Yavas yavas deliriyorum

Bolumunuzu anlayamadim ama Lineer Cebir, Calculus vs agirlikli gorduyseniz programlama ogrenmeniz kolay olabilir. En az 1 programlama dili ogrenin bu surecte derim (Python tavsiye ederim genis kullanim alani sebebiyle).

Kolay gelsin. Umarim her sey yoluna girer en kisa zamanda.

Belki gördün belki görmedin ama şu videoyu izleyince insan yalnız olmadığını anlıyor
Bu arada tegv gibi gönüllü kuruluşlara katılırsan, vakit geçirirsin, yeni insanlarla tanışırsın, senin benim gibi kişiler çok. Engelsiz destek gönüllü ağı platformunun cep telefonu uygulaması var. Görme engellilerin ihtiyaçlarını okuyorsun. Bunlar bir iş değil ama seni meşgul tutar, sorunlardan biraz uzaklaşırsın.

Bu arada N Neredenbaksantutarsizlik , hangi kurum mülakatlarından elendiniz acaba ve neler sordular mülakatta?

Bu arada N Neredenbaksantutarsizlik , hangi kurum mülakatlarından elendiniz acaba ve neler sordular mülakatta?
[/QUOTE]

Maliye ve sgk dan elendim .
Örnekleme ve regresyon ağırlıklı sordular bana . Sgk da mevzuat ve örnekleme yogunlukluydu bana sorulan butun sorulara eksiksiz cevap verdim.
Maliye de çok kısa sürdü 2 3 tane regresyon sorusu bir de yanlış hatırlamıyorsam çok değişkenli sorusu bi de hukuktan bir soru soruldu. Coguna dgoru cevap versim

Kendimi gördüm sanki 25 yaş, dönülmeyen başvurular, evliliği ne zaman belli olmayan bir ilişki...
1 yıldır işsizim, Maliye mezunuyum. Ya kpss yada daha iyi bölüm okuyasaydın diyorlar sanki ülkede tek ihtiyaç meslek grupları tıp, hukuk vs. gibi. Muhasebe okudum küçük esnafın bile ihtiyacı var muhasebeciye ama iş yok. Mağazada da çalıştım tek yaptığı yıpratmak. Hala iş arıyorum bir yandan umutsuzca kpss.

Ben öğrenciyken part-time çalışıyordum organizasyon ajansiyla
Küçük şehirde okudum ama küçük büyük bütün şehirlerde var. Aslında toplum baskısı olmasa çok mutluydum:)
Öğrenciyken palyaço olur yüz boyardim, lunapark açılışı duyurusu için insanlara jeton dagitirdim, düğünlerde yer gösterir, ilçe kuruluş yıldönümlerinde bir köy dolusu cocukla Elele tutuşur, devasa bir çember oluşturur oyun oynardim.
Kazandığım parayla da şehir şehir gezerdim. Pek çok üni ogrencisi kafede-magazada çalışır ama bu tarz işlerde hem daha az zaman harcarsin, istediğin zaman gidersin hem de gunluk alacağın ücret daha fazla olur. Ve her şehrin organizasyon ajansı vardır. En basitinden her şehirde piremses kizlar organizasyonlu kına gecesi ister, o organizasyonda görev almak için birine ihtiyaç duyulur. Ya da her şehirde şirketler çalışanlari bir otelde toplar yemek,eğitim falan verirler. Bu organizasyon için birine ihtiyaç vardir... Şu an korona var ,organizasyon yapmazlar çok ama bahar ayındayız. En aktif ayları normalde. Bence birkaç ajansa gitsen bir sey kaybetmezsin. Ayda 5 gün gitsen bile 300-500 kazanırsın, hiç yoktan harçlığın çıkmış olur ...
Onun dışında iskur'un işbaşı eğitim programları var. Hem kurs aliyorsun hem sana yetmiş TL ödeme yapıyorlar günlük. Hem de bitince 3 tane iş oneriyorlar,sskni ilk yıl onlar ödüyor. Benim arkadaşım atanana kadar bu kurs ile bulduğu grafikerlik işlerinde çalışmıştı...
Onun dışında ne önerilir ki? Allah yardımcın olsun.
Umarım gönlüne göre bir işe başlarsın bir an önce.

sizin için dua edicem konunuz beni çok etkiledi. bende yeni mezun sayılırım. şimdiden aşırı stres yaptım sizi düşünemiyorum bile. ama lütfen kafanızı meşgul edecek şeyler yapın stresinizi bir şekilde atın. bi de ben sizin yerinizde olsam radikal değişiklikler yapardım. büyük başka bir şehire gitmek gibi mesela. hem size iyi gelir hem de büyük şehir iş anlamında illa çok farklı oluyor. en azından öğrecilerin yaptığı küçük işlere bile girebilirsiniz. az da olsa alırsınız bişeyler. ama lütfen oturup beklemeyin bişeyler yapın kendinizi geliştirin. mutlaka alacaksınız karşılığını

halinizi cok iyi anliyorum. issizligi ben de cok iyi bilirim, o hissi kimse bisey demese de sanki herkes size sen basarisizsin sen ise yaramazsin diyormus gibi gelir. lutfen sakin olun cunku bunu herkes yasiyor.

staj yaptigim bi patronum demisti ki “sakin ol ben calismak isteyip is bulamamis yasli birini hic gormedim”. bundan 1 ay sonra da ben is buldum. siz de sakin olun.

