yazıp rahtalamak istedim:(

ysmnkrtld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2009
29
0
86
Kocaeli
arkadaşlar çevremdeki arkadaşlarımla pek paylaşamıyorum sıkıntılarımı çünki
yeri geldiğinde anlattıklarımı benim yüzüme vurmasından beni anlamamasından çekinirim.
bugünlerde neden dir bilmem kendimi yapayalnız ve mutsuz hissediyorum.
annemi çok özlüyorum ..... kpss ye umut bağalmıştım olmadı çalıştığım işyerinden kurtulmam için bir çözüm yoluydu bu sınav ama olmadı sonuç hüsran:( burdan kurtulmayı istiyorum ama iş bulmadan da çıkmam zor. yıprandığımı hissediyorum artık ev iş derken yoruldum eşimin annesi vefat ettiğinden babasıyla da ilgilenmek zorundayım . o da çocuk gibi herşeyi benim düşünmem lazım evlendiğimden beri kendi evimde yemek yapıp yemedim. hep onun evinde yapıyorum onun evinde yiyoruz işten gider gitmez üstümü bile çıkarmadan yemeğe girişiyorum .. şimdi bir de ramazan bir de sahurda onun evine inip yine yemek hazırlıyorum. sabah yedide kalkıp uykulu uykulu işe geliyorum.
evinin temizliğini falan hep ben yapıyorum hem kendi evim hem onun evi canım çıkıyor allahtan eşim yardım ediyor yoksa haşatım çıkardı. ablaları ise geldiklerinde hiç bir şeye karışmadan yer içer giderler. o kadar canım sıkılıyor ki eşime de bir şey diyemiyorum ama ben böyle bir haya düşlememiştim ... çevremdeki evli arkadaşlara bakıyorum o kadar rahatlar ki gezmeler tozmalar .... ama ben zaten bu koşuşturmada anneme bile gidemiyorum::(

yeri geldiğinde anlattıklarımı benim yüzüme vurmasından beni anlamamasından çekinirim.
annemi çok özlüyorum ..... kpss ye umut bağalmıştım olmadı çalıştığım işyerinden kurtulmam için bir çözüm yoluydu bu sınav ama olmadı sonuç hüsran:( burdan kurtulmayı istiyorum ama iş bulmadan da çıkmam zor. yıprandığımı hissediyorum artık ev iş derken yoruldum eşimin annesi vefat ettiğinden babasıyla da ilgilenmek zorundayım . o da çocuk gibi herşeyi benim düşünmem lazım evlendiğimden beri kendi evimde yemek yapıp yemedim. hep onun evinde yapıyorum onun evinde yiyoruz işten gider gitmez üstümü bile çıkarmadan yemeğe girişiyorum .. şimdi bir de ramazan bir de sahurda onun evine inip yine yemek hazırlıyorum. sabah yedide kalkıp uykulu uykulu işe geliyorum.
evinin temizliğini falan hep ben yapıyorum hem kendi evim hem onun evi canım çıkıyor allahtan eşim yardım ediyor yoksa haşatım çıkardı. ablaları ise geldiklerinde hiç bir şeye karışmadan yer içer giderler. o kadar canım sıkılıyor ki eşime de bir şey diyemiyorum ama ben böyle bir haya düşlememiştim ... çevremdeki evli arkadaşlara bakıyorum o kadar rahatlar ki gezmeler tozmalar .... ama ben zaten bu koşuşturmada anneme bile gidemiyorum::(

Evlenmeden önce kayınpederinizin bakımı ile ilgileneceğinizi bilmiyor muydunuz?
Evleriniz de altlı üstlüymüş zaten.
Bu kadar yakın olmamnın dezavantajları işte..

