Bunu yapayım bu hafta kesinn.Kabakları minik minik küp küp dogra, soğanı z.yaginda kavur, salça koy,sonra kabakları ekle, ağzını kapatıp kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pisir, kabak önce suyunu salacak.kabak yumuşayınca aç kapağını içinde hiç su kalmasın buharlassin, sonra 2 yumurta kır iyice karıştır,varsa dereotu yoksa bol kuru nane ve biraz karabiber koy, özellikle sogukken nefis oluyor yoğurt ile.cok sık yaparım canım.diyet için de çok ideal,istersen 1 tencere ye
En son canım, kabak iyice yumuşayıp suyunu çektikten sonraO kabak tarifinde yumurtayı en son mu kıracağım kabak piştikten sonra
Dene ,çok beğeneceksin canimBunu yapayım bu hafta kesinn.
yarına kerevizim var severek yiyeceğimi sanmıyorum.
brokoli karnabaharda bitmedi henüz.
ama bu tarif enfes gözüküyor. yapmalıyım bunu mutlaka.
evet 1 ltlik canım ama içine bişey koymadım daha öncekilere nohut tonbalığı falan eklemiştim ama bu sefer sade getirdimkavanoz 1 lt lik mi iyice bastırarak koysaydın az olmasın öğünün canım
salata acıktırmasın seni.
yanında ayran yoğurt al.
salatanda peynir, tavuk parçası veya bir parça yemek olsun.
yani ne yemeği var mesela akşam salatana ondan ekle.
abuk sabuk bir şey gelmesin aklına.
hem salata tatlanır hem tok olursun canım.
sadece salata olmaz
Dene canım kabak gibi olmuyor tadı, eminim çok beğenip teşekkür edeceksinizKabağı bende yapıcam çok merak ettim normalde kabak yemem ama dün belki diyetteyim diye yerim amaçlı 3 tane kabak aldım :)
Yoğurt ve ceviz koyuyordu annem sanırım,ben kereviz hiç yememya bir de kerevizi rendeleyip limonlayıp saklama kabına koydum buzdolabında.
sarımsaklı yoğurtla müthiş olur yani yenebilir hale gelir, ama sarımsak yersem olmaz şirkette.
nasıl tadlandırabilirim?
lor peyniri al kaşıkla ye salatanı, evdeki eşine yaptığın yemekten ekle 2 kaşık ama fazla değilevet 1 ltlik canım ama içine bişey koymadım daha öncekilere nohut tonbalığı falan eklemiştim ama bu sefer sade getirdim
diğer kavanozlara mutlaka bişey eklerim böyle biraz yavan geldi çünkü diğerleri daha lezzetli gelmişti
ben çok uğraştım yemeye kerevizi,Yoğurt ve ceviz koyuyordu annem sanırım,ben kereviz hiç yemem
Ayy eşime yemek yapmıyorum kilor peyniri al kaşıkla ye salatanı, evdeki eşine yaptığın yemekten ekle 2 kaşık ama fazla değil
Tarifler iştahımı açtı resmen :)Bi de patlıcanı kozleyip süzme yoğurt ile karıştırıp üstüne z.yaginda biraz pul biber yakıp dökün , o da iş yeri için supper ve lezzetli bi alternatif
evet patlıcan deliii güzel olur, buzlukta közlenmişim var ama rakılık onlar. saklıyommm 2 ay sonrayaBi de patlıcanı kozleyip süzme yoğurt ile karıştırıp üstüne z.yaginda biraz pul biber yakıp dökün , o da iş yeri için supper ve lezzetli bi alternatif
Bunlar çok hafif yemekler, sadece salata ile kilo verirsen dayanma gücün olmaz, sonra daha çok kilo alırsın...Tarifler iştahımı açtı resmen :)
Ben de yazdan kozler atarım buzluga, rakı sofraları içinevet patlıcan deliii güzel olur, buzlukta közlenmişim var ama rakılık onlar. saklıyommm 2 ay sonraya
patlıcan tadı yok henüz pazardakilerde.
Deme öyle deme daha çok kilo almamalıyımBunlar çok hafif yemekler, sadece salata ile kilo verirsen dayanma gücün olmaz, sonra daha çok kilo alırsın...
Artmaz sanırım tatlım,hiç bilmiyorum ki ömrümde yemedim bamyaBu arada bir şey daha bamya,
kalorisi vs nasıl bu arkadaşın, mesela havuç gibi pişince artıyor mu?
sormuş olailirim belki bu soruyu.
Dolapta var çünkü hafta sonu pişireceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?