- 31 Temmuz 2013
- 10.529
- 3.623
- 448
Sadece bu değilyasalarımız neye göre belirleniyor bilmiyorum ama birçok konuda yetersiz.
Nişanlımın ablasının bir belalısı var eve girip çantasına kadar aldı sürekli tehditler yani ya ölecek ya öldüreceksin başka çözum yok.
Bu erkekleri adam edecek sağlam yasalar olmalı.(konu ile alakasız ama yasaları eleştirme açısından belirttim)
Şeylerine sahip çıksınlar yada kökten kazıtak
Hadım çözüm değil ki, zihniyet değişmedikten sonra... Mevcutları hadım ettik diyelim 10 sene sonra aynı zihniyetin ürünü çocuklar büyüdüğünde bu sefer onlar başlayacak.
Hadım çözüm değil ki, zihniyet değişmedikten sonra... Mevcutları hadım ettik diyelim 10 sene sonra aynı zihniyetin ürünü çocuklar büyüdüğünde bu sefer onlar başlayacak.
Valla devam edecek madem.Çünkü bu adamlar başka dilden anlamıyor.Anlatamazsın.Şu an yaptırım yok diye katlanarak artıyor.Ama böyle bir şey olsa çok değerli şeylerini kaybetmeyi göze alamazlar.
En azından bi korku olur bazı dengesizlerde sonuçta her insan vicdan vs vs işte bunlara sahip değil (eğitilse bile)onlar:26:ı da anca ağır cezalar adam eder fikrimce.
Kendimizi karşı cinsten yasalarla, yasaklarla korumaya çalışmak çok kötü değil mi ya, ne zaman ulaşacağız acaba o saygı seviyesine
Ya o ülkeler cinsellikten korkmuyor,çocuklarına anlatıyor,paylaşıyor.Biz de tü kaka.Çocukluktan başlıyor baskı,ergenliğe girince de aç kurt gibi saldırıyorlar önlerine gelene.
ELimde OLsa sizi ErkekLer GörmesiN diye yer ALtından tüneL kazarda, Sizi gideceginiz YerLere OradaN göNderirdiM.... MAHMUD EFENDİ HZ
sırada bu var heralde
CArsaf da kesmiyor yane...Bu efendiler nasil bir toplumda yasiyorlarmis cok merak ettim simdi... Orada erkekler kudurmus kopekler gibi salyalarini akita akita gelen gecen kadinlarin icine mi dusuyorlarmis bakacaz diye, gozleriyle mi soyuyorlarmis, saldiriyorlar miymis, nedir anlamadim...
İşte o yüzden hep diyoruz ya eğitim eğitim diye. Karşı cinsin sadece cinsellik için var olmadığını, cinsiyetlerimizden bağımsız olarak önce insan olduğumuzu ne kadar çok idrak edersek o kadar az yaşanır bu tür olaylar. Ha yine sapkını çıkacaktır ama o da illa ki olacak, cehenneme odun lazım.
CArsaf da kesmiyor yane...Bu efendiler nasil bir toplumda yasiyorlarmis cok merak ettim simdi... Orada erkekler kudurmus kopekler gibi salyalarini akita akita gelen gecen kadinlarin icine mi dusuyorlarmis bakacaz diye, gozleriyle mi soyuyorlarmis, saldiriyorlar miymis, nedir anlamadim...
Bunun tek çözümü eğitimdir bence. Yasaklamalarla, cezalarla bir yere varamadığımız aşikar. Çocukken erkeklere ve kızlara, okullarda karşı cinse saygı eğitimi verilmeli. Aile olayına hiç girmiyorum, o kadar söylenmesine rağmen ah oğluşum, vah kızım devam ettiği için yeni nesil barı düzgün yetişsin derdindeyiz. Mevcutların düzeleceği yok maalesef.
Ağzın bal yesin
Biz erkek çocuklarını yüreklendirip kız çocuklarını pıstırırsak sonra böyle ayrı okul, ayrı otobüs mevzuları çıkar.
Oğlunuz 4-5 yaşındayken bir kız çocuğunu öptüğünde gülüp aslan oğlum çapkın oğlum dersiniz, kızınız öptüğündeyse kıyamet kopar.
Oğlunuzun sünnet fotolarını göğsünüzü gere gere paylaşırsınız, hatta özellikle kesim sırasında foto çektirilir ama kızınıza ayıppppp
Bir arkadaşımın söylediği bir söz çok hoşuma gitti oğluma sünnet düğünü yapmayacağım o erkekliğe adım atıyor diye davul zurna çalıp kızım genç kızlığa adım atınca aman baban duymasın demeyi adaletsiz buluyorum demişti.
Denize gidersiniz oğlunuz anadan üryan, kızınız mayolu
Oğlunuz bacaklarını aça aça oturur gık yok, kızınız oturunca kızarsınız
Kıza ayıp olan erkek çocuğuna da ayıptır.
Dimi ama cağnımm...
Kesmiyor tabi.Çarşafın altında ne cevherler var diye düşünüyor adamlar.
Bence konu örtuye çarşafa falan gelmesin lütfen artık bu konuları irdelemeyelim.
Mahmut efendi çok kıymetli bir tefsircidir ve bizler fitne dönemindeyiz ayak topuklarından hayvanlardan bile tahrik olan erkekler var. Bu açıdan söylenmiş olabilir. İrdelemeyelim çünkü onu sevenler var.
Konuyu dine imana örtuye bir cemaat liderine getirmesek olmaz mı?
Bir sözunu alıp eleştirmeyin bence araştırıp okuyun kitaplarını ayrıca birçok ülke tarafından asrın Müceddidi seçilmiştir mahmut edendi.
Bence konu örtuye çarşafa falan gelmesin lütfen artık bu konuları irdelemeyelim.
Mahmut efendi çok kıymetli bir tefsircidir ve bizler fitne dönemindeyiz ayak topuklarından hayvanlardan bile tahrik olan erkekler var. Bu açıdan söylenmiş olabilir. İrdelemeyelim çünkü onu sevenler var.
Konuyu dine imana örtuye bir cemaat liderine getirmesek olmaz mı?
Bir sözunu alıp eleştirmeyin bence araştırıp okuyun kitaplarını ayrıca birçok ülke tarafından asrın Müceddidi seçilmiştir mahmut edendi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?