Çocuk Hastalıkları yatıs seklı ve kulak kırılması

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Rosem

****BİRİCİGİM***
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2007
3.103
20
116
Diğer
merhaba hanımlar.
2 aylık bebegmı genelde bır sag tarafa bır sol tarafa yatırmaya calısıyordum.
bunun ıcın yan yastıgı kullanıyorum.
yalnız bırkac gndur fark ettım,bebegımın mınıık kulakları hafıf kırılmaya baslamıs.
bıraz seklı bozulmus gıbı.
aynı durumu yasayıp bu konuda tecrubesı ola varmı acaba?
ne yapmalıyım bebegımı nasıl yatırmalıyım?
kulakları ıcın yanına destek felan mı koymak gerekır?

benim kuzumda 46 günlük ve bizde aynı sorunu yaşıyoruz kulağı kırılıyor .birde ben yatırıyorum ama fıstığım hemen sağ tarafına dönüyor

evet tecrubeli anneler bu soruyu bende sormak istiyordum tevafuk oldu
benim kızımda 4 aylık ve hep kulakları kıvrılıyor ben düzeltiyorum yine aynı oluyor
zamanla kendiliğinden düzelirmi acaba ne yapmalyızzı

canım cok dikkat edin
benim kızım 1yasında
hep kıvrılıyordu. hala kıvrılıyor. birbirinden cok farklı oldular. malesef birazda kepce sankı.

yan yan yatırın. ama bence cocuklarınız ufak iken penye pere takın başlarına. o zaman kıvrılmaz. havalarda sogdu zaten. bence önemseyın. sonra bizim kız gıbı olmasın canım.

güle güle bütütün.
asli

benim kuzumda 46 günlük ve bizde aynı sorunu yaşıyoruz kulağı kırılıyor .birde ben yatırıyorum ama fıstığım hemen sağ tarafına dönüyor

evet tecrubeli anneler bu soruyu bende sormak istiyordum tevafuk oldu
benim kızımda 4 aylık ve hep kulakları kıvrılıyor ben düzeltiyorum yine aynı oluyor
zamanla kendiliğinden düzelirmi acaba ne yapmalyızzı
demek sızde de aynı sey oluyor.
ben bugun dusundum de acaba sac bantı taksam ıse yararmı?kaydirigubbakcemile

canım cok tesekkur ederım ılgın ve cevabın ıcın.
benımde bugun aklıma sac bantı ve penye bere gelmıstı.
deneyelım bakalım.
bırde benım bebegım erkek kız olsa yıne sacları kapatır.
dikkatlı olmak lazım.lmaz:

bence erkek olduğu için saç bantı biraz zorlar seni ama yarabandı kullanabilirsin
şu küçücük yuvarlak olanlar varya onlardan al yapıştır kulağını

gerçekten sonra o şekilde kalabilir

seninki hemen hallolacak bir sorun ama benim kızımın kafa şekli çok kötü olduya mafoldumben
yukarı doğru uzadı arkasıda yassılaştı offff

kızlar hiç korkmayın kulak şekli genetikle alakalı

benim ikinci oğlum doğduğunda kulaklarını görünce şok oldum
kulak kepçesinin üst tarafı katlıydı nası anlatıyım bilmiyorum hani kulağımızı tutup aşağı çekeriz ya sanki kulağımızı tıkayacak gibi öylee

Allahım dedim bu nasıl olacak acaba ameliyatmı gerekecek dedim elimle düeltiyordum bırakınca aynı
kıkırdak o şekilde gelişmişti

dr a gittik bişi olmaz düzeli dedi ve bikaç ay içinde normal şekline kavuştu özel bi çabada sarf etmedim

o yumuşacık kulaklar herzaman katlanacak stres yapmayın

canım tesekkur ederım fıkrın ıcın.
denemekte yarar var.yarın bırde bunu alıp deneyeyım.
sımdı uyuyor oglum yatarken penye sapka gıydırdım ıns ıse yarar.

canım haklısın ama hergun bıraz daha cok katlanıyor.
kepce kulak olur dıye endıselenıyorum.sımdıden tedbırını almakta yarar var dıye dusunuyorum
gercı olacagı varsa zaten olurda.denemedım demıyelım.kaydirigubbakcemile

canım benm kuzumda da aynı sorun var hem kulaklarınn uç şekli bozuldu saçbantı kullanıyorumama oda uykusunda düşüyo uyanmasına sebb oluyoo
canm dedigin gibi kafasınn arkası düzleşti ve böle sanki yukaruı dogru uzadıı senn kuzunn cinsiyeti ne benmki kızz

benim oğlum süreki yan yattığı halde hep kıvrık sanırı kepçe olacakmafoldumbenama eşiminde küçükken kepçeymiş kilo alınca yüz genişleyince düzelmiş

canım pekı sac bantını ne zamandan berı kullanıyorsun?faydası oluyormu acaba?

benim oğlum süreki yan yattığı halde hep kıvrık sanırı kepçe olacakmafoldumbenama eşiminde küçükken kepçeymiş kilo alınca yüz genişleyince düzelmiş

canım kulaklarınn uç kısımlarımı kıvrık benmkiin öle umarım dedigin gibidr biraz daha büyyünce gecer
ailede kepçe olsa anlarım ama yok ki mafoldumben

benimkide kız
ama ben çok fena kafaya taktımya

bence kafa şeklide genetik
ama yinede moralimi çok bozuyor

hiç dra sordunmu sen canım

bizim aynı sorunumuz var doğduğunda hep yan yatırdım ozamanlar sorun yoktu ama 2 aylıkkken kalça srunu yüzünden ortez kullanmaya başladık ve mecburen sırt üstü yatıyordu ozaman kafayı sağa sola çevirince kulaklar kırılıyordu şimdi istediği gibi yatıyoor kırılmıyor am akulaklar biraz açık herkes düzelir diyor çünki daha çok ufak ama bende korkmuyo değilim açıkçası

.......................................................................

Son düzenleme:
benim kızım 17. ayının içinde aynı sizler gibi ilk aylarda yan yattığı için kulak kıvrılması oluyodu bende sizler gibi bere taktım saç bandı taktım ama nafile hiç biri fayda olmadı zaten uyuyunca kafasında bişey kalmıyoki şimdi hafif kepçelik var ama ilerde düzelir diyen çok ben artık bişey yapmıyorum her haliyle çok sevimliler buarada ailede kepçe olan hiç kimse yok eğer genetikse ilerde düzelir diye tahmin ediyorum

bende sac bantı takmaya basladım bakalım bızde durum ne olucak.kaydirigubbakcemile

bizde de aynı durum oldu.kızım şimdi 4 aylık.annemin dikkatini çekmiş,bi kulağı hep kıvrılıyomuş,hep düzeltiyoduk uykusunda,ama dönünce yine aynı,saç bandı sonra aklıma geldi,keşke önce yapsaydım,şimdi kızım tek kulak dik kulak çok belli olmuyo ama öle,geçer demiş arkadaşlar inş geçer,kızlarda hiç hoş olmuyo
siz de dikkat edin kızlar aman diyorum

erkek bebeklerde de sorun olur canım.yıne kız bebıslerın sacları kapatır erkeklerın oyle bır sansıda yok.bu arada sac bantını uyurken mı takıyordun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…