yaza kadar 7 kilom gitsin diyeti :)

Tebrikler canim guzel vermissin sende ben Pazartesileri tartiloiyorum bakalım yarın sabah tartı bana ne gösterecek 61.500 düm gecen pazartesi... Menün de gayet guzel olmuş ......

Kızlar size okuduğum kitaptan bir alıntı yazmak istiyorum biraz uzun ama okumanızı tavsiye ederim ::

Zihinde Yeme Eğzersizi

YApacağımız çalışmada zihinde yemek yiyerek, tokluk merkezini uyaracağız.
Bu uygulama için, daha önceki çalışmalarımdan birini karşılıklı diyalog halinde sunacağım.

"Bu uygulama için sahneye kim gelmek ister?"

"Peki bir daha istediğimiz yiyieceği yiyebilecek miyiz? Ona göre gelelim".
Gülüşmeler olur... Sonra el kaldıranlar arasından biri sahneye gelir. Komik bir ortam vardır. Sandalyeye oturan kişi yüzüme bakar ve güler. Ben de gülmeye başlarım.

"Peki ne yemek istersiniz?"
Bütün salon tekrar güler. Nedense her gün yaptığımız bir şeyi, şimdi zihnimizde yapmaya kalktığmızda bu herkese komik gelir. Sandalyede oturan kişi gülerek, "Çikolatalı pasta olsun", der.

"Peki çikolatalı pasta yemeğe hazır mısınız?

"Her zaman"

"Tamam en çok sevdiğiniz çikolatalı pastayı biraz anlatır mısınız?"

"Şöyle içi krokanlı, bitter kokusu yoğun, içinde ikolata parçaları olan, kahve tozları ile süslenmiş, bol kremalı bir pasta".
Herkes kahkaları basmı, kendi hallerine gülmekteler.

"Peki o zaman yavaşça gözlerinizi kapatın. şimdi şu en sevdiğiniz pastayı gözünüzün önüne getirin ama sakın yemeyin. Gözünüzün önünde o en sevdiğiniz çikolatalı pasta olsun. önce kokusunu içinize çekin. O yoğun bitter kokukusunu duyun. Çikolataları ve kremayı pastanın üzerinde görün."

"Görmez miyim, yememek için kendimi zor tutuyorum Ağzım sulandı..."

"Çatalınızla pastanın ucundan bir parça alın, pastayı bölerken kremaların nasıl dışarı çıktığını ve pastanın o yumuşak dokusunun nasıl bölündüğünü hissedin. Şimdi atalı ağızınıza kadar götürün ve bir daha kokusunu duyun."

"Ama şimdi yiyeceğim.."
Herkes tekrar gülüşür..

"Şimdi o parçayı ağzınıza atın. Güzelce ağzında bıraktığı tadı hissedin. çikolata ve krokan parçalarının çıkardığı sesi duyun. bozğazınızdaki o çikolata duygusunu hissedin. Damağınızdaki tadı, dişlerinizin arasındaki pastayı güzelce bitirin.
"Şimdi, ikinci çatalı alabilirsiniz".

"Sonsuza kadar yiyebilirim. Bir insan nasıl bu tadı bırakabilir ki?"
Gülüşmeler devam eder.

"Ve önünüzdeki pastayı her çatalda tüm duygusunu hissederek yemeğe devam edin. Her seferinde, genzinizdeki duyguya, ağzınızdaki tada bakın."

"Evet çok lezzetli bir çikolata duygusu ama genzim biraz yanazr gibi oldu. bir bardak su içmek istiyorum."

"Evet ama şimdi değil. Yemeğe devam etmenizi istiyorum. Önünüze altı kişilik bir pasta gelsin. Şimdi elinize kocaman bir kaşık alın. Pastayı kaşıklamanızı istiyorum. Ağzınıza kocaman bir kaşık pasta atın ve ağzındaki krokanları ve çikolatayı tekra ve tekrar hissedin. Damağınızdaki şekeri hissedin. Hatta kaşığı değiştirin ve kocaman tahta kaşıkla yemeğe devam edin."

"Tahta kaşık biraz mide bulandırıcı oldu, tahtanın kokusunu da duydum burnumda."

"Biliyorum ama önemli olan pasta; pastaya yoğunlaşın ve yemeğe devam edin. Altı kişilik pastanın yarısı bitsin. Şimi kalan yarısını elinizle yemeğe devam edin. Her seferinde parmaklarınızda kalan kremaları yalayabilirsiniz."

