yazacak başlık bile bulamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haftaya gidecektim demistiniz ya?gelmenizi istemiyor mu acaba?hani bebek kucuk sizin yardimci olmayip surekli is yapacagini falan mi dusunuyor?
sanmam daha onceleride gittim bebek ilk dogdugu gun ondan oncede ev ziyaretine gittim hamileydi o ara kendi calisiyor zaten hafta sonu gitmistik ilk gittigimiz gun yemegi yapmisti sonraki gun ben yaptim yemegi sofra kurmasi toplmasi cikacagimiz gunde evini silip supurup tozlarini alip tuvalet ve banyolarini yikayip ciktim hamile arkamizdan is yapmasin dinlensin yuk olmus olmayalim diye
dogumdada hazirliksiz doguma gittigi icin hastanede yatti bir hafta evini derleyip topladik yani is yikmayacagimi bilir sorun abimin her zamankinden farkli agresif davranmasi ve altinda bir sebep aramasi

Gunde abiniz ve siz rahatsiz degılseniz 10kere de konuşursunuz bu konuda kimseye hesap vermek zorunda degılsınız
Bu dunya, sızın gibi nazik kibar iyi niyetli naıflerın dunyası degıl malesef. En kıymeti bilinecek insan tıpısınız ama, insanların anladığı dil sızınkı degıl. Kaosla beslenen fesat cok. Aklınız Onlar gıbı calısmadıgı ıcın hala, nasıl konussam da kıırmasam diyorsunuz bas ustunde tasımalı gelin sızı.

Bana kalırsa muhattap olup bir sey demeyin, cunku anlamayacaklar. Aynı dili konusmuyorsunuz, daha da kırılıp uzuleceksınız sonucunda.

Oldugunuz gıbı devam edin, allah biliyor abiniz biliyor siz ve anneniz biliyorsunuz dogruyu bu size yetsin. Benim fikrim bu

gözüme batmadi kardesle konusmak kendisi icinde dogal bisey bunu anlatmaya calisiyorum benim icin gayet dogal kardesiyle konusmasi isterse saatlerce konusabilir belki kardesinin bir sorunu var ve bunu halletmeye calisiyor olabilir o an hersey olabilir
sıkılmak belki olabilir bilmiyorum kendi ailesi gibi gormesini bekleyemem kendi ailesi gibi keyif almasinida bekleyemem

yorumlarini mantigini begendigim bir insansiniz teşekkur ederim guzel yorumunuz için

Bayağı zorladım yazdıklarımla ama hala iyi niyetli cevap veriyorsunuz.
Konu içeriğinizdeki ‘ben ne yaptım ki’ durumunuza inandım.
Gelininize bazı şeyler böyle yansımıyordur muhtemelen, sizin kardeşiniz ve davranış biçimi ile alakalı sıkıntı vardır ama siz görünüyorsunuzdur.
Örneğin ikinci konuşmanız tam yemek saatine ya da bir sohbetlerine denk geliyordur ama abiniz inatla telefonu açıyordur olayı bölüp, tartışması olunca da ‘sana ne benim kardeşim o istediğim gibi açarım karışamazsın, herkesten kıymetlim’ vb cümleler 1 kere duysun, bilenir yani gelin hanım.

Ama sizin bilerek ve bilmeyerek bir şey yapmadığınıza şahsen inandım yani:)

dogumdan sonra hic aramadim degil tabiki aradim abim refakatci izninin 1 ayini kullandi o ara dinlenebiliyordur diye aradim 1 2 kez sonra abimin izni bitince aramayi kestim

