Yazlığın mı var derdin var

Benim evimde deniz kenarında, kumsala çok yakın. Ben de sizin aksinize herkes gelsin bende kalsın istiyorummmm.opuyorumnanaktan Kalabalığa alısmısım, hep kalabalık olsun istiyorum. kaydirigubbakcemile3 Pikniğe de kalabalık gitmeyi severim.Eskiden ne çok giderdik sülalece.kaydirigubbakcemile3 Simdi ailemle aramda 2 saatlik mesafe var. Hep gelsinler istiyorum.Hep beraber denize gidelim, gezelim falan. Bizim yazlığımız yoktu,teyzemlerin vardı.Biz de onlara giderdik, annem bi ton alısveris yapardı gitmeden önce.Gittiğimizde yine yapardı. Her isi de annem yapardı .Ama teyzeme yine de yaranamazdı.Teyzemin suratı hep asıktı.Mesela köfte yapılırdı bize 3 er tane kendi çocuklarına 5er tane koyardı.Benim annemse aksine ,teyzemin kızları bizde kaldığı zamanlar (Liseye giderken bi tanesi bizde kalıyodu,okul bize daha yakın diye) en çok yemeği onun önüne koyardı, anneme çok kızardım o zamanlar. :)) Bir gün yine yazlıklarına gittiğimizde teyzemin kızı kalkıp hosgeldin bile dememisti, o zaman da çok üzülmüstüm.:) Teyzemler paraya sıkısırdı, annem elinde ne varsa gönderirdi. Ki biz babasız büyüdük sayılır, çünkü babam evine hiç bi zaman para vermezdii.Alkole sigaraya harcardı.Yaz gelince üzülürdüm hep, bilirdim çünkü bizi istemediklerini,yine de gitmek isterdim teyzemlerin yazlığına.Hangi çocuk denize gitmek istemez ki.opuyorumnanaktan Ayyy amma da uzun yazdım, anılarım canlandı birden.kaydirigubbakcemile3

Ayyyyyyyyyyy
bunlari okudukca fenalik geldi bana... Ne bicim insanlar var.. Patavatsiz, terbiyesiz ve tam anlamiyla ASALAK gibi yasayan...
Madem ne maddi ne manevi orada millete bi yardimin dokunmayacak, her sene sana bakmak, hizmetcilik etmek zorundalarmi ya...
En iyisi otel... yemek, bulasik, camasir derdi yok. Acik bufe, hersey 4x4 luk...Hizmetcilikde etmiosun sulalene...
Gercekten yazliginmi var derdin var...

ay cok sinir bozucu bir durum gercekten
benim kuzenimde cok ister yazlıkları olsun birden aklıma gelmisti ki akrabaları cok kalabalık ve yüzsüzler dedim ki yazlıgınız olsaydı pakize toplardı colugu cocugu 4 kisi birde halasının kızları var 4 tane kendileri 3 kardes zaten ..

dedim asla tatil yapamazssınız cünkü gercekten cok yüzsüzler nerde beles oraya yerles sanki onlar icin söylenmis ..

ahh ahhh,görgüsüzlük diz boyuu :oklava:

anne tarafım herşeyimdir.. anneannem,dedem,dayılarım,teyzelerim.. yediğimiz,içtiğimiz ayrı gitmez.. sana geliyorum der,5dk sonra evinde bitiveririz birbirimizin.. yeğen olduğum halde yaş farkı da yok pek aramızda arkdaş gibiyiz bu yüzden..
anneannem bitanedir.. ben hayatımda onun kadar iyi kalpli,yardımsever birini görmedim.. ama saolsun kardeşleri çokk daha yardımseverdir (!)

