Yav He He, Pembe Bizi Açar

NeverOne

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2013
16.262
32.582
598
35
“Bacaklarını topla' çığlığına 'Pembe Metrobüs' çaresi” diyorlar. Bu nasıl aklımıza gelmedi? Hatta tecavüzleri önlemek için kadınlar pembe sokaklardan, erkekler mavi sokaklardan yürüsün!
Son bir haftanın gündem konusu toplu taşıma araçlarında taciz.

Evet, buna taciz denir. Adını açıkça koymak gerek.

Kampanya görseline ve sosyal medyada paylaşılan fotoğraflara uzaktan, göz ucuyla baktığımızda bile bunun taciz olduğunu açıkça görebiliyoruz. Tuğçe Sarıgül’ün daha önce bianet’e söylediği gibi, bu tacizin altında yatanın “erkeklerin kadınları yok sayması, alanları sadece kendilerinin zannetmesi, fiziken fazla alan kaplama isteğinin tamamen iktidar olma arzusuyla alakalı bir durum” olduğunu da biliyoruz.

İstanbul Feminist Kolektif, o kadar yaygın bir sorunu görünür kıldı ki, “Bacaklarını topla, yerimi işgal etme” cümlesini gören her kadın, “İşte budur” dedi, bu konuda yalnız olmadığını anladı ve çıkartmaları nasıl edineceğini düşünmeye başladı.

Ama tahmin edileceği üzere, çözüm yine eşitliği sağlamak yerine ayrımcılıkta aranmaya başladı.

Yeni Şafak, çareyi kadınlarla erkekleri farklı taşıtlara bindirmekte bulmuş. Saadet Partisi’nin 2012’de ortaya attığı dünya saçması “kadınlara özel pembe metrobüs” önerisini hatırlatmış. Hatta bu öneri o kadar kafalarına yatmış ki, haberi “Bacaklarını topla' çığlığına 'Pembe Metrobüs' çaresi” başlığıyla görmüşler.

Evet, ya! Bu nasıl aklımıza gelmedi? Toplu taşımada herkesin birbirine saygı gösterip, insan gibi oturması yerine, kadınlarla erkekleri farklı araçlara bindirelim.

Hatta tecavüzleri önlemek için kadınlar pembe sokaklardan, erkekler mavi sokaklardan yürüsün!

Bu pembe metrobüsler çıkacaksa eğer, erkekler için de V şeklinde koltukları olan mavi metrobüsler de üretilsin ki rahat etsinler.

Kadınlar da hayatlarını taciz öznesi olarak sürdürmeye devam etsinler.

Pembe metrobüs uygulaması da tutmazsa, artık kendi Anarres’imizi bulup oraya gideriz. Anarres’i de “Türk”leştirip adına “Pembe Uydu” deriz mesela.

ÇİÇEK TAHAOĞLU

http://bianet.org/bianet/yasam/155041-yav-he-he-pembe-bizi-acar

Pembe otobüs sonra pembe tren, pembe uçak, okul, mahalle filan çok yaratıcı gerçekten

Bunun geleceigini biliyodum.. erkekleri egitmek yerine kendimizi soyutlayalim daha mantikli tabi..

amannnn kızlar ne otobüsü ne metrobüsü,kırın dizinizi oturun dört duvar arasında,ne uğraştırıp duruyorsunuz adamları çözüm üretmeleri için

Pembe'yi severim ama öyle tek renk pembe yapmaları çok sıradan olur, onun yerine beyaz üzerine ruj, topuklu ayakkabı, parfüm süslemeleri olsa daha güzel olurdu, koltukları renkli ve yumuşak olsun, aynalar ve makyaj malzemelerinin olduğu bir dolap, kaçan ince çoraplara çözüm olarak ince çorap makinesi olabilir, at 1 lirayı al 1 numara ten rengi çorabı otobüs metrobüs kartlarımızında özel olmasını talep ediyorum, ruj şeklinde olabilir ruj kısmı kullanılabilir olsun, rujun arka kısmını okutur metrobüse bineriz, sonra hazır çıkarmışken hooppp tazele ruju yerine otur
Birde lütfen net bağlantısı olsun

Pembe'yle ilgili şarkı bilmiyorum
Onun yerine Mavilim türküsü gelsin herkese

Mavilim Mavişelim
Tenhada Buluşalım Mavilim

Ince giyerim ince pembe yakisir gence...
Bunlara birakirsak evleri pembeye boyar, pembe gormedigimiz yerlerde bayanlarin dolasmasini yasaklarlar.. Olacagina bak..

Birbirimizin haklarına saygılı bireyler olmak yerine ayrıştırmayla çözüme ulaşacaklarını düşünenler bu habere ne derler acaba.

Tahliye oldu, cezaevi arkadaşı tarafından kaçırıldı

07/04/2014 14:10

Denetimli serbestlikle kadın cezaevinden tahliye olan A.B., koğuş arkadaşı E.Ü'nün başına bela oldu. Mahkeme kararıyla, A.B., hoşlandığını söylediği ve tehdit ettiği E.Ü'ye 3 ay süreyle yaklaşamayacak.

