Çocuk Hastalıkları yatıs seklı ve kulak kırılması

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
saç bantı takmayı önermiyorum ben arkadaşlar allah korusun farketmezsiniz eliyle falan çeker boğulma riski var bende taktım ilk zamanlar uykusunda bile eşim takma çeker dedi ki çekiyodu bizimki boynuna indiriyodu hep boğulur dedi

benimkide kız
ama ben çok fena kafaya taktımya

bence kafa şeklide genetik
ama yinede moralimi çok bozuyor

hiç dra sordunmu sen canım
bendecanm kafama çok takılıyooo kafaşekli bilmiyom genetk mi hiç birmzde yok öle
dr sormştum bi kere bana o zamn yastksz yatr dedi düzelir o zamn demişiti ama şuan için bişey yok

canm sa bantını ben gündz uykusnda takıyorm gece takmıyrm dedign gibi ne olur ne olmz

bende hergun saç bantı takmaya çalışıyorum ama kızım onu indiriyo hep
ve ben nekadar yan yatırsamda o bi şekilde dönüyor kafasıda uzuyor
inşallah genetiktir kulak yapısı çünkü benim kulaklarım küçük ve nerdeyse hiç açıklık yok gibi
eşiminde öyle sayılır kimileri geçer diyor
ama kayınvalide hanım bunun kulakları büyük kepçe olucak diyip duruyorlar çıldırıyorum

bende gunduzlerı takıyorum.gece ne olu ne olmaz.
gece sac bantı yerıne penye sapka takılabılır ama oda donukce cıkıyor.

kayıbvalıdeler zaten hep bır kusur bulurlar.kaydirigubbakcemile
baskaslerı yok cunku.lülülülülülü

bendecanm kafama çok takılıyooo kafaşekli bilmiyom genetk mi hiç birmzde yok öle
dr sormştum bi kere bana o zamn yastksz yatr dedi düzelir o zamn demişiti ama şuan için bişey yok

genetik diyorum yani bizdede öyle kafa şekli yok ,heralde düzelir zamanla:uhm:
bide bebeşinin resminde kafası yuvarlak gibi ya maşallah düzelmiş sanırım dimi

sonuçta ananem diyoki biz bebeği beşiğe bağlardık emzirirken bile beşikten doğru emzirirlermiş ve beşiğe belerdik diyo yani beşiğe sararlarmış hep sırtüstü yatardı bebekler diyolmaz:

o zaman kafa şekli bozulmazmıymış anlamadımki:sm_confused:
offf herşeyi incelemekten yoruldum valla:umursamaz:

yok kusması ,yok gazı, yok koliği,yok yatış şekli,yok kulağı,yok kafa şekliakannehirakannehir
ne çok düşünüyoruz demi :) bide ben ciddi ciddi pimpirikleniyorum
annem sen daha doğurma diyokaydirigubbakcemile3

bide şuvar ben zaten yastıksız yatırıyorum ya:hulya:

Son düzenleme:
kızlar kafa seklını duzeltmek için her yöne eşit olarak yatırın mesela sureklı sag, sol tarafına yatmasın veya sureklı kafasının arka tarafı uzerıne (yanı yüzü tavana bakacak şekilde) yatmasın ara ara uykuda bıle olsa cevırın kafasını o zamanla duzelır,
kulaklara gelınce aman dıkkat benım kızım kepce oldu bere takamadım taktıgım an cıglık cıglıga aglamaya baslardı,, mutlaka kulakları kıvrılıyor yatarken ve bırınde gorup duzelttıysem dıgerınde goremedım o yuzden bıraz kepcelık var umarım gecer

kafalar boyle olur birkac aydan sonra duzelir hic merak etmeyin.Kulaklar bizimki bir gorseniz resmen ters sekilde yanaklarina yapisiyorlardi,cok korkuyordum uyurken hep bakip duzeltiyordum.Babasinin da baya buyuk kulagi var ve onunkuler gibi olcak diye dusunmustum.Ama simdi cok sukur birsey olmadi.bence erkek kiz fark etmez uyurken sac bandi kulanmaya deneyin.