her şey olabilir abim benim kiymetlim falan demez ama konusma arasinda telefonu açar eminim
abim alttan alacak bir tipde değil yani bir tartisma ortami olustuysa o tartisma sonuna kadar gider simdi cicim aylari bitip uzerine birde cocugun sorunlari binince birbirlerine karsi sabri kalmamissa kisiliklerde degisme olmuşsa adamin özü buymuş demek yerine altinda başka bir sebep aramis olabilir belki
zor bir süreçten geciyorlarken vay sen benim hakkimda anneme nasil boyle konusursun tavri takinmak istemiyorum buradaki örneklerden yorumlardan anliyorum ki benim kendimce onu düşünmek adina aldigim kararlar cok farkli dusunmesine sebep olmuş olabilir
yüz yüze yada bire bir telefonla konuşmadan kendimide ifade edemeyeceğim gibi görünüyor ya telefonla uygun bir gunde arayacagim yada yigen gorme ziyareti yapip bu konuyuda konusacagim kararsiz kaldim

Ben sizin yerinizde olsam yüz yüze olduğumda direkt olarak değil ama dolaylı yoldan anlatım yaparım.
Biz hemcinsiz, dertlerimiz bir olur, şu kapı kapandı mı her şey biter, bir aileye nifak tohumları sokulmamalı eş dost akrabaymış bunlar için eşler birbirlerini kırmamalı, sizlerin mutluluğu bizim tek temennimiz, ben sıkboğaz eden biri değilim ama değerli olduğunu bil, rahatsız etmemek için aramam genelde’ vs gibi cümleler bombardımanıyla, aslında aynı safta olduğunuzu ama problemin sadece kocasıyla arasında olduğunu bilsin.

Artık durum ne kadar büyükse, annenize şikayet edebilecek cesareti gelmiş.

Bunlari yasarken gorumcem beni hiç aramasa gunde 2 kezde kardesiyle konussa bende kirilirdim.Belkide esine hesap soruyor oda gelinizle kavga ediyordur.Bence bu durumdaki bir insana yakin davranmamaniz sizin hataniz.O hemcinsiniz sizin yasadiklarini az cok tahmin ediyor olmaniz lazim.Uyuyordur rahatsiz etmek istemiyorum diyorsunuz ama bunun bin tane yolu vardir.Msj atmak kardesinize uygun oldugunda haber ver arayayim demek gibi.

evet boyle bisey yapabilirim
aslinda dogum gununu evlilik yildönümünü atlamadim hediyesini gönderdim dogum yaptiginda cocuk yogun bakimda kendisi servisteydi diger odalarin kapilarina bakip uzuldugunu farkettim kendi acil doguma alindigi icin hazir degildi uzulmesin diye gidip kapi susunu magnetini cikolatalarini lohusa terligini tacini geceligini aldim odasini susledim yani kendisini onemsedigimi gostermek ve uzulmemesi adina elimden geleni yaptim mutluda oldu gozleri parladi uzerindeki huzun birazda olsa azaldi ben aman gelin işte diyip fesatlik yapacak bir insan degilim kotuluk yapmam herseyden once abime kiyipta karisina kotu davranip huzurunu kacirmam ama boyle bir dusunceyle karsima cikinca gercekten uzuldum

Helal olsun, bırakın görümceyi şunu yapacak kardeş ana baba bile az inanınZ
Yalnız doğumu sıkıntılı oldu herhalde, erken ve yoğunbakımda kaldı dediniz bebek için.
Lohusa bunalımını şiddetli yaşıyor olabilir, duygudurum değilikliğinin zirvesinde herhalde.
Bunları yapan bir görünceye nasıl böyle şeyler düşünülür ki?
Belki abiniz sürekli sizle kıyaslıyordur, ne bileyim mantıklı bir açıklaması olmalı çünkü gerçekten iyilik abidesi olmuşsunuz.