"Burnuma ağır bir krema kokusu geldi. Parmaklarımdaki çikolata kokusu yüzünden parmaklarımı yalamak istemiyorum. çok susadım."

"O zaman bir bardak sıcak çikolatalı krema içtiğinizi düşünmeni istiyorum. Boğazınızdan su yerine sıcak çikolata aksın."

"Şu an ağzıma mide öz suyum geldi sanırım. Ayrıca çikolata kokusu ağırlaşmaya başladı. Sanırım şimdilik yeter. Yemesem olur değil mi?

"Hayır, özellikle bu noktadan itibaren devam etmenizi istiyorum. Şimdi önünüzde bir tepsinin içinde çikolata gelsin ve ağzınla çikolatalı pastayı yemeğe, dişlerinizle krokanları bulmaya çalışmanızı istiyorum."

"Bunu yapabileceğimi sanmıyorum."

"Devam devam... Yüzünüzü yıkamadan uyuduğunuzu düşünün, sabah kalktığınızda ne hissederdiniz?

"Saçlarımın krema koktuğunu düşünmek, gerçekten midemi bulandırdı."

"Biliyorum kahvaltıda sıcak çikolata ve pasta olsa..."

"Sanırım kusacağım.

Salondan koşarak uzaklaşır ve herkesin yüzünde berbar bir ifade vardır. uygulama bittikten sonra, herkes köşede bekleyen soğuk su şişelerine doğru koşmaya başlar. Günlerdir, susuz kalmış gibi su içerler. Salondan biri suyu içtikten sonra şöyle der:

"Hayatımda içtiğim en güzel suydu diyebilirim. Oh be, dünya varmış!...
Herkes yine birbirine bakar ve gülümser...

Yukarıdaki uygulamayı istediğiniz bir yiyiecek için yapabilirsiniz. Beş duyunuza da hitap edecek şekilde zihninizde canlandırın. Yemeden öne zihnininzde canlandığına emin olun. işte tam bu nokta istahınımızın açıldığı noktadır. ağzımıza ilk götürdüğümüz anı düşünmek, o yiyeceği yememiz için gereken motivasyonu yaratır. ama ikinci ve üçüncü aşamaya geçtiğimizde, bu sefer de o aşamadaki durumları yaşamaya başlarız. Mide gereken tepkiyi verir. O nokta doygunluk noktasıdır ve sizi bir noktaya kadar tatmin edecek bir uygulamadır. Bu çalışmayı tok olduğunuz ve hala yemek yemek istediğiniz zamanlarda uygulayın...

Günaydın hanımlarrrr

sabah menümü paylaşmak istiyorum hemen
07,15 yarım lt su
08,00 1 bardak sıcak limonlu su 2 gün kurusu kayısı
08.15
7 zeytin
1 yumurta
1 domates
1 avuç içi kadar beyaz peynir
3-4 ceviz içi yarım dilin tam tahıllı ekmek
şekersiz çay
kızlar ekmek artık sadece sabahları yiyorum en son 1 dilimdi şimdi yarım dilim

aralarda bol su içiyorum bugun kivim var onu yiycem ama sanırım öğleden sonra yerimm sizler ne yediniz??

günaydın..:) sabah ılık suyumu içip başladım güne..
kahvaltı menüm :
çok az peynir, 1 dilim çavdar ekmeği,3-4 zeytin,yarım yumurta( bugün kızım yemek istemedi yumurtasını paylaştık)..:)çok az tereyağ
arada sıcağa yakın su içtim
300 adım ( 600basamak ediyor) yaptım steperda
50 karın egzersizi yaptım kendimce:)
10 dakika falan göbek, basen bölgesine ve üst bacak bölgesine masaj aleti ile masaj yaptım:)
şimdi yeşilçay içeceğim..
şimdilik bu kadar....

TUnaydin kizlarr güne -300gr la başladım biraz moralim bozuldu gerçi cok iyi bir hafta geçirmedim cok dikkat etmedim ama bu hafta öyle olmayacak moral bozmak yok dımı hadi beni motive edin azcik....(

Sabah o moralle su içmeyi unutmuştum

1 dilim Çavdar ekmegi, yarım kk peynir, domates, azcik yumurta sekersiz çay

Simdi yeşil çayımı içip temizliğe girişeceğim..

