Eğitimsiziz Saraylım, kız çocukları ayıp günahla, erkek çocuklarıysa sırt sıvazlanarak büyütülüyor, şimdiki ebeveynlerin bir kısmı bu zihniyeti değiştirmeye çalışsa da hala geçmiş hataların izlerini taşıyoruz, biz dikkat etsekte anneanneler babanneler devreye giriyor, ben iyi bilirim oğlunuz olduğunda özellikle altının açılıp eşe dosta gösterildiği zamanları, kız çocuğunun bezini açmayı bir tarafa bırak uluorta bezini bile değiştiremezsin, erkek çocuk soy devamı diye el bebek yetiştirilir, kız çocuğuysa susturulur.
Oğlunuz ergenliğe girer ilk sorunuz kız arkadaşın var mı aslan oğlum olur, kızınızı da seni erkeklerle görürsem bacaklarını kırarım diye korkuturuz.
Bu konuda yazacak çok şey var aslında da ne zaman ne sözcükler yeter.
Arkadaşlar birlikte alıntılama yapmayı bilmiyorum
Yanlış anlaşılmasın ben kadının kısıtlanmasından bahsetmiyorum demek istediğim erkeklere eğitim verilsin hadleri bildirilsin ama böylesine fitne bir dönemde tercih olarak kadın örtulu de gezebilir.
Yani herkes biliyor ki dünya artık kadın üzerinden dönuyorbuna dur diyemiyoruz.
ben öncelikler erkeklerin kendne çeki düzen vermesinden yanayım görusum budur yanlış anlaşılmasın.
bakın mesela ekşi sözlukte g.te kilitenme diye bir konu var o zaman belki nerdeyse bütün erkeklerin beyninden gecenleri anlatabilmiş olurum.
Tabi bunların hiçbiri kadının kendini kısıtlamak zorunda oladuğu anlamına gelmiyor ama bazı gerçekleri de gözardı edemeyiz
Eğitimsiziz Saraylım, kız çocukları ayıp günahla, erkek çocuklarıysa sırt sıvazlanarak büyütülüyor, şimdiki ebeveynlerin bir kısmı bu zihniyeti değiştirmeye çalışsa da hala geçmiş hataların izlerini taşıyoruz, biz dikkat etsekte anneanneler babanneler devreye giriyor, ben iyi bilirim oğlunuz olduğunda özellikle altının açılıp eşe dosta gösterildiği zamanları, kız çocuğunun bezini açmayı bir tarafa bırak uluorta bezini bile değiştiremezsin, erkek çocuk soy devamı diye el bebek yetiştirilir, kız çocuğuysa susturulur.
Oğlunuz ergenliğe girer ilk sorunuz kız arkadaşın var mı aslan oğlum olur, kızınızı da seni erkeklerle görürsem bacaklarını kırarım diye korkuturuz.
canım alıntı ile cevapla yazan yer varya onun yanındaki virgüllüye basıyosun ok işareti oluyor sonra istediğin başkasına daha basıyosun sonra cevpla diyorsun oluyor
Şimdi akıllı telefonlarla fotoğrafı çekilip gösteriliyor.
Şimdi akıllı telefonlarla fotoğrafı çekilip gösteriliyor.
Teşekkürler
Kıyaslama da yapılıyor mu ?
Bizim bir abla vardı, doğum yapmaya gidince annemde fırlayıp hastaneye gitti, doğumhaneye giriyor, epeycede iri bir erkek bebek dünyaya getiriyor, daha ebeler hemşireler annemle doğum yapan ablanın eşinin yanına gelmeden abla koşa koşa geliyor x aşkım oğlan doğurdum oğlan diyor, bu olay gerçek, şahidi annem, annem şok olmuş resmen, merdivenlerden bir koşmuş ki o ablamız sanırsınız doğumhanede az evvel doğum yapan o değil
Bizim millet için erkek çocuk çok mühim
nasıl bir baskı yemişse artık kadın çocuğu çıkarmış koşmuş
Böyle erkek sevdalıları yüzünden de kızlar kaynanadan çekiyor ya
Kıyaslama da yapılıyor mu ?
benimkinin daha büyük
nasıl bir baskı yemişse artık kadın çocuğu çıkarmış koşmuş
mesela biz çocuk düşünmüyoruz benimki diyorki inş. kardeşlerimden biri erkek yaparda bu derttende kurtuluruz he diyorum soyunuz tükendi aman erkek yapında soyunuz yürüsün
mesela biz çocuk düşünmüyoruz benimki diyorki inş. kardeşlerimden biri erkek yaparda bu derttende kurtuluruz he diyorum soyunuz tükendi aman erkek yapında soyunuz yürüsün
Yok baskı değil, ablanın erkek çocuk aşkı, eşini çok iyi tanıyorum, çok iyi bir adamdır, aksine kız çocuklarını çok sever, herzaman kızını çok seven bir baba oldu
o muhabbeti de hiç anlamayacagım ya soyu nasıl tükenir ki bir insanın
Bende kız doğurursam fırlayıp koşacam
o muhabbeti de hiç anlamayacagım ya soyu nasıl tükenir ki bir insanın
Hayır yani sadrazamız sanki,yürüse ne yürümese ne.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?