zor allah yardimcin olsun umarim esinin babasina yaptiginin karsiligini ahirette alirsin cnm
baska da bir diyemeyecegim sadece etrafindaki insanlarda senin gibi emin ol onlarda mukemmel hayat surmuyor kendilerine gore zorluklar yasiyor ama onlarda gun gelir yuzume vururlar diye sana degil baskalarina anlatiyorlardir ben kendimden biliyorum cunku

sabret biraz daha bence
yaptığın çok güzel bişi ewt çok yorucu ama çok güzel
eşinde bence bunun farkındadır bence bişey söyleyipte üzme onu hem bu kadar yaptığın şey bi çırpıda silinip gitmiş olur
yarın ne olacağını bilemiyoruz ne yazıkki aynı durumdaki senin ailenden biride olabilirdi yada bundan sonrada olabilir öyle düşün
sabret mükafatını elbet alırsın

tabii evlenmeden önce onun bakımıyla da ilgileneceğimi biliyordum ama ben kendi evimde yemek yapmayı istiyordum ama babası aşağıda yensin istiyor hepp.
bir de huysuzluğu var ben güleryüzlü ve alttan alan biri olmasam kapışırdık çok.
yok şu yemeğin tuzu az yok bu yemeği niye böyle yaptın yok azpişmiş yok çok pişmiş
canımı bunlar sıkıyor zaten ben sana emek harcıyorum sen de kıymetini bil azcık.. ama anladım ki kimse senin ailen gibi olmuyor işte....

çok zor Allah yardımcın olsun... sabır biraz dayan rahata erceksin... şöyle düşün beterin beteri var... bir işin olmaya bilirdi... yada bakmakla yükümlü olduğun kişi öz baban olabilirdi..

tavsiyem eşine şunu söyle artık ben çok yoruldum bir düzen olsun azıcıkta kız kardeşlerin gelsin babalarına baksın dee...

ben bakamıycam daha fazla biraz dinlenmme lazım dee...

Arkadaşım, iyi güzel hoş, kayınpederin için birşeyler yapmaya çalışıyorsun ama ömrünü ona adayamazsın. Eşininde senden böyle birşey istemeye hakkı yok. Tamam yapılır ama nereye kadar. Bu hep böyle devam etmezki. Sen ne kadar ilgileniyorsan görümcelerininde ilgilenmesi lazım. Hatta eşinin bunu söylemesi lazım. Nedir bu rahatlık görümcelerinde anlayamadım.:umursamaz:

ben olsam çoktan fire vermiştim bu konuda. Baktın eşin hiçbirşey söylemiyor, kendin icraata geç. ya görümcelerinde baksın yada sen sadece belli günler git. dayamışlar sırtını sana , ohh ne ala. yada kayınpederi yanınıza alın. Yapacak başka birşey yok.

Evlendirin kız kayınpederi:hulya:

tabii evlenmeden önce onun bakımıyla da ilgileneceğimi biliyordum ama ben kendi evimde yemek yapmayı istiyordum ama babası aşağıda yensin istiyor hepp.
bir de huysuzluğu var ben güleryüzlü ve alttan alan biri olmasam kapışırdık çok.
yok şu yemeğin tuzu az yok bu yemeği niye böyle yaptın yok azpişmiş yok çok pişmiş
canımı bunlar sıkıyor zaten ben sana emek harcıyorum sen de kıymetini bil azcık.. ama anladım ki kimse senin ailen gibi olmuyor işte....

böyle bir durumda beğenmiyorsanız buyrun siz yapın diyeceksiniz valla... ben tutamaya biliridm kendimiii...

o senin canını açıtoyıorsa sende "ah ah annemin yemekleri " demi.. sende onun canını acıt....

kayınpeder annesi ölünce bir hanımla evlenmiş zaten çok hanımefendi bir kadınmış.
kayınpederin herşeyiyle ilgileniyormuş .eşimi de kendi öz evladı gibi görüyormuş öyle anlatıyorlar. erkan askere gittiğinde görümcemler rahat vermemiş kadına gelip gidip kavga etmişler evi temiz mi değil mi diye kontrol etmişler kadın da dayanamamış ayrılmış.
erkanın tabii bunlardan hiç haberi yok ben yakınlarından duydum.. eşimm çok ii bir insan o da çok yardımcı oluyor bana her konuda sağolsun yoksa inanın çoktan yeter ddemiştim.

