120 bine ev kalmadı ki!
Piyasa fiyatlarına baksanız görecekseniz.
Araba ya da arsa tarzı birşey alabilirsiniz.
Bir de evlenince birikim daha kolay oluyor Benim fikrim
Bekarken gezin gitsin.
tam altın alabilirsiniz 1 ay diğer ay daha az para kalır yarım altın olur bu bir ay 200 dolar alırsınız bir ay 150 dolar ay sonunda paranız artarsa yarım gram altın bile alınır ben öyle yapıyorum mesela alışverişte o hafta lımıtımı harcamadıysam yarım gram 24 ayar altın pahalı bile olsa o hafta alıyorum harcamamak için öyle öyle bırıkır damlaya damlaya göl olur çok kasmayın kendiniziValla çok haklısınız ne diyim.en iyisi altin ya da döviz
bankacı arkadaşlar daha iyi anlar ama ben bildiğim kadarıyla yazayım. sizin internet bankacılığınız varsa bir girip ekrana şöyle bi bakın bankadan bankaya değişir ama her bankanın hesap ekranında vardır sanırım.ben bir bankaya gittim hesap açtırdım internet bankacılığı için şifre oluşturuldu. hesabıma para yatırdım evde giriyorum hesabıma zaten döviz al altın al gibi butonlar ekranda var.oradan yapıyorum. belki hiç bankaya gitmeden de hesap açılıyordur ama para elinizde nakitse onu hesaba atmak için yine bankaya gideceksiniz.
1+1 in çok bir getirisi olmayacaktır. Kiraya vermek istediğinde ya öğrenciye ya da geçici birilerine vereceksin. Satmak istediğinde de zorluk çekebilirsin. 1+1 ler genelde yatırım amaçlı olur. Ama 2+1 3+1 evlerin kitlesi daha geniştir getirisi de iyi olur. Uzun uzadıya yine de yatırım yapacaksanız altın ve dolar alabilirsiniz. Hem sizi zorlamayacak birikim olur hem de genç yaşta ağır bir borç altına girmemiş olursunuz.Istediğim şehirde 1+1 ler var o civarda. Fazlasıyla geziyorum valla ama bi yandan da içim sizliyo.
Ama benim en büyük sorunlarımdan biri dışarda çok fazla yemek yemem
diyelim ki çeyrek 180 200 civarındayken alıp 300 leri gördüğünde satsan kâr ederdin.demek ki yüksekken aldın düştüğünde sattın ki zarar ettin. onu takip etmen gerek.Sormuş muydum bilmiyorum ama siz neye yatırım yapıyorsunuz?altın euro dolar?
Ben kenara çeyrek koydum ama 20tl civarı zarar ettim bu nasıl iş
Hic ugrasmayin o halde. Kiraya vermek icin borca girilip ev alinmaz. Faizler cok yuksek.Evimi memleketten alıp kendim de farklı bir şehirde yaşamak istiyorum :)
Ben çok musrifim aslında.kk nin gazabına uğramamak için yazamadım da.simdi de bikac tane altın aldım ama bu defa maaş bitti diye kredi kartından alışveriş yaptım.
Belki büyük bi borca girersem kendimi frenlerim.
Bence 1000lira kira vermektense 1+1 ,ya da zemin kat bir ev almaya balmak daha iyi. En azindan kendi evinize odersiniz. Pahali sehirde kira vermek parayi sokaga atmak gibi geliyor bana.
diyelim ki çeyrek 180 200 civarındayken alıp 300 leri gördüğünde satsan kâr ederdin.demek ki yüksekken aldın düştüğünde sattın ki zarar ettin. onu takip etmen gerek.
Kira, getirisi iyi olan bir yatırım değil altın, döviz ya da vadeli hesap daha iyi para getiriyor. Bu devirde ev alıp kiraya vermek kazançlı değil çünkü evler pahalı, evi alacaksaniz kendinize alın.
Ben zaten örnek olarak söyledim döviz ise hiç azalmayan bir yatırım maalesef ki yabancı para sürekli artan bir olay.türk parası olarak kalmasındansa çok daha iyi değerlenirVade istemiyorm faiz bulaşmasın ama döviz güzel bi seçenek sağolun
altın uzun vadeli yatırım benim için al at kenara unut onu 5 yıl.ama evlenirken sakın ortaya çıkarma paranı onı kimse bılmesin daima kenarda dursun yoksa bazı çalışan evli hanımlar gibi bir ayakkabı alırken eşine muhtaç duruma dusersın kendi maaşını harcamana karışırlar boşanırken de her turlu çirkefliği yaparlar 50 bin en az kenarda paran olmalı kımsenın bılmedığiBir ay önce aldım yaklaşık. Sürekli takip mı edeyim sizce yoksa mesela 5 6 ay sonra mı bozdurayim
Haklisiniz bisey diyemem ona ama bi 10 yil sonra cevrenizdeki öğretmen arkadaslariniza bakip ben neden birikim yapamayıp birsey sahibi olamadim demezsiniz umarimGezmeyi seviyorum yani şöyle soyleyim hem ailemden çok uzakta hem çok sorunlu bi okuldayım.biraz gezince kafam dağılıyor.
Gezme dışarda yeme ve alşveriş bunlara epey harcıyorum malsef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?