Gecen hafta : 61.500
Bu hafta : 61.200

Cok guzl olmuş canim menün ben ekmek yemeden yapamıyorum yaa illa yiyeceğim gecen hafta hep öğünlerde iki dilim yiyordum bu hafta 1 düşüreceğim bakalım ne olacak

Cok guzl olmuş canim menün ben ekmek yemeden yapamıyorum yaa illa yiyeceğim gecen hafta hep öğünlerde iki dilim yiyordum bu hafta 1 düşüreceğim bakalım ne olacak

tatlım her öğün 2 dilim ekmek çok fazla..en azından akşam yemeğindeki ekmeği mutlaka kesmelisin..ekmek olmadan bende yapamıyorum ve günlük ekmek limitim 2 dilim...akşam yemeği hariç diğer öğünlere bölüyorum bunu..tamamını kahvaltıda kullandımsa diğer öğünlerde ekmek yok demektir benim için :))

öğle menüm: 1 porsiyon çorba..küçük kase yoğurt,3 kaşık domatesli kuskus..
yemekten 30-40dk sonra bir fincan türk kahvesi az şekerli...

Iyi geceler hani.lar hafta sonu kacqmak yapildimi?
kaçamağın kralını yaptım dün akşam çok pişmanıııııımmmmmmmm
Tebrikler canim guzel vermissin sende ben Pazartesileri tartiloiyorum bakalım yarın sabah tartı bana ne gösterecek 61.500 düm gecen pazartesi... Menün de gayet guzel olmuş ......
teşekkür ederim canım bende seni tebrik ederim
ben dün akşam çok fena şeyler yaptımm :18:
tartıldım 60kiloları görmüşken 61 i gördüm gene moralim çok bozuk..
ah ben napsam bu boğazımı ah naappsaaammmm

selamlar kızlar.
Dün akşamdan sonra kenime ceza vericem gene sanırım.
bugn sabah yine kahvaltı yapmadım(yapamadım demek daha doğru olur erken kalkamıyorum)
öğlen 1 kepçe yeşil mercimek(etli)
akşam yemicem

kaçamak yapmış olsanda kendini yememekle cezalandırma bence..bugün kk de bir paylaşım okudum mehmet öz açıklamalar yapmış ara öğünü es geçmek bile beyne yağ depola sinyali veriyormuş cnm..sen bilirsin tabi ama yememek yerine başka bir çözüm bulsan sanki daha iyi olur ne dersin??

evli olmak bu anlamda zor işte.. yedim azcık.
dayanamıyorumki eşim öyle hominigırtlak yiyinceee

bende bu akşam yaptım kaçamağımı menüm: çorba,biraz makarna ve 3-4 tane ızgara köfte,biraz alinazik kebap :) belki buraya kadar kabul edilebilir ama küçükde olsa bir bardak asitli içecek ve bir parça kıymalı pidem var bugünkü kaçamağımda ...pöff bana :)

evli olmak bu anlamda zor işte.. yedim azcık.
dayanamıyorumki eşim öyle hominigırtlak yiyinceee

ahh ahh bilmezmiyim..ben ne yapsamki kocacım 10gün izinli evde olacak:) gündüz o kadar dikkat eden ben h.sonu ve akşamları çok zor oluyor.çok iyi anlıyorum seni

ooff tam veriyorken niye tutamıyoruz kendimiziiiiiiii
çok kızıyorum kendime..
aldık yine kalorileri. nasıl gidecek bunlar..

selam kızlar :d dün akşamdan beri bozdum diyetimi ya offf ağlamak istiyorum
sevgilim geldi ve onu gezdririken bol bol yedik püffff

bugün herkes bozmuş diyetleri kızlaaaaaaaaaaaaaaarrrrrr
neler oluyo bizeee.. toparlanıp biran önce kendimize gelmemiz lazım. yarından itibaren yine sıkı bi diyetteyiz
caydırıcı bişiler yapmamız şart ama ne..:44:

Son düzenleyen: Moderatör:

ya ilk kez yemek yerken içim ezildi üzüldüm ya o kadar aç kal bir günde gitsin yemesem ayıp olacaktı çocuk 13 saatlik yoldan geldi püff
ben vermek istiyorum kiloloarımı ya :2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…