Şuan sartlarimiz iyi diye o sartlar hep iyi diye dusunuyorlarBazı insanlar gerçekten çaresizliği hiç yaşamamış, kıza niye kredi çektin diye yüklenmiş. Çekmese okuyamayacaktı belki de. Ben de okuyamazdım, 2 kardeş okuduk. Hiç kimse 4-5 yıl işsiz kalacağını düşünmüyor. En kötü temizlikçilik, amelelik yaparım diyor, bugün o da yok. Bugün salgın olacağını bilebilir miydiniz? Bunu bilmeden birçok esnaf kredi çekti, şimdi iş yok. Arkadaşımın tecrübeli, mühendis abisi iş bulamıyor.
evlenmemiş sigortasız kız çocuklara bağlanan maaşınız mı var? anlayamadımŞuan sartlarimiz iyi diye o sartlar hep iyi diye dusunuyorlar
Ailemin durumu hep boyle degildi lisansta kredi cekmezsem cok zorlanirlardi ama ne olursa olsun mezun olunca ben odeyecegim seni zora sokmayacagim dedi
Kaldi ki bundan 8 sene oncesinden bahsediyoruz durum bu kadar vahim degildi ne ben ne ailem mezun olunca işsiz kalacagimi dusunmedik
O zamanlar icin bolumum cok garanti meslek gozukuyordu, bizim de cahilligimiz oldu tabi 4 senede o kadrolar dolar mi hic dusunmedik
Yuksek lisansa baslarken de ayni sekilde hocalarim umit verdi gel başla aliriz soyle yapariz boyle yapariz
Ben her seye kanmaya musaitim
O kredi de gozume batmadi ailemi 2 sene daha zorlamayim nasil olsa işe girerim yahu yuksek lisans boru mu bu anlayisiyla devam ettim elimde patladi
Hakli haksiz aramiyorum cahillik mi evet cahillik is bulacagina nasil guvendin bu kadar ama yapacak bi sey de yoktu
Odemicem de demiyorum ki iş bulayim zaten ben herkesten her yukumu alicam
Ben canimdan cok sevdigim babamin parasini kabul edemiyorum devletin dunya parasini istemem zaten kac kisinin hakki var ne munasebet devletin parasini yemek
Beni anlattınız. Bazen şu instada vasıfız insanların binlerce lira kazandıklarını duydukça hakkımı helal etmiyorum diyorum. Biz o kadar kendimizi geliştirelim diye yırtınalım illetmkolay yoldan para içinde yüzüyor bize düşen de asgari ücretten hallice onu bile mükafat olarak veriyorlarBen de butun gun bunu tekrarliyorum
Bizi bu hale getirmekte emegi olan her kim varsa bu dunyada bi sey yapamiyorum belki ama obur dunyada iki elim yakalarinda
Asla hakkimi helal etmiyorum biz boyle yasamayi hak etmiyoruz
Zamanında bende yl yaparken başvurmuştum özel bir eğitim kurumuna bana yuvarlak bir cevap verip maille göndermişlerdi. Sonra anladım ki fazla maaş ve fazla prestij isteyeceğim için beni geriçevirmiişler benim gibi yl öğrencileri okldaki dersi bahane edermiş vs. Kusura bakmayın ama özelde öyle olmuyor. Özel iş verici istiyorki çalışan aç susuz ırgat gibi çalışsın mümkünse maaş almasın.Bence umutsuzluğa kapılmayın, büyük şehirde iş bulma olasılığınız daha fazla. Bir de yüksek lisans yapmayı düşünmez misiniz? İİBF mezunları sayıca çok fazla. İlginizi çeken bir alanda uzmanlaşırsanız belki daha iyi olur. Yüksek lisans yapıyorum demek bile görüşmede prestij sağlayabilir.
Amin canım ikimiz için de son olsun inşallahCok uzgunum umarim bu son aglamak istemeniz Olur bundan sonra akan yaşiniz da mutluluktan aksin
Istatistik değil mi . Kpss ye yönetmenizi tavsiye ederimİfsa olmamak icin soyleyemiyorum ama hicbir vasfi olmayan bir universitenin hicbir vasfi olmayan bir bolumunden mezunum. İibf denkligi olan bir bolum diyeyim
Peki ne yapacak bu gençler!Yurtdisi da zoe konu sahibi icin bolumu sebebiyle , dandik bir muhendislik bile okusa is bulurdu yurtdisinda ama isletme vs icin cok zor deneyimsiz kisinin is bulmasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?