anneannemlerin havuzlu bahçeli yazlık tipi bir evleri var.. yazları orda kalır dedemle anneannem.. evimize de yakın olduğu için canımız istedikçe gideriz biz.. gitmesek işimiz olsa ararlar.. özledik,akşama yemek yapıyoruz gelin diye.. bir önceki pazar anneannemin yeğeni oğlu için kurban kesmek istemiş.. anneannm de gelin demiş,ne desin.. neyse biz sabahtan gittik.. annem rahatsız olduğu için ona iş yaptırtmayız toplandığımızda.. yengem,2 teyzem,ben sabahtan akşama koşturduk.. ve 2 tane bebeğimiz var tam etrafı inceleme zamanında.. doğal olarak onların peşinden de koşmak gerekiyor..
nerden baksanız 20-25 kişilik misafir ordusuna hizmet ettik.. çayları bitti karşılarında çaydanlık.. "çay koysana bana x" yemek hazırlığı yapılıyor.. millet gezmeye çıkmış.. inanır mısınız, kendi kestikleri kurbanın etini bile oturup doğramadılar.. bizim sinirler mahvoldu tabi.. gencecik insan kaynıyo ortada ve kimse gelip de yardım edeyim demiyor.. ki bu daha önce de çok yaşanmıştı ama bu seferki canımıza tak ettirdi.. anneannem bile asla gocunmazdı,2gün sonra görüştüğümüzde sinir olduğunu ifade etti.. yani bu insanlar neden bu kadar kendini bilmez anlamıyorum.. ben aynı şekilde onların evine çaya gitsem bile kalkar yardım ederim..
yani yazlığın mı var derdin var..
yanlız bir dipnot: denize yakın yazlığını bu yüzden kiraya vermek zorunda kaldı anneannemler.. şimdi havuzu misafir geldiğinde doldurmuyoruz pis diyoruz,olup bitiyor =)) en azından su pisliğinden kurtuluyoruz..

Merve ben boyle durumlarda yaptigim isi aniden kesip kenara cekiliveriyorum tv izliyorum bende onlar ne yapiyosa onu yapiyorum gezmeye mi gidiyorlar bende gidiyorum. E neden bunlar ortada kaldi etler koktu isler bitmemis derlerse - aa niyeki siz sunu yapmadiniz mi tv izlemediniz mi disari cikmadiniz mi e bende aynisini yaptim sorun olmaz herhalde diye dusundum ne biliyim deyip kenara cekiliyorum:D belki yuzsuz deyin baan ama oyle yani yemek mi yapiliyor yardim eden yok mu yapmiyorum toplanicak yardim etmiyo mu kimse toplamiyorum oyle kaliyo ortada ne zaman onlar basliyo yapmaya bende yapiyorum. Hic kimseye hizmetcilik edemem .. oyle yardim eden yoksa yapiyorum bi sandvic ohh mis gibi ye gec... iste boyle....ugrasilmaz kimseyle herkesin eli ayagi var sakat olmadikca kimse yapmayin kizlar sizde biraz acik goz olun. Varsin tembel desinler yapmaz desinler eee kimde karli bu iste tabiki ben.. onlar yapmazsa bende yapmam ...

birinin evine yokken gitmek hic hos degil. varkende yerini bilmeli ama degilmibuyrunnnnnnnnn

Son düzenleme:
valla herkes dertli bu yüzden
annemle konustum gitmiş yazlıga
şimdi haftaya yıllık izinler alınır ya bizim yayla evine ya yazlıga giderler
insanlar ne kadar düşüncesiz

Merve ben boyle durumlarda yaptigim isi aniden kesip kenara cekiliveriyorum tv izliyorum bende onlar ne yapiyosa onu yapiyorum gezmeye mi gidiyorlar bende gidiyorum. E neden bunlar ortada kaldi etler koktu isler bitmemis derlerse - aa niyeki siz sunu yapmadiniz mi tv izlemediniz mi disari cikmadiniz mi e bende aynisini yaptim sorun olmaz herhalde diye dusundum ne biliyim deyip kenara cekiliyorum:D belki yuzsuz deyin baan ama oyle yani yemek mi yapiliyor yardim eden yok mu yapmiyorum toplanicak yardim etmiyo mu kimse toplamiyorum oyle kaliyo ortada ne zaman onlar basliyo yapmaya bende yapiyorum. Hic kimseye hizmetcilik edemem .. oyle yardim eden yoksa yapiyorum bi sandvic ohh mis gibi ye gec... iste boyle....ugrasilmaz kimseyle herkesin eli ayagi var sakat olmadikca kimse yapmayin kizlar sizde biraz acik goz olun. Varsin tembel desinler yapmaz desinler eee kimde karli bu iste tabiki ben.. onlar yapmazsa bende yapmam ...

