Yaz yaklaşıyor, hadi hızlıca kilo verelim.İsteyen takılsın pesime

Bir ayda en fazla kaç kilo verdin???

• Ankete Katılan
    189
Sagol canim iyim sen nasilsin minnik mercimek nasldi kiz bende ara sira gelyorum islerim nedeniyle gelendede seni gormeyince merak etsim canim hadi opd.kendine iyi bak

afiyet olsun canım. dizin için doktora gideceksin dimi

1 2 ay yetecek kurabiye tarifini bende istiyorum kuzummm

TARÇINLI KURABİYE
  • 250 gr margarin
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz(isteğe bağlı)
Margarini erit, ocaktan al. Toz şeker ekle. Şeker eriyinceye kadar karıştır. Un, kabartma tozu, tarçın ve ceviziekleyip yoğur. Hamura şekil verip, yağlanmış tepsiye diz. 140 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişir.

KANDİL SİMİDİ

• yarım paket margarin(125 gr)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 tane yumurta(akları üzeri için kullanılacak)
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 bardak su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu
Üzeri için: Yumurta akı, bolca susam

Bütün malzemeleri karıştırıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişir.

Aynı malzemelerle bir hamur daha yapıyorum onuda simit şeklinde değilde yuvarlak olarak şekil veriyorum ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu döküyorum. Yine 200 derecede kızarana kadar pişiriyorum. Üçününde çok güzel bir tadı oluyor ve buzluğa bile koymana gerek yok. Kavanozda 2 ay kadar taze kalıyor.

Eline saglik afiyetle...
sanirim sut ve yogurtsuz oldigu icin dayaniyor.
abim unv iken ben lisede idim ve ona yapardik rahmetli babaannem ile kavanozda dayanitordu.
nerdeyse 30 yil olacak
unutmusum tarifler

Günaydın kızlaaarrr :)

Akşamları pek bakamıyorum intenet paketimde azaldı
Nasılsınız?
günaydın canımm,
sen nasılsın
nasıl hava sıcak mı biraz bugün
2 gündür evde kombiyi kapattım.
ama şirket soğuk
odam soğuk daha doğrusu güneş almıyor, dün dizlerime atkı serdim.
Sensörlü şirketin ısınma sistemi dışarıda güneş olunca azalıyor ısısı ve güneş görmeyen 1 2 odadan biri olan benim oda buzzz gibi oluyor.
Dün çok yedim, daha doğrusu akşamları ayrana alıştığım için normal yemek yeyince karnım şişti gece,
ne güzel bir duygu midenin küçülmesi yavvvvv

Bu arada 79 kg yum biliyorsunuz
Fakat karnım göbeğim 72 kg larda olduğum zaman ki gibi.
Yani Jillian ı şiddtle öneririrm kızlar,
Dikkatli bir şekilde yapın yalnız.
Benim sağ dizde yürüyüşten kalma bir sorun vardı dün zorladı yapmadım.
Ama bugün azaldı sızlaması acıması vs.

günaydın:) ne kadar güzel. ben de doğumdan sonra yapayım. seneye yaza 52 kg olacam inşallah.

Günaydın kızlar
Dun yemek yiyecek firsatim olmamisti bi turlu aksam lahmacun yedim. Yalniz yerken bile zorlandim ve kendi kendime acaba bu gece ruya görürmüyüm dedim veeee tüm gece kabus gördüm

Dünden o kadar tokum ki kahvaltiyi bir kac saat sonra yapacagim

Eline saglik afiyetle...
sanirim sut ve yogurtsuz oldigu icin dayaniyor.
abim unv iken ben lisede idim ve ona yapardik rahmetli babaannem ile kavanozda dayanitordu.
nerdeyse 30 yil olacak
unutmusum tarifler

Olabilir cnm. Yoģurt falan az oldugu ivinde kıyır kıyır oluyor çok güzel oluyor

İyiyim canım üşüyorum. Bende evde kombiyi kapattım hafta sonu güzel diye ama burada yaklaşık 15 gündür ısıtıcılar çalışmıyor ve dışarda güneş olmasına rağmen hep üşüdüm. Bugün havada kapalı yağmur yağdı yağcak gibi. Eve gidince üşürsem açıcam kombimi.

Bende dün akşam biraz kaçırdım midem çok şişti ama akşam eşimle yürüyüşe çıktık 4 km kadar yürüdük iyi geldi.
Bide dişçiye gittim dün çok aksi ve ilgisiz bi doktorum vardı ilaç yazıp gönderdi. İltihap mı var diye sordum hayır ağrı kesici yazdım erken gel film çekelim dedi. Ben sormasam onu bile söylemiycekti.

Bugün iş yerine ne getirdin canım? Ben bu hafta çok zorlanıcam sanırım yemek getirmek için ne markete ne pazara gitmedim.

Ohh afiyet olsun canım, miden iyice küçülmüş demek ki yemekler gözünde büyüyor :)

Kızlar eşimle bayadır tatil planı yapıyorduk ama bir türlü alamamıştık. O ısrarla bodrum istiyordu ben farklı daha sakin yerleri. Dün akşam tamam dedim bodrumda senin istediğin yer olsun. Sonra aradım tur firmasını dedim bu oteli istiyorum. O sırada dedi ki otel çok güzel bende nedense bi anda farklı bi öneriniz var mı diye sordum. Adam da yine bodrumda 2-3 otel ismi saydı. Sen benim kafam tekrardan bi karııışşşş. Ayy diyorum bu daha güzel hayatım hem bak bu ultra herşey dahilmiş baksana bi falan.( bu arada eşim benim kararsızlığımdan fikrimin sürekli değişmesinden çok şikayetçi ama buda huy işte balayında da benzer bi olay yaşamıştık otelle ilgili ve yine yine yine tutamadım kendimi) Neyse baktı bi geçiştirir gibi hmm iyiymiş dedi. Adamda hoparlörde oteli övüp duruyor arada da çok az bi fiyat farkı var. İyi tamam bu olsun dedi ama oteli incelemedi bile adamın anlattıklarını dinledi sadece. Sen ben bi anda kararımı değiştirip o oteli aldım 3-5 dklık bi kararla.

Eşimde sürekli fikir değiştirip duruyorsun çok kararsızsın o otelde karar vermiştik yine değiştirdin diyerek kızdı biraz. Neden böyle yapıyorum bilmiyorum ama çoğu konuda kafam karışıktır karar vermekte zorlanırım.
Sonra bende bi vicdan azabı oluştu şimdi iptal edip senin dediğini alalım desem yine kızacak ben onu söylemek istemedim falan diyecek biliyorum ama napsam bilemedim değiştiremediğim saçma kötü bi huy işte kararsız kalıp kalıp aniden karar vermek :/

Bunuda buraya içim biraz rahatlasın diye yazıyorum hem belki şunu yap diyen çıkarda vicdan azabını atarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…