hiç bu açıdan düşünmemiştim
bunlari yaşarken aramamışım evet haklısınız bende bu durumda olsam görümcem aramasa kayitsiz kaldigini dusunurdum heralde haklisiniz
kavga sebepleri yukarda yaziyor kavga sebebi cok farkli ama bakis aciniz boyle dusunursem evet çok doğru
sadece uykuya dinlenmeye degil manevi destegede ihtiyaci vardir kesinlikle

gebelik zehirlenmesi yaşadi drlar cocugu biraz daha icerde tutmak icin son dk ya kadar ugrastilar en son doguma alirlarken bebegimi kurtaralim anneyimi dediler 26 haftalik sadece 900 gr dogdu yigenim
doguma kendi annesi eve bir dus alamaya gittigi sirada girdi abimde annesini goturmustu sadece annem vardi yaninda hungur hungur aglamis anneme sarilip bana boyle bir sey olsa kendime gelemem heralde herkese sarardim zaten oyuzden kirmak istemiyorum işte biliyorum çok zor şeyler yaşadi belkide bu konuyu hiç acmamam lazim kendisine bilmiyormuş gibi yapip kaldigim yerden devam etmeliyim

Amaaan boşver bazen ne yaparsan yap göze batıyorsun.Yengemle birgün bile tartışmam olmamıştır senin gibi ince düşünürüm bende on senedir evliler.Ama anneme şikayet etmiş.Evlilik yıldönümünü kutlamazmışım doğum gününde aramazmışım gören der o hiç kaçırmaz(eşimin yaşından dolayı karı koca evlenip ayrılmış mı boşanmış mı diye laf söylemişlerdi ki eşim 30 yaşındaydı ve ondan iki yaş büyük bekar abim var). En son kapalıyız o batmış gözüne(sülalecek).Bunu belirtmiş ne diyeyim böyle insana bunları bilmiyormuşum gibi davranıyorum açıkçası söyledikleri batmadı da neden bilmem.Alınmam öyle dediği şeylere zoruma gitmez hiç farklıyız ve ben bu farklılığı benimsedim galibaBu arada benim yüzüme iyi niyetlisin kalbinde birsey yok dediğide çok olmuştur

Son düzenleme:
naçizane bi yorum yapcam
olayın bütününe bakınca anlattıklarınıza göre tabiki sizlik bir sorun yok gibi duruyor.

fakat aramıyorum çünkü rahatsız etmek istemiyorum olayına katılmıyorum
bu konudan benden muzdaribim
eşimin anne babası her gün oğullarıyla konuşur
benle haftada 1

niye diyince rahatsız etmek istemiyoruz derler.
bana bahane geliyor soğukluk ve uzaklık geliyor
aramak isteyene bin tane yol var

ben hem gelınım hem gorumceyım hem eltıyım hem halayım hem yengeyım kızlar bırsey soracagım
benımde gorumcem esımı gunde ıkı kere arasa sinir olurdum demıssınız de
esımı kardeslerı hergun bazen gunde ıkı kere arıyor ben hıc sınır olmuyorum neden sinir oluyorsunuz kı hanı sinir olunması gereken bırseyse bende olayım atlamayayım

ben abımle gorusmuyorum senelerdır son nefesıme kadar da konusmayı dusunmuyorum ama ınsan kardesını arayınca es nıye rahatsız olur kı ? sebebını anlayamadım yanı

10 sayfayı okuyamadım

Ancak günde 2 kere abi aramak evli barklı çocuklu insanlar için çok fazla değil mi

Şahsen gelinin yerinde olsam ben de öyle düşünebilirim

Zira baba olan erkeklerin içine kaynana kaçıyor Bebek ile ilgili vay üşüdü yok aç gibi yorumlar yapıp bilmiyorsan tecrübelilere sor diyorlar

Bu da zaten hem de erken doğan annesi olan gelini gerip akıl verenin de günde 2 kere arayan ve çocuk sahibi olan görümce olduğu izlenimini doğuruyor

Mesafe candır

Evet siz düşünceli davranıp aramıyorsunuz ama en azından arada onuda arayabilirsiniz insan bekliyor ya da rahatsız etmemek için mesaj yazıyorum diyebilirsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…