işte evde despot bir baba olunca akşam dört dörtlük yemek bekleyen bir baba olunca bunu yapamıyorsun keske annem sinir krizi gecirecegine bunu yapsaydı

Şimdi de ben anlatayım.biz kuşadasında yaşıyoruz.O zamanlar orta okul dönemindeyiz ve hayatımın en kötü 3-4 senelik yaz dönemleri geçti....şöyle ki;
Teyzem,eşi ve 2 kızı (arada başka getirdikleri yada gelenlerde oluyordu) yazın okul kapanınca bize gelirlerdi,kendi evimizde hizmetçi durumunu geçtik resmen köle olurduk....Teyzemin kızlarının yaşları bizden büyük,kendilerini bişey zannederlerdi,neyse bunlar tabi denize gidiyolar her gün sabah 9 da denizdeyiz,bizde gitmek zorundayız..Bunlara kahvaltıyı hazırlarız,bi güzel yerlerdi,onlar kalktıktan sonra sofraya otururduk,sofrada bişey kalmamış olurdu zaten,ondan sonrada hadi kalkın...bide 3 kardeş çok boğazlıydık biz,denize giderdik,suyun içinden çıkmadığımız için hemen acıkırdık,bu bile kötü bişeydi onlar için....Hiç unutmam bi gün denizdeyiz abim,ikizkardeşim ve ben kumda oturuyoruz(bizim havlularımızda bu sosyetik aile sere serpe güneşlendiği için) teyzem enişteme dönüp üçümüzü gösterip şunlara bak hele şunlara...Annemin adını söyleyip;niye doğurduysa şunları dedi :olmaz: kardeşlerime baktım herkesin kafası öne eğilmiş susuyoduk.... Kızları bizi aşağılamak için ellerinden ne gelse yaptılar,tembel,ayı,şişko gibi kelimeler kullandılar(bunlara annemin ses çıkarmamasıda çok etkilemişti bizi(annemin düşünceside evimize gelen misafire cvp verilmez,ne dese katlanılcak) Çocukluk psikolojisiyle mahvetmişlerdi bizi....yaklaşık 4 yıl sonra kardeşime iftira atıp,onu bi güzel dışladıktan sonradefolup gittiler(mangallarını yedikten sonra) Kendimizi toparlamamız epey bi zaman alıyordu da hala yaptıkları içimde yaradır,anlat anlat bitmez...

görgüsüz görmemiş insanları tanımadan etmeden oğlunu beğenip almiyceksin sonra tüm aileyle evlenmiş oluyosun çünkü en iyisi görücü usülü sanırım off Allah hayırlı anlaşabileceğimiz kendimiz gibi insanlarla karşılaştırsın inşallah

canım ben yapmasam anneannem yapcak işin kötü tarafı.. ha mesela o gün ben iş falan yapmadım.. çünkü dediğim gibi biri 21 aylık biri 17 aylık 2 kuzenim var.. onların peşinde koştum tüm gün.. o daha yorucu ama en azından zevkli..oynadık,gezdik,uyuduk..
ama yazık teyzem yengem mutfaktan çıkamadı.. anneannemin kardeşleri yapmak istiyo ama onlara da kalk bulaşık yıka diyemezsin ki.. yazık günah onlara da kiminin beli tutmaz,kiminin kolu.. ama çocukları saolsun ellerini sokmadılar bi işe..

