yavas yavas intihara dogru...

Arkadaş sayıyla mi veryorlar boyle yorum yapanları anlamıyorum ki. DiyoruDiyorum ki ateistim bana kuran ac inanmadigin için boyle diyorsunuz. Ben doğuştan ateist olmadım inancım son zamanlarda sarsılmaya başladı ve yazıyı iyi okursaniz çocukluğumdan beri bu aile sorunlarini yaşıyorum ben. Dini inançla ilgili değil. Ki peşin peşin soyleyim bütün anlattiklarima rağmen esas sorun sende dediginiz için sizi kınıyorum ve yorum istemiyorum sizden teşekkürler

Ben zaten öyle faaliyetler içinde bulundum inanılmaz güzel bir duygu ama ailem maalesef ucunda para olmayan bir faaliyete girmemi istemez bu hep boyle oldu bir kedi yavrusuna yardim etsem bile bos bos işlerle uğraşma kendini kurtar mesleğini eline al sonra başkalarını düşün diyecek kadar benciller. Korkuyorum bir gün bu hastalıklı fikirleri bana da empoze edecekler mi diye

O hastalıklı fikirlerin farkındaysanız size empoze edemezler zaten. Anladığım kadarıyla şu an en büyük sıkıntınız iş. İş sorununu çözerseniz ve ekonomik özgürlüğünüzü elinize alırsanız sizin üzerinizde hak iddia edemezler. Siz gene de o boş işlerle uğraşmaya devam edin bu arada. :)

Tesekkur ediyorum tavsiyen için :)

Hangi şehirdesiniz? Ne mezunusunuz? Belki buradan birileri görüp size destek çıkmak isteyebilir iş anlamında?

Bunun yanı sıra, bazı insanlar şanslı doğar, bazıları şanssız. Ama inanın, beterin beteri var. Siz gençsiniz, sorunlarınızın bilincinde olduğunuza göre aklı başındasınız ve en önemlisi de sağlıklısınız. Hayat insana her gün yeni bir kapı açar, yeter ki siz uyanmak isteyin. Şebnem Ferah'ın bir şarkısı vardı ; "Hergün güneş doğar yeter ki açık olsun perdeler..." Perdelerinizi hiç kapatmamanız dileğiyle...

Ateist im derken? Bence değilsin. Ateist bir kişi ölümden korkuyorum demez. Nasıl olsa boş hayat. İnançsızlık. Hiçbir tanrının var olduğuna inanmama. Belkide üzerindeki huzursuzluk bu yüzdendir. Biraz dinine bağlılık göstersen belki sıkıntılar karşısında kolay yılmazsın. Kimseden göremediğin manevî değeri Allah'tan bul. Ondan medet um. Dua oku zorluklara ve sıkıntıya karşı bir duvar örmüşsün hissi yaratır içinde. Sana kolaylık ve güç sağlar. İşe buradan başla. İsyan etmeyi değil şükretmeyi öğren. Psikolojini anlıyorum desem uygun olur inan. Bende çok katı sert hatta ruhsuz biriyim. Psikolojik açıdan çok badireler atlattığıma inanıyorum kendi açımdan. Ama inancımı hiç kaybetmedim...

Bence huzura allaha inanmak ve onun yolundan gitmekle baslarsan mutlu olabilirsin herkesin kendi tercihi ama once kendini bulmalisin

Acıkcası kimsenin hayatıda öyle dört dörtlük değil. Aslında problemlerin cogu insanında muzdarip oldugu konular ama sanırım sen cok hassassın ve durumu dahada icsellestirmişsin. Ailede olan olayları bilemem tabi ama evlat ayrımı yapan cok aile var bariz tanık olduklarım hatta kendi diliyle söyleyenleri duydum. Benim kuzenimi annesi 5 aylıkken terketti suan 26 yasında annesi farklı bi hayat kurdu hic yüzünü bile görmedi. Yürüme mesafesiyle 15 dk uzakta oturuyor.Babası desen sahip çıkamadı hala sömürüyor cocugu. Bu sadece bir örnek daha Kötüleri var. Iş meselesine gelince, istediğin yer olana kadar geçici bi işte çalışabilirsin. Her işin zorluğu var, arkadasım wc temizliyordu okulunun masrafını Ödemek icin emin ol oda memnun değildi. Hem evden uzak kalmıs olursun hemde para biriktirirsin

Yaşamak için bir aileye sahip olmak zorunda değilsin, o zaman yetiştirme yurdundakiler ne yapsın? Sende kendi aileni daha güzel kurarsın. Bu yazdıklarını 70 yaşında biri dese bu zaman kadar ugrasmış herşeyi denemiş hayat yüzüne gülmemiş derim. İnsan her yolu denemeden neden ölmek isterki? Madem ölmek isteyecek kadar kaybedecek bir şeyin yok, şehir değiştir, başka meslek dene, sen yeni insanlarla tanış, kanserli çocuklara git ziyaret et oyun oyna, barınağa git hayvanları besle bi yerinden tut hayatı. Seni hayata bağlayacak şeyi bilemezsin. hayatın sana neler getireceğini bilemezsin en güzel anların geldiğinde ölmemek için dua edersin. Eğer hayatın kötü gidiyorsa nokta değil virgül koyma çalış... İnsanlar ailesini depremde kaybediyor, savaştan kaçıyor, bin tane hastalıktan geçiyor da yaşamak için sebep buluyor. Rabbim seni bu hayata getirdiyse mutlaka bir sebebi vardır...