dün akşam doktorumuza sordum kızlar kulakları yatarken hep öne kırılıyor böylemi kalır
yoksa genetikmidir düzelirmi zamanla dedim
doktorumuzda yapısı neyse o olur her bebekte kırılma olur sonra kendi yapısını bulur dedi

Canım benim oğlumda aynısını yapardı .Bide öyle alıştıkları zaman kulakları kıvrık rahat ediyolar.Sen düzeltsen bile onlar gene kıvırıyo.Ben şapka bere taktıramamıştım istememişti ama yumuşak sıkı olmayan bant takmıştım.Zaten bi süre takınca alışıyo kulak hemen.Bazen gene o şekil yatıyo.Hemen bant takıyorum .İnş seninkide düzelir

umarım doktorun dedıgı sekılde olur.
bende sıkı olmayan sac bantı takıyorum ama gecelerı takmıyorum.
sapka kullanıyordum oda kafasında durmuyor hemen cıkıyor.
sureklı bebegımın kulagını kontrol edıyorum cok rahatsız etmeye basladı bu durum benı.:çok üzgünüm:

bebeklerde en saglikli yatis sekli sirt üstü yatirmaktir kizlar tabi bu ilk zamanlarda ben hep sirt üstü yatirdim oglumu taki 3 aya kadar 4. aydan sonra yan yatirdim ve böyle sorunumuz olmadi hic

kızlar benim de kızışımın kulağı kıvrık ve maalesef babasıyla flasterle tutturalım dedik ama kızışımın kulağını hafif yara ettik onu çıkartmaya çalışırken galiba en iyisi saç bantları .

canım tesekkur ederım fıkrın ıcın.
denemekte yarar var.yarın bırde bunu alıp deneyeyım.
sımdı uyuyor oglum yatarken penye sapka gıydırdım ıns ıse yarar.

canım bant kullanma istersen ..kan alındıktan sonra yapıştırıyorlar ya dr umuz çok beklemesin çıkart hemen diyor...yapışkan madde alerji yapabilir dedi..

canım benim kızımın bu yüzden kulakları kepçe oldu dahada düzelmez böle kaldı yaa çok üzülüyorum zamanında farketseydim böle olmıcaktı yan yatır canım arada ve çok dikkat kulaklarına yatırınca kırılıyosa hemen düzelt yada arada bant kullan

bide benim görümcein oğluda kepçe oluyomuş oda yarabandıyla bantlamış kulağını 2 3 gün dursun düzelir diyo zaten bant kendiliğinden çıkıyo ben yaptım kızıma kızımın kulağı o kadr kepçe olmuşki bu bile işe yaramad bant bile tutmadı yani

kulak srekli kıvrılıyosa kepçe olur bayanlar. benim kızım da hep inatla soluna döndürüyo kafasını. ben de kulagının kıvrıldığını farkedince düzeltiyorum.
çünkü tek kulağı kepçe oluyo yavaş yavaş. :)
teyzesinin de öyle olmuştu.

ya kızlar bizimde hala düzelmedi valla aarada saç bantı takıyoruz ama ne bileyim doktor genetik eger düzgün olcaksa düzelir dedi ama bilmiyorum korktum valla şimdi
bende o yuvarlak bantlardan tkmayı düşündüm ama yok ya acıtır diye korkuyorum saç bantıda sıkı olmayan bant takıyorum

bu konuda tecrübeli bir anne olarak benim kızımında öyleydi kulakları ama ben sürekli elimle düzelttim baktım olmuyor ya saç bandı yada bebek bereleri varya penyelerden onların dar gelenlerinden takıp öyle yatırırdım çok şükür ki düzeldi şimdi normal ama önleminizi alın arkadaşımın bebeğinin kulağı öyle kaldı çünkü şu an kıkırdak hamur gibi ne şekil verirsen kemikleri geliştikçe öyle kalıyor bilginize....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…