Valla biz teyzemin yazlığına gideceğimiz zaman, önce okul kapanır kapanmaz teyzemle beraber temizliği yapardık.Bütün kıs kapalı oluyodu çünkü yazlık.Annem her zaman elektrik su faturasına para katardı.Yiyeceklerimizi her zaman alırdık. Mayo bikini konusunda asla baskasının bikinisini giymem zaten.Bir gün yine teyzemin yazlığına gittik,ablamda ilk defa 1 haftalığına kalmaya gelmisti.Normalde çalısıyo diye gelmiyodu.Teyzemin kızı da o gün spor kıyafet giymisti ablamda dedi ki bu kıyafetin üstüne altın takı setini takmasaydın spor kıyafetle uymamıs.Gerçekten de kro gibi olmustu yani .Kalın bi takı setiydi . Ki teyzemin kızlarıyla kardes gibi büyüdük biz.Bizim kıyafetlerimizi alır giyerdi. Ablam böyle dedi diye ablama yolda ne hakaretler etmeye ,bağırmaya basladı.Ablamda cok üzüldü o zaman ,ağladı falan.Çünkü söylediğinde bi art niyet yoktu.Hemen kocasını aradı, gelip bizi alsın diye.Bir sürü alısveris yapmıstık kalıcaz diye orda, annem onları da orda bıraktı .Daha geldiğimiz ilk gün aradan 1-2 saat sonra geri döndük evimize.Teyzemin kızları pek istemezlerdi bizi yazlıklarına.Sonra giderken teyzemin en küçük kızı da bizimle geldi. Çanakkalede de dedemin yazlığı var, oraya gidelim dedik ertesi gün.Topluca oraya gittik.Ablamında bebeği ufaktı o zamanlar,4-5 aylık falandı.Gittik çokta güzel eğlendik orda.Sonra teyzemin kızı da bizleydi ya, annesine demiski , bavulu bi açtılar içinde çokokrem ve bi kaç bisey daha vardı.kaydirigubbakcemile3 Neymis biz aldığımız herseyi onlara bırakmamısız. Tabi biz soklardayız.Çünkü aldığımız etlerde dahil herseyi bırakmıstık onlara.Hatta Çanakkaleye gidince önce yolda durup alısveris yaptık,cünkü evin olduğu sitede bakkal falan yoktu o zamanlar.Alısveris için köye inmek lazımdı.Bizde geçerken aldık herseyi, teyzemin kızı da yanımızdaydı iste o zaman.Sonra biz bunu duyunca teyzemin kızını aradık, yemin etti ben öyle bisey demedim diye.Teyzemin en küçük kızı en iyi olandı zaten. Teyzem gidip anneannemlere falan öyle anlatmıs o zaman olayı.kaydirigubbakcemile3 Böyle yazlık sahipleri de var yani, teyzem gibi. kaydirigubbakcemile3 Simdi benim evim onların yazlıklarına çok yakın.Minibüsle 20 dakika sürüyo.Teyzemin kızlarını da hep çağırıyorum bana gelsinler diye.Geçen sene geldilerde bu sene gelmediler daha hiç.Neyse geçen gün onlara gittim minibüsle.Evleri uzak görüsemiyoruz fazla bi göriyim dedim onları.Oturduk, sohbet falan ettik iste. Kızlarda yerleri silip halıları koyucaklardı daha koymamıslar iste. (Ben de 8 aylık hamileyim bu arada .) Teyzemde kızlara söyleniyo hadi yerleri silin de halıları yerlestirin. Ben hamileyken bile bütün islerimi yapardım. Yani arada bana da laf atıyo . Ben de hiç cevap vermedim.Kendi kızı dedi ki anne kız daha yeni geldi, gelir gelmez niye kıza laf atıyosun.Teyzemde ben ona laf atmadım falan filan dedi. Ben güldüm geçtim valla. :)) Sonrasında eve gidicem iste, enisteminde arabası var.ıstese beni bırakır.10 dk sürüyo arabayla .Minibüs sürekli durduğu için yarım saatte anca gidiliyo. Neyse teyzem basladı konusmaya, iste bizim araba çok sallanıyo yoksa enisten seni bırakırdı.Araba sallandığı için bebeğe bisey olur falan.kaydirigubbakcemile3 Sanki minibüs hiç sallanmıyo. Ben de gerek yok zaten minibüsle giderim ben dedim.Zaten beni enistem bıraksın diye bi konu da konusmamıstım ben.opuyorumnanaktan Teyzemin öyle tuhaf huyları vardır, yaz gelince çok değisir.sempatiksalakcinni