Son olarak inancını tartışmak bana veya baskasına düşmez, zira benim inancıma göre dinde zorlama yoktur. Sana anca sunu tavsiye edebilirim, ne kadar kötü durumda olursan ol inancını kaybetmeden yasamayı öğrendiğin zaman inan bana herşeyin yavas yavas yoluna girdiğini göreceksin. Belki cok sey yasadın burda ili satırla biz neler hissettiğini bilemeyiz, belki bu inançsızlığa seni yaşadıkların itti bilemem. Sadece inanc insanı kuvvetlendirir. Bunun İslam'la Hristiyanlıkla falan alakası yok sadece inanc. Herseyin daha iyi olacağına inanc. Pozitif düşünmeye cabalarsan herseyin yoluna girdiğini göreceksin, bu bugünden yarına olacak bisey değil sabret ve inan

Ah ya bu aileler nasil bu kadar gaddar vurdumduymaz oluyorlar? Canim ölmek çözüm olsaydı dünyada insan kalmazdı, dünya dert tasa dünyası. Napican bi sekilde tutunucan hayata ki sabrin sonu selamettir. Ben inaniyorum senin basaracagina. Diren yasamaktan vazgecme. Yurt bul apartlar var. Oncelikle ufak da olsa bi ise gir biraz sabret para biriktir ev olmasa bile ogrencilerin kaldigi mekanlardan kalacak bir yer ayarla. Ya da evlen diycem ama bu da bi cozum degil dogru insani bu psikolojiyle bulman zor. Ama sevmedigin insanlarla hayat cekilmez bir hal alir. Aileni kaybetmekten korkmuyorsan cesaretin varsa ac kanatlarini kendi kanatlarinla uc. Umarim her sey cok guzel olur sevgilerle

canım benim. öncelikle kpss denen illetle uğraşma da kendine bir iş bul çalış düzenini kur sonra hem çalışıp hem hazırlanırsın istersen. nasıl olur?
bak anlattıklarından benim bile içim fena oldu ama inan yeniden başlayabilirsin her şeye.
öncelikle bir iş bul özellikle bu çok bilindik iş bulma sitelerine kayıt ol. oradan bak.
bakarsın ki karşına harika insanlar çıkar. insanlarla tanışırsın ilerde kendi aileni kurarsın. sevdiklerin olur.
canını çok sıkma. yeniden başla ve hayata meydan oku.
bunu yapabilecek gücü kendinde zamanla daha çok bulursun eğer istersen.
sonra bir gün bi bakarsın her şey değişmiş.
çünkü bazı konularda başıma geldi bu, hiç değilmez olamaz, imkansız diyordum. ve değişti çok şükür.
aşılmaz denen sorunlar da aşılabilir, mazide kalabilir.
buna inanmalısın.
ayrıca kontrollü ol güçlü dimdik ol ve aklından deli deli eylemler geçirme.

kendine bir yol çizmeye bak, o zaman değişecek her şey.
kpss ile uğraşma şimdi çok zaman alıyor ayrıca çok sakin bir ortam gerektirmesinin yanı sıra artık çok fazla torpil dönüyor.
özelde iş bak. 1-2-3...-50 tane işe bakarsın görüşmeye gidersin ama biri olur. sonra çevren bakış açın değişir. kendi yaşam alanın olmalı her şeyden önce.

ayrıca her gün çık yürüyüş yap. kendinle ilgilen. iş bulunca da ki inşallah bulursun, kafanı dağıtacak şeyler yapmaya devam edersin. şimdilik çık doğaya spora başla. kendini şımartmaya ihtiyacın var. zamana bırakmalısın gerisini de.

Ailelerimizi biz seçmeyiz. Hiç bir aile de mükemmel değildir, çevrenize biraz dikkatli bakarsanız görebilirsiniz. Aile önemlidir ama o yükleri taşımamayı başarabilir, kendi ailenizi (dostlarınızdan ve eğer istiyorsanız kendi ailenizden) kurabilirsiniz vs vs. Hayat sizin, tercih sizin olacak o noktaya geldiğinizde. Sabredin, emek sarf edin, pes etmeyin.
Ama biraz daha mı mücadeleci olmalısınız acaba? Anneniz de belki böyle bir şeyler kastediyordur? Benim annem de sert konuşur öyle durumlarda, biraz da beni hırslandırmak için vs.