su an soyledigim cok anlamsiz gelebilir ama ben de sizin gibi umutsuzca sacma sapan yerlere basvuru yaptigim donemde en dandik yerler bile donmuyordu inanamiyodum artik yani burasi da mi oha diyodum. sonra saldim. rahatladim. tezimi yazdim. bakariz moduna gectim. ve asil calismak istedigim alani buldum ve o kapi bana cok kolay acildi. demek istedigim su ki sizin olmayan bir kapiyi zorluyor olabilirsiniz su anda. biraz sakinleyin ve ne yapmak istediginizi bulun. cok sukur aileniz arkanizdaymis, acele edip hata yapmayin. sizin girmeniz gereken kapi acilacaktir zaten.

su anda panikli oldugunuz icin dogru dusunemiyorsunuz, ne istediginizi olcup bicmiyorsunuz ve dogru tercihler yapmiyorsunuz. bunun cok dogal bir dongu oldugunu unutmayin, rahatlayin ve kendinize odaklanin. umarim hersey yoluna girer.

Canım bu kadar takma ya en azından ailen iyi durumda ya durumunda kötü olsaydı seni anlıyorum ama bide bu süreçte bulmaman çok normal az akışına bırak rahatlat kendini kim iş arayıpta ciddi ciddi işsiz kalmış boşa sıkıyorsun kendini

Bide bi arkadaş banka yazmış evet bankalara başvursan bi tanıdığım bankaya girdi 3 sene falan oldu gayet iyi de para kazanıyor oda üni mezunu sen muhtemelen tez falan ondan daha iyi durumdasın

Avukat bürolarının ilanlarına baktınız mı hiç? Özellikle büyük şehirlerde avukat bürolarında sekreter/takip elemanı arayışı oluyor genelde. Hangi bölümden mezunsunuz bilmiyorum ancak anladığım kadarıyla finans/muhasebe ile alakalı. Avukatlık bürosunda takip elemanı/sekreter olarak çalışarak hem sadece masa işi yapmış olmazsınız, ofise giren çıkan paranın hesabını da yaparsınız, hem de adliyelere de giderek bir nevi sosyal ortama da girmiş olursunuz.

Bir de istanbul üniversitesi, anadolu üniversitesi gibi önemli üniversitelerin açık öğretim bölümleri açılıyor. Bir bakın isterseniz belki uzun vadede istediğiniz bir bölümden de diplomanız olur.

Biz ne yapalım, okullar aylardır kapalı, ne zaman açılır, açılana kadar ne yaparız?
Hepsi bir muamma..

tavsannn sana ve senin durumundaki kızlara bi önerim var.
Tırnak uzmanlığı, adı tam olarak böyle mi bilmiyorum ama inanılmaz popüler su an hem de İstanbul’da 1.500a sertifika alıyorsun. İlk biryere girip biraz tecrübe kastıktan sonra kendi yerini açarsın. Bir çift ele 200 liradan kapı açıyorlar, emin ol ölümsüz bir meslek ve daha da yükselişe geçecek

Bir arkadaş Python demiş. Katılıyorum. Tanıdığım bir çok insan, lisansı biyolojiden, sosyal bilimlere IT işlerine girmiş durumda. Bu aralar mesela herkes Amazon Web Services training sertifikası alıyor. Gerçi Türkiye’de buna da tanıdık mı gerekir bilemiyorum. Allah kolaylık versin.

Yuksek lisans borcum ertelendi suan lisans borcumun 1. Senesi falan bitmek uzere. İş bulsam da artik kendi borcumu kendim odesem diye bekliyorum her daldan ayri yük oluyorum
Asgari ücret yeter diyorsan kendin bölümünden başka işlere mesleklere belki bulursun, kötü de olsa kendi mesleginde iş bulana kadar idare edersin..

Köpek gezdirme veya hasta bakıcılığı gibi seçenekleri düşünebilir misiniz? Bı vakitler köpek gezdirmeye ilgili bı mobil app bulmuştum,üyelik yapıyorsunuz konumunuza göre köpek veriyorlar elinize. işi buyutmusler.

Ahh ahh iş herkesin kanayan yarası bende iş aradığım zamanlar gitmediğim yer kalmadı ama çok şükür benim ihtiyaçtan değil kendimi geliştireyim tecrübem var diyeyim evde boş bol oturmayayım diye . Her gittiğim dershane deneyim ? dedi . Hatta bir dershanenin kapısında bekleyen adam senden çok var deyip müdürle bile görüşmedi ( lan asıl senden çok var K... sen kimsin kapıda gerizekalı bir bekçi demek geldi içimden ama diyemedim )
İşkura gittim kamu mu özel mi iş istersiniz dedi tabi ki kamu dedim listeden yer seç diyor meğer hastanelerde okullarda hademelik. Doğa kolejine başvurmuştum aylar sonra aradı o da broşür dağıttırmak içinmiş ben neye başvurdum adam ne için arıyor

Selam. Merak etmeyin ben de aynı süreçten geçiyorum, egzamam bir türlü geçmedi. Ülkede iş var da iş verenler sorun. Ücretsiz çalıştırıp istedikleri gibi kullanıyorlar insanları. Çalışan hakkı diye bir şey bırakmadılar. Kurumsal yerler bile güvenilir değil, kaldı ki küçük yerlerden doğru düzgün bir iş bulabilelim. Ülkede doğru düzgün bir şey işlemiyor. İnsanlar öyle bir duruma gelmiş ki işe girince de çalışanlarla uğraşıyorsunuz. Bu toplumda yaşamak başlı başına bir stres kaynağı zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…