Son düzenleme:
berrakada teyzen biraz arızalıymış sanki. kaydirigubbakcemile3

bu arada yazlık komşularından rahatsız olan var mı? bizim sitede misafirlik olayı çok oluyor. kadınlar hep çaya geliyor. biri geldi mi diğeri de damlıyor. sürekli bi çay faslı. gidin de denmiyor. ne iş yapabiliyoruz ne bi yere gidebiliyoruz. hele bir komşumuz var. sabah kahvaltı yaparken daha gelip masamıza oturuyor. bi de sürekli konuşuyor. babamın deyişiyle '' anasını sattımının karısı aile huzuru bırakmadı'' kaydirigubbakcemile3 ama gerçekten hepimiz çok rahatsızız. 2 hafta kaldım oturup bir roman okuyamadım gelenden gidenden. içerde tv izliyorum kadın içeri girmiş. yatıyorum diye laf söylüyor bana. bir de bende kansızlık var sürekli üşüyorum o yüzden de hep örtü örtüyorum üzerime. onunla dalga geçiyo. yatalak yaşlılar gibiymişim bilmemne. 50 küsur yaşında kadın ama sabır kalmadı kaç kere tersledim hala yüzsüz gibi geliyor. kadın hiç evlenmemiş ve genç kızlardan nefret ediyor. sitede genç kız olarak beni gördüğü için de hep bana saldırıyor. hele lise yıllarımda daha da çok saldırırdı. başka komşulara beni kötülerdi. çok beter bir kadın. bazen yalnız diye acıyorum. yaptığımız yemekten götürüyorum ama sonra bin pişman oluyorum. azıcık yüz versek tepemize çıkıyor.

balkonumuzda o kadar uğraştığımız bahçemize bakarak bir oturamadık be. sürekli de biri gelir mi? babamın dediğine göre ilk yıl bir ay kalmışız 15 kilo çay bitirmişiz. akannehir

berrakada teyzen biraz arızalıymış sanki. kaydirigubbakcemile3

bu arada yazlık komşularından rahatsız olan var mı? bizim sitede misafirlik olayı çok oluyor. kadınlar hep çaya geliyor. biri geldi mi diğeri de damlıyor. sürekli bi çay faslı. gidin de denmiyor. ne iş yapabiliyoruz ne bi yere gidebiliyoruz. hele bir komşumuz var. sabah kahvaltı yaparken daha gelip masamıza oturuyor. bi de sürekli konuşuyor. babamın deyişiyle '' anasını sattımının karısı aile huzuru bırakmadı'' kaydirigubbakcemile3 ama gerçekten hepimiz çok rahatsızız. 2 hafta kaldım oturup bir roman okuyamadım gelenden gidenden. içerde tv izliyorum kadın içeri girmiş. yatıyorum diye laf söylüyor bana. bir de bende kansızlık var sürekli üşüyorum o yüzden de hep örtü örtüyorum üzerime. onunla dalga geçiyo. yatalak yaşlılar gibiymişim bilmemne. 50 küsur yaşında kadın ama sabır kalmadı kaç kere tersledim hala yüzsüz gibi geliyor. kadın hiç evlenmemiş ve genç kızlardan nefret ediyor. sitede genç kız olarak beni gördüğü için de hep bana saldırıyor. hele lise yıllarımda daha da çok saldırırdı. başka komşulara beni kötülerdi. çok beter bir kadın. bazen yalnız diye acıyorum. yaptığımız yemekten götürüyorum ama sonra bin pişman oluyorum. azıcık yüz versek tepemize çıkıyor.