bence eşin ablalarıyla konuşmalı, sadece eşinin babası değil ya
bence bu durumda ortak bi kadın tutabilirsiniz, madem iş yapmıyolar parasını versinler, kardeşler toplanıp böyle bi kadın tutsa, çok külfet olcağını sanmıyorum, kadın gelir babanızın evini temizler yemeğini yapar gider

bence bu durumda ortak bi kadın tutabilirsiniz, madem iş yapmıyolar parasını versinler, kardeşler toplanıp böyle bi kadın tutsa, çok külfet olcağını sanmıyorum, kadın gelir babanızın evini temizler yemeğini yapar gider

En köklü çözüm bu sanırım.CADIARZU

eşinizle konuşun ya yardımcı bayan tutulur yada görümcelerizle sırayla yapılır.siz şimdiye kadar ses etmediyseniz,onlarında işine gelmiştir.öyle hep bana rabbena olmaz.

hayatta hep şunu gördüm: ne kadar sesinizi çıkarmadan bir işi iyi niyetli yapıyorsunuz o kadar kıymetiniz bilinmiyor.

arada yaptığınız fedakarlığı eşinize hatırlatın bebnce ve kayınpederiniz tarafından da kıymetinizin bilinmesi gerektiğini söyleyin. babasıyla kızkardeşleriyle konuşsun usulunca.

Aynen böyle :)Siz kendi evinizde yemeğinizi yaparsınız isterse size gelir sizinlede yer.Ben asla bu şekilde olamazdım,birde görümceler varmış.Baba onların babası sizden daha çok düşünmeleri gerekir ama sizin iyin iyetinizi kullanmış onlar.

bence okadar güler yüzlü olmayın.Görümcelerinizle konuşun.Sırayla gelip yemeği yapılsın,temizliği vs. Yada bir yardımcı tutulsun ortak olarak ödensin.

bence önce eşİnle konuş..
onu derinden vurucak cümle Bebek olur..
bebek istiyorum de kendi evimde bebeğimle ilgilenmek böyle koştur koştur bi o ev bi bu ev yoruldum artık de..
ama kesinlikle asık yüzle değil sıcak kanlı güler yüzlü söyle..
kardeşlerin hiç yardımcı olmuyor de ya belli günler gelip gidip yemek temizlik yapılsın de yada bi hanım tutulsun o gelsin yapsın ücretini bölüşelim de..

tabi bebek istiyorsan..alkisalkisalkis

haa annem yıllardır kaynanasına yemek yaptı babamın sakat amcasına yemek yaptı 3 tane görümcesine yemek yaptı kahırlarını çekti ezildi bi kere bile neden ben demedi...bizler büyüdük bi kere yaptım ben bunları de dedi de hadii be ne zaman yaptın biz her işimizi kendimiz yaptık sen geldin gittin denildi..

aile terbiyesi önemli tabi.

Yok öyle bir kişinin üzerine herşeyi yıkmak :olmaz:
Birde üstelik çalışıyormuşsun arkadaşım, herkes kendi evini zor hallediyor,
Wallahi insanın iyi olası gelmiyor herkes birden bir iyi bulunca tepesine çıktıkça, diyorsun ki lanet olsun iyiliğe..
Görümcenlerde bir zahmet suya sabuna dokunsun, siz ses etmedikçe onlarında işine gelmiş,
Haftanın belli günleri ya gelip yardım etsinler yada kayınpeder sırayla kalsın hepinizde,
Bunları kabul etmiyorlarsa kadın tutacaklar, yazık sizin canınıza da, hem evde hem işte yorul...

Back
X