Yanlış anlamayın ya da anlayın farketmez...
Fazla dramatize etmemişsiniz hayatınızı?
Siz çevrenizdeki hatta bu evrendeki her insanı 'ay nasıl güzel , musmutlu yaşıyorlar' diye mi düşünüyorsunuz?
Ailenizde sevgi ve değer görmemişsiniz, dostlarınız kazık atmış ve atanamamışsınız.
Sevgi arayışınız da bu zamana kadar boş çıkmış, eee arkadaşım?
Şuan sorsam bu forumda bile sizin gibi yüzlerce parmak kalkar ayağa 'ben de ben de' diye.
Dünyada ne kötülükler, ne travmatik durumlara maruz kalan insanlar var, siz kendinizi biricik mi sandınız?

Adı üzerinde, hayat bu.
Kimse açmıyor size kollarını, hiçbir şey önünüze serilmiyor.
Tırnaklarınızla kazıya kazıya sevgi, makam, mevki biriktiriyorsunuz.
Gün geliyor, hepsi bir kişi sebebiyle başınıza da yıkılabiliyor.
Peki sonuç?
Yeniden yapıyorsunuz, bu kadar basit.
Madem inancınız da yok, bir yere gideceğinize yani cennet kavramına da inanmıyorsunuz.
Yaşamı sonlandırınca ne olacak, hiçlik ve hissizlik!
Bu mu daha mutlu edecek sizi?
Ya bir bıraksanız kendinize acımayı ve diğer herkesi kendinizden üstün görmeyi...
Neler neler başaracaksınız da haberiniz yok.
Görebiliyor, yürüyebiliyor olmak ne büyük özgürlük ne büyük bir mutluluk kaynağıdır hayatta.
Fakat elinizdekileri yitirmediğiniz için hep sizde olmayana dikmişsiniz gözünüzü.
Fazla şımarık buldum sizi...
Bebekliğinden beri zulüm, işkence gören, istismara uğrayan, bırakın okutulmayı yaşamasının tek sebebi bile 'şiddet ve işkence' eğlencesine çevrilen nice insan var koca evrende...
Onlar dururken sizin sızlanmaya hiç mi hiç hakkınız yok.
Kendinize acımayı biran önce bırakırsanız, bu saçma mağdur insan rolünüzden sıyrılıp, hayata dahil olabilirsiniz...

Son düzenleme:

Ayakta alkışlıyorum tek kelimeyle!!!!!!!!!!! Her bir satırına her bir harfine kadar katıldım söylediklerinize.Zaten en yakınından bile sevgi görmeyen insanın,elden sevgi bekleyip olmadığındada hüsrana uğraması kadar saçma bişey daha bilmiyorum şu yeryüzünde.Oda ayrı bir konu.Ama çok yorum yapmicam.Sadece SİZE KATILIYORUM.Net.

Varya anlam veremiyorum boyle insanlara bi sizmi yasiyosunuz boyle seyler. Hemen ateist olun bi dert olunca. Huzurdan kacip huzur bulacaginimi falanmi saniyosun.tabi intihari dusunursun hayatta bi amacin yok yani. Kusura bakma sert tepki oldu ama okudugmda cok snir oldum. Dunya hayatini mahfedysun ahiret hayatinida mahfet. İlla bu sorunlar oldu diye Allaha inanci yitirmekmi gerek. Oh kac kolaya anasini satayim. Bi tane mutlu ateist gormedim ben valla. Demekki tercih ettigin secenek yanliski intihari dusunysn. Bende universte mezunuyum ama firiinda calisiyorum gnluk 30 lira aliyorm .gocunuyomuyum tabiki hayir ama en azndan kpssyi kazanmasamda calisiyrm elim ayagim tutuyo sonucta. Kendi ayaklarinin ustunde durmadign icin ozguvenin yok.firinda calistigim halde bendeki ozguven patronda yokttur valla istedgmi aliyorum para briktrym aileme yuk olmuyrm en azndan. Ben pek uzulemedim acikcssi haline. Kendi kendine yapiyosun...

Rabbim kanser oldugu halde yasamaya calısan hayata tutunan o illet hastalıkla herseye ragmen mucadele eden binlerce insan var onlar yerineçintihar edip olmek isteyenler gitse önce tovbe Yarabbim işine karısmak degl sadece ölmek isteyenler var yani bide ölmemek için o agır kemoterapiye katlananlar yaslanıp olmek ıstıyorum hatta keske dunyaya kazık cakabılsem ve hıc anlamıyorum olmek isteyenleri yokmu sorunum oooooo dag gıbı ama olsun herseye ragmen yasamak cok guzel

Ka- ti- li-yo- rum!.
Konu sahibi destek vermeyenler otomatik olarak kostektir diye dusunuyor.
Biz sana ' hayata baska bi acidan bak' demek istiyoruz.
Bunu anlasan aslinda, burdaki cogu ogut ve kendimizce yaptigimz tavsiyelerle baya bi ileriye gidebilirsin. Ben seni tanimam etmem, dolasiliyla tanimadigim birini belaya surmek isteyecek kadr cni degilim ben sahsen. Senle alip veremedigim yok.
Bi ihtimal bi hemcinsim daha hayata tutunur ve mutlu olur belki diye su saatte burya bunlari yaziyorum.
Ve seneler sonra ' iyiki ölmemisim' diyecegine eminimki burda bu cabayi gosteriyorum.

Umuyorumki hersey duzelir hayatinda.
Sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…