balkonumuzda o kadar uğraştığımız bahçemize bakarak bir oturamadık be. sürekli de biri gelir mi? babamın dediğine göre ilk yıl bir ay kalmışız 15 kilo çay bitirmişiz. akannehir

delikafaduldendelikafadulden ay çok güzel ve komik anlatmışsın canım yaasırnaşık şey e sizde yüz vermeyin şu gelen kadına.Pek hoşgeldin demeyin,arada o yokmuş gibi hareket edin.Hem sizin hakkınızda dedikodu yapacak ordaburda,hem sizi kıracak,laf söylicek, e sizde evinizde ağırlayacaksınız,yok artıkakannehir anneniz arada laf soksun,surat yapsın,belki onun yaptıklarından alınırda gelmez bi daha. Allah sabır versin,tam bir sinirküpü yapar bu insanı

delikafaduldendelikafadulden ay çok güzel ve komik anlatmışsın canım yaasırnaşık şey e sizde yüz vermeyin şu gelen kadına.Pek hoşgeldin demeyin,arada o yokmuş gibi hareket edin.Hem sizin hakkınızda dedikodu yapacak ordaburda,hem sizi kıracak,laf söylicek, e sizde evinizde ağırlayacaksınız,yok artıkakannehir anneniz arada laf soksun,surat yapsın,belki onun yaptıklarından alınırda gelmez bi daha. Allah sabır versin,tam bir sinirküpü yapar bu insanı

'dert de olsa esprili anlattım. güldürebildiysem ne mutlu:1: annem insanlara çok güler yüzlü davranıyor. yani o kimseyi öyle tersleyemez hele de eve gelen misafiri. ben de bu huyuna çok kızıyorum. ama annem de umursamaz davranıyor. gelip oturuyor bize, annem 10-15 dk telefonla konuşuyor bilerek uzatıyor gitsin diye. ay gel otur kimle konuşuyorsun o kadar, ben size hayret ediyorum ne çok konuşuyorsunuz falan diyor. ama kendisi hiç susmuyor maşallah. bir kere yarı resmi bir site toplantısında komşunun biri de ... hanım mikrofonu elinize aldınız bırakmıyorsunuz demiştidelikafadulden :lepi:

hadi kırk yolda bir gelen çocuksuz ve tüm masrafı sana yıkmayan misafirler gelsin başımızın üstünde yeri var ama ötekiler hiç çekilmiyor..resmen yüzsüzlük canım..hele bazı anneler çocuklarını salıyorlar ortaya takipte etmiyorlar peşinde sen dolaş..neymiş tatile gelmişlermiş.ev sahibinin canı yok mu o niye geldi yazlığına?

yazlığın derdi daha çok..denizden gel git heryer kum yaparlar,duşu,termosifonu,suydu elektirikti sizin gibi kullanmazlar..yazlık var diye herkesin bütçesi de çok iyi olacak değil..misafire ayıptır diye mangal vs yapmak istersin beklerler..kimseye gidip yük olmak istemem açıkçası utanırım.bırakta onlar davet etsin..

neyse böyle sorunumuz yok çünkü baştan tavır koyduğumuz için böyleleri teklif bile edemiyor..geçen sana beni telefonla bu türler aradı ama aradıklarıyla kaldı.. o günden beri ses seda yok kötükedihüso

Son düzenleme:
Ay ne fenaymış yahu...akannehir
Ne görgüsüz rahatsız insanlar var şu memlekette...
benneyaptımki

bi sayfa okudum ilerde akça ayvalık tarafnda bi yazlk hayalim vard oda gitti hiçç alasım kalmadı .. yoksa alıp sölemesekmi sempatiksalakcinni

Kesinlikle yazlığı olan insanlar otel sahibi olarak görülüyor.Bizim de yazlığımı zvar.Ben lise ve üniversite yıllarında arkadaşlarımı doldururdum eve,evlenip gidince komşular yokluğumu dolduramadı.sempatiksalakcinniOnun dışında akrabalar gelir kalır.Yazlığın işi çok olur,banyo her daim silinmeli,ayakkabılarla içeri girilmemeli,tozu toprağı bitmez velhasıl.sempatiksalakcinniGelenlerin de bu kurallara pek uyduğu söylenemez.Bunlardan bıkan biri olarak yazlığımızın olduğunu yeni tanıştığım kişilere söylemiyorum.Malum İzmir'e temelli dönünce Çeşme'yi görmek isteyenler çok olacaktır.sempatiksalakcinni Tabiki gelmenib dozunu ayarlayanlara kapımız açık her zaman.aklinialirimsmile Ama genelde insanlar usul,adap bilmiyor.O da acı bir gerçek.ohaoldumsmile

Back
X