İSTANBUL - Bakırköy Kadın Cezaevi’nde koğuş arkadaşlığı yapan E.Ü. (30) ile A.B., farklı tarihlerde denetimli serbestlikle tahliye oldu. A.B. geçtiğimiz ocakta serbest bırakılırken, E.Ü. ise önce Gebze Cezaevi’ne nakledildi, 21 Şubat’ta da tahliye edildi. Eski koğuş arkadaşını cezaevi kapısında 2 kadın arkadaşıyla karşılayan A.B., E.Ü.’yü Gebze’de bir kafeteryaya götürdü. İddiasına göre, E.Ü., takside kendinden geçti. Gözlerini A.B.’nin Kadıköy Rıhtım Caddesi’ndeki evinde açtı ve geceyi burada geçirdi.

‘SENİ YÂR ETMEM’

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, E.Ü. sabah gitmek istediğinde engel olan A.B., “Senden çok hoşlanıyorum. Burada kalacaksın ve benim olacaksın. Seni kimseye yâr etmem” dedi. E.Ü. korktuğu için evden çıkmadı. Ertesi gün annesini aramak isteyince A.B. izin vermedi ve çıkan boğuşmada E.Ü. bıçakla elinden yaralandı. Pansuman yapan A.B. mutfağa gidince evden kaçan E.Ü.’ye hastanede 21 dikiş atıldı. Annesinin evine gitse de, A.B. genç kadını 3 Mart’tan itibaren cep telefonundan mesaj yoluyla tehdit etmeye başladı.

A.B.’nin 2 erkek arkadaşınca 9 Mart’ta Kasımpaşa’da bayıltıldıktan sonra kaçırıldığını ve 14 Mart’ta da tekrar eve bırakıldığını şikâyet dilekçesinde anlatan E.Ü., can güvenliği olmadığı gerekçesiyle A.B.’den şikâyetçi oldu ve koruma talep etti. Mahkeme de A.B.’nin 3 ay süreyle E.Ü.’ye yaklaşmamasına, şiddet tehdidi, hakaret ve aşağılamada bulunmamasına karar verdi.

http://www.sonhaber.in/radikal/lezbiyen-cezaevi-arkadasi-tarafindan-kacirildi-109152

Sudii arabistan da çocuklara tecavüz eden mahlukatlara birşey yapamayıp........acaba kız bebekkeri de burkaya mı soksak gibi bir düşünce tartışılır olmuş memlekette.........

Bunu savunmuyorum ama kendini bilmez erkekler için birşeyler yapılmalı kızlar
Öyle konular okudum ki otobüste kıza sürtünüp boşalan sonra bu nedenle OKB hastası olan kızlar vs vs. Yani bu otobüs vakaları çok kötü.

Cam kenarı,bayan yanı lütfen

Son düzenleme:

Bunun tek çözümü eğitimdir bence. Yasaklamalarla, cezalarla bir yere varamadığımız aşikar. Çocukken erkeklere ve kızlara, okullarda karşı cinse saygı eğitimi verilmeli. Aile olayına hiç girmiyorum, o kadar söylenmesine rağmen ah oğluşum, vah kızım devam ettiği için yeni nesil barı düzgün yetişsin derdindeyiz. Mevcutların düzeleceği yok maalesef.

Evet erkekler için bir şeyler yapılmalı.Bunun için de tecavüz eden,tacizi hayat tarzı haline getirenlerin çok değerli varlıkları kökten kesilmeli.

Ne gerek var o kadar masrafa,kadınlara sokağa çıkma yasağı gelsin olsun bitsin.

Evet dediğim gibi bir şekilde baş edilmeli bu durumla çünkü çok mağdur var

''Ne gerek var o kadar masrafa,kadınlara sokağa çıkma yasağı gelsin olsun bitsin. ''Ama ben bunu ve bu ayrı olma durumunu savunmuyorum ki

Son düzenleme:
''Ne gerek var o kadar masrafa,kadınlara sokağa çıkma yasağı gelsin olsun bitsin. ''Ama ben bunu ve bu ayrı olma durumunu savunmuyorum ki

Cancağızım ben şahsi fikrimi yazdım alttaki cümlede. Üstteki cümlede seni destekledim yani.

Kadını kısıtla erkeğe dokunma ! Oldu paşam.
Erkeklerin cinsellik eğitimi alması gerek bu ülkede.

Ne demek. Hep söylerim hadım yasalaşmalı.

Sadece bu değil yasalarımız neye göre belirleniyor bilmiyorum ama birçok konuda yetersiz.
Nişanlımın ablasının bir belalısı var eve girip çantasına kadar aldı sürekli tehditler yani ya ölecek ya öldüreceksin başka çözum yok.
Bu erkekleri adam edecek sağlam yasalar olmalı.(konu ile alakasız ama yasaları eleştirme açısından belirttim)
Şeylerine sahip çıksınlar yada kökten kazıtak

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…