Tamam canımYogurt ve sut ic aksam
Canim yagmurda islandigin zaman ispirto veya kolonyagi ile sirtini sil.
ben cocukken gencken cok islanirdim
ve babam eger boyle yaparsak usutmessiniz derdi
Canım ben krdenizliyim ve bilirsin deli yağmur yağar,Aaa ilk defa duyuyorum :)
Tost evet ama gün içinde az yemişsin kuzummSabah,
1 dilim buğday ekmeği biraz peynir 4 zeytin
Öğlen,
Yulaflı poğaçalarımdan 2 tane, ayran
Akşam,
Çavdar ekmeğinden peynirli tost ve yoğurt
5 km yürüdüm eve gelip yaklaşık 2 saat temizlik yaptım bi dünya çamaşır katladım. Sonra markete gittik. Yemek yapmaya halim yoktu tost yaptm oda tost makinasına girince ekmekler ince olunca iyice incecik oldu :)
Bir daha ki sefere bende deneyeceğimCanım ben krdenizliyim ve bilirsin deli yağmur yağar,
çocuklk dönemimde özellikle hatırlarım, fındık toplama zzamanı yazın eve girene kadar ıslanırdı babamlar ve hemen ispirto sürerlerdi.
bu sırt ağrılarına vs de iyi gelir kuzumm
Batırık nedir canım?Akşam yemeği için annemle batırık yaptık. O sulusundan yedi bende kurusundan. Salçamız tuzlu diye hiç ekstradan tuz eklememiştik. Yinede o kadar tuzlu olmuş ki 3 kaşık anca yedim. Yanındada 2 bardak ayran içtim.Bir dahaki sefere karıştırarak kullanacağız
Kısırın tahinli olanı. İçine kavrulmuş tahin ekleniyor ve o şekilde yoğuruluyor. Sonra içine su eklenip o şekilde yeniyor. İsteyen kuru isteyen sulu şekilde yiyor. HAtta yazın buzlu su ile yapılıyor. Birde haşlanmış lahana atılıyor içine isteğe bağlıBatırık nedir canım?
tam anlamadım amaKısırın tahinli olanı. İçine kavrulmuş tahin ekleniyor ve o şekilde yoğuruluyor. Sonra içine su eklenip o şekilde yeniyor. İsteyen kuru isteyen sulu şekilde yiyor. HAtta yazın buzlu su ile yapılıyor. Birde haşlanmış lahana atılıyor içine isteğe bağlıEki Görüntüle 1975916
ben sulu olarak sevmedim ama kurusunu bu sene yemeye başladım. Gerçi ben tahin sevmiyorum. O yüzden tadı bir garip geliyor
Bende sana anlatırken fark ettimki ben tarif özürlüyüm :) Kimseye ne yemek ne de yol tarif edebiliyorum :)tam anlamadım ama
sulu kısır gibi herhalde
hangi yörenin yemeği bu canımm
duymadığım bir yemek sanırım,Bende sana anlatırken fark ettimki ben tarif özürlüyüm :) Kimseye ne yemek ne de yol tarif edebiliyorum :)
Adana, mersin, hatay taraflarında yapılıyor.
Duymuşsundur yaa... Ama ben anlatamamışımdır. Ama bildiğin tahinli kısır yani. Sadece içine buzlu su döküp çorba gibi yiyorsunduymadığım bir yemek sanırım,
yani tarifinden anladığım kadarı ile
Çorba ve günkurusu kayısı hani siysh olan ondan sabahları aç karna ye 2 tane üzerine sıcak su iç iyi gelir hem gün iöinde yakarsın canım akşamları çorba içmeye gayret etMoralim iki haneliye düşemedim diye bozuldu ama 500 gram 500 gramdır diyerekte sevindim biraz şimdi toplamda 3.1 kilo vermiş oldum bu bile güzel :)
Evet sıvı tüketmem lazım yada bağırsakları ne çalıştırıyorsa ondan tüketmem lazım canım
Güzelbi ıspanak yemegi yapabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?