniz kendinize alın.

Vade istemiyorm faiz bulaşmasın ama döviz güzel bi seçenek sağolun

Vade istemiyorm faiz bulaşmasın ama döviz güzel bi seçenek sağolun
Ben zaten örnek olarak söyledim döviz ise hiç azalmayan bir yatırım maalesef ki yabancı para sürekli artan bir olay.türk parası olarak kalmasındansa çok daha iyi değerlenir

Bir ay önce aldım yaklaşık. Sürekli takip mı edeyim sizce yoksa mesela 5 6 ay sonra mı bozdurayim
altın uzun vadeli yatırım benim için al at kenara unut onu 5 yıl.ama evlenirken sakın ortaya çıkarma paranı onı kimse bılmesin daima kenarda dursun yoksa bazı çalışan evli hanımlar gibi bir ayakkabı alırken eşine muhtaç duruma dusersın kendi maaşını harcamana karışırlar boşanırken de her turlu çirkefliği yaparlar 50 bin en az kenarda paran olmalı kımsenın bılmedıği

Size nacizane tavsiyem, ablama aynen böyle yaptırdım size de anlatayım.
İlk olarak ablam çok iyi para kazanıp, ailemle yaşıyor ve her ay eksilerdeydi.
Öncelikle bireysel emekliliklere başvurdu, 3 tane falan.
1 yıl bıyunca o şekilde o parayla yaşamayı öğrendi eğer başaramasaydı zaten bozabilecekti.
Baktık ki yaptı, hemen bir araba aldırdım araba kredisi ödedi.
Sonra o kredi bitince arabasını satıp üst segment bir araba aldırdım, onun için kredi çekti.
Ve şuan öğrendik ki arabasının yeni kasası çıkıyor, arabasını sattırıp küçük bir ev aldıracağım onun için kredi çekecek, orta sehment bir arabaya geri döndüreceğim.
Bu sırada tabi aldığı arabadan zarar değil kar ediyor, üstüne bindiği 2 sene de kar kalıyor.
Kenara para atamayan ve rahat yaşamayı seven insanlara önerim böyle küçük küçük ilerlemektir.
5 senede hem ev hem arabası hem de bireysel emekliliği olmuş vaziyette böylece.

Para biriktirmek le diyete başlamak aynı şey bana göre.. ikisi de sizin iradenizle alakalı .. biriktirmek kafaniza yerlestiyse zaten ne yapar ne eder kenara atarsınız.

Öncelikle aylık bütçe planı yapın kira , faturalar ve mutfak masrafini düşün. Geri kalanın bir kısmını kendinize harçlık olarak ayırın. Diğer kısmı da hooop birikime

Hayatının tadını çıkar, evlenince zaten harcamalarını kısman gerekecek hiç ev borcuna girme ama her ay 300-500 kenara koymaya çalış, hatta bireysel emeklilik yaptırabilirsin kartına otomatik ödeme talimati verirsin maaşın sanki 300 lira eksikmiş gibi olur. Bir de kredi kartı limitlerini biraz düşür, limit dolunca mecbur harcayamazsın bu seni biraz frenler

Gezmeyi seviyorum yani şöyle soyleyim hem ailemden çok uzakta hem çok sorunlu bi okuldayım.biraz gezince kafam dağılıyor.

Gezme dışarda yeme ve alşveriş bunlara epey harcıyorum malsef
Haklisiniz bisey diyemem ona ama bi 10 yil sonra cevrenizdeki öğretmen arkadaslariniza bakip ben neden birikim yapamayıp birsey sahibi olamadim demezsiniz umarim

Bence bu dönemde,faizler bu denli yüksekken ev almak iyi bir fikir değil. Faizler 0.98 oranındayken olabilirdi ama 1.40 civarı şu an ciddi zarar edersiniz.
Peşinatınız olmalı birde öncelikle tabi. Tamamina kredi olmaz.
Önce para biriktirin,peşinat yada ev bedelinin yarısı kadar,sonrasında bütçenize uygun bir ev alırsınız. Belki faizler de gerilemiş